Ingen misstänks har gripits efter mordet på 22-åringen

På lördagsförmiddagen meddelar polisen att ingen misstänkt har gripits i samband med mordet som hände i Kalmar i går. Polisen har letat efter bevis och har bland annat dykt i vattnet intill brottsplatsen och knackat dörr.

Ihjälskjutna 22-åringen hedrades: ”Han var en ung man som precis hade börjat leva”

Under fredagskvällen hölls en minnesstund för den 22-årige man som sköts till döds i Kalmar under natten.

– Vi måste börja jobba så det blir stopp på skjutningarna, inte bara den här utan i hela Sverige, säger Shemsi ”Papi” Brahimi.

Barndomsvänner om 22-åringen: Han hade ett gott hjärta

Visst, han har varit med i sådana här grejer länge. Men samtidigt har han alltid varit en godhjärtad kille. Som har fått för sig att det där sättet är den lätta vägen i livet.

En humoristisk och varmhjärtad person som hamnat fel i livet, och dragits in i droghandel och brottslighet. Så beskriver barndomsvänner i Norrliden 22-åringen.

"Om kriminella organisationer får fäste i Kalmar så ökar risken för den här typen av uppgörelser"

Det var tidigt på fredagsmorgonen som lokalpolisområdeschef Olof Bråve fick information om att en ung man hade blivit skjuten till döds i centrala Kalmar under natten.

– Det är viktigt att jobba i två led, både utredande och brottspreventivt för att förhindra att det händer igen, säger han.

Läs hela intervjun här.

Jenny Nyströmskolan stänger och låser alla skolans lokaler

Efter nattens händelser och en längre tids oro och stök på skolan stänger nu ledningen för Jenny Nyström-skolan sina lokaler för utomstående.

Läs mer här.

"Han är känd av polisen"

Mannen som sköts till döds natten mot fredagen är en 22-årig person som har koppling till ett kriminellt nätverk i Kalmar. Det uppger en källa för Barometern.

Läs hela artikeln här.

Peter Sandwall: ”Det här får ju aldrig bli vardagsmat”

På fredagsförmiddagen stod landshövdingen i länsstyrelsens entréhall och tittade ut genom det stora fönstret och såg på när polisen satte upp avspärrningsband intill ingången.

– Ingen kan vara likgiltig. Vi är självklart tagna, säger Peter Sandwall till Barometern-OT.

”Vi ska aldrig vänja oss vid skjutningar i Kalmar”

Kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, Johan Persson (S), reagerar starkt på nattens dödsskjutning.

– Jag fylls med ilska och förakt över att vakna till nyheten att en 20-åring skjutits ihjäl i Kalmar.

Läs hela artikeln här.

”Jag är chockad och förtvivlad”

Händelsen på Kattrumpan i Kalmar väcker starka reaktioner, inte minst hos de närboende. En kvinna som bor i närheten av brottsplatsen är fortfarande rejält omskakad av det tumult som hon väcktes av i natt:

"När jag stod i mitt fönster hörde jag en smäll, jag uppfattade det som en bildörr som slogs igen hårt, men det kan ju ha varit skottet."

Läs hela artikeln här.

Polisen efterlyster vittnen

Polisen efterlyser vittnesuppgifter från centrala Kalmar i natt, efter att en ung man hittats död, förmodligen ihjälskjuten, på Kattrumpan.

– Det är inte så många ute i Kalmar vid 04 på natten. Alla iakttagelser i centrala Kalmar kan vara intressanta, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid Polisregion Syd.

– Det kan handla om folk till fots, folk i bil, på elsparkcyklar eller mopeder, säger han.

Polisen har inte fått in larm om att det varit någon skottlossning i natt, men fynd på platsen tyder på att en skottlossning skett. En mordutredning pågår.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hittades vid 04-tiden på fredagsmorgonen på Östra Vallgatan. Han är sedan tidigare känd av polisen.

– Han är funnen utomhus av kamrater och är avliden. Han är skottskadad i huvudet och är förmodligen avliden av det, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisen i region syd.