Storeslem av Hwa Rang Team Drammen

Norgesmesterskapet i Taekwondo ble i år holdt i Drammenhallen 13. april, og Hwa Rang Team stilte med 31 utøvere. 

Det konkurreres i to forskjellige grener: mønster og kamp. 

I mønster går en i klasser vurdert etter grad og alder. I kamp går utøverne i klasser gradert etter alder, vekt og høyde. 

4 utøvere prøvde seg i kamp-grenen, mens 23 utøvere fikk prøve seg i mønster. 

Hwa Rang Team Drammen har i en årrekke vunnet hedersbetegnelsen Norges Beste klubb i mønster, og denne gangen vant de vandrepokalen til odel og eie - ettersom at de hadde vunnet den tre år på rad. 

I tillegg vant klubben også prisen for Norges beste onlineklubb i mønster. Der utøverne blir filmet og får karakter av en dommer som i en vanlig konkurranse. 

Totalt sett fikk klubben seks norgesmestre, syv sølvplasser og syv bronsemedaljer.

DHK tapte i semifinalen

Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende.

Kolstad tok pause på 20-15. I løpet av den første halvtimen var trønderne på det meste foran med sju scoringer. Etter hvilen var Drammen nærmest da noen kjappe reduseringer ga 19-21.

Simen Ulstad Lyse ble Kolstads toppscorer med sju mål i onsdagens kamp, mens August Olsen Storbugt scoret like hyppig for Drammen.

Kort tid før avkast ble det kjent at Kolstad-stjernen Gøran S. Johannessen har røket akillessenen og er ute i seks til åtte måneder.

Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad.

DHK klare for semifinale

DHK er klare for semifinale i sluttspillet etter å ha slått Runar i en ny kvartfinale-thriller.

Det ble til slutt 28-27 til Drammen Håndballklubb over Runar i sluttspill-kvartfinale nummer to -  foran 800 tilskuere i Drammenshallen onsdag kveld. Stillingen ved pause var 14-11 til hjemmelaget.

Dermed vant Drammen HK 2-0 i kvartfinalene i best av tre matcher. I første kvartfinale i Sandefjord søndag var det også jevnt. Da vant DHK 31-30.

Se hele kampen i opptak her

Runar tok igjen DHKs ledelse utover i andre omgang i en til tider rotete kamp. Avgjørende enkeltmannsprestasjoner hos Drammen i sluttfasen ble avgjørende. Trym Johnsen, August Lind Oma, Ola Hoftun Lillelien og matchvinner Viktor Norberg tok alle ansvar og scoret viktige mål. 18-åringen Oma briljerte med to fikse scoringer i denne perioden.

Norberg avgjorde med frikast

Norbergs glimrende underarmskudd på frikast til 28-26 et halvt minutt før slutt satte spikeren i Runar-kista. Gjestene reduserte til 28-27 på straffekast med sekunder igjen, og etter det var det ikke spilletid igjen.

Viktor Norberg ble også DHKs toppscorer med seks mål.

- Alt i alt er jeg veldig fornøyd, men når det gjelder konsentrasjon kunne vi gjort det bedre og kanskje dratt i fra tidligere, sier DHK-trener Kristian Kjelling til klubbens nettside.

Kjelling er strålende fornøyd med å ha nådd semifinalen.

- Vi er i en semifinale, og er topp fire i Norge med et begrenset lag. Vi har for tida få mann, og det tærer hardt på de få, melder treneren videre og signaliserer at det er mye skader i troppen.

Semifinale-motstander ikke klar

DHK skal trolig spille mot en av storkanonene Kolstad eller Elverum i semifinalene i sluttspillet (best av tre kamper). Seriemester Kolstad er klare for "semi", mens Elverum avanserer dersom det blir seier mot Bergen (B) torsdag. 

Sluttspillet håndball menn onsdag, kvartfinaler 2. kamp (best av 3):

Halden – Kolstad 23-26 (sammenlagt 0-2), Drammen – Runar Sandefjord 28-27 (sammenlagt 2-0), Nærbø – ØIF Arendal 28-33 (sammenlagt 0-2).

Spilles torsdag: Bergen – Elverum (0-1).

Disse er tildelt gullrattet

Rallykjører Frank Tore Larsen (33) fra Steinberg, som har vunnet fem NM-gull, er hedret med gullrattet. Det gjelder også sambygding og kartleser Torstein Eriksen (33).

Innsendt stoff: Rundt 30 ”gamle” og nye gullratt-innehavere var til stede under utdelingen i Oslo nylig. Under kvelden kunne tre av de fem nye medlemmene innta den eksklusive klubben, og motta sine gullratt av NBFs president Glenn Mellegard. Det var Espen Isaksætre (30) fra Flisa, Frank Tore Larsen (33) fra Steinberg samt Herbjørn Haug (52) fra Kirkenær.
Torstein Eriksen (33) fra Steinberg og Fredrik Ågedal (28) fra Konsmo er også tildelt gullrattet, men hadde ikke anledning til å være til stede under utdelingen.

