SHL-konkurrenter jagar Ilari Melart

Växjö Lakers stjärnback Ilari Melart är eftertraktad i både SHL och utomlands. Flera klubbar uppges vilja ha finländaren i sitt lag.

Läs mer om klubbarna här.

Det händer med guldhjältarna – ledarstaben

Dags för sista delen i vår genomgång för vad som händer framöver. Nu handlar det om ledarstaben. 

Sam Hallam: Har kontrakt med klubben även över nästa säsong. Lär fortsätta och dessutom vara motiverad över att få chansen att försvara ett guld.

Fredrik Hellgren: Är anställd av Växjö Lakers och har ingått i ledarstaben sedan 2007/2008. Lär fortsätta vara försvarsgeneral.

Tobias Thermell: Har utgående kontrakt och Nicklas Rahm uppges komma in. Därför blir det troligen ingen förlängning för Thermell som lämnar efter tre säsonger.

Andreas Andersson: Har lotsat Viktor Fasth fram till att bli grundseriens bästa målvakt och Erik Källgren till slutspelets. Tror inte Lakers ser någon anledning att byta här. Det är nog om Andersson själv vill göra något annat som det kan bli en förändring.

Rosén om tredje guldfesten

Robert Rosén kan det där med att fira SM-guld. Läs vad han berättar om nattens firande här

Det händer med guldhjältarna - forwards

Dags för forwardsidan. Här handlar det om massor av namn så vi kör väl spelare för spelare. 

Andrew Calof: Har skrivit ett långt kontrakt och blir en nyckelspelare i Lakers nästa säsong. 

Jack Drury: Lär åka över till Columbus Blue Jackets som draftade honom 2018. Nu blir det troligen ett NHL-kontrakt och matchning där eller i AHL. 

Emil Forslund: Har kontrakt över nästa säsong och blir kvar för att göra jobbet. 

Brendan Gaunce: Fin värvning mitt i säsongen som lär försvinna över Atlanten eller österut. 

Richard Gynge: Kontrakt över nästa säsong och kör vidare på det. 

Pontus Holmberg: Slutspelets MVP har kontrakt, men kan skriva NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs som draftade honom för ett par år sedan. Vad som händer sedan är mer oklart. En utlåning till Lakers kommande säsong känns som en möjlig lösning.  

Erik Josefsson: Kaptenen har inget kontrakt. Än. 

Fredrik Karlström: På lån redan denna säsong från NHL-klubben Dallas Stars. Nu lyfts han över till NHL/AHL. 

Martin Lundberg: Otrolig nyttig spelare som har utgående kontrakt. Det hade han också vid samma tid ifjol. Då slutade det med en förlängning på ett år. Troligen kan det bli något liknande igen. 

Ludvig Nilsson: Förlängde kontraktet under säsongen och stannar i ytterligare två år. 

Emil Pettersson: Poängkungen från grundserien lyfte inte riktigt i slutspelet. Det han visade under de 52 första matcherna lär dock ge ett fint kontrakt från Ryssland eller Schweiz. 

Robert Rosén: Kontrakt ytterligare två säsonger och har nog inga planer på fler Rysslandsresor. 

Victor Stjernborg: Superlöftet har kontrakt i två säsonger till och kommer få en fin roll till hösten. 

Marcus Sylvegård: Otroligt bra i slutspelet, men har utgående kontrakt och känns förlorad. Ryktas åter till Malmö där pappa Patrik är sportchef. 

På väg in: Två namn har nämnts hittills. Det handlar om Glenn Gustafsson i Örebro och Hugo Gustafsson i Södertälje. Troligen är kvoten ”framtidsnamn” därmed fylld. Resten av nyförvärven lär vara toppspelare som ersätter namn som Emil Pettersson, Fredrik Karlström och Pontus Holmberg. Ett problem är dock att de två sistnämnda suttit på ganska billiga kontrakt. Så Evertsson får vaska lite efter guldet. Det har han visat sig vara bra på tidigare. 

Richard Gynges glädjefnatt

Ni som följer Växjö Lakers vet hur glad Richard Gynge brukar bli för ett mål. Hur glad blir han då om han vinner något för första gången under sin 15-åriga karriär som seniorspelare? Läs om det här. 

Smålandspostens sportchef om guldet

Dan Magnusson, sportchef på Smålandsposten, sätter in Växjö Lakers tre guld i ett historiskt perspektiv.  Läs hela krönikan här.