Tok 5. plass i U19-EM

Ulrik Pharo Lohne (18) fra Lier og Drammen Roklubb deltok sist helg i U19-EM i italienske Varese.

Der presterte Ulrik Pharo Lohne meget godt i singlesculler. Pharo Lohne nådde målet om A-finale og endte på en sterk 5. plass.

I følge roing.no var Pharo Lohne oppe og snuste på medaljeplass en stund, og passerte 1000 meter som nummer fire.  Sveits (Nicolas Berger) kom etter hvert foran i mål på 4. plass, mens drammensroeren rodde inn til 5. plass foran Danmark (August Wisholm) på 6. plass.

Marcus Chute, Storbritannia, tok gull foran Boris Taeldeman, Belgia og Pierre Molins, Frankrike.

Tokmac forlenget med Ferencvaros

Den tidligere SIF-helten Tokmac Nguen (28) har forlenget sin kontrakt med den ungarske toppklubben Ferencvaros.

Det meldte Ferencvaros på klubbens nettside tirsdag kveld, og det dreier seg om en ny treårskontrakt.

Etter at Tokmac Nguen fra Drammen kom til Ferencvaros har den offensive midtbanespilleren utvilsomt hatt fire flotte sesonger der. Det er blitt fire strake seriemesterskap og ett cupgull.

I 2020/2021-sesongen fikk «Tokki» oppleve guttedrømmen, etter at Ferencváros kvalifiserte seg til Champions League-gruppespillet. Han spilte blant annet mot Lionel Messi (Barcelona) og Cristiano Ronaldo (Juventus). Sist sesong endte det med gruppespill i Europa League mot Celtic, Bayer Leverkusen og Real Betis.

Tokmacs kontrakt gikk ut etter 2021/2022-sesongen, og det er har vært brennaktuelt med et klubbskifte. Overfor Drammens Tidende nylig meldte 28-åringen at han hadde fått tilbud fra et knippe klubber i Europa og Asia, og at han sto overfor et vanskelig valg.

Nguen uttrykte også at han hadde knyttet sterke bånd til Ferencvaros, og at han trivdes godt i Budapest-klubben.

Til slutt valgte altså Tokmac Nguen å forlenge kontrakten med Ferencvaros.

Per Marius tok VM-gull i benkpress

Per Marius Hole (33) fra Spikkestad tok VM-gull i benkpress i åpen klasse med et løft på 360 kilo under det pågående verdensmesterskapet i Kasakhstan.

Det skriver Røyken og Hurums Avis

Etter en nervepirrende finale slo han til slutt hjemmefavoritten Arslan Suyunshaliyev med fattige 2,5 kilo, i det som ble en dramatisk konkurranse helt til slutt.

Danske Jacob Mainz kom på tredjeplass.

Til topps i Tyskland

André Solvang (18) fra Drammen gjør det sterkt i Formel 4-klassen i båtsport.

Hittil i 2022-sesongen leder André Solvang den tyske serien i Formel 4 - ADAC-serien. Sist helg vant Solvang alle tre heatene under runden i Traben-Trarbach (Tyskland).

- Veldig gøy å være nordmann og lede den tyske serien, melder Solvang til Drammens Tidende.

ADAC-serien i Formel 4 består av åtte race. Neste runde er i Bremen 15.-17. juli.

Solvang ble for øvrig verdensmester i båtklassen GT-30 som 15-åring i 2019. I fjor rykket drammenseren opp til Formel 4. I sistnevnte klasse får André båten opp i mot 130 km/t.

Disse møter SIF og MIF i cupen

2. runde i cupen er satt opp og blir følgende for de lokale lagene: 

Gjøvik-Lyn - Strømsgodset (spilles 22. juni)

Kjelsås - Mjøndalen (spilles 22. juni)

Resten av kampene spilles slik: 

22/6:
Moss – Sarpsborg 08,
Brumunddal – Vålerenga,
Elverum – HamKam, 
Flint – Sandefjord,
Fram – Jerv,
Notodden – Stabæk,
Arendal – Start,
Vidar – Bryne,
Fløy-Flekkerøy – Odd,
Vard Haugesund – Viking,
Sotra – Øygarden,
Os – Brann,
Fana – Haugesund,
Brattvåg – Molde,
Hødd – Aalesund,
Byåsen – Stjørdals-Blink,
Strindheim – Kristiansund,
Levanger – Rosenborg,
Junkeren – Lillestrøm,
Harstad – Bodø/Glimt,
Skjervøy – Tromsø,
Tromsdalen – Alta.