Frank Tore Larsen, som kjører for NMK Modum & Sigdal, er en av våre aller beste rallyførere, og har vært det en del år nå. Han har de siste årene kjørt i toppklassen R5/Rally2 med henholdsvis Ford Fiesta og VW Polo. Sammenlagt har han kjørt inn fem NM-gull i rally.

Forsamlingen fikk også et foredrag av TV-kommentator Henning Isdal rundt Formel 1, og ikke minst våre to førere Dennis Hauger i Formel 2 og Martinius Stenshorne fra Hokksund i Formel 3. Dennis Hauger er for øvrig den yngste som har fått Gullrattet.

Totalt er det 137 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien, og under utdelingen på onsdag var det en fin blanding av gamle velkjente utøvere som Martin Schanche, Egil Stenshagen, John Haugland og Valter Chr. Jensen, samt og unge utøvere som Espen Isaksætre.

DHK vant i sluttspill-drama

DHK lå under med ett mål for Runar på bortebane et drøyt minutt før slutt i den første sluttspill-kvartfinalen, men vant etter en utrolig sluttspurt.

Viktor Norberg ble den store helten for Drammen Håndballklubb i Runarhallen søndag kveld. Norberg utlignet til 30-30 etter 28.59 i andre omgang, og sekunder før slutt kastet samme mann seg mot mål og dunket inn 31-30 - som ble sluttresultatet. Etter første omgang ledet hjemmelaget 15-13.

Dermed leder DHK 1-0 i kamper i kvartfinale-serien i sluttspillet mot Runar. Onsdag er det duket for kvartfinale nummer to i Drammenshallen (kl. 18.15). Med seier er drammenserne klare for semifinale - det spilles i best av tre matcher.

- Det er selvfølgelig gøy å snu det sånn på slutten. Igjen viste spillerne høy moral. Vi hadde en tung kamp her nede sist i serien da vi tapte, vi hadde det tungt da vi tapte hjemme for Kristiansand i serien nå sist hjemme, og derfor betød det mye å vinne denne kampen på bortebane, er noe av det DHK-trener Kristian Kjelling sier til klubbens nettside.

Søndagens toppscorer for DHK ble Trym Johnsen med sju mål.

Eliteserien menn søndag 1. kamp sluttspillkvartfinalene:
Elverum – Bergen 36-18, ØIF Arendal – Nærbø 33-29, Kolstad – Halden 33-24, Runar Sandefjord – Drammen 30-31.

Seier i serieåpningen for SIF-damene

Strømsgodsets damelag spilte sesongens første kamp lørdag, borte mot Randesund/Start 2. 

Det endte med en trygg 3-0-seier til drammenserne, som i år gjør et nytt forsøk på opprykk til andre divisjon, etter at fjorårets forsøk mislyktes på målstreken.

Alexandra Hebo Tangen scoret to, og innbytter Guro Røgeberg scoret ett, i kampen som ifølge fotballforbundets oversikt inneholdt hele fem debutanter for SIF.

Strømsgodset spiller sin første hjemmekamp for sesongen søndag 21. april klokken 16.00, mot Hønefoss 2.

DHK endte på 5. plass i eliteserien

DHK ble nummer fem i håndballens eliteserie 2023/2024. I den siste serierunden ble det et knepent tap for Kristiansand i Drammenshallen.

Sluttresultatet ble 29-28 til Kristiansand etter at det pauseresultatet var 15-14 til gjestene. Sørlendingene satte inn seiersmålet på straffekast drøye ti sekunder før slutt. Dette var surt for DHK siden uavgjort og ett poeng ville gitt 4. plass, og hjemmekamp i første kvartfinale i sluttspillet.

Drammen HK og Runar endte begge på 33 poeng, men Sandefjord-laget var best i innbyrdes oppgjør. Runar møter DHK i første sluttspillkvartfinale søndag i Runarhallen. Det spilles i best av tre kamper. DHK har hjemmekamp onsdag 17. april.

Kristian Kjelling, DHK-treneren, var irritert etter ettmålstapet i sluttrunden - mot et Kristiansand-lag som kjempet for å unngå nedrykkskvalik.

- Vi møtte ikke opp til start. Det første kvarteret er det verste jeg har sett hele sesongen. Så ble vi jagende bak. og etter en fin innsats fikk vi heng på de igjen. I andre omgang var det periodevis bra ting, men bakover stinker vi, er noe av det Kjelling sier til klubbens nettside.

Toppscorer for DHK ble Sondre Ovid Skovli med sju mål.

Håndball. Eliteserien menn:

Drammen HK – Kristiansand 28-29 (14-15)

Drammenshallen, 625 tilskuere
DHK: Oscar L. Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 2, Kasper Iversen, August Storbugt 4, Viktor Norberg 4, Sondre Ovid Skovli 7, Trym Johnsen 2, August Lind Oma 3, Ola Hoftun Lillelien 1, Tobias Søberg, Ole-Henry Dahl, Robert Sigurdarson, Emil Hansson 3.
Toppscorer Kristiansand: Bjarni Selvindi 8.
Dommere: Eskil A. Braseth og Leif A. Sundet.

