– Ikke reis med skolebussen hvis du ikke må

– I disse dager er det ikke anbefalt å bruke kollektivtransport hvis man ikke må. Dette gjelder også skoleskyss. Elever som kan det, bør gå eller sykle til skolen, skriver Aurskog-Høland kommune på sin nettside.

Kommunen påpeker at det er stort smittetrykk i Viken, og at det er viktig med godt samarbeid så alle elever kan være på skolen fram til sommerferien.

– Vi har en utfordring med fulle busser på korte avstander rundt skolene. Det er mange elever som ikke har busskort som blir med bussen likevel. Det må det bli slutt på, og vi oppfordrer foreldrene og foresatte til å snakke med barna sine om dette, sier kommunedirektør Inger Hegna i Aurskog-Høland kommune til ahk.no. 

For dem som må ta buss er det viktig å: 

  • Ikke ta buss dersom man ikke er i form. 
  • Vaske hender før man tar bussen. 
  • Holde god avstand på busstoppet. 
  • Unngå trengsel ved på- og avstigning. 
  • Holde avstand.  
  • Bruke munnbind når man er over tretten år. 
  • Bruke sitteplassene. 
  • Vente på neste dersom bussen er full (hvis det er mulig).
Leder stort selskap

AURSKOG/OSLO:  Brand Factory Norge AS – med Arne Magnus Moen fra Aurskog som daglig leder – leverte i fjor et driftsresultat på 4,5 millioner kroner med en omsetning på 132,6 millioner kroner.

Selskapet, som er en totalleverandør av visuell kommunikasjon, merkevarebygging og innredning av butikk og kontor, hadde ved årsskiftet en egenkapital på 18,8 millioner kroner.

Nytt år med overskudd

BJØRKELANGEN: Grafisk service AS, som er en totalleverandør av grafiske tjenester og profilering, leverte i fjor overskudd for fjerde året på rad. 

2020-regnskapet viser et driftsresultat på 365.000 kroner med en omsetning på 2,1 millioner kroner.

Bjørkelangen-bedriften eies av Grafisk verksted Oslo AS (Jan Rune Moseby) og Atle Martinsen.

Knallår for byggevarehus

BJØRKELANGEN: 2020 ble et veldig godt år for AS Skansen farge og jern – best kjent som Maxbo Bjørkelangen. Omsetningen økte med 3 millioner kroner til 71,7 millioner. Det ga et driftsresultat på 7,7 millioner kroner – opp 2,7 millioner fra 2019.

Selskapet har en egenkapital på 20,9 millioner kroner.

Tore Nordby eier 60 prosent av aksjene i AS Skansen farge og jern. Resten av aksjene eies av Løvenskiold handel AS.

På eiersiden i solid selskap

AURSKOG/SKEDSMOKORSET: Aurskog-karene Jan Hagen og Vidar Gravdal eier henholdsvis 23 og 5 prosent av aksjene i Alumeco Norge AS på Skedsmokorset. I fjor solgte selskapet aluminiumsprodukter og andre metaller for 187,6 millioner kroner. Det ga et driftsresultat på 5,9 millioner kroner.

I 2019 var omsetningen og resultatet henholdsvis 197,6 og 7,4 millioner kroner.

Ved årsskiftet hadde Alumeco Norge AS en egenkapital på 21,3 millioner kroner.

Avlyser tradisjonsrik stafett

– Vi må dessverre melde at vår tradisjonsrike vårstafett må avlyses igjen, for andre år på rad. Vi trenger vel ikke å gi noen fyldig begrunnelse for denne avgjørelsen.

Det sier Jon Wiik i Blaker friidrett. 

– Visst kan det hende at koronasituasjonen har bedret seg innen planlagt dato for stafetten, onsdag 28. april, og at restriksjonene da kan være noe myket opp, men det kunne vi umulig spå noe om da vi, av hensyn til eventuelle forberedelser, måtte ta en avgjørelse like før påske. Da ga svaret seg selv. Vi regner med at det er stor forståelse for beslutningen, hvor tung den nå enn er. På ny retter vi blikket ett år framover, og satser på å komme sterkt tilbake i 2022.

Åpner testsenteret resten av påsken

Aurskog-Høland kommune holder testsenteret på Bjørkelangen åpent resten av påsken. Innledningsvis var det kun åpent påskeaften, men nå melder kommunen på sine nettsider at det også første og andre påskedag blir mulighet for å teste seg ved timebestilling.

For mer informasjon, sjekk kommunens hjemmeside. 

Bråtebrann er ikke lov

LILLESTRØM: Bråtebrann, kvistbrenning og brenning av hageavfall er forbudt i Lillestrøm kommune.

Det opplyser kommunen på sin nettside.

Mange tenker kanskje at våren og påsken er tid for bråtebrann, kvistbrenning eller brenning av hageavfall. Det er forbudt i Lillestrøm kommune. Forbudet reguleres gjennom lokal forskrift som ble vedtatt for den nye kommunen på sensommeren i fjor.

Det kan være at ikke alle innbyggere i storkommunen har fått med seg den nye lokale forskriften, for gamle Sørum kommune hadde nemlig ikke en slik. Brannvesenet får hver vår mange spørsmål om hva som er lov når det gjelder åpen brenning i kommunene, og i Lillestrøm kommune er det altså ikke lov å tenne bråtebrann, brenne kvist eller brenne hageavfall.

Ønsker du å tenne bråtebrann eller brenne hageavfall i Aurskog-Høland, må du kontakte kommunen. Det er forurensningsloven som gjelder for denne type brenning.

Mellom 15. april til 15. september er det i alle kommuner forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen. 

Resultatnedgang for Holth Skogsdrift

RØMSKOG: Holth Skogsdrift AS klarte ikke helt å følge opp jubelåret 2019. Da leverte skogentreprenørbedriften på Rømskog et driftsresultat på 2,1 millioner kroner med en omsetning på 32,4 millioner.

I fjor omsatte bedriften for 31,1 millioner kroner. Det ga et driftsresultat på 492.000 kroner.

Selskapet har en egenkapital på 4,9 millioner kroner.

Holth Skogsdrift AS eies og ledes av Jan Birger Holth.

Nærbutikk i vekst

FOSSER: Jokerbutikken på Fosser økte i fjor omsetningen med 1,3 millioner kroner til 8 millioner. Regnskapet viser et driftsresultat på 333.000 kroner – opp 168.000 kroner fra 2019.

Driftsselskapet TB Drift AS, som eies av Tommy Bakker, har en egenkapital på 168.000 kroner.