Söndagen i sammandrag

Då sammanfattar vi sportsöndagen ur lokalt perspektiv.

TFF tog en stärkande poäng genom att spela 2–2 med mersmak mot topplaget Brage hemma i superettan. Med tre omgångar kvar är avståndet ner till en kvalplats fem poäng.

Tif Vikings förlorade skotten med 11–55 men gjorde ändå en målmässigt jämn match hemma mot Mjölby. Förlust tillslut med 5–6 i division två.

Trelleborg Pirates var sekunder från första segern i basketens superetta, men föll med 106–107 efter förlängning mot Fryshuset.

Därmed drar vi oss tillbaka. På återseende!

Han sänkte sitt gamla lag

Kommer ni ihåg Basem Abdulkader?  Basketspelaren tillhörde Trelleborg Pirates för några år sedan innan han flyttade tillbaka till Stockholm. På söndagen var han tillbaka i Trelleborg med Fryshuset och genom att sätta en trepoängare i sista sekunden tog han matchen till förlängning.

Det var upprört och besviket i hemmalägret. Här kan du läsa mer om matchen:

http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/pirates-hade-inte-marginalerna-med-sig/

Seger för Lilla Beddinges damer

Lilla Beddinges damer avslutade seriespelet i division fyra på bästa sätt när laget besegrade Backarnas FF med 5–0 på hemmagräs. Samtidigt föll Gislöv hemma mot Åkarp med 1–4.

Här bjuder vi på en bild från Lilla Beddinges match.

11–55 i skott...

Skottstatistiken säger inte allt, men den säger ändå något när Tif Vikings mötte Mjölby på hemmais i division två.

Läs mer om matchen här:

http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/vikings-foll-tungt-mot-mjolby/

Första målet för Oscar Johansson

TFF spelade 2–2 mot Brage efter att Oscar Johansson inlett målskyttet med ett välplacerat vänsterskott. Johansson gör sin andra säsong i klubben och gjorde nu sitt första mål i TFF-tröjan.

Här kan du läsa mer om matchen:

http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/tff-brot-forlusttrend-men-fick-noja-sig-med-oavgjort/

Första förlusten för Vikings

Efter två segrar föll Tif Vikings på hemmais mot Mjölby. Bortalaget vann rättvist med 6–5 efter att Vikings sista mål kom i den sista sekunden.

2–2 på Vångavallen

TFF gör en stark insats och leder med 1–0 och 2–1 men får nöja sig med en poäng hemma mot Brage. Sett till spel och chanser borde det varit mer än så. 

Avståndet till kvalstrecket är fem poäng med tre matcher kvar av superettan.

Vikings ligger under

Vikings-Mjölby står 3–4 efter två perioder i hockeytvåan.

Förlängningsförlust för Trelleborg Pirates

Segern var nära men Trelleborg Pirates fick ge sig med 106-107 efter förlängning hemma mot Fyrshuset i basketens superetta.

0–0 i paus

TFF har varit det bättre laget i den första halvleken men ställningen är 0–0 i paus mot Brage. Andra halvlek börjar snart.