William (17) ble hedret i Monte Carlo

Innsendt stoff: William Leithe Martinsen (17) fra Åskollen i Drammen ble verdensmester i båtsportklassen GT30 i august 2023.

Martinsen konkurrerte med 19 andre deltagere fra 15 nasjoner under konkurransen i Polen. Nylig mottok William det synlige beviset på at han virkelig er verdensmester. Under en ekstravagant utdeling hvor båtsportens mestere ble hyllet i Monte Carlo, med Prince Albert II til stede,  mottok 17-åringen det prestisjefylte Abu Dhabi-trofeet, gitt av H.H Sjeik Sultan Bin Khalifa Al Nahyan. 

- Jeg var vel mer nervøs for den engelske takketalen, enn selve VM løpet i august 23 smiler William. 

I 2024 satser William Leithe Martinsen I båtsport klassen F4. Da skal han konkurrere med bestekompisen Andre Faye Solvang, også han fra Drammen. 

Ødegaard fryktløs før møtet med tidligere erkerival

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard skal opp mot tidligere Tottenham-stjerne Harry Kane og Bayern München tirsdag.

Da spilles den første av to kvartfinaler mellom lagene i årets Champions League i egen storstue nord i London.

Kane er Tottenhams mestscorende spiller gjennom tidene med 280 mål på 435 kamper. Han står med 14 mål på 19 kamper mot Arsenal.

– Han er en god spiller, selvfølgelig, og jeg har spilt mot ham noen ganger. Vi vet kvaliteten han har i boksen, og han er også god i oppbyggingen, sier Ødegaard.

– Jeg synes vi bør respektere ham, men jeg tror ikke vi skal frykte noen, og vi bør fokusere på oss selv og kvaliteten vi har i laget vårt, sier han.

Håpet over

Til tross for at Kane har opprettholdt den gode formen i tysk serie, er håpet om seriegull over for Bayern München.

Arsenal topper Premier League-tabellen med sju kamper igjen å spille. Arsenal er foran Liverpool på målforskjell, og Manchester City er poenget bak.

Arsenal har vunnet ti av elleve kamper i 2024 og kan ta sitt første seriegull på 20 år.

Det er ingen liten oppgave som venter London-klubben. Merittlisten mot Bayern München er langt fra god de siste tiårene. De tre siste kampene mot tyskerne er alle endt med 1-5-tap, og de ble slått ut av mesterligaen mot Bayern München både i 2005, 2013, 2014 og 2017.

Selvtillit

Arteta satt ikke i sjefsstolen ved noen av de anledningene. Dessuten ligner ikke det tyske laget seg selv denne sesongen. I helgen tapte de 2-3 for Heidenheim, og de ligger hele 16 poeng bak serieleder Leverkusen i Bundesliga.

– Vi er riktig gode for øyeblikket, og vi har en frisk tropp full av energi. Selvtilliten er stor både individuelt og kollektivt. Vi presterer bra og tar mange poeng, sier Arteta.

Kun én gang har Arsenal tatt seg til finalen i Champions League. Det skjedde mot Barcelona i 2006. Sist gang Arsenal var i semifinalen, var i 2009.

Åssiden-tap i comebacket

Åssiden var tilbake i 3. divisjon, og ga lenge favoritten Asker kamp på bortebane i seriestarten lørdag.

Det endte 4-1 til Asker på Føyka, men det sto 2-1 til det 90. minutt - i fotballens 3. divisjon avdeling 3.

Jonas Gylland scoret for nyopprykkede Åssiden da han utlignet til 1-1 etter en drøy times spill.

- Vi holdt bra følge med Asker i 75 minutter. Ble veldig slitne og åpnet oss mot slutten. Masse læring for oss i slike kamper. Nivået er høyt for oss. Men vi håper og tror vi skal ta nivået utover våren. Fem 2005-modeller fra start i dag, det er ganske ungt. Fortjent Asker-seier til slutt, melder ÅIF-trener Kenneth Karlsen.

Se hele kampen i opptak her

Åskollen gikk på et 3-2-tap borte for Oppsal i seriestarten lørdag, også det i 3. divisjon avdeling 3. Drammenserne ledet 2–1 til det gjensto fire minutter. Jens-Erik Johansen og Nicklas Raaholt scoret for Kollen.

Se hele kampen i opptak her

Les om Åskollens suksesstrener Shahroz Raja

SIF 2 spilte uavgjort 1–1 hjemme mot Verdal i 3. divisjon avdeling 4. Fredrik Pau V. Ardraa scoret for de marineblå.

Se hele kampen i opptak her

MIF 2 tapte 3-0 for Skeid 2 i Oslo søndag (avd. 3).

Se hele kampen i opptak her