SAS återupptar trafiken mellan Kalmar och Stockholm

Från och med den 8 juni börjar SAS trafikera Kalmar Öland Airport igen. Till en början handlar det om en daglig ankomst och avgång, måndag till fredag.

- Det är en enorm lättnad att SAS väljer att starta upp trafik mellan Stockholm Arlanda och Kalmar igen. Stockholm är vår huvudprodukt och vårt primära fokus. Detta innebär att vår region redan under juni månad kan nå både Arlanda och Bromma flygvägen igen, säger Ronny Lindberg, VD & flygplatschef på Kalmar Öland Airport. 

Från uppstarten i Kalmar den 8 juni planeras en ankomst och en avgång varje vardag under eftermiddagen, för att sedan kunna anpassas efter den efterfrågan som finns efter sommaren.

Covid-19: Stadig minskning av vårdade på sjukhus

Antal sjuka i covid-19 som vårdas på sjukhus minskar stadig. Idag är det enligt Region Kalmar 18 personer i Kalmar län som vårdas på sjukhus. Det är tre färre än igår. Ingen vårdas på intensivvårdsavdelning.

306 personer har konstaterats smittade i länet och 21 personer har avlidit på sjukhus. Folkhälsomyndighetens siffra över antalet döda är 30. Socialstyrelsens siffra är 39 avlidna. Fem av dessa i Mörbylånga kommun. På socialstyrelsens hemsida finns ingen siffra för Borgholms kommun.

19 personer i Mörbylånga kommun och 14 i Borgholm har konstaterats smittade.

2686 personer i Kalmar län har provtagits.

Uggla ställer in och flyttar fram

13 juli skulle Magnus Uggla tillsammans med Petter och Miss Li uppträda i Borgholms slott. Men nu är det klart att konserten flyttas till 2021.

Läs artikeln här

Brinnande micro utrymde Köpstaden

Igår eftermiddag gick brandlarmet på Ölands Köpstad i Färjestaden. Shopparna fick ta sig ut ur lokalerna. Det visade sig vara en microvågsugn som börjat ryka.

60:e sommarutställningen på Capellagården

För sextionde året i rad bjuder Capellagården in till sommarutställning av elevernas konsthantverk. Utställningen kureras av konstnären Markus Emilsson som utgått från dialogen mellan besökaren, utövaren och objektet.

Läs artikeln här

Kallbadhuset i Borgholm rustas upp
Väg 137 stängs av

Idag är väg 137 mellan  trafikplats Algutsrum och trafikplats Färjestaden avstängd mellan klockan 09.00 och 15.00. 

Orsaken till avstängningen är arbetet med att belägga servicefickan vid VMS-tavlan på väg 137.

Trafiken kommer att ledas om med hjälp av skyltar via Åkervägen i Färjestaden.

Muffins till frukost?

God morgon. Onsdag 27 maj och vi har en ny dag med strålande solsken och upp emot 20 grader att se fram emot. Idag fyller bland andra den amerikanska expresidenten Henry Kissinger år (97), tv-kocken Jamie Oliver (45) och fotbollsstjärnan Paul Gascoigne år (53).

Det är muffinsens dag idag, så har du inte ätit frukost än kanske en muffins kan passa bra. 

Vad var det för tjock dimma?

Reagerade du också över den ovanligt tjocka och röklika dimman igår på eftermiddagen. Vi ringde en meteorolog och tog reda på vad det var frågan om.

Läs artikeln här och se film här

Covid-19: Tre nya smittade på Öland

Region Kalmar har registrerat 20 nya bekräftade fall av covid-19 sedan igår.  Tre av fallen rör personer som bor på Öland, två i Mörbylånga kommun och en i Borgholms kommun.

Sammanlagt har 294 personer i Kalmar län konstaterats smittade, 19 i Mörbylånga kommun och 13 i Borgholms kommun. 

21 personer vårdas på sjukhus, det är fyra färre än igår. Totalt har 2577 personer provtagits. 

21 personer i länet har enligt Region Kalmars statistik avlidit på sjukhus. Folkhälsomyndighetens siffra över antalet avlidna är 29.