Trevlig helg!

Tack alla läsare för engagemanget i TA Live den här veckan! Nu tar live-redaktören helg. Nästa vecka är vi tillbaka och levererar senaste nytt från Söderslätt.

S vill se gratis mensskydd i skolor

Socialdemokraterna i Trelleborg har skrivit en motion om att kommunen ska erbjuda gratis mensskydd på kommunala skolor, idrottsplatser och arbetsplatser. De vill även att kommunen ska uppmuntra det privata näringslivet att för detsamma.

"Vi vet att menstruationen är en naturlig del av livet liksom övriga sanitetsfrågor som möjlighet till toalettbesök. Men då i princip alla toaletter uppvisar möjlighet till tvål, vatten och torkmöjlighet finns det ingen tillgång till sanitetsprodukter för menstruation.", skriver de i motionen.

Sibylla på Algatan sålt

Elisabeth Kulevska lämnar Algatan efter 15 år som restaurangägare för Sibylla där. Hon vill dock lugna trelleborgarna med att Sibylla kommer fortsätta drivas i lokalen av de nya ägarna.

– Jag känner stor värme i hjärtat för Sibylla på Algatan, men jag är redo att gå vidare, säger hon.

Rökutveckling från värmepanna i villa

Räddningstjänsten larmades till en villa mellan Håslöv och Bodarp i norra Trelleborg kl 13.22. Anledningen ska vara rökutveckling från en värmepanna. Räddningstjänsten är på plats, men ingen ambulans har behövt skickas det.

Solen hälsar på i helgen

Senaste veckan har vädret varit ruggigt med blåst, småregn och gråa moln. Men på lördag kikar solen fram i Trelleborg. Enligt SMHI:s prognos blir det uppehåll hela dagen och som varmast sju grader. Det verkar dock bli blåsigt med 4-6 meter per sekund. Söndagen ser ut att bli mulen med 2,9 mm regn eller snö.

På måndag fylls högstadieskolorna med elever

Sedan sportlovet har högstadieeleverna på Trelleborgs kommunala skolor helt eller delvis haft distansundervisning. Men på måndag kommer alla elever välkomnas tillbaka till skolan, vilket Smittskydd Skåne gav klartecken till redan innan påsklovet. På exempelvis Västervångskolan har man vidtagit flera åtgärder för att hindra smittspridning, bland annat har man förlängt spridit ut lunchtiderna så att inte för många elever ska vistas i matsalen samtidigt.

Storvinst i trelleborgarens påskägg

En pensionerad kvinna från Trelleborg fick en skraplott i påskpresent. Hon var precis på väg att slänga lotten när hon dubbelkollade om det var någon vinst på lotten och såg då att hon vunnit en miljon kronor.

"Tala om glad påsk att få en miljon kronor i påskägget!", säger vinnaren till Svenska spel.

Hopp om vår

Denna härliga bild på vitsippor, kanske det säkraste vårtecknet av dem alla, fick vi skickad till oss av läsaren Iréne Nilsson Sjödahl.

Tack Iréne, nu känner i alla fall jag att våren nog blir av i år också.

Har du en bild som du vill att våra läsare ska få ta del av?

Skicka den till lasarbilden@trelleborgsallehanda.se

Operationer inställda efter vattenläcka på lasarettet

Räddningstjänsten larmades till lasarettet kl 00.47 i natt med anledning av en vattenläcka. Det var ett rör i ett nyrenoverat läkemedelsrum som hade brustit och som sprutade ut vatten.

– Hela läkemedelsrummet blev fuktskadat. Vi har fått stryka några operationer i dag, men är igång som vanligt igen på måndag, säger Yvonne Wallander, fastighetskoordinator.

Det rör sig om ett fåtal knä- och höftoperationer, som har blivit framflyttade. 

TFF blir sexa enligt oddsen

Den som tippar på TFF som vinnare i Superettan får 15 gånger insatspengarna tillbaka om det blir verklighet. Enligt spelbolaget Unibet är TFF tippade att hamna på en sjätte plats i serien och på andra plats bland de skånska lagen.

Tippad vinnare är GIF Sundsvall, 4,5 gånger pengarna och Landskrona BoIS är tippade att åka ut.

Superettan drar igång på lördag och TFF spelar sin premiärmatch hemma mot Norrby på söndag klockan 15.00. TA liverapporterar förstås från matchen.