Affischkampanj om corona ska nå Kalmars invandrare

Både gammal och ny teknik används för att nå ut med coronainformation till Kalmars olika invandrargrupper. Livsmedelsaffärer, bensinmackar, pizzerior och bibliotek har fått nytryckta affischer att sätta upp.

Läs hela artikeln

Kalmar Golfklubb permitterar anställda

Kalmar Golfklubb räknar med att tappa 2,7 miljoner kronor i intäkter till följd av coronapandemin. Klubben korttidspermitterar nu personal som inte jobbar med själva banan. 

Nya riktlinjer: Smittade får använda lustgas vid förlossning

En kvinna smittad av covid-19 har inte fått använda sig av lustgas vid förlossning. Men nu har rekommendationerna ändrats och det är fritt fram för lustgas igen.

Läs mer

Ett nytt coronadödsfall i länet

Ytterligare en person har avlidit i covid-19, meddelar Region Kalmar län. 

Ytterligare ett dödsfall har inträffat, det gäller en kvinna i 75-årsåldern med bakomliggande sjukdom som avlidit på Länssjukhuset i Kalmar.

Totalt har nu 59 personer i länet bekräftats smittade. 25 personer vårdas på sjukhus, varav fem personer på intensivvårdsavdelning. 

Sammanlagt har nu sex personer i länet avlidit i covid-19 eller med största sannolikhet covid-19. 

Region Kalmar län bekräftar även att samhällspridning av covid-19 förekommer i Vimmerby kommun.

Torsås: Skolledning bekräftar inga coronarykten

Barometern har nåtts av information om minst en elev på Torskolan insjuknat i covid-19. Skolledningen vod Torskolans högstadium varken bekräftar eller förnekar.

– Vi efterfrågar inte varför elever eller personal är frånvarande, säger bildningschef Lena Sandgren Swartz.

Läs hela artikeln här.

Ökad efterfrågan på respiratorer – fullt upp för Mönsterås Metall

För Mönsterås Metall har coronautbrottet inneburit en ökad produktion totalt sett och man har till och med fått nyanställa en person. Företaget tillverkar delar till respiratorer som efterfrågas av många länder i världen nu.

– Det rullar på, och det är positivt både för arbetarna och för kommunen, säger Rickard Wiger.

Invigning av Öland spirar inställd

Den 8 maj skulle invigningen av årets Öland spirar gå av stapeln på Mörbylånga torg. Men på grund av coronavirusets utbrott ställs invigningen in.

Läs mer här. 

Kommun erbjuder hemleverans av matvaror

Emmaboda kommun förklarar via att pressmeddelande att de med anledning av den uppkomna situationen kring Coronaviruset inför leverans av dagligvaror/livsmedel till personer som är 70 år och äldre eller till de i riskgrupp för Covid-19. 

Smittade läkaren: ”Har fått mycket stöd från kollegor

• Det finns inget som tyder på att corona-smitta spriddes till äldreboendet av läkaren som varit i Italien och jobbade på hälsocentralen i Torsås ett par dagar innan han insjuknade i covid-19.

• Läkaren, som hängts ut ordentligt i sociala medier, är lättad över beskedet från smittskyddsläkaren.

Läs mer.

Kyrkan hjälper riskgrupper med varor

Riskgrupper i isolering kräver hjälp av civilsamhället. Och det finns många som är beredda att hjälpa. I Rockneby har kyrkan och dess volontärer fått mycket att göra när det gäller matleveranser från den lokala butiken.

Läs mer.