Politiet har stanset en fører i Bodø sentrum.
Ifølge politiet, er føreren mistenkt for alkoholpåvirket kjøring. Bevissikring er utført, og sak blir opprettet.
Politiet har stanset en fører i Bodø sentrum.
Ifølge politiet, er føreren mistenkt for alkoholpåvirket kjøring. Bevissikring er utført, og sak blir opprettet.
Utrykningspolitiet har avholdt trafikkontroll på Stamnes i Saltdal kommune.
Her fikk ti førere forenklede forelegg.
Ifølge politiet, var høyeste hastighet 85 kilometer i timen i 60-sonen.
– En fører blir anmeldt for ruspåvirket kjøring. Bevissikring utført.
Knut Hamsun videregående skole i Hamarøy står foran navnebytte.
Nordland fylkeskommune har invitert Hamarøy kommune til å bidra i navneprosessen. Frist for å komme med innspill er satt til 1. juni.
Hamarøy kommune inviterer nå lokalsamfunnet og framtidige brukere til å bidra i prosessen.
Bakgrunnen for navneskiftet er at skolen de siste to årene har fungert som ressursskole for lulesamisk språk og kultur for videregående skoler i Nordland. Den har nå fått permanent status som ressursskole.
Som ressursskole er det ønskelig at skolen får et navn som er felles for alle skolens brukere.
Kommunedirektøren i Hamarøy har bedt kommunalleder for oppvekst om å samle innspill fra sektoren slik at kommunen kan sende et felles omforent navneforslag etter politisk behandling.
Kommunedirektøren ser for seg en prosess med innspillsrunde i ungdomsrådet, formannskapet og kommunestyret.
Saken lokalt i Hamarøy vil bli avsluttet med et endelig vedtaksforslag i hovedutvalg for levekår tirsdag 27. mai.
Kut Hamsun vgs kan i år feire sitt 50-årsjubileum, noe som vil bli markert senere på året.
Hamarøy kommune har lagt ut forslag til ny oppvekstplan på høring.
Nå inviteres innbyggerne til å engasjere seg i å skape et trygt, inkluderende og stimulerende milø for barn og unge i kommunen. Fristen for å komme med innspill er fredag 9. mai.
Oppvekstplanen skal legge grunnlaget for hvordan kommunen skal legge til rette for barns muligheter for lek, læring, danning og livsmestring.
Et hovedmål er å fremme barn og unges psykiske og fysiske helse, utvikling og medvirkning gjennom forebygging, tidlig innsats og en helhetlig tilnærming.
Planen vil også fokusere på aleneboende ungdom, minitets- og urfolksperspektivet, samt samisk språk og kultur.
Ingrid Engan, hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet Hamarøy, uttaler på hjemmesiden til Hamarøy kommune at hun er glad for at arbeidet med oppvekstplanen har vært grundig.
– Både barn, elever og voksne i oppvekstsektoren har deltatt hele veien. Vi vil uansett gi et innspill til denne viktige planen via høringen. Det håper vi også at du som innbygger i kommunen vil gjøre. Hvordan skal Hamarøy kommune bidra til å danne barnas framtid? spør Engan.
Etter høringsperioden vil planen bli vurdert av ungdomsråd, levekårsutvalg og kommunestyret, med endelig vedtak planlagt gjort 19. juni.
Ole-Henrik Lifjell (30) fra Hemnes kommune i Nordland tar over Maja Kristine Jåmas oppgaver i sametingsrådet, da hun nå går ut i foreldrepermisjon.
Det melder NRK Nordland.
– Jeg ser frem til å følge opp all den gode jobben som sametingsrådet og tidligere rådsmedlem har fått gjennomført, sier Ole-Henrik Bjørkmo Lifjell (NSR), ifølge NRK Nordland.
Ifølge Lifjell blir det en krevende, spennende og dynamisk hverdag .
Til NRK Nordland sier han at han kjenner seg dypt motivert til å påta seg vervet.
Tidligere i år valgte årsmøtet i Bodø MDG nytt styre.
Nå har styret konstituert seg, og Ingrid Engan Nøren er ny nestleder.
