DHK mot tsjekkisk storklubb i europacupen

Drammen Håndballklubb har gode tradisjoner i europacupen. Denne sesongen deltar DHK i European Cup.

I 2. runde tidligere ble det en enkel sammenlagtseier (56-42) over H71 fra Færøyene. Søndag kl. 20.00 er det klart for første møte i 3. runde. Da kommer den tsjekkiske storklubben Dukla Praha til Drammenshallen. Returmøtet spilles i Praha neste søndag.

Dukla Praha er som nevnt en storklubb. Den er kanskje mest kjent for fotballaget, men Dukla Praha har også 28 seriemesterskap i håndball for menn. Det siste mesterskapet kom imidlertid helt tilbake i 1992. Dukla Praha avanserte til 3. runde på bekostning av bosniske Izvidac. I hjemlig serie ligger Dukla per nå på 8. plass av tolv lag.

Drammen HK har tidvis hatt god flyt i høst, og innehar en 2. plass i eliteserien etter en sterk borteseier mot Runar i toppkampen sist.

- Vi har sett litt video av Dukla Praha, og de ser ut som et godt håndballag, men på vårt beste har vi absolutt gode muligheter til å gå videre, sier DHK-kaptein Gøran Sørheim.

Chrisander (15) scoret for Norge

Strømsgodsets Chrisander Bjørndalen Sørum scoret for Norge G15-landslag i treningskampen mot Valencia U16 onsdag.

Norges G15-landslag i fotball spiller for tida turnering i Spania. Tidligere i uka ble det 3-0-tap for Irland. Etter planen skulle Norge ha spilt mot Nederland onsdag, men nederlenderne trakk seg fra tuneringa.

I stedet ble det match mot U16-laget til storklubben Valencia. Spanjolene tok ledelsen etter tolv minutter, mens SIF-spilleren Chrisander Bjørndalen Sørum (15) utlignet etter 35 minutter. Det ble 1-1.

- Scoringen kom etter høyt press der vi provoserte frem en feil hos dem utenfor sekstenmeteren. Troy Engseth Nyhammer spilte til Chrisander Bjørndalen Sørum som scoret, forteller landslagstrener Jan Peder Jalland til fotball.no.

Fredag spiller Bjørndalen Sørum og Norge mot vertsnasjonen Spania. Søndag er det nytt oppgjør mot Irland – den første kampen var ikke en del av turneringa.

Christopher (28) scoret fem da Solberg slo tilbake

 Christopher Nålby (28) var i scoringshumør da Solberg banket Sarpsborg på bortebane. SSK-angriperen scoret fem av lagets ni mål.

Sluttresultatet i oppgjøret i bandyens eliteserie ble 9-4 til Solberg og over Sarpsborg i Sarpsborg.

Etter sjokktapet hjemme for Ullern (4-3) sist så maktet Solberg å slå tilbake på bortebane mot Sarpsborg onsdag kveld. Det er ofte vrient i østfoldbyen, men etter det lenge var jevnt så dro SSK i fra utover i andre omgang.

Det sto 3-2 ved pause og 4-4 halvveis ut i sluttomgangen. I de siste drøye 20 minuttene vant Solberg 5-0 og kampen 9-4.

Kampens store spiller ble SSK-angriper Christopher Nålby med fem mål. Også Eirik Bø Johnsen, Sondre Kristoffersen, Even Gamst og Kristian Hagen kom også på scoringslista.

- Det var deilig å få en seier etter tapet sist. Lenge var det jevnt, men jeg følte vi hadde bra kontroll. På slutten var det ett lag på banen. Synes vi viste god moral da vi kom tilbake etter at Sarpsborg utlignet til 4-4, sier SSK-trener Thomas Moen.

Drammen-tap for Stabæk

Drammen Bandy hadde vunnet de tre første kampene i sesongen, men fikk en tøff test hjemme på Marienlyst mot det antatte topplaget Stabæk. Lenge lå Drammen an til å få poeng, og snudde 0-2 til 3-2 rett før pause.

Drammenserne ledet lenge 4-3, og den fjerde scoringen kom etter et fint angrep. Der Marius Mørch Andersen gjorde det meste selv, og Even Thiseth scoret fra kort hold.

Stabæk koblet grepet på slutten og snudde kampen de siste 20 minuttene. Etter 78 minutter sto det 6-4. Drammen hadde muligheten til å skape spenning helt på tampen, men Thiseths straffeslag drøye fem minutter før slutt føk over. Det endte 6-4 til bærumslaget.

