TA Live tar semester

Tack för engagemanget den här veckan i TA Live! Nu tar vi paus med Live-flödet för resten av sommaren. När alla ska ha semestrar blir redaktionen något mindre och vi kommer satsa allt på vår sajt och papperstidningen.

Men misströsta inte, vi är tillbaka med TA Live-flödet efter sommaren igen. Fram till dess får ni gärna fortsätta skicka in tips om nyheter, stort som smått, till red@trelleborgsallehanda.se.

Trevlig helg!

Snart kastar Leveau loss

Trelleborgs hamns före detta säkerhetschef Jim Leveau är på väg att ge sig av för att segla jorden runt, ensam i sin båt The Swede. På fredagen tog han farväl av bland annat tidigare kollegor i hamnen. Håll utkik här på trelleborgsallehanda.se i morgon efter en längre intervju med Jim Leveau om hans resa.

”Berg gör alla mål”

Gabriel Norén är övertygad om att Marcus Berg gör 3-0 i matchen mot Slovakien.

”Berg gör alla mål, han är i topp nu”, säger Gabriel inför matchen.

Fick ledigt av chefen för matchen

Robin Nilsson hade en schysst chef som tyckte att det var läge att skicka hem sina anställda tidigare när det vankas Sverige-match.

”Lyssnat på EM-låtar”

Samuel Björklund och Albert Jönsson lyckades knipa ett av de sista borden på Queens uteservering vid 12.30. De har laddat med inför matchen genom att lyssna på EM-låtar. Favoriten är Zara Larssons och David Guettas ”This one’s for you” från 2016.

EM-yra på Algatan

Innan klockan ens slagit 13 var uteserveringen på Queens sportbar fullsatt inför matchen mellan Sverige och Slovakien.

”Jag har varit här sen klockan 12 och laddat med en burgare”, säger Felicia Nilsson som tror att Sverige vinner med 2-1.

Rökutveckling på Smygehamns återvinningscentral

Tre enheter från räddningstjänsten har ryckt ut till Smygehamns återvinningscentral efter larm om brand.

 De är på plats nu och enligt räddningstjänstens ledningscentral rör det sig inte om någon fullskalig brand, utan rökutveckling i en kompostcontainer. Branden verkar vara under kontroll, uppger ledningscentralen. 

Det blir en dag på stranden..

Tomas Ledins gamla sommardänga började spela i mitt huvud när min kollega Alice Mutambala skickade bilder från Dalabadet, där hon är just nu för att prata med trelleborgarna om strandhäng.

I den här hettan ser det ju inte helt dumt ut med ett svalkande dopp!

Grillning inte förbjudet – men var försiktig

Läsaren "Brukee" undrade om man fortfarande får grilla. Ännu finns inget eldningsförbud i kommunen. Men eftersom det är varmt och väldigt torrt ska man vara försiktig om man väljer att grilla eller göra upp en eld.

Räddningstjänsten avråder från att göra upp eld i skog och mark. Om man grillar i trädgården rekommenderas det att man har en grill på ben eller stativ. Helst ska den inte stå på ett underlag som lätt kan fatta eld och det är viktigt att ha tillgång till vatten ifall elden skulle sprida sig.