Gir seg i DHK etter sesongslutt

Jesper Meinby (33) gir seg i DHK etter sesongslutt.

Det melder dhk.no.

Før 2019-sesongen kom den danske høyrebacken fra Aalborg til Drammen Håndballklubb. Etter at toårskontrakten er fullført til sommeren så reiser Jesper Meinby hjem til Danmark med familien.

-Vi har hatt en fantastisk tid i Norge. Jeg har fått innfridd flere av mine mål på håndballbanen, samtidig som vår lille familie har samlet på mange minnerike opplevelser, sier Meinby til klubbens nettside.

Meinby er klar for å trå til i resten av sesongen for DHK. Drammenserne ligger på 3. plass før seriespillet begynner igjen i februar, og etter det kommer sluttspillet.

– Jeg har bygget opp en sult for å kunne levere topp resten av sesongen, fortsetter han.

For tida har eliteserien for menn spillepause grunnet håndball-VM i Egypt. DHK-gutta er full trening, og sist helg ble det 35-25-seier over Runar på bortebane i en treningskamp. Men på grunn av regjeringens anbefalinger om stopp i seriespillet i toppidretten i de neste to ukene, så blir planlagte treningskamper mot Haslum, Bækkelaget og Fold avlyst.

Solberg på tabelltopp

Etter av 14 av 18 runder i bandyens eliteserie så klatret Solberg opp på tabelltopp.

Det skjedde etter at Solberg slo bunnlaget Skeid 8-4 på bortebane søndag.

SSK måtte lenge slite for å riste Oslo-laget av seg. Det sto 4-1 ved pause, men et stykke ut i andre omgang hadde vertene redusert til 4-3. På slutten dro imidlertid den ferske serielederen i fra i målprotokollen, og sikret til slutt en komfortabel seier.

Christopher Nålby ble dagens mann for Solberg ved å score fire av lagets åtte mål. Ellers scoret også Simon Stavis (2), Eirik Bø Johnsen og Eirik Solberg.

Solberg topper som nevnt tabellen. SSK har 23 poeng. Det samme som Stabæk, men Buskerud-laget er foran på innbyrdes oppgjør. Ready er to poeng bak, og har én kamp til gode. Men per nå så er SSK også foran Ready på innbyrdes, men disse to lagene møtes på Gressbanen i nest siste runde 27. januar.

Dersom Solberg vinner sine fire siste kamper så blir det seriegull – Høvik (B), Sarpsborg (H), Ready (B) og Ullevål (H).

Drammen Bandy passerte Mjøndalen og overtok igjen 4. plassen etter 6-3-seier over Ullern på Marienlyst senere søndag. Etter 4-2 ved sidebytte økte Drammen sin ledelse i andre omgang. Marius Mørch Andersen 3, Even Thiseth, Fredrik Woll Andersen og Erik Alfredsson kom på scoringslisten.

I dameserien vant Drammen Bandy 6-5 over NTNUI borte lørdag og befinner seg på 4. plass. Solberg, som er på 5. plass, spilte ikke i helga.

NOR 92 ligger fortsatt helt sist i innebandyens eliteserie for menn. Søndag kveld ble det 8-4-tap (3-0, 4-1, 1-3) for Sveiva på bortebane. Jørgen Ripel 2, Didrik Grøstad og Mathias Gommerud sørget for NORs mål.

Sterkt MIF-poeng

MIF fikk med seg et sterkt poeng mot regjerende seriemester Ready på bortebane.

I eliteserieoppgjøret i bandy på Gressbanen i Oslo fredag kveld ble det