Lions med tulipanaksjon

AURSKOG-HØLAND/LILLESTRØM: Lørdag 27. april er det igjen klart for Lions' årlige tulipanaksjon. 

Frivillige i Lions står denne dagen på ulike steder i Aurskog-Høland og Lillestrøm for å be om støtte til Lions holdningsskapende og rusforebyggende arbeid for barn og unge.

Motto for aksjonen er: «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne.» Pengene som samles inn går uavkortet til foreningens arbeid mot de unge, i stor grad gjennom programmet Mitt valg.

Åpen lesesirkel med Jon Fosse i fokus

BJØRKELANGEN: Torsdag 2. mai inviterer Leseselskapet i samarbeid med Aurskog-Høland Bibliotek til åpen lesesirkel. 

Romanen «Morgon og kveld» av Jon Fosse, fjorårsvinneren av Nobelprisen i litteratur, er kveldens samtaletema. Denne boka omtales som en vakker roman om livets grunnvilkår. 

Et barn, som skal hete Johannes og bli fisker, blir født. En gammel mann som også heter Johannes og har vært fisker, dør. På sin særegne måte skildrer Jon Fosse ytterpunktene i et menneskeliv. 

Lesesirkelen vil foregå i samtaleform, ledet av Leseselskapets medlem, Bjørg Lier. Noe av samtalen vil foregå i plenum, noe i mindre grupper rundt bordene. Det er fullt mulig å delta uten å ha lest boka, men utbytte blir kanskje annerledes hvis du kjenner den. Uansett er kvelden en fin anledning til å bli litt kjent med Jon Fosse.

Bokbad og Tuka-konsert

MOMOEN: Lørdag 27. april kommer Onkel Tuka-trio til Halvorsen Café og Catering på Momoen.

I forkant av konserten blir det bokbad med fokus på en rekke gamle fotballspillere fra Momoen IUL, Høland IL og Søndre Høland IUL, med bakgrunn i boka Alt var mye bedre etter krigen, ført i pennen av Øivind Eriksen, Roger Ødegård og Håkon Ohlgren.

Wepe med solid tall

BJØRKELANGEN: Wepe Regnskap AS leverte i fjor et driftsresultat på 7,6 millioner kroner med en omsetning på 51,6 millioner.

Ved årsskiftet hadde selskapet en egenkapital på 7,9 millioner kroner.

Anders Moen Lysaker er daglig leder i Bjørkelangen-bedriften som han eier sammen med May Britt Westreng, Lena Haugerud Ness, Roar Ness og Thomas Aastad.

Nytt styre i Aurskog Sparebank

AURSMOEN: Aurskog Sparebank har fått nytt styre. Det nye styret består av leder Jan Hildor Skøld, nestleder Tove Elisabeth Hauge Nyhus og styremedlemmene Kjell Tore Skedsmo, Inger-Lise Melby Nøstvik, Eivind Landsverk og Anders Asper Kværner (representant for de ansatte.

Ann-Christin Holtet og Mathilde Fjuk Vestreng (representant for de ansatte) er varamedlemmer.

Frogner regisserer i Dyreparken

DYREPARKEN I KRISTIANSAND: I sommer har momoing Charlotte Frogner regien på den splitter nye kveldsforestillingen som skal gå i løvenes hule i Dyreparken.

– Det blir en ellevill forestilling, hvor alt kan skje, bedyrer Frogner i et innlegg på dyreparkens Instagram-konto. 

Frogner er kjent fra blant annet «Side om side», «Død Snø», «Dummedag» – og nå sist: Som Spøkelset i «Maskorama»

«Dette blir en skikkelig hitparade med de mest kjente sangene, absurd humor, kiling i magen, grevling-garanti og masse gøy og leven», skrives det under nevnte innlegg.

Inviterer til åpent møte

SØRUMSAND: «Sørumsand vokser, men skjer det etter en samlet plan? Hva må̊ ̊til for å utvikle et godt tettsted der befolkningen får det de trenger?» 

Det er tema for et åpent møte om Sørumsand 23. april på Sørumsand Misjonshus. 

I januar 2023 bodde 5878 mennesker på Sørumsand. Prognoser viser at befolkningen vil øke til 8.880 om seks år. Det er ikke rart at det bygges mye på Sørumsand, og at mange lurer på hvordan stedet kommer til å bli. 

Nå inviterer prosjektgruppa i Sørum Næringsforum (SNF), som i tre år har arbeidet med å involvere ulike grupper og interessenter for sentrumsutviklingen, til åpent møte for å vise hvordan Sørumsand kan bli, basert på utviklernes ideer, tanker og planer, skrives det i en pressemelding fra SNF.

SNF mener det er viktig å ha fokus på hva som må̊ til for å utvikle et godt tettsted der befolkningen trives og får tak i det de trenger, og at utbyggingen skjer etter en samlet, overordnet plan. Det er åpenbart at veksten krever både helhetstenkning og styring, skriver de videre.

Nytt millionresultat

BJØRKELANGEN: Bt Bilberging & Transport AS, som eies og drives av Tonni Erik Jacobsen på Bjørkelangen, har lagt et par gode år bak seg.

I fjor ble det et driftsresultat på 1,4 millioner kroner med en omsetning på 12,6 millioner.

I 2022 gikk det omtrent like bra. Da leverte selskapet et overskudd på 1,5 millioner kroner med en omsetning på 12,8 millioner.

Ved årsskiftet hadde Bjørkelangen-bedriften en egenkapital på 1,4 millioner kroner.

Nesten utsolgt

Lørdag kveld inntar det svenske rockebandet Jerusalem KulturArena Bjørkelangen. Konserten som arrangeres av Filadelfia Fosser er nesten utsolgt. 

Det er ikke første gang bandet er på disse trakter. I 1982 spilte Jerusalem for 1000 ungdommer under Midtsommer-rock på Motangen i Blaker. Suksessen gjorde at de ble invitert tilbake året etter.

Jerusalem kom med sitt første album helt tilbake i 1978, og satte en standard for kristen rock, med et tydelig budskap. På tampen av fjoråret slapp bandet et nytt album – Stygn – hele 45 år etter debutalbumet.

Bandets grunnlegger og frontfigur Ulf Christiansson, ble av Sweden Rock Magazine kåret til å ha Sveriges beste rockestemme. På det nye albumet er de musikalsk tilbake der de startet – med hardrock og gitarbaserte riff.

Loppemarked på Aur Prestegård

AURSMOEN: Lørdag og søndag er det igjen klart for årets store loppemarked på prestegården nærmer seg. Lagrene på Aur er igjen fylt opp av lopper og flittige loppedamer og -menn starter nå forberedelsene.

Det kreves hundrevis av dugnadstimer i forkant av et loppemarked og det er en dyktig gjeng på 15-20 personer som står på for Stiftelsen i denne sammenhengen. 

Loppemarkedet er den viktigste inntektskilden for Stiftelsen og pengene går med til drift av prestegården. Takket være stor giverglede i lokalmiljøet, strømmer det på med lopper til prestegården gjennom hele året.