– Kjedelig å tape kampen

NORDKISA: – Det er mye bedre å ta sommerpause med seier enn med tap. Vi har vært gode siste tiden så det er synd vi tar ferie nå, sier Hauerseter-trener Ola Jørstad etter seier 2-0 mot Sørumsand.

En av de store forhåndsfavorittene i 4. divisjonen før sesongen har for alvor begynt å finne formen. Jørstad legger ikke skjul på at han gjerne skulle hatt enda flere kamper i den kommende tiden.

– Det hadde vært fint med flere kamper nå, men terminlista får vi ikke gjort noe med, sier han til RB-sporten

Hauerseter ligger for øyeblikket på sjetteplass med 19 poeng etter 14 kamper av sesongen. De siste tre seirene har vært viktig for moralen i laget.

– Det er morsomt å være en del av Hauerseter-gjengen om dagen. Det er mye positivt nå, legger Jørstad til.

Hevet seg

Sørumsand-kampene til Hauerseter markerer litt variasjonen i prestasjonene som Hauerseter har levert til nå i årets sesong. I serieåpningen tapte de 6-1 mot Sørumsand. Det var en tydelig innstilling før kampen om at det ikke skulle gjenta seg. 

– Vi var veldig revansjelystne på å slå Sørumsand etter serieåpningen, sier Jørstad.

En av årsakene til at Hauerseter har vært mer stabile siste tiden handler om at de ikke har det samme bunnivået som i starten mener Jørstad

 – Vi har bare blitt bedre og bedre utover i sesongen, selv om vi ikke spiller noen kjempematch i dag. Vi har hevet bunnivået vårt betraktelig, så det er stor forskjell på hvordan vi spilte i dag og hvordan vi spilte mot Sørumsand i sesongåpningen. 

Å få i gang målgrossisten Kim-André Brenna på topp har også vært viktig. Mot Sørumsand noterte han seg for mål nummer 14 og 15 for sesongen.

– Kim har begynt å finne formen som resten av laget. Han begynner å kjenne lagkameratene bedre, og medspillerne begynner å kjenne Kim bedre, forklarer Jørstad og legger til:

– Vi kommer til flere sjanser nå, og da er det naturlig at han er der det skjer. Han har levert veldig godt siste tiden. 

Fått på plass forsvarsspillet

De tre nederste lagene på tabellen er de eneste som har sluppet inn flere mål enn Hauerseter denne sesongen. Likevel har Hauerseter kun sluppet inn ett mål på de tre siste kampene.

– På de siste tre kampene har vi sluppet inn bare ett mål. I dag spilte midtstopperne våres en kanonkamp, sier Jørstad. 

– Vi har vært solide defensivt, og da kommer mye av det offensive av seg selv, legger han til.

Selv om resultatet har vært uavgjort til pause i de tre siste kampene har jobben i begge ender av banen vippet kampene i Hauerseter sitt favør.

– Det har vært uavgjort til pause i alle tre kampene, så vi har hatt gode pauseprater hvor laget har respondert bra i andreomgangene. Det hører godt med å ha 11-0 i målforskjell på de tre siste andreomgangene, sier en storfornøyd Hauerseter-trener. 

Fornøyd med tabellposisjonen

For Sørumsand endte det med tap i siste kampen før sommerferien etter en god måned med to seire og en uavgjort før dagens kamp.  

– Det hadde vært bedre å gå inn i sommerferien med tre poeng. Vi har hatt en fin periode i juni, så det er kjedelig å tape kampen i dag, sier Sørumsand-trener Yngve Servold.

Han er likevel fornøyd med tabellposisjonen inn til sommeren, og legger til at Sørumsand har hatt skadeutfordringer helt fra sesongstart.

– Med de utfordringene vi har hatt til nå i sesongen, så skal vi være godt fornøyd med 18 poeng. Vi har hatt marginer med i noen kamper, og marginer imot i andre så det er nok for fortjent at vi ligger der vi ligger.

Kampfakta

4. DIVISJON MENN

Hauerseter-Sørumsand 2-0 (0-0).

Nordkisa kunstgress.

Mål: 1-0 Kim-André Brenna (66), 2-0 Kim-André Brenna (89). 

Gult kort: Soufiane Hamoud, Magnus Johansen Mundal, Hauerseter. Even Berg Melby, Sørumsand. 

Rødt kort: Egzon Statovci, Sørumsand. 

Dommer: Kjartan ØxsethLunderseter IL.

Tapte mot bunnlaget

LØVENSTAD: Aurskog/Finstadbru SK tapte den siste kampen i vårsesongen. Bortekampen mot bunnlaget Skårer endte med tap 2-1. Grønntrøyene lå under 2-0 før Glenn Ottar Bjerkely Wallander reduserte like før slutt. 

AFSK tar sommerferie på på niendeplass i 5. divisjon, med ti poeng på 11 kamper.

Blaker tapte siste før ferien

BLAKER: Blaker IL tapte 0-3 hjemme mot Skedsmo 2 onsdag kveld. 

