Måtte rykke ut da seilbåt fikk problemer utenfor Nesodden

Det er Øst 110-Sentral som melder at de har bistått en seilbåt ved Ursvik brygge. De skriver at den har hatt tekniske problemer. Vaktleder Frode Johannessen forteller mer.

– Den hadde problemer med å styre ordentlig, men hadde motordrift. Vi har kun vært der for å bistå, sier Johannessen.

Etter hvert skal de ha fått reparert styreroret og seilbåten kunne fortsette på Oslofjord-turen. Johannessen sier at brannbåten på Nesodden er i retur allerede i 14-tiden, men han vet ikke hvor seilbåten skulle.

Tunnel i Frogn stengte

 – E134 Vassum- og Frogntunnelen, Viken. Stengt i begge retninger pga. av en elg som har forvillet seg mellom tunnelløpene. Omkjøring er skiltet, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter klokken 12:10 torsdag.

– Vi sitter og følger med på kamera og ser etter om hvor den er. Pluss at er det noen på vei dit for å se om de ser den. Så vi får kontroll på hvor den beveger seg, sier Vegtrafikksentralen til Amta.

– Er det mye kø utenfor tunnelen nå?

– Det er ikke noen kø å snakke om enda, men om det blir vedvarende kan det bli det. Foreløpig er det bare noen få biler, og vi har skilt for omkjøring. 

– Så dere elgen selv eller fikk dere tips?

– Nei, vi fikk først et tips. Og så var det noen som ringte politiet, og når vi får flere tips, da er det en elg der. Så da måtte vi stenge. 

– Jeg er usikker på om elgen forstår skilt og bommer. Men jeg håper og satser på at den finner veien ut selv.

Klokken 12:42 kom Vegtrafikksentralen med oppdatering. 

– Elgen har forsvunnet og vegen er åpen igjen, skriver de på Twitter.

Ny løsning på Steilene

Nesodden kommune vil fra og med 23. mai og noen dager fremover arbeide med montering av ny renovasjonsløsning (dypoppsamler) i tillegg til bygging av brygge på Steilene.

Ny renovasjonsløsning vil være mer miljøvennlig, effektivisere drift og gi kostnadsbesparelser, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Tiltaket vil bidra til mål i klimaplanen om at vi skal redusere utslipp av klimagasser med 65% innen 2030, sett i forhold til 2017, da all transport av containere til og fra Steilene-Flaskebekk brygge har foregått med dieseldrevne båter. Tiltaket bidrar også til å oppnå det politiske vedtaket som sier at kommunen skal jobbe med å være en «søppelfri kommune». 

Ny renovasjonsløsning er utviklet sammen med oslo.works, Aase Prosjekt, Oslofjordens friluftsråd og Skjærgårdstjenesten.

Skjørgårdstjenesten vil tømme søppel på plass med el-båt, slik at man unngår ukentlig transport av containere mellom Steilene og Flaskebekk brygge. 

Nesodden forteller om oppfriskningsdose: – Viktig informasjon

Avdelingsleder Irene Stjepanovic Vatlum hos Nesodden kommune går ut med informasjon i forbindelse med vaksinering på Nesodden.

– Jeg lurer på om Amta kan være hjelpsom med å formidle informasjon til nesoddens innbyggere om vaksinasjonstilbudet og åpningstid av vaksinesenteret, sier hun og fortsetter:

– Informasjon som er viktig å formidle:

  • Ny oppfriskningsdose anbefales til personer 75 år og eldre, samt sykehjemsbeboere.
  • En ny dose vil være særlig aktuell for dem som ikke tidligere har gjennomgått SARS-CoV-2-infeksjon, og for de som har én eller flere underliggende risikofaktorer.
  • Det bør ha gått mer enn 6 måneder siden forrige dose.
  • Det vaksineres torsdager fra kl. 15.00 til kl. 20.00 og fredager fra kl. 09.00 til kl. 15.30.Øvrige dager og helligdager er vaksinesenteret stengt.
  • Innbyggere som anbefales nye doser kan bestille time digitalt, på telefon 940 01 021, eller benytte seg av drop-in i åpningstiden.
  • Andre aldersgrupper kan bestille tid til første, andre, tredje eller fjerde dose på telefon 940 01 021, eller benytte seg av drop-in i åpningstiden.

Om lag en halv million tonn asfalt skal legges på riksveiene i år, og noen få av dem havner i Frogn. 

I alt har Statens vegvesen inngått 24 kontrakter for årets asfaltsesong. Disse har en verdi på til sammen rundt  800 millioner kroner.

Starten på asfaltsesongen varierer ut fra lokale forhold, men starter som regel i mai når telen er ute av bakken. Noen steder er asfaltentreprenørene allerede ute på veien. 

Det er i østenden av Oslofjordtunnelen mot munningen i Frogn, på E134, at det skal legges i alt 220 meter med ny asfalt i full bredde i begge kjørefelt. Dette får naturlig nok følger for tunneltrafikken en kort periode mens asfalteringen pågår.