Disse scoret for Drammen: Even Thiseth 2, Marius Mørch Andersen 1 og Didrik Land 1.

- Vi er selvfølgelig skuffet. Fordi vi hadde håpet kanskje å ta poeng her, så det var synd at det ikke gikk. Vi gjorde en bra match. Sånn spillemessig fikk vi kanskje ikke til alt, men vi kjempet bra - og var med i kampen hele veien. Men skulle fått med oss noe mer, sier Even Thiseth til Norsk Elitebandys YouTube-kanal.

MIF-kamp utsatt

Mjøndalens hjemmekamp mot Høvik ble utsatt til mandag grunnet at det manglet dommere til matchen.

Eliteserien bandy onsdag, 4. runde:

Sarpsborg – Solberg 4-9, Ullern – Ready 1-9, Drammen – Stabæk 4-6, Skeid – Ullevål 1-3.

Ruth Eline (28) og Susanne (19) er klare for nye slag på isen

Bandyens eliteserie for gutta ble innledet for et par uker siden. Jentene er også i gang.

Dameserien, som den offisielt heter, teller sju lag. Drammen Bandy og Solberg er de to lokale representantene.

På et kick off-møte for bandyen tidligere i november tok Drammens Tidende en prat med Drammens og SSKs kapteiner.

Ruth Eline Borge (28) opplevde at Drammen Bandy mistet en god plassering sist vinter da alle resultatene ble strøket grunnet pandemien.

-  Vi håper på en semifinale i sluttspillet – de fire beste – og sikter vel på en 3. plass, sier Borge.

På et ungt Solberg-lag kan kapteinen Susanne Agdestein opplyse at de har slitt med få spillere i oppkjøringa, men håper at det bedrer seg etter hvert.

- Målet er først og fremst å komme foran Ullevål og unngå sisteplassen – 7. plass, melder Agdestein, som deler på å være kaptein med Johanne Eystø (18).

Drammen Bandy åpnet med et knepent 3-2-tap for Ready borte i forrige uke. Tirsdag kl. 20.00 er det hjemmekamp mot Stabæk, mens Solberg har nettopp Ullevål som motstander på bortebane samme kveld kl. 20.00. Dette er seriestarten for SSK.

Siste: Drammen tapte 4-2 hjemme for Stabæk. Ruth Eline Borge og Andrine Høydahl scoret for drammenserne. Solberg gikk på et knepent 4-3-tap for Ullevål. Andrea Hegg Riegels 2 og Susanne Agdestein lagde SSKs mål.

Disse sju lagene spiller i Dameserien: Drammen Bandy, Solberg, Ullevål, Stabæk, NTNUI, Ready og Høvik.

Ny Drammen-seier – sjokktap for Solberg

Drammen Bandy har fått en pangstart på eliteseriesesongen, og står med tre strake seire på de tre første kampene.

Søndag ettermiddag ble det en oppskriftsmessig 7-2-seier på Marienlyst mot det forventede bunnlaget Høvik. Det sto 3-2 ved pause, men i andre omgang dro drammenserne i fra – og vant omgangen 4-0.

Marius Mørch Andersen 2, Thomas Stærkeby 2, Even Thiseth, Andreas Sletta og Joachim Undersrud scoret for Drammen Bandy.

- Dårlig dag

-  I utgangspunktet en vanskelig kamp å spille, der vi var store favoritter. Vi slet litt med å styre det som skjedde utpå banen i dag. Det kommer noen sånne kamper i løpet av en sesong, og det eneste vi kan ta med oss er at vi vinner 7-2 på en veldig dårlig dag på isen, melder Drammen-trener Ove Ronny Nørgaard.

Drammen topper tabellen sammen med Ready med seks poeng etter tre kamper.

Svakt av SSK

Medaljekandidaten Solberg slo erkerivalen Mjøndalen i seriestarten, men har etter det gått på to strake tap. Først mot seriefavoritt Ready borte, mens SSK gikk på et sjokktap hjemme for Ullern søndag kveld. Det endte 4-3 til Oslo-laget.

Etter rapportene spilte Solberg en svak kamp, med blant annet for dårlig tempo. Ullern gikk opp i 4-1 i det 68. minutt. SSK kom tilbake med to reduseringer, men lyktes aldri å utligne. Sondre Kristoffersen 2 og Eirik Solberg scoret for hjemmelaget.