23/6:
Kvik Halden – Fredrikstad,
Eidsvold Turn – Kongsvinger,
Ullensaker/Kisa – Grorud,
Frigg – Skeid,
Ullern – KFUM Oslo,
Egersund – Sandnes Ulf,
Bjarg – Sogndal,
Nardo – Ranheim.

Sæterøy på rekruttlandslaget i friski

Norges Skiforbund har tatt ut to kvinner og seks menn på landslaget i friski. Eirik Sæterøy fra Drammen og Aron SK er inne på rekruttlandslaget.

– Dette har vært en omfattende prosess ettersom vi har så mange gode utøvere som har prestert på mange ulike arenaer. Derfor har det vært viktig å benytte ekstra tid, forteller friskikjørernes sportssjef Christoffer Schach i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Elitelandslaget:

Johanne Killi (Dombås), Sandra Eie (Bærum), Birk Ruud (Bærum), Christian Nummedal (Hakadal), Ferdinand Dahl (Ingierkollen Rustad), Sebastian Schjerve (Namsos), Ulrik Samnøy (Bærums), Tormod Frostad (Bærum).

Rekruttlandslaget (A-status):

Eirik Sæterøy (Aron), Vebjørn Graaberg (Freidig), Mats Bjørndal (Geilo).

Rekruttlandslaget (B-status):

Elvira Maria Ros (Lillehammer), Oskar Gillebo (Bærum), Tevje Skaug (Kongsberg), Anders H. Olsen (Lørenskog), Erlend Hagbø (Heming), Mikkel Kaupang (Geilo), Trym S. Andreassen (Kongsberg).

Spinnville målorgier i 4. divisjon

I fotballens 4. divisjon for menn ble det scoret mål i bøtter og spann denne runden. Spesielt i to kamper var det spinnville målorgier.

Fredag kveld møttes Drammens Ballklubb og Konnerud til drammensoppgjør. På DBK A-lags facebookside spekuleres det om dette er den sykeste kampen som er spilt på Ørenbanen noensinne.

For det endte med utrolige 7-6 til Drammens BK over Konnerud, og det etter at KIL blant annet hadde ledet 5-2. DBKs Erik-Johannes Thorsbye Arnebrott, som tidligere har vært toppkeeper i Viking, scoret seiersmålet på overtid.

Arnebrott 2, Didrik Storskogen 2, Vemund Eskevik, Marius Hansen Dokka og Gibri Hisham Juma scoret for DBK, mens Simen Ruud 2, Simen Christoffer Borge, Mathias D. Moldjord, Noah Skar-Lentze og Mohammed A. Mohamed sørget for KILs mål.

Drammens BK topper dermed tabellen i 4. divisjon med 19 poeng på runder, men har én kamp mer spilt enn Åskollen - 18 poeng på seks kamper. Konnerud har ni poeng på sju kamper.

Det ble i aller høyeste grad målrikt på Åmot kunstgress fredag kveld også. Modum FK satte etter rapportene klubbrekord med å slå Kongsberg hele 13-1! - etter 5-0 ved pause.

Mats Dokken ble toppscorer med fire mål, mens Abdullah Tomi hadde tre fulltreffere. Modum har tolv poeng på seks kamper, mens Kongsberg er nest sist med seks poeng.

Ellers vant Eiker/Kvikk 2-0 borte over Huringen etter mål av Martin Kaasa Larsen og Alexander Cavallini Fevik. Øvre Eiker-laget har ni poeng på sju kamper. Det samme har Huringen.

Søndag vant Åssiden 2-1 over Jevnaker på bortebane etter mål av Magnus Langset og Andreas Mortensen Andersen. ÅIF har kapret elleve poeng på sju kamper.

Tatt ut på juniorlandslaget

Tolv juniorløpere får landslagsplass i langrenn i 2022/23-sesongen. Seks gutter og seks jenter er inne på juniorlandslaget kommende vinter.

