Skogrock for Bergerskogen

Søndag 11. februar blir det Skogrock på Hellviktangen kunstkafé for bevaring av Bergerskogen. 

–  Alle er hjertelig velkomne! Store som små, og det er gratis inngang, sier arrangørene.

På scenen stiller solide artister som Hedvig Mollestad, Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola, Per Øystein Sørensen og Lars Beckstrøm.

I pausen blir det filmmusikk, videoer og anledning til å komme med korte appeller. 

– Det er viktig at mange kommer og slår ring om nærskogen vår! 125 boliger er under planlegging, og saken er nå ute på høring. Vi må vise Nesoddens politikere at vi mener alvor. Skogen må vernes – nå! sier Lone Klein i arrangementskomiteen. Hun legger til at artistene stiller opp gratis. 

Drevne musikere

Skotske Sarah Jane Summers og finske Juhani Silvola blander lyrisk tradisjonell folkemusikk med rå og moderne improvisasjon.  De fikk NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) sin musikkpris i 2022.

Hedvig Mollestad er komponist og gitar-virtuos fra Ålesund. Hun har vunnet Spellemannsprisen, åpen klasse, to ganger.

Per Øystein er norsk vokalist og låtskriver, best kjent fra bandet «fra Lippo Lippi». Han turnerer blant annet i Sør-Øst-Asia og underviser i musikk på Nesodden.

Lars Beckstrøm kjenner vi fra deLillos. Han forteller vakre, såre og morsomme historier gjennom musikken - om livet, døden, kjærligheten og kloden.

Konserten starter kl. 18.30.

Fire pågrepet: – Vi innhentet en del materialer og vi har analysert det

Ti dager etter en eksplosjon i et boligområde i Drøbak hadde politiet ennå ikke pågrepet noen i saken. 

Et bestemt miljø var under oppsikt, og etter tre måneder ble fire personer pågrepet og siktet for drapsforsøk. 

En norsk mann ble løslatt av lagmannsretten samme dag som pågripelsen. En svensk kvinne ble også pågrepet, og politiet knytter de pågrepne til saken gjennom etterforskning og analyse av innsamlet materiale. Politiet antyder at det er flere gjerningspersoner involvert og at det kan være en bakenforliggende konflikt, men deler ikke detaljer. 

De indikerer at handlingen var planlagt og organisert, og antyder at det kan være grensekryssende kriminalitet med tilknytning til Sverige. Samarbeid med svenske myndigheter har blitt nevnt, og det er en pågående prosess for eventuell utlevering av de pågrepne fra Sverige til Norge. 

Formålet med etterforskningen er å avdekke motivet og stille gjerningspersonene til ansvar. Norsk politi ønsker å avhøre de fengslede i Sverige, men det blir bestemt senere.

LES HELE SAKEN HER

Stenger Oslofjordtunnelen i fredagsrushet

OPPDATERT 14:15: Tunnelen er nå åpen for normal trafikk

Klokken 13:30 melder Vegtrafikksentralen Øst at Oslofjordtunnelen vil bli stengt. De skriver videre at de ikke vet når den åpner for trafikk igjen. 

Tunnelen er stengt i retning Drøbak. Årsaken skal være en kabel som henger ned fra taket.

Vegtrafikksentralen anbefaler alternative ruter via Oslo eller Horten-Moss (ferge).

Dette skriver de på X:

E134 #Oslofjordtunnelen, Akershus/Buskerud: Stengt i retning mot Drøbak pga. kabel som henger ned fra taket. Fagpersonell fra elektro er tilkalt, men ukjent hvor langvarig dette blir. Alternativ rute via Oslo, eller fergesambandet rv. 19 Horten-Moss.

Drøbak - fire personer pågrepet for drapsforsøk

Tirsdag 30. januar pågrep politiet en norsk mann i Norge og en svensk kvinne i Sverige. 

Torsdag 1. februar ble også en svensk mann pågrepet i Sverige. Ytterligere en svensk mann ble formelt siktet.  