Mistet lappen i Frogn: – Ikke bra

Det er seksjonsleder etterforskning Silje Stokken Uppheim ved Follo politistasjon som svarer når Amta ringer for å få politihendelser det siste døgnet.

– Det var et beslag av et førerkort i går kveld grunnet hastighet, sier Silje Stokken Uppheim.

Beslaget skal ha skjedd ved Osloveien ved Folkvang i Frogn.

– Det var en UP-kontroll som var i området som gjorde beslaget.

Det er ei dame i 40-årene som nå ikke kan kjøre bil for en stund framover.

– Hun er ikke bosatt i Frogn eller Nesodden, så vedkommende har ikke noen lokal tilknytning. Bare gjennomkjørende, sierhun. 

Veien kvinnen kjørte på er en 60-sone vei.

– Hun lå i rundt 86 kilometer i timen. Det er ikke bra. Derfor ryker førerkortet på stedet. 

– Hva skjer når du blir fratatt førerkortet?

– Erkjenner du det på stedet så blir du uten førerkort i en periode, også får du en bot.

Politiet bruker ett ord for å oppsummere natten i Follo

Det er seksjonsleder etterforskning Silje Stokken Uppheim ved Follo politistasjon som svarer i det Amta ringer rett før klokken 09 for å få politihendelser det siste døgnet.

– Ingenting, sier hun til spørsmål om hendelser i Frogn og på Nesodden det siste døgnet.

Da har hun sjekket tilbake til klokken 19.

– Ingen russeklager?

– Det har vært et par meldinger om russestøy fra Siggerudveien (Nordre Follo), men vi har ikke visst hvor lyden kommer fra. 

Stokken Uppheim sier at natten i Follo har vært stille.

Misfarget drikkevann på Nesodden

Tirsdag 2. mai opplyser Nesodden kommune at de har mottatt meldinger om misfarget vann fra springen i Fagerstrand-området.

Det er ikke farlig og vannet er trygt å drikke, skriver kommunen på sin nettside.

Misfargningen skyldes at luft har kommet inn på nettet via en ventil, ifølge kommunen. Driftsavdelingen har identifisert hvor på nettet luften kommer inn og arbeider med å rette feilen.

2.plass i NM for ungdomsbedrift fra Frogn

Fredag 28. april gikk NM for ungdomsbedrifter av stabelen i Lillestrøm. Fra Frogn og Nesodden deltok tre bedrifter. 

I konkurransen gikk Kongla UB fra Frogn seirende ut i to kategorier. 

2. plass i beste bærekraftige stand og 2. plass beste markedsføring. 

– Vi ble sjokkert da de sa at vi skulle få bli med til NM. Vi hadde ikke forventet det, men det er utrolig deilig å få den anerkjennelsen. Vi har jo jobbet med dette siden i høst. Det å få litt igjen for arbeidet man har puttet inn er kjempedeilig, fortalte Emilie Iversen i Kongla UB før deltakelsen. 

Ungdomsbedriften gledet seg stort, men visste at det var stor konkurranse. 

– Det blir veldig gøy, men samtidig er det mye stress. Vi gjør siste forberedelser til den store dagen nå. Vi vil jo gjøre det bra og målet er å gjøre det best mulig. Men vi vet jo at konkurransen er enda større i NM så forventningene er deretter, sa Iversen.

Etter endt deltakelse kunne ungdomsbedriften imidlertid juble.

– Da er Kongla UB ferdig med NM. Vi tok med oss andreplass i beste bærekraftig stand. Med god hjelp fra lærere, bekjente og alle i UB-en var alt brukt på vår stand enten gjenbruk eller bærekraftig, skriver bedriften på Instagram. 

Bedriftene Blingtrack UB fra Frogn og DropStop UB fra Nesodden deltok også i Lillestrøm denne dagen. 

Flere aviser skriver om støy og klager – politiet måtte rykke ut flere ganger

Operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt sier at det har vært en stille natt i Follo natt til Amta. Hun forteller om en del russestøy-meldinger fra Siggerud og Enebakk i 05-tiden.

Operasjonsleder Ronny Samuelsen kan fortelle litt mer i 08-tiden.

– Det har vært noe russestøy i Follo-regionen uten at det har medført spesielle reaksjoner. 

Samuelsen sier at russen har beveget seg rundt hele Follo-regionen. Flere aviser i Follo har skrevet om russen natt til lørdag. Både Vestby Avis og Østlandets Blad har saker.

– Russefeiringen er for lengst i gang, og et av de yndede samlingsstedene er Hvervenbukta rett nord for fylkesgrensa mot Oslo. Den første natten i langhelgen var det mange av russen som fant veien nettopp dit. Ifølge OPS Politiet Oslo, fikk de melding om at over 30 russebusser var samlet der, og at det var amper stemning, skriver ØB.

– Da politiet kom fram, var det imidlertid bare ti busser igjen, og stemningen hadde roet seg. I tillegg opplyser politiet at de hadde en god dialog med russen, og at de ryddet etter seg før de dro videre på sin ferd.

I Vestby kom det klager fra E6 og Circle K ved Vestby nord.

– Beboere i området klagde på høy musikk, sier operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt til Vestby Avis.