Blaker IL ligger på tredjeplass ved halvspilt serie, rødtrøyene står med 23 poeng på 11 kamper og ligger fire og fem poeng bak henholdsvis Søndre Høland IUL og Løvenstad FK som ligger på opprykksplassene fra 5. divisjon.

Søndre på opprykksplass

HEMNES: Søndre Høland IUL tapte tirsdagens toppkamp i 5. divisjon. Motstander Løvenstad FK scoret kampens eneste mål etter en snau halvtime og holdt ledelsen kampen ut.
Det var Søndre Høland sitt første hjemmetap i årets sesong.

Dermed byttet lagene plass på tabellen, der Løvenstad topper med 28 poeng foran Søndre Høland sine 27 poeng etter halvspilt sesong. 

Fra 5. divisjon er det to lag som rykker opp til 4. divisjon. 

Nytt tap for AHFK-rekruttene

BJØRKELANGEN: Rekruttlaget til Aurskog-Høland FK slapp inn ett mål i hver omgang, det siste like før slutt, da de tapte 0-2 hjemme mot rekruttlaget til Raumnes & Årnes tirsdag kveld.

AHFK 2 ligger nestsist i 5. divisjon med seks poeng på ti kamper. Hvittrøyene avslutter vårsesongen hjemme mot Bjerke 28. juni.

Uavgjort for Fet

MAURA: Fet tok ledelsen 1-0 ved Mikael Øygard i 5. divisjonsoppgjøret borte mot Bjerke tirsdag kveld. 

Ledelsen holdt til fem-seks minutter før slutt, da Nicklas Amundsen var sistemann på ballen – men dessverre havnet ballen i eget nett. Dermed endte kampen 1-1.

Det var Fet sin siste seriekamp før ferien. Blåtrøyene ligger på sjetteplass i 5. divisjon, med 17 poeng på 11 kamper.

Myrseth til topps

RAKKESTAD: Marcus Myrseth (17)  fortsetter den gode flyten og gikk til topps igjen.

Sammen med Mina Pedersen, også hun fra NMK Aurskog-Høland, kjører Myrseth den minste shortcarklassen, Shortcar Bandit.

I helgen deltok begge under racing-NM på Rudskogen. 

Duoen var med i teten gjennom alle de tre finalene. Myrseth vant to og kom på andreplass, mens Pedersen tok to andreplasser og en tredjeplass.

Myrseth satte for øvrig personlig rekord i den første finalen, da han gjorde unna den 3,2 kilometer lange asfaltbanen på tiden 1.29,85.

Mina Pedersen tok to andreplasser og en tredjeplass på helgens løp.

Marcus Myrseth har en solid ledelse i NM og har innkassert 123 poeng så langt. Mina Pedersen ligger på fjerdeplass med 56 poeng. Neste løp i NM-sammendraget er rallycross på Finnskogbanen i nærheten av Flisa førstkommende helg.

Poengdeling for Aurskog-Høland

LØKEN: Aleksander Martinsen ga Aurskog-Høland FK ledelsen, men Lørenskog 2 utlignet like etter pause.

Fra 30 meter ute i sidekorridoren løftet Bror Dyrnes ballen over Aurskog-Høland-keeper Even Vestreng som sto et stykke ute i eget felt.

– Det var vel enten et langskudd eller innlegg som gikk inn i lengste kryss, så får Lørenskog avgjøre om det var et innlegg eller skudd, humrer Aurskog-Høland-trener Mathias Nikolai Hoftvedt om 1-1-scoringen til Lørenskog 2. 

Lørenskog-leiren var derimot tydelig i sin sak, og mente det var et avslutningsforsøk. Det som i hvert fall var sikkert var at gjestene utnyttet muligheten.

– Målet kom litt ut av det blå. Bror var egentlig feilvendt på 30-35 meter, også har han sett at keeperen står langt ute så han snudde seg og skøyt over keeper. Det var som en lang lobb i lengste kryss. Ingen forventet skudd derifra, sier Lørenskog 2-trener Vetle Rygh til RB-sporten. 

Hver sin omgang

Før pause var det Aurskog-Høland som hadde best grep om kampen. Flere gode overganger gjorde at vertene skapte flere sjanser, men det var på straffespark at scoringen kom.

Aleksander Kaewong Martinsen scoret i andre kamp på rad da han banket inn straffen i mål. Nå står Martinsen med ni fulltreffere denne sesongen. 

– Han er en veldig god målscorer. Han er farlig foran mål, og skaper mye for oss, sier Hoftvedt om toppscoreren i laget.

Etter pause tok Lørenskog 2 over initiativet i kampen.

– Vi gikk ut i andreomgangen og forsøkte å gjøre det samme som før pause, men da var Lørenskog langt bedre enn oss. De fikk en drømmestart med scoring allerede etter noen få minutter. De styrte kampen i andreomgang uten at de skapte så veldig mye, sier Hoftvedt. 

Vetle Rygh forklarer at Lørenskog brukte pausen på å justere litt i eget spill for å bli tryggere med ballen.