LES HELE SAKEN HER

Nyheten skapte debatt i høst – nå røper ordføreren dette

Ordfører Cathrine Kjenner Forsland på Nesodden uttrykker glede over at halvøya skal få sitt eget politikontor innen 1. oktober 2024. 

Hun understreker betydningen av friske penger og styrking av Nesodden, samt viktigheten av synlighet og forebyggende arbeid. 

Politistasjonssjef Rune Albertsen er positiv til nyheten og ser det som en styrking av politiinnsatsen i området. 

Saken over er et sammendrag av artikkelen laget av AI Chat.

LES HELE SAKEN HER

Skal ha ny sjef – en av søkerne er lokal

29. januar gikk fristen ut for å søke på stillingen som teknisk sjef i Frogn kommune. Rutinerte Gro Ravne har meddelt at hun slutter for å bli pensjonist.

– Det har lenge vært planlagt at Gro Ravne skal gå av med pensjon. Vi søker derfor etter hennes erstatter, fortalte kommunedirektør Georg Smedhus i Frogn kommune til Amta da vi omtalte saken.

LES HELE SAKEN HER OG SE HVEM SOM HAR SØKT

– Om vi har de rette kandidater vil vi ha en formening om etter første intervjurunde. Det er en svært viktig stilling for Frogn-samfunnet og vi vil bruke den tid vi trenger for å komme i mål med en god kandidat, sier Smedhus.

Nå har de store planer på Nesodden: – Vil skje i løpet av året

Siden 2021 har profesjonelle ryddeaktører fjernet 85 tonn marin forsøpling fra Oslofjorden gjennom Rydd Norge-programmet.

Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond. De støtter blant annet prosjekter som reduserer plastforsøpling. I august dro de ut sammen med Kambo Marina for for å plukke med seg med båtvrak i Bunnefjorden.

– I Norge har vi ikke et fungerende småbåtregister, noe som blant annet har resultert i at vrakbåter blir liggende ved fjellvann, langs kysten og på havbunnen over hele landet, fortalte Terje Eckhoff, prosjektforvalter i Handelens Miljøfond den gang.

LES HELE SAKEN HER

Safi på Nesodden fikk 500 slike og et sprekt oppdrag – sjekk hva hun gjorde med dem

Med god hjelp fra sønnen Yamen Alsalloumi har den opprinnelig syriske skredderen i snart et år tatt imot sømoppdrag av alle slag. De to kan konstatere stadig flere kunder.

– Jeg er veldig opptatt av å gjøre en god jobb så folk blir fornøyd, kommer tilbake – og at de tipser sine venner, sier Safi Alhomsi.

Før jul var det rekordhektisk hos Studio Nōr for søm og redesign. Samtidig med at folk skulle ha kjoler og annet ferdig til julefesten eller nyttårsaften, kom et helt spesielt oppdrag inn døra.

Les hele saken her

Hardt ut mot tidligere arbeidsgiver: – Skrivebordsvedtak

Tidligere graver og kirkerådsmedlem Arne Neegaard har sammen med flere andre engasjert seg sterkt i den pågående debatten om rehabilitering av muren mellom øvre og nedre kirkegård ved Nesodden kirke.

Planen er, når den obligatoriske fredningstiden for gravene på baksiden av muren går ut, å rive den gamle muren og etablere en ny mur. Samtidig skal gravene på baksiden av muren saneres, og det skal etableres en gressplen på området.

LES HELE SAKEN HER

Stenging av vann i Frogn
Stenging av vann Seljeveien/Bjerkeveien/Rognveien 01. februar fra klokken 09:00 til cirka klokken 13:30.

Det melder Frogn kommune på sin nettside

– Dette på grunn av reparasjon av vannledningen. Vannet i området kan være borte i perioder, skriver kommunen. 

De anbefaler deg å tappe opp vann på forhånd. 

– Dersom du får brunt eller uklart vann i kranene når vannet er tilbake; spyl godt ut med kaldt vann og rengjør sil på tappekraner. Det er ikke helsefare forbundet med å drikke vannet.