Tack för i dag, kära läsare!

Vi avslutar dagens liveflöde med en läsarbild. Iréne Nilsson Sjödahl tagit bild på sin forsythia som nyss har slagit ut. Snart är det vår!
Tack för att ni varit med oss i dag, vi hörs igen i morgon bitti. Då är det på nytt Jenny Isaksson som guidar er genom nyhetsflödet.
Vi stänger nu kommentarsfältet, men ni är välkomna att kommentera i morgon igen.

Man smugglade in automatkarbiner, kulsprutor och handgranater via Trelleborgs hamn

En man har åtalats vid Ystads tingsrätt för synnerligen grov vapensmuggling och synnerligen grov smuggling av explosiv vara.
Enligt åtalet  åkte han i december 2020 in i landet via Trelleborgs hamn utan att anmäla två automatkarbiner, två kulsprutepistoler och en pistol med tillhörande ammunition. Han hade enligt åtalet även med sig två spränghandgranater. 
Mannen, som suttit häktad sedan 15 december, erkänner brott.

Piren i Gislövs hamn repareras

Under 2021 ska pirarmarna i Gislövs hamn repareras. Tekniska servicenämnden beslutade i förra veckan att lägga 4,5 miljoner på reparationen.
Arbetet går ut på att foga mellan beklädnadssten för att undvika utspolning av kajernas fyllning. Man ska också åtgärda en sättning som uppstått. Tidigare har kommunen reparerat de delar av pirarmarna som är ovanför vattenytan. Länsstyrelsen har godkänt arbetena.
– Efter att detta är gjort så är vi klara med det eftersatta underhållet i hamnen, säger Fredrik Schlyter (M), ordförande i tekniska servicenämnden.

Företagsamma unga – trots pandemitider

För sistaårseleverna på Söderslättsgymnasiets ekonomiprogram blev det den här gången en extra stor utmaning att driva UF-företag. Annie Haller har tillsammans med klasskamraten Samira Musina satsat på sydda kassar av återvunnet tyg.
– Det har varit jobbigt eftersom man inte har kunnat vara ute och sälja på samma sätt och visa sig men det har varit kul ändå. Man kan ju sälja till exempel på Instagram, säger Annie Haller.
Nu ställer de ut under två veckor i en liten butikslokal i Valengallerian. Tanken är att alla 12 UF-företag får presentera sina produkter eller affärsidéer och med hjälp av så kallade QR-koder få kunderna att leta upp dem.

Vad kostade en villa för 15 år sedan?

Villapriserna skjuter i höjden, det har TA skrivit om ett par gånger den senaste veckan. Men vad kostade en villa för 15 år sedan? TA kollade i tidningen från 15 mars 2006, en månad efter att undertecknad började på TA. Då publicerade vi annonser som saluförde en villa på Ripagatan för 2 195 000 kronor, en villa på Kurland för 1 695 000 kronor och en villa på Stavstensvägen för 1 590 000 kronor. Det är ingen vågad gissning att villapriserna har fördubblats på de åren.

Här kan du läsa våra senaste artiklar om villapriserna:

De drömmer om ett hus på landet

Alla kända stockholmare behöver inte bo på Österlen

Villapriserna har skjutit i höjden

Ljusare tider väntas

Tro det eller ej, men vi går mot ljusare tider. Detta vill Trelleborgs kommun uppmärksamma och arrangerar därför på fredag kommunens första framtids- och innovationsdag. Då visar man upp lite av det nya som händer i kommunen. Programpunkterna är digitala, förutom en poesifestival och poesivandring med tillhörande tävling som startar klockan 9.
Digitalt kan man till exempel hänga med på en guidad tur i framtidens hamn och besöka gamla vattentornet i en tidsmaskin. Hela programmet finns på kommunens hemsida.

Däcktjuv slog till mot bilfirma

Totalt 24 fabriksnya däck har stulits från en bilfirma i Trelleborg. Enligt anmälan till polisen inträffade stölden någon gång mellan i fredags och lördags. Det är okänt hur tjuven, eller tjuvarna, har tagit sig in på företagets område.

Börjar bli lite hungrig...

Någon mer än jag som börjat fundera på vad man ska äta till lunch idag? Ett tips är att kolla in Lunchguiden på trelleborgsallehanda.se.

Här ser du vad flera olika lokala restauranger har på sin lunchmeny i dag. För min del lutar det åt soppa idag.

Nya hus på gång i Alstad

Förberedelserna inför att kunna bygga nio nya hus i Alstad är i full gång. Just nu pågår grävarbeten mellan Lantmännens anläggning och Alstadgrillen.

Men det är inte här som själva husen ska byggas utan det handlar om att göra det möjligt för de nya villorna att anslutas till det kommunala VA-nätet.

De nya villatomterna ligger öster om de hus som ligger längs Alstad stationsväg.