– Jeg gleder meg til å være med å løfte Bodø MDG videre. Vi står i en tid hvor grønn politikk trengs mer enn noen gang – både lokalt og globalt. Jeg håper å bidra med både fagkunnskap og engasjement for en mer rettferdig og bærekraftig utvikling, sier Ingrid Engan Nøren.
Hun er valgt til ny nestleder i Bodø MDG, og spesielt opptatt av at all politikk må tilpasses forholdene og behovene lokalt.
– Skal vi lykkes med det grønne skiftet i nord, må vi satse på smarte og klimavennlige løsninger. Det handler om tilgang, trygghet og muligheter for alle som bor her.
De fleste partiene er allerede i full gang med valgkampen, og Miljøpartiet De Grønne er ikke noe unntak.
Ifølge lokallagsleder Ilona Hellerud er det en motivert Bodø-gjeng som er innstilt på å bidra til at Svein Hammer fra Hemnes blir tidenes første grønne nordlending på Tinget.
– Vårt fokus er å få fram MDGs gode løsninger i møte med dyrtid, naturtap og dramatiske endringer i verden rundt oss. Vi møter mange som er enige i at politikken bør ta en grønnere og mer solidarisk retning. I Bodø har vi fått overraskende mange innmeldinger det siste halve året, sier hun.
Her er det nye styret i Bodø MDG:
Politiet i Nordland melder om et branntilløp ved Slipen på Rognan i Saltdal.
Det skal har oppstått et branntilløp under en båt som står på land.
Klokken 18.00 var brannvesen og politi på tur til stedet.
Minutter senere melder politiet at det dreier seg om en liten lyngbrann ved båten.
Det skal ikke ha tatt fyr i båten.
Rett etter klokken 18.30 melder politiet at brannen er slukket og at de gjør undersøkelser på stedet.
Linda Helen Haukland ble valgt inn i sentralstyret til KrF under landsmøtet lørdag. Valgkomiteens forslag ble vedtatt i sin helhet, går det fram av ei pressemelding fra KrF.
Haukland er i dag fylkesvaraordfører i Nordland.
324 elever fra 66 ungdomsbedrifter fra hele landet deltok på NM Ungdomsbedrift som ble holdt på Nova Spektrum i Lillestrøm 24.-25.april.
Totalt konkurrerte ungdomsbedriftene i 11 kategorier i alt fra yrkesfag- til innovasjon- og bærekraftprisen. Under arrangementet har ungdomsbedriftene pitchet og blitt intervjuet av over 80 jurymedlemmer fra politikken og næringslivet.
HandL UB fra Bodø videregående skole imponerte stort med sin sterke gjennomføringsevne, et tydelig markedspotensial og et samfunnsbidrag som kan skape varig verdi både nasjonalt og internasjonalt. De stakk av med en prestisjetung 3. plass i kategorien størst verdiskapingspotensial.
Bedriften har utviklet et selv-desinfiserende dørhåndtak som eliminerer bakterier og virus, med fokus på automatisering, bærekraft og brukervennlighet.
- Handl UB har en sterk markedsforståelse, høy innovasjonsgrad og en løsning som treffer et reelt og voksende behov. De passet rett inn i Inkubatoren vår, og vi har stor tro på at de vil lykkes. Dette er et selskap med potensial til å skape betydelig verdi både nasjonalt og internasjonalt, sier Jørgen Hopaneng, rådgiver hos Kunnskapsparken Bodø.
Den lokale turappen Tripzie har i år en markant økning i antall tilgjengelige turmål. Hele 135 ulike steder i Bodømarka er nå registrerte i appen, noe som gir brukerne muligheten til å samle turpoeng på et rekordhøyt antall lokasjoner.
Fra de lett tilgjengelige og populære områdene rundt Mololykta, Lysløypa og Maskinisten, til de mer krevende toppturene mot Steigtind, Litltind og Sandhornet, dekker Tripzie et bredt spekter.
Appen, som er Bodøbasert, har som mål å motivere folk til å bruke naturen rundt der man bor. Konseptet er enkelt: brukerne sjekker inn på definerte turmål ved hjelp av GPS-funksjonen i appen og mottar turpoeng for besøket.