MIF sjanseløse

Mjøndalen har fått en tung start på sesongen. Søndag kveld kom det tredje strake tapet. Og det ble hele 11-0-nederlag for Ready på Gressbanen i hovedstaden. Pauseresultat var 4-0. MIF ligger helt sist med 18 minusmål.

Eliteserien bandy søndag, 3. runde:

Drammen-Høvik 7-2, Ready – Mjøndalen 11-0, Solberg – Ullern 3-4, Ullevål – Sarpsborg 3-1.

Mandag: Skeid – Stabæk 1-15

Onsdag avvikles 4. runde, og de lokale lagene spiller slik: Drammen-Stabæk (19.30), Mjøndalen-Høvik (19.00) og Sarpsborg-Solberg (19.00).

DHK vant toppoppgjør – klatret opp til 2. plass

DHK stengte igjen bakover og tok en meget sterk bortetriumf i toppoppgjøret mot Runar.

Drammen Håndballklubb slo Runar 26-21 i Runarhallen, og klatret opp til 2. plass i eliteserien – bak den suverene serieleder Elverum. Runar falt ned til 3. plass ett poeng bak DHK. Det er spilt elleve runder.

-  Jeg er stolt av gutta. For en fremragende innsats. Vi ble kjapt enige om at vi måtte stole på det offensive forsvaret vårt i dag. Jeg ble positivt overrasket, sier DHK-trener Kristian Kjelling til TV 2, og setter kommentaren i sammenheng med at laget har slitt med en del skader i det siste.

- Tunge treningsdager

-  Det har vært noen tunge treningsdager. Vi har ikke hatt så mange som kan stå i det i hverdagen, og så biter de tennene sammen her borte mot Runar. Sindre Aho spilte for eksempel med brukket finger, fortsetter Kjelling.

Det var en jevn første omgang, men mye takket være godt målvakt- og forsvarsspill kom Drammen HK foran med 13-10 ved pause.

I andre omgang gikk DHK opp i en seksmålsledelse, men inn mot halvspilt så hadde Runar knappet inn litt. Slik at det sto 19-15 til gjestene. Da tok Drammen-trener Kristian Kjelling timeout.

Ti mål av Vildalen

Runar var litt etterpå kun bak med 20-18, men så dro DHK i fra igjen. Lagets imponerende defensiv og keeperspill ved Sander Drange Heieren la grunnlaget for en sterk borteseier.

Hermann Vildalen ble DHKs toppscorer med ti mål.

-  Veldig bra. Vi kriget som faen. Dette betyr mye å ta slike seire som denne, uttaler Vildalen til TV 2.

Kampfakta:

Håndball. Eliteserien menn:

Runar-Drammen HK 21-26 (10-13).

Runarhallen, 818 tilskuere

DHK: Sander Heieren, André B. Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel, August Baskår Pedersen 4, Sindre Aho 2, Hermann Vildalen 10, August Storbugt 1, Viktor Norberg, Markus Niva, Gøran Sørheim 6, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 1, Ola Hoftun Lillelien 2, David K. Valderhaug.

Toppscorer Runar: Christoffer Rambo 7.

Lucas (16) er første hockeyspiller som er blitt tildelt gjevt stipend

Tre unge idrettstalenter fra drammensdistriktet er til sammen tildelt 75.000 kroner. Pengene kommer godt med i jakten på å realisere sine drømmer.

Årlig gir Sparebanken Øst stipend til lovende idrettstalenter mellom 16 og 20 år fra nedslagsfeltet Drammen og Øvre Eiker. Inntil ti utøvere kan få dette hvert år. I 2021 er stipendet gitt til tre utøvere, som får 25.000 kroner hver.

Lucas Øvrebø Ondrcka (16) fra Drammen er den første ishockeyspilleren som noensinne har fått dette stipendet. Ondrcka fikk sjekken på Marienlyst kunstis nylig, der han møtte opp i drakta til Drammen ishockeyklubb – som han var tilknyttet tidlig i barneårene. Senere er det blitt spill for Frisk Asker. I høst fikk Lucas plass på hockygymnas i Malmö i Sverige, og skrev også en treårskontrakt med toppserieklubben Malmö Redhawks.

