Helgens resultat

Då tackar jag för denna helg. Vi avslutar denna helgrapportering med att sammanfatta hur det gick för de lokala lagen i helgen.

Lördag 

Basket: Superettan, Norrort–Trelleborg Pirates, 80–59.

Bowling: Division ett, Playax-Borgen, 4–16 , Thule–Borgen, 7–13.

Rugby: Pingvin–Finland, 22–5

Söndag 

Basket: Superettan, Fryshuset–Trelleborg Pirates, 95–89.

Fotboll: Superettan, Norrby–TFF, 4–0

Handboll: Division tre damer, Trelleborg HBK–LVHK, 24–23.

Innebandy: Division två, Stanstad–Palmstaden, 9–2

Ishockey: Division två, Tif Vikings–Sölvesborg, 4–2.

Dyk toppar poängligan

Nu kan ni läsa mer om Tif Vikings seger över Sölvesborg med 4–2. Bland annat vad poängkungen Tobias Dyk säger efter segern. Ett mål och en assist från Dyk i dag gör att han toppar poängliga i Hockeytvåan södra B, med 17 poäng på sju matcher.

http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/vikings-hemmaspel-lyfter-laget-i-tabellen/

Nu kan ni läsa vad Peter Swärdh säger efter 0–4 mot Norrby, här: http://www.trelleborgsallehanda.se/sport/tff-forlorade-i-boras/

Min personliga åsikt är att det inte är bra att förlora med 0–4 när man har chans att i praktiken säkra nytt kontrakt i superettan. 

TFF kan ju klara sig kvar även om de inte tar fler poäng, men om laget är tvingade att ta poäng i sista omgången ställer jag mig frågande till om laget verkligen har moralen att klara det.

TFF får nu säkra nytt kontrakt så fort som möjligt, sedan måste klubben göra en rejäl utvärdering efter säsongen. Spelarmaterialet är bättre än att behöva vara i en bottenstrid.

Seger för Vikings

Tif Vikings besegrar Sölvesborg med 4-2 och tar ännu en hemmaseger i division två.

Zammy Pipo gjorde 3-0 och Tobias Dyk var den som gjorde 4-0 till Tif Vikings.

Vikings mot seger

Tif Vikings gör två snabba mål i början av den tredje perioden. Därefter reducerar Sölvesborg till 4-1. Det har nu gått åtta minuter av den tredje perioden.

Vikings leder

Tif Vikings leder med 2–0 hemma mot Sölvesborg efter två perioder. Oliver Persson gjorde 1–0 och Felix Peterson gjorde 2–0. Vi väntar på den tredje perioden.

Storförlust för Palmstaden

Även Palmstaden förlorar. Division två-matchen i innebandy mot Stanstad i Staffanstorp är precis slut. Det blev hela 9–2 till hemmalaget. 

Palmstaden hamnade i underläge direkt, det var 0–2 efter första perioden. 4–1 efter två perioder. Oscar Mårtensson reducerade till 2–5 i början av den tredje perioden men sedan rann det alltså iväg till hela 9–2.

Marcus Schüler gjorde PIK:s första mål. 

Palmstaden är nia efter fyra spelade omgångar.

Första perioden mellan Tif Vikings och Sölvesborg blev mållös. Jag ska alldeles strax bege mig till Söderslättshallen för att se mötet i hockeytvåan.

Pirates gjorde en stark uppryckning mot Fryshuset. Trelleborgarna vann sista perioden med 14 poäng, men det räckte inte efter den svaga starten.

Periodsiffrorna: 34–15, 19–26, 22–14, 20–34.

Även i dag var det Robert Buzuk som gjorde flest poäng för Pirates, 34 poäng svarade han för.