Nu tar Öland Live semester

Sedan 10 mars har vi i stort sett varje dag kört Öland Live med stora och små nyheter. Förhoppningen har varit att ge er läsare ett flöde med allt ni behöver veta om Öland. Stort som smått.  Det har varit roligt att sitta bakom spakarna men nu tar båda jag och Öland Live semester. Förhoppningsvis återkommer Öland Live senare. Tack för mig.

/Andreas Yngvesson

Parken invigd: ”En nästan galen känsla”

Fredagen den 3 juli 2020 – dagen då Borgholm efter nio års väntan och många turer till slut fick sin aktivitetspark. "Äntligen, en nästan galen känsla."

Läs artikeln här

Vill att invånarna ska vara med och påverka äldreomsorgen

Fler barn och fler äldre, men färre i arbetsför ålder. Så ser framtiden ut för Mörbylånga kommun. Nu vill kommunen ha invånarnas hjälp med att utforma framtidens äldreomsorg.

Läs artikeln här

Nio nya coronafall i länet

Nio personer i Kalmar län har det senaste dygnet bekräftats smittade av coronaviruset. Sju av dessa genom självtest. Totalt har 674 konstaterats smittade, varav 59 genom självtest sedan i fredags. Totalt har 739 självtester analyserats.

Siffran för smittade på Öland är fortfarande 69 (38 i Mörbylånga kommun och 31 i Borgholms kommun).

13 personer i länet vårdas på sjukhus, vara två på intensivvårdsavdelning. 31 personer har avlidit på sjukhus, totalt är dödssiffran i Kalmar län 57 enligt Folkhälsomyndigheten.

Dagens öländska sommarröst: Ölands Banks vd Anneli Nilsson

Dagens öländska sommarröst är Anneli Nilsson som är vd på Ölands Bank. Hon talar bland annat om sin uppväxt i Borgholm och när vattnet gick på Icaparkeringen.

Lyssna på Anneli Nilssons sommarröst här

Här är Kalmar läns nya landshövding

Kalmar län har fått en ny landshövding. Han heter Peter Sandwall och kommer närmast från tjänsten som generaldirektör för Försvarsmakten.

Läs artikeln här

Plankor på Ölandsbron

Strax efter 09.30 kom ett SOS-larm om ett hinder på Ölandsbron. Enligt Facebookgruppen Ölandsbron Status handlar det om plankor som ligger i ena körfältet i riktning mot Kalmar.

Enligt Trafikverket har det stor påverkan på trafiken. Enligt Trafikverket handlar det om något slags metallföremål som ligger på vägen.

Uppdatering: 10.10: Föremålet är borttaget och trafiken flyter på bra.

13 minikonserter på Kackelstugan i sommar

Det blir musik på Kackelstugan i sommar trots allt. Med start 10 juli blir det 13 konserter inför en begränsad publik. Först ut är Timo Räisänen.

Läs artikeln här

Överklagar ny mast i Sandvik: ”Starkt förfulande”

Ägaren till Sandviks Fisk & Kök samt arrendatorn av densamma överklagar kommunens bygglov till en 30 meter hög telemast i hamnområdet.

Läs artikeln här

Fokus på klimathotet i Trollskogen

Konstnärerna Sofia Sundberg och Helena Wikestam är aktuella med utställningen ”Under ekens bark höjer sig havet”. Genom Trollskogen vill de få besökarna att fundera på hur rädda vi bör vara om våra unika platser.

Läs artikeln här