Ingen nye smittetilfeller i Lier

Det er per 1. juli ikke registrert noen nye tilfeller av koronasmitte blant personer bosatt i Lier kommune.

Det opplyser kommunen selv i en pressemelding.

Ingen nye smittede i Lier

Det er per 20. juni ikke registrert noen nye tilfeller av koronasmitte blant personer bosatt i Lier kommune.

Det opplyser kommunen selv i en pressemelding.

Én måned uten nye smittetilfeller - nå advarer kommunen før sommeren

Det er ikke påvist noen nye tilfeller av koronasmitte hos personer bosatt i Drammen kommune i løpet av det det siste døgnet. 

Nå har det gått fire uker siden det sist ble påvist koronasmitte i kommunen.

Ifølge kommunen ble det fra 22. til 28. juni tatt til sammen 410 koronaprøver ved legevakten i Drammen. De siste fire ukene er det tatt til sammen 1435 koronaprøver ved legevakten.

Selv om det er lite smitte i drammenssamfunnet for tiden, er ikke pandemien over, skriver kommunen i en pressemelding. 

– Det er fortsatt smitte andre steder i Norge. I sommer er det mange som skal ut på reise, og dette bidrar til å øke risikoen for at det kommer smitte til Drammen kommune igjen, opplyser kommunen.

Kommunen oppfordrer derfor folk til å følge smittevernanbefalingene.

– Det er det som har sørget for at smittesituasjonen i Drammen kommune kom under kontroll etter den første smittebølgen.

Kommunen minner om disse rådene:

 • Hold god avstand til andre enn dine nærmeste!

 • Vask hendene ofte og godt!

 • Host eller nys i et papirhåndkle eller albuekroken!

 • Hold deg hjemme hvis du er syk eller har symptomer på sykdom!

Ingen flere liunger smittet

Koronastatus i Lier per 29. juni:

 • Ingen nye smittet.
 • Samlet har 47 liunger blitt smittet.
 • 45 er friskmeldt.
 • Ett dødsfall.
 • En person er fortsatt smittet. Dette er en mann i 50-årene.
 • Ingen innlagt på sykehus.
 • Antall personer i karantene knyttet til kjent smittetilfelle: 0. 

Det opplyser Lier kommune i en pressemelding mandag morgen.

Ingen nye smittetilfeller

Det er ikke påvist noen nye tilfeller av koronasmitte hos personer bosatt i Drammen kommune i løpet av det siste døgnet. 

Det opplyser Drammen kommune mandag morgen.

Ingen nye smittede

I løpet av det siste døgnet er det ikke rapportert om nye smittede i Drammen kommune. 

Det opplyser kommunen selv søndag formiddag.

Koronasmitten øker blant de unge

Antall unge mennesker som er smittet med covid-19, øker i Norge. Ifølge ferske tall er de fleste nye tilfellene av koronasmitte blant folk mellom 20 og 29 år.

Det viser statistikk fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I juni har 106 personer i denne aldersgruppen testet positivt, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

– Vi tror ikke det er stor spredning av covid-19 i yngre aldersgrupper i Norge, selv om det er flere yngre som får påvist smitte nå enn tidligere, sier Helena Niemi Eide, lege ved avdeling for smittevern og beredskap i FHI, til TV 2.

Hun understreker at det foreløpig er for tidlig å si om en økning i antall smittetilfeller henger sammen med åpningen av samfunnet, og legger vekt på at en mulig grunn kan skyldes økt testing av personer med milde symptomer.

I slutten av mars var median alder på smittede 51 år. Fram til midten av juni hadde medianen sunket til 32 år, skriver NRK.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til kanalen at han ikke er overrasket over tallene.

– Det skyldes nok at unge har milde symptomer, og dermed kanskje er i kontakt med andre mennesker mens de er syke og smitter videre, sier han.

Også i USA ser man en lignende trend – spesielt i Florida, Texas og Arizona. Der har man sett en økning i smittetilfeller blant personer under 40 år etter at statene begynte å gjenåpne samfunnet, skriver TV 2.

(©NTB)

Ingen nye tilfeller i Drammen

I løpet av det siste døgnet har det ikke blitt registrert nye tilfeller av korona-smitte i Drammen kommune. 

Det melder kommunen selv lørdag morgen.

Ingen nye smittetilfeller siste døgn

Det er ikke påvist nye tilfeller av koronasmitte i Drammen kommune det siste døgnet. 

Totalt har 206 personer blitt smittet i kommunen. 

Første koronabehandling godkjent i Europa

De europeiske legemiddelmyndighetene anbefaler en betinget godkjenning til Remdesivir for behandling av koronaviruset.

– Remdesivir er for tiden ett av de mest lovende legemidlene til behandling av covid-19, sier overlege Sigurd Hortemo ved Statens legemiddelverk til NTB.

Den betingede godkjenningen fra de europeiske legemiddelmyndighetene (EMA) bygger i hovedsak på en amerikansk studie med rundt 1.000 pasienter. Bruk av Remdesivir forkortet i gjennomsnitt sykdomsforløpet med fire dager, fra 15 til 11 dager, sammenlignet med placebo.

Det er foreløpig ikke avklart om Remdesivir reduserer andelen pasienter som dør. Firmaet som produserer legemiddelet, Gilead Sciences, er pålagt å levere data om dette innen august 2020.

Aktuelt i land som er i en ekstrem situasjon

Studien har foreløpig ikke vist noen effekt hos pasienter med mild til moderat sykdom. Hos pasienter med lungebetennelse som hadde behov for ekstra oksygentilførsel, ble sykdomsforløpet forkortet med seks dager fra 18 til 12 dager, sammenlignet med gruppen som fikk placebo.

For de aller sykeste pasientene som fikk behandling i respirator eller hjerte-lungemaskin, viste legemiddelet ingen positiv effekt.

Hortemo sier at han tror bruk av Remdesivir foreløpig vil være mest aktuelt i land der helsevesenet er presset på grunn av viruset.

– I landene som er i en ekstrem situasjon, der helsevesenet er overbelastet, kan det nok være aktuelt å bruke medisinen for å forkorte sykdomsforløpene og få pasienter skrevet ut fra sykehus. Den betingede godkjenningen gjør at landene kan ta legemiddelet i bruk.

– Her i Norge sier klinikerne vi snakker med at det er viktigere for dem å få fullført de store studiene vi deltar i så fort som mulig, enn å ta denne medisinen i bruk. Remdesivir vil i liten grad bli brukt i ordinær behandling, men man vil bruke det gjennom den store WHO SOLIDARITY-studien, som Norge allerede deltar i, sier Hortemo.

Ikke avdekket alvorlige bivirkninger

Ifølge studien som den begrensede godkjenningen bygger på, er det ikke avdekket alvorlige bivirkninger knyttet til bruk av Remdesivir, men dette vil bli nøye overvåket av EMA etter godkjenning.

Overlege Hortemo understreker at ikke alle resultatene fra studien er publisert enda.

– Firmaet må sende inn ytterligere data etter hvert. Vi trenger blant annet sikre data på om Remdesivir påvirker andelen som dør av viruset, sier han.

(©NTB)