– Vi spilte en god kamp i andreomgang, men hadde vi vært litt bedre på siste tredjedel, så kunne vi vunnet denne kampen her, sier Rygh. 

Fire uavgjort på seks kamper

Aurskog-Høland ligger på 12. plass med 11 poeng, og har både andrelagene til Strømmen og Eidsvold Turn bak seg på tabellen.

– Det er bra at vi klarer å ta med oss poeng i motsetning til tidligere i sesongen hvor vi ikke klarte å få med oss noe fra kampene, sier Hoftvedt om poengfangsten siste tiden.

Fire av de siste seks kampene til Aurskog-Høland har endt med uavgjort. 

– Hvis vi hadde klart å snu om ett par av kampene til seier, så hadde jo tabellsituasjonen fort sett ganske annerledes ut. Det er likevel  viktig at vi unngår at lagene rundt oss på tabellen ikke slår oss også, forklarer Hoftvedt. 

I siste kamp før sommeren venter serietreer Ull/Kisa 2 for Aurskog/Høland FK. Lørenskog 2 møter på sin side Raumnes/Årnes på Rolvsrud. 

Kampfakta

4. DIVISJON MENN

Aurskog-Høland-Lørenskog 2 1-1 (1-0). 

Høland Stadion. 

Mål: 1-0 Aleksander Kaewong Martinsen (29), 1-1 Bror Karsten Videsjorden Dyrnes (48).

Gult kort: William Norheim-Bergquist, Aurskog-Høland.

Dommer: Rune LøbersliSkjetten.

Stoppet seiersrekken
(Rælingen-Sørumsand 1-4). Sørumsand krøp rett opp i ryggen på tabellen i fjerdedivisjon, da de vant overbevisende mot Rælingen lørdag ettermiddag. 

Om man leste tabellen i forkant av lørdagens oppgjør mellom Rælingen og Sørumsand, måtte Rælingen ta til takke med favorittstempelet. Hjemmelaget hadde gått syv strake kamper uten tap i forkant av 13. serierunden. 

Mot Sørumsand sa det imidlertid stopp. Det var Sørumsand-trener Yngve Servold særdeles fornøyd med. 

– Dette var en solid og viktig seier. Mot et lag som har hatt en veldig god start på sesongen, konstaterer han. 

–Vi var det beste laget

Førsteomgangen ble av det fartsfylte slaget, da begge lag skapte gode sjanser. Imidlertid ble det kun med en scoring for bortelaget da Jesper Bjarmann var uheldig og satte ballen i eget nett. 

Servold mener det var fortjent at Sørumsand tok med seg en ledelse inn til pause - og til slutt vant kampen. 

– Følte vi var det beste laget og vant fortjent. Første omgang var preget av sjanser for begge lag. Men at vi hadde de fleste, før vi tok ledelsen rett før pause. 

Spillet er Sørumsand-treneren godt fornøyd med, selv om han gjerne skulle sett bedre uttelling. 

– Var veldig fornøyd med at vi skapte alle sjansene, men uttellingen burde og kunne vært bedre. 

Servold tar seg tid til å rose prestasjonen til flere av spillerne etter kampen mot Rælingen. 

– Samtidig sto vår unge keeper Torjus Svardal en veldig god kamp og hadde flere utrolige redninger. Også moro at Dani Husanovic scorer to mål. Ola Vestreng er også aktiv og god, oppsummerer han. 

Snart sommerferie 

Det nærmer seg sommerferie for lagene i 4. divisjon. Sørumsand skal spille en kamp, før en drøy måneds ferie venter. 

– Nå har vi siste kamp før ferien mot Hauerseter på torsdag. Vi må forsøke å fortsette den gode perioden vi nå er inne i, sier Servold. 

Samtidig gleder han seg over at Sørumsand har blitt mer konkurransedyktige i juni, og at de har fått flere sentrale spillere tilbake fra skade. 

– Viktigste er uansett at vi nå i juni har fått tilbake flere fra skade. Konkurransen om plassene blir stadig tøffere og treningene bedre. 

Kampfakta

4. DIVISJON MENN

Rælingen-Sørumsand 1-4 (0-1). 

Marikollen

Mål: 0-1 Jesper Bjarmann, selvmål (43), 0-2 Dani Husanovic (50), 1-2 Jonus Bjarmann (59), 1-3 Dani Husanovic (71), 1-4 Simen Melby (90). 

Gult kort: Georgie Amrani, Rælingen. Ola Vestreng, Martin Vestreng, Sørumsand. 

Dommer: Mahir Cagatay, Fenstad SK. 

Tørnby tok seieren

MYSEN: I helgen ble det arrangert landskamp i bilcross på Momarken bilbane, med over 100 førere til start – inkludert en rekke lokale førere. I tillegg til bilcross, var det en gjesteklasse hvor rallycrossførere kunne delta.

Thomas Tørnby fra Rømskog benyttet seg av denne muligheten. Han kunne innta beste startspor i rallycrossfinalen søndag. Rømsjingen tok starten, ledet stort hele veien og kunne innkassere en etterlengtet seier.