– Det er kult å være den første hockeyspilleren som får dette stipendet. Ishockey er en stor sport, og det er mulig å komme fra Drammen som hockeyspiller. Men Drammen trenger å komme lenger fram på dette området. Det er den største byen i Nord-Europa som ikke har hockeyhall, sier Ondrcka, som kom nærmest rett fra U18-landslagssamling i Skien.

De to andre stipendene gikk til Ulrik Pharo Lohne og Thea Njaastad fra Drammen Roklubb som begge har hatt sterke internasjonale resultater.

Stipendvinnere de siste årene (2019-2020):

– Hampus Vesterberg-Heltne, roing.

– Margrethe Bergane, langrenn.

– Marte Monsen, alpint.

– Maren Karlsen Bekkestad, kappgang.

– Samet Cetin, bryting.

– Sofie Cellus, håndball.

– Joshualyn Favour Reeves, fotball.

Drammen kunne juble mot MIF

Det var Drammen som til slutt gikk seirende ut av lokaloppgjøret mot MIF i bandyens eliteserie.

Onsdag kveld ble det 4-2-seier til Drammen Bandy over MIF på Vassenga kunstisbane i Mjøndalen.

Det sto 2-2 ved pause, men i andre omgang avgjorde gjestene med mål av Even Thiseth (straffe) og Mathias Farnes.

Les om comebacket til Solbergs toppscorer

Full pott for Drammen

Drammen og Mjøndalen har i de siste årene kjempet et tøff kamp om plassene 4, 5 og 6 på tabellen, så Drammen-trener Ove Ronny Nørgaard var svært godt fornøyd med å ta skalpen til MIF på bortebane,

-  Vi gjennomførte en god kamp, og leverte en veldig bra andre omgang. Jeg synes vi holdt ballen fint i laget og slet ut Mjøndalen. Etter hvert hadde vi bra kontroll, sier Nørgaard.

Drammen har fått en pangstart på sesongen, og står med full pott etter seire over Skeid og Mjøndalen i serieinnledningen.

MIF-trener Bent Gommerud legger ikke skjul på at straffeslaget Drammen fikk etter en drøy time ikke burde vært dømt. Og at det ble matchavgjørende, siden det ble 3-2 til bortelaget da.

-  Dommerne innrømte også etter kampen at det var feil dømt. Så derfor var dette ekstra surt, og det føles urettferdig. Vi taklet heller ikke den situasjonen, og brukte altfor mye energi på den straffa. Klarte ikke å hente oss inn, uttaler Gommerud, som synes det var fremgang etter 7-2-tapet for Solberg i serieåpninga.

Solberg tapte

Solberg tapte 7-3 for gullfavoritt Ready på bortebane senere på kvelden. Det sto 3-1 til Oslo-laget ved pause. Emil Gulbrandsen, Eirik Bø Johnsen og Christopher Nålby scoret for SSK.

- Vi møtte et lag som var hvassere enn oss i de avgjørende situasjonene. Egentlig gjorde vi en OK kamp, og var bra med. Men Ready var blant annet effektive på cornere, og scoret på tre av seks. Vi lagde bare ett cornermål på 14 forsøk, kommenterer Solberg-trener Thomas Moen.

Russer klar for MIF

Mjøndalen har en stund jobbet med å forsterke laget med en russisk spiller. Nå er det klart den offensive midtbanespilleren Dmitry Osokin (29) er klar for MIF. Russeren er ventet til Mjøndalen om kort tid, og vil snart være tilgjengelig for eliteseriespill.

-  Vi har en litt tynn stall etter at Patrik Døhlen Holm og Kristian Andersen ble borte, så vi håper et Osokin vil være den forsterkningen vi håper han vil være. Det er en rutinert spiller som har 130-140 kamper i russisk eliteserie, sier MIF-trener Bent Gommerud.

Osokin har blant annet spilt for Zorkij og Dynamo Moskva. Han er for øvrig sønn av Alexander Osokin som spilte for Røa i norsk eliteserie på 1990-tallet, og er – i følge Gommerud – født i Norge.

Eliteserien bandy onsdag, 2. runde:

Mjøndalen – Drammen 2-4, Sarpsborg – Stabæk 3-6, Ullern – Ullevål 0-5, Ready – Solberg 7-3.
Utsatt: Skeid – Høvik.
Stillingen: 1) Drammen 4, 2) Ready 4, 3) Stabæk 2, 4) Solberg 2, 5) Ullevål 2, 6) Sarpsborg 2, 7) Høvik 0, 8) Ullern 0, 9) Mjøndalen 0, 10) Skeid 0.