Blant de var Anniken Sand fra Sjåstad/Vestre Lier og Kristian Kollerud fra Konnerud.

Trener Monika Kørra erkjenner at det var tøft å skrelle et stort utvalg. Kørra sier at det er mange talenter på skyhøyt nivå i Norge.

– Det er derfor en krevende prosess med uttak, påpeker hun og fortsetter:

– På juniorlandslaget ønsker vi å legge til rette for at de unge utøverne skal utvikle seg over tid. Det er mye læring å være på et slikt lag, og her får de både matching og god kompetansedeling med hverandre.

Dette er junioruttaket for 2022/23:

Kvinner: Tuva Brusveen-Jensen (Lyn), Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelaget/Team Kollen), Nora Elisabeth Falster (Heming), Julie Hammer (Eidsvold Værk, Eva Ingebrigtsen (Bratsberg), Anniken Sand (NTG-G Sjåstad/Vestre Lier).

Menn: Mathias Holbæk (HSG/Vindbjart), Kristian Kollerud (Konnerud), Kristian Kongssund (Næroset/Team Tronfjell), Henrik Kvennås (Byåsen), Johan Lien Nordeng (Alsvåg), Daniel Aakervik (Fet).

Anniken Sand fra Sjåstad/Vestre Lier sier dette i et intervju med Norges Skiforbund:

– Først og fremst er det selvfølgelig veldig stas å bli tatt ut. I tillegg tror jeg det kommer til å være veldig lærerikt, både med tanke på at vi blir fulgt opp av gode trenere og blir en del av et godt lag, hvor vi får mulighet til å lære av hverandre. Også er det ikke minst veldig sosialt og gøy å reise på samlinger.

Kristian Kollerud fra Konnerud har denne kommentaren:

– Det er en stor mulighet å få. Er et veldig godt miljø jeg vil bidra inn i og lære av de som er best i landet. Gleder meg veldig til å tilbringe mer tid med de beste. Jeg kan kombinere dette veldig godt med klubben min.

Jakter NM-gull nummer 18

Drammenseren Anders Grøndal jakter sitt 18. NM gull i bakkeløp og rally. Han er også regjerende norgesmester etter fjorårets NM gull.

Innsendt stoff: Det var over 60 biler til start i bakken i Hunderfossen ved Lillehammer -  hvor OL i bobsleigh gikk i 1994. Underlaget var grus. Første NM-runde gikk på lørdag, og andre runde på søndag. Det skulle kjøres tre omganger hver dag og raskeste tid gjelder, men det er også ekstra NM-poeng for hver omgangsseier.

Anders Grøndal kjører i klassen med de raskeste bilene og firehjulstrekk. Rallycrossbiler og rallybiler kjører i samme klasse.

Allerede i første omgang satt Grøndal standarden med raskeste tid totalt. Og han fortsatte med seier i alle omganger. Først NM-løp var i boks med maks poeng.

På søndag var det klart for andre NM-runde, og det hele ble en reprise på lørdagen med seier i alle omganger. Igjen full poeng pott.

De to siste NM-rundene kjøres på asfalt i Lysegårdsbakken i Lillehammer i september.

Albert (19) ble SIF-helt mot MIF

Det var ikke bare i Kristiansund det ble triumf for Godset på fotballens festdag 16. mai. Også på Consto Arena i Mjøndalen ble det seier.

I 3. divisjon avdeling 6 møttes Mjøndalen 2 og Strømsgodset 2 til et mini-utgave av Ælv Classico mandag kveld. Her trakk SIF 2 det lengste strået etter 2-1-seier.

Se høydepunkter her

Alle tre målene ble scoret i løpet av ni travle minutter i første omgang - fra det 16. til det 25. minutt. Først sendte Birhat Niwar bruntrøyene i føringen 1-0, men gjestene fra Gulskogen slo kjapt tilbake to ganger.

Albert Thorsen (19) ble dagens SIF-gutt ved å score bortelagets begge mål. Det ene på et praktfullt frispark. Thorsen, som opprinnelig er fra Konnerud, står registrert med fem mål på fire seriekamper.

Dermed er Team SIF oppe på 4. plass etter seks runder, mens MIF 2 er nest sist.