Kommer til Bodø med megahit - kjører egen konsert for de under 18 år

2. desember får man muligheten til å se Isah, Dutty Dior og Bianca spille bangers i Svømmehallen scene i Bodø.

Isah og Dutty Dior har sluppet bangere på hver sin kant men slo gjennom med megahiten"Hallo" i 2019 som har rundet 26 millioner streams og nettopp har solgt 4 x platinium. 

Isah slapp debut-EPen «sukkerspinn & hodepine» i 2019.

Dutty Dior slapp debutEP'en «BHD» samme år og har siden sluppet banebrytende prosjekter som «Kaotisk eleganse», «London» og flere samarbeidsprosjekter.

Nå er albumet «Det er mindre ensomt alene» ute og artisten ser fram til å vise en helt nye side av seg selv.

Bianca er SDKT Entertainments nyeste stjerneskudd, og lager bangers på norsk. Nå lager hun låter med SDKTs husprodusenter Pluto og Mads Brodin. 

Søker «underjordiske» barn

Kjelvikspillet i Sørfold søker flere aktører til sommerens spill. I en pressemelding skriver aktørene bak Kjelvikspillet at de søker to gutter i alderen 13 til 25 år som skuespillere, flere barn i alderen 6 til 12 år til rollen som underjordiske, og sangere i alderen 13 til 25 år. 

- De to skuespillerne får tekstbaserte roller. De underjordiske har i hovedsak roller uten tekst. Sangerne blir en del av en større gruppe ledet av Solmund Nystabakk, står det i pressemeldingen. 

Prøvene og spillet finner sted i uke 27. Alle aktører under 13 år må ha en foresatt med på prøvene. Frist for påmelding er 17. juni. 

De som ønsker å melde seg på kan ta kontakt med kjelvikspillet@gmail.com.

Konsert i Bodø

Susanne Sundfør gjør en ny vri med de kommende sommerkonsertene.

For en tid siden ble det kjent at Sundfør gjør en konsert-rekke i Norge til sommeren. Nå melder arrangøren All Things Live at hun tar med seg tre musikere samt Agnes Naur Kiss – som både er danser, koreograf og yogalærer – på tur.

Dermed er det klart for en konsert som også er en performance, fremgår det av pressemeldingen.

«Jeg ønsker å få publikum til å forstå hvor viktige de er for kunstnere, hvor mye vi setter pris på dem og deres oppmerksomhet. Jeg ønsker også å formidle hvor essensielt det er for oss mennesker å møtes fysisk, å se hverandre i øynene, å snakke sammen, synge sammen, spille, danse, oppleve verden sammen uten forstyrrende teknologi», sier Sundfør. 

Hun legger til:

«Jeg ønsker også å lage en performance som kan gi pusterom i en verden hvor man ikke har mulighet til å ta seg en pause. Når var sist gang du satt i ro i en time, uten noen gadgets, og bare lyttet?»

Her blir Susanne Sundfør å høre:

* 4. juni – Kristiansand, Kilden

* 6. juni – Stavanger, Stavanger konserthus

* 10. juni – Oslo, Loaded

* 12. juni – Hamar, Hamar kulturhus

* 18. juni – Bodø, Stormen konserthus

* 24. juni – Tromsø, Tromsø kulturhus

* 26. juni – Bergen, Grieghallen

* 2. august – Rosendal, Baroniet

* 3. august – Rosendal, Baroniet

Åshild til Stormen

Inspektør i kulturskolen i Vefsn kommune, Åshild Pettersen, skal jobbe i Bodø fra slutten av juni av. 

– Kan potensielt bli et kulturelt løft også for kommunene i hele Nordland, og også for Vefsn kommune. Men da må alle kommunene bidra. Det blir litt opp til kommunene selv. Kommunene må selv ønske å satse lokalt, sier Pettersen til Helgelendingen.

Hun snakker om det faktum at Bodø og Nordland ble valgt som Europeisk kulturhovedstad i 2024.

Hun har nemlig sagt opp stillingen sin som inspektør i Vefsn kulturskole. Årsaken er at hun har takket ja til en prosjektstilling i Bodø kommune, nærmere bestemt ved Stormen bibliotek. Prosjektet går over tre år.

– Fra Stormen bibliotek skal jeg jobbe inn mot Kulturhovedstaden Bodø. Mer spesifikt skal jeg jobbe med prosjektet «Min europeiske historie», et prosjekt som skal rulles ut på veien i Nordland gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS). Målgruppen er ungdom i ungdomsskolene. Prosjektet blir trolig presentert også på ungdomsskolen i Vefsn, sier Pettersen.

Les hele saken hos Helgelendingen (+)

Henter prisvinnende harpist til konsert med Bodø-kor

Søndag 22. mai inviterer Ensemble Ylajali, som regnes som et av de beste korene i Nord-Norge,  til en spesiell kveld i Bodin kirke.

De har nemlig hentet inn den prisvinnende harpisten Oliver Wass fra England, til konserten «Spellbound», skriver koret i en pressemelding.

Dette blir Wass' første konsert i Bodø.

Oliver Wass er en prisvinnende virtuos som har spilt alt som finns av større harpekonserter, og som også mestrer repertoar som få harpister i verden gir seg ut på, skriver de.

- Ylajali har alltid investert mye i å utvikle nye produksjoner og samarbeid, og denne gangen bringer vi noe så sjeldent som en storslagen harpist fra England hit til byen, heter det videre.

Flere av Spellbounds verk beskriver magien i naturen - og i noen av menneskets grunnleggende verdier, skriver koret.

Det spenner fra norsk folkemusikk via europeisk middelalder- og romantisk musikk, til helt nykomponert musikk skrevet på bestilling fra Ylajali selv.

- Spellbound trekker forbindelser mellom det jordnære og det mer abstrakte, nesten magiske, beskriver de. 

- Repertoar for harpe og damekor er virkelig sjeldent fremført, men disse to instrumentene utfyller hverandre til fulle.

Ylajali har også invitert alle beboere på flyktningmottak i Bodø til konserten.

- Med dette håper vi å kunne bidra med et kjærlig pusterom og musikalsk opplevelse i en krevende hverdag.

Wolfgang Plagge til Bodø

Den internasjonalt anerkjente pianisten Wolfgang Plagge har med årene fått et stort publikum som en folkekjær foredragsholder og formidler av musikk, blant annet gjennom tallrike programmer i NRK. 

Siden 2002 har han vært tilknyttet Norges Musikkhøgskole, fra 2009 som professor. 

Lørdag 21. mai kl. 13.00 gjester han Tusenhjemmet med en gratis konsert i Kultursal Lofoten. 

Når han først er i byen ønsker han å kaste glans over Frivillighetsfestivalen i Bodø, som Tusenhjemmet er med på å arrangere - som foregår hele lørdagen, over hele byen. 

"Kampen om Narvik" har fått premieredato

Etter flere utsettelser har «Kampen om Narvik» endelig fått ny premieredato.

 Filmens produsent Aage Aaberge er lettet og glad over å kunne fortelle at det nå er avgjort når filmen kommer opp på kino:

– Etter at filmen har vært utsatt flere ganger, er det veldig godt å ha landet det vi anser som det beste tidspunktet for å vise filmen på det store lerretet. Vi har valgt å holde fast på vår opprinnelige premieredato, så filmen vil bli å se fra 1. juledag.

«Kampen om Narvik» har vært hardt rammet av pandemien, og produksjonen har blitt påført store forsinkelser som følge av nedstenging og restriksjoner. Dette har ført til utsatt premieredato i to omganger. Deretter ble filmen utsatt en tredje gang som følge av utbruddet av krigen i Ukraina. En krevende vurdering, som satt svært langt inne for produksjonsselskapet.

- Selv om det var lett å argumentere for filmens relevans i forhold til krigsutbruddet i Ukraina, anså vi det som uaktuelt å lansere en film fra vår egen krigshistorie på et tidspunkt hvor Europa nettopp hadde blitt traumatisert av en ny krig, utdyper Aaberge, som legger til at han ser frem til at filmen omsider skal få møte sitt publikum.

Filmen tar oss tilbake til april 1940 og skildrer dramatiske krigsdager i nord. På rollelisten finner vi blant andre Billy Campbell, Stig Henrik Hoff, Henrik Mestad, Kristine Cornelie M. Hartgen, Carl Martin Eggesbø, Christoph Bach og Emil Johnsen.

Klar for Sinus

4. juni kommer Bjørn Berge til Sinus i Bodø.

Han er kjent for sin funky metalblues, og har spilt seg til Spellemannpriser og et rykte som en glitrende liveartist. 

Bjørn Berge er et internasjonalt bluesnavn, og han har besøkt gitar-/jazz-/blues-/rockefestivaler og klubber rundt omkring i land som feks. Belgia, Canada, Danmark, England, Frankrike, Nederland, Russland, Sveits, Tyskland, Ukraina og USA. 

Hans ”fingerstyle” og energi er det ikke mange som gjør han etter og hans unike nivå har gjort han til en ettertraktet artist og gitarist ute i verden. Han opptrer stort sett alene på scenen, da dette gir han store muligheter for egne tolkninger og improvisering, ikke minst i livesammenheng, heter det i pressemeldingen. 

Etter 12 studioalbum, to av dem Spellemannsvinnere, slapp Bjørn Berge sitt 13. studioalbum, "Heavy Gauge". 

Albumet består av ni originale låter, seks av de med Berge alene med akustisk gitar og tre låter med band. Tekstene er denne gang skrevet av amerikanske Ellis Del Sol. 

– Jeg bestemte meg tidlig i prosessen at jeg ville lage et album med bare originale låter. På tidligere album har jeg stort sett hatt med en cover eller tre. Jeg fikk hjelp av Ellis del Sol, en amerikaner som er bosatt i Haugesund, til å skrive tekster. Musikalsk så er kanskje dette det mest varierte albumet jeg har lagd så langt. Det spenner fra nesten poppa låter til mer typiske «bluesa» låter. Jeg hadde også lyst til å blande mellom solo- og bandlåter, siden låtene er så forskjellige stilmessig, forteller Berge.

Kommer til Bodø for å fortelle morsomme historier

BAdesKEN kommer til Bodø. Bak Instagram-fenomenet står Ken André Ottesen. Journalisten med fortid i blant andre BA (Bergensavisen) og VG har med seg en bunke digitale avisklipp i showet sitt «Ja, vi elsker dette landet!»

Ottesen viser til rare og morsomme saker fra landets lokalaviser. Også i Bodø tilpasses showet geografisk og som det heter "tar i særlig grad hensyn til innavl hos publikum".

I Bodø går showet av stabelen 15. oktober.

Chorus Novus feirer 30 år på lørdag: – Full tenning på Slipen

På lørdag smeller det når Chorus Novus inviterer folk til jubileumsshow på Slipen kommende lørdag klokken 18:30. 

Chorus Novus er en kor-gruppe som blir ledet av Jon Fylling. Han har holdt på i sju år, og har bidratt til blest rundt nordnorsk populærmusikk

– Gjennom de siste sju årene, under Jon Fylling sin kyndige ledelse, har koret spesialisert seg på egne, spesialskrevne versjoner av nordnorsk populærmusikk, levert av Fylling selv, skriver Chorus Novus i en pressemelding.

Krigen i Ukraina 

Ifølge Chorus Novus lover de høyt tempo og høy gåsehud-faktor. De lover også høy gjenkjennelsesfaktor, fordi programmet består av et historisk tverrsnitt. 

Selv om de lover strålende stemning, blir også det her en påminnelse om det som skjer i Ukraina. 

– Meget aktuelt akkurat nå, er låter som «little by little» av Moddi, som ikke er framført tidligere og «Gamle Kanona» av Halvdan, med Ukraina krigen som en ekkel påminnelse, opplyser koret.