Kampfakta:

Bandy. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Drammen Bandy 2-4 (2-2)

Vassenga, 100 tilskuere

Mål: 0-1 Morten Engen (2), 1-1 Alexander Serov (6), 1-2 Marius Mørch Andersen, straffe (27), 2-2 Bendik Gunnerud Sørensen (38), 2-3 Even Thiseth, straffe (61), 2-4 Mathias Farnes (77).

DHK suverene i målorgie

Etter det sure ettmålstapet for Elverum i NM-semifinalen i forrige uke, så slo DHK tilbake med storseier i eliteserien onsdag kveld.

Se hele kampen i opptak her

I en målrik affære i Drammenshallen vant Drammen Håndballklubb 41-30 over Bergen (tidligere Fyllingen). Det var jevnt til pause, men så dro DHK skikkelig i fra i siste del av sluttomgangen. Ti minutter før slutt hadde gjestene kontakt ved at de bare var et par mål bak, men Kristian Kjellings menn spurtet meget bra. Målene haglet inn bak Bergen-målvakten i sluttminuttene.

- Justerte oss fint inn

– Vi brente for mange gode sjanser før pause, og noen undervurderte kanskje Tor Vårdal i Bergen–målet litt. Han er smart i sitt spill, og vi snakket litt om hva han gjorde, og justerte oss fint inn den siste halvtimen, mener DHK-trener Kristian Kjelling til klubbens nettside.

Dermed maktet Drammen HK å slå tilbake etter det bitre ettmålstapet for Elverum i NM-semifinalen sist uke. Og drammenserne gikk også på et skuffende nederlag borte for Halden i seriespillet før det. Nå er man på vinnersporet igjen.

Aho scoret åtte

DHKs toppscorer ble Sindre Aho med åtte mål.

-  Vi manglet litt konsentrasjon i første omgang. Det er ikke lett å si hvorfor det ble slik, men desto bedre at vi klarte å snu det i andre omgang. Da tok vi oss sammen og viste at vi skjønte alvoret. For vi kunne ikke gå på en smell igjen, sier Aho til dhk.no.

Drammen HK ligger på 4. plass etter ti runder, men det er kun ett poeng opp til Runar og ØIF Arendal på 2. og 3. plass. Søndag er det bortekamp mot nettopp Runar i Sandefjord.

Kampfakta:

Håndball. Eliteserien menn:

Drammen HK-Bergen 41-30 (15-14),

Drammenshallen

DHK: Sander Heieren, André B. Kristensen – Kristoffer Raastad-Hoel 4, August Baskår Pedersen 7, Sindre Aho 8, Hermann Vildalen 7, August Storbugt 2, Viktor Norberg, Markus Niva 1, Gøran Sørheim 4, Espen Gommerud Våg 3, Oskar Olafsson, Ola Hoftun Lillelien 4, Endre Svåsand 1, David K. Valderhaug.

Toppscorer Bergen: Leif-Erik Brenne, Marcus René N. Soltvedt og Leander M. Seime, alle 7.

Håndball eliteserien menn onsdag, 10. runde:

Drammen – Bergen 41-30, Sandefjord – Kolstad 30-31, Haslum – Tønsberg Nøtterøy 35-30, Runar Sandefjord – Halden 24-24.
Spilt søndag: Kristiansand – Fjellhammer 27-28, Bækkelaget – Elverum 29-32, ØIF Arendal – Nærbø 26-23.

NM-gull i dans

 Lokale dansere tok medaljer i NM i sportsdans i Bergen sist helg.

Ole-Gunnar Eriksen (Lier) og Adele Rieger (Drammen) fra Elvebyen Sportsdanseklubb tok to gull og én bronse. Det ble 1. plass i latin og tidans, mens det endte med bronse i standard.

Jonas Alexander Pettersen og Kristy Puusepp gikk til topps i standard etter å ha vunnet alle fem dansene. De er fra Sande, men danser for Lillestrøm. Til tross for pandemien har paret trent meget godt, og viste det ved å komme til kvartfinalen i VM tidligere i år. Pettersen/Puusepp har en gunstig trenerkombinasjon med Anita og Erling Langset - og det italienske teamet til Domenico Soale.

I junior fikk Kasper Arnø 14 år (Sande) og Embla Teien Igelstad 15 år (Drammen), Elvebyen, sølv i standard og bronse tidans.