Smitta i KHK – matchen mot Kalmar skjuts på framtiden

Kaoset i Hockeyettan fortsätter. I onsdags möttes Kallinge/Ronneby och Karlskrona. I fredags pausade Krif sin verksamhet efter att fyra spelare konstaterats smittade och flera andra hade symtom. Nu har smittan nått Karlskrona som meddelade sent på måndagskvällen att man pausar sin verksamhet.

KRONOBERG: Fyra nya dödsfall – fler nya smittade i länet

Sedan i fredags har fyra personer avlidit på sjukhus och nu har totalt 153 personer avlidit i covid-19, enligt siffror från Region Kronoberg. 208 nya smittfall har konstaterats och nu har totalt drygt 5 300 personer i länet.

Precis som i fredags vårdas fortsatt fyra personer på intensivvården, och 37 patienter är inneliggande med covid-19 på sjukhusen i Kronoberg.

– På måndagarna kommer siffror från torsdag, fredag och helgen vilket gör att siffran kan bli aningen stor, säger smittskyddsläkaren Christian Blomkvist, till SMP.

Region Blekinge: Över 100 nya coronafall under helgen – 2 000-strecket passerat

Under helgen har 131 nya fall av covid-19 bekräftats i Blekinge. Det innebär att länet nu har 2 083 bekräftade fall sedan coronapandemins start. Det visar Region Blekinges senaste statistik, rapporterar BLT.

Platser till Ironman sålde slut på några minuter

När årets Ironman Kalmar ställdes in på grund av coronapandemin valde cirka 94 procent av de anmälda att skjuta på sin startplats till 2021 års lopp. Resterande sex procent valde däremot att genomföra ett annat Ironman-lopp. Därmed frigjordes cirka 180 platser till Ironman Kalmar 2021. Biljetterna släpptes klockan 14 på måndagen.

– Det ser ut som om platserna redan är slut, de gick åt på ett antal minuter, säger tävlingsledaren Henrik Brovell.

MÖNSTERÅS: Frisersalong satsar på utökning

Efter sex år bestämde sig Sandra Idberg för att utöka och flytta sin frisersalong. Med en dubbelt så stor yta finns goda möjligheter till coronaavstånd men det finns också plats för en utställning.

Nu skärper Linnéuniversitetet sina coronarutiner. Alla examinationer och all undervisning ska ske digitalt. Utbildningsmoment som kräver fysisk kontakt senareläggs.

Länsorkestern Camerata Nordica bjuder på en digital julkalender

Kalmar läns kammarorkester Camerata Nordica bjuder på en nyinspelad, digital julkalender. Musikaliska överraskningar hela vägen fram till jul utlovas.

Filander: ”Vi hoppas kunna träna i morgon”

 Verksamheten pausades helt torsdag till söndag. I morgon, tisdag, kan träningen smyga igång igen.

– Om det är möjligt med match på torsdag kan jag inte svara på, säger IKO:s tränare Martin Filander.

NYBRO: Bassängen tömd för renovering

När beskedet kom från regeringen om hårdare coronarestriktioner togs ett lokalt beslut om att tillfälligt stänga badet. Anledning hade inte enbart med covid-19 att göra.

– Det finns en del mindre läckor i bassängen. Då passar vi på att ta hand om det nu när vi ändå inte kan ta emot mer än enstaka personer. Vi hade ändå fått göra det här i sommar annars, säger simhallschefen Michael Granstedt.

Fyra coronatester – långsamt är säkrast

En pinne i näsan eller ett stick i fingret? Nu finns flera tester – snabba som långsamma – för att se om man bär eller har burit på coronaviruset. Karin Tegmark Wisell på Folkhälsomyndigheten redogör för testerna och deras tillförlitlighet.