Tack för i dag!

Vi stänger flödet lite tidigare i dag och går på helgledighet. Tillbaka på fredag klockan 8 som vanligt. Skriv gärna till oss under tiden.

Trevlig helg!

Så mycket pengar dansade barnen in till Ukraina

I fredags arrangerade Serresjöskolans sexor ett disco i matsalen. Vanligtvis brukar pengarna gå till klasskassan för de som ordnar fest. Men klass 6 tyckte pengarna gör bättre nytta i Ukraina.

Nu har de räknat insamlingen och fått det hela 19 000 kronor! Bra jobbat klass 6 på Serresjö!

Pilgrimsvandra på Söderslätt

Hammarlövs församling planerar en vandring mellan Västra Tommarp och Skegrie mölla i morgon. 

Arrangemanget startar kl 11 med mässa i Västra Tommarps kyrka. Efter det startar den gemensamma vandringen till Skegrie Mölla, vilket tar runt en timme. Väl där serveras vi enkel lunch.

Skegrie rustar för stor byaloppis

Enligt traditionen arrangerar Skegrieborna storloppis i morgon klockan 9 till 14. Runt om hela byn kommer bybor att sälja växter, leksaker, kläder och även hembakat fika.

Även Slättarps gård bereder plats för de som vill sälja mellan 10 och 16. Vid infarten på det stora grönområdet. Anmäl dig till gården om du vill hyra plats och ta med eget bord eller filt.

Solig men blåsig Kristihimmelsfärdsdag

SMHI utlovar en bred meny av olika väder under kvällen och morgondagen. I kväll kommer regnet in i form av skurar som drar förbi. Detta pågår även under natten.

Kristihimmelsfärdsdagen klarnar dock upp och blir solig med en temperatur på 15 grader. Det är glada nyheter för alla som vill ta sitt premiärdopp i havet eller fynda på loppis under dagen.

Tyvärr kommer det att bli ganska blåsigt under dagen. Och på kvällen sjunker temperaturen till runt 10 grader och skurarna kommer tillbaka.

Badsäsongen drar igång i Beddinge i morgon

Nu ska badsäsongen officiellt invigas i Beddingestrand. Bastun kommer vara i gång mellan klockan 10 och 12. Planen är att alla samlas omkring klockan 11 och att badandet drar i gång vid 11.30. 

Detta hälsar Lilla Beddinge byalag och Beddinge strandskyddsförening, i mejl till TA.

Just nu pågår näringslivsmässa på Parken

Efter pandemiuppehåll är näringslivsmässan tillbaka i Trelleborg. Just nu pågår minglandet för fullt. TA är på plats för att bevaka eventet.

MG-bilträff kommer till Smyge

Vid 15-tiden på lördag kommer 33 MG-bilar till Smygehuk. Det är en internationell bilträff, med moderna MG-bilar, som gör ett av många stopp runtom i Skåne i veckan.

Planen är att köra från Malmö till Svaneholms slott under förmiddagen och vidare till Ystad för lunch. Sedan kör de förbi Sveriges sygdligaste udda och tar en titt på Köpmansmagasinet innan det bär av mot Malmö, via Höllviken och Vellinge, igen.

Intresserade är välkomna att komma och titta på bilarna, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Dags för invigning av nyrenoverade ridanläggningar

Trelleborgs kommun har de senaste åren satsat en hel del pengar på ridanläggningarna i Brosjödal och Kyrkoköpinge. Det handlar om renovering, upprustning och att bygga nytt, vilket TA rapporterat om tidigare. 

Nu är det dags för invigningar:

• Kyrkoköpinge ridanläggning invigs söndagen 29 maj, klockan 13.00. Det blir riduppvisning och korv och tårta.

• Brosjödal uppmärksammar både renoveringen och att Trelleborgs ryttarförening firar 50 år, söndagen 5 juni, klockan 15.00.