Ingen publik på kosläpp

Arla meddelar att ingen publik kommer att få titta på de årliga kosläppen. Kosläpp på gårdar runt om i landet brukar locka 1000-10000 åskådare enligt Arla, men inte i år.

Laura vingklippte Kvarnkungen
250 fortfarande strömlösa

De senaste siffrorna från Eon är att 245 hushåll på Öland är strömlösa. 226 i Mörbylånga kommun och 19 i Borgholms kommun.

Filmer från stormen

Flera läsare har hört av sig med filmer och bilder från gårdagens storm. Här en bild från Vilma Kollberg i Kleva där taket blåst av. 

Dessutom en film från Lena Nordin i Risinge vars tak slets loss i vinden. Lena berättar att hon klättrade upp på taket och slet för att riva bort den lösa för att ingen skulle skadas om det blåste iväg.

Flera filmer från Lauras framfart på Öland

300 utan el på Öland

Fler och fler får tillbaka strömmen, men fortfarande är drygt 300 hushåll på ön strömlösa.

300 utan el på Öland

Hedmans hörna om coronaviruset

Ulf Hedman har skrivit en krönika om ämnet som är på allas läppar de här dagarna. Coronaviruset.

Hedmans hörna: Ingen vill bära coronan

Svenska kyrkan på norra Ölands pastorat meddelar att dagledigträffar, soppluncher med mera ställs in under de närmaste sex veckorna. Tidsperioden kan förändras. Vilka träffar som är inställda ses bland annat i kyrktidningen i Ölandsbladet på torsdagar

500 miljarder till drabbade företag

Riksbanken lånar ut upp till 500 miljarder för att säkerställa kreditförsörjningen till coronadrabbade företag. Det meddelar Riksbanken i ett pressmeddelande. 

"För att undvika att livskraftiga företag slås ut till följd av coronavirusets spridning har Riksbankens direktion fattat beslut om att låna ut upp till 500 miljarder kronor till företagen via bankerna", skriver Riksbanken.

Fullmäktige inställt

Borgholms kommun har beslutat att ställa in måndagens kommunfullmäktige. Orsaken är det lilla antalet ärenden och den ökade smittorisken av COVID-19 meddelar Borgholms kommun.

En ny smittad med coronaviruset

Region Kalmar meddelar att ännu en person konstaterats smittad.

Totalt fem smittade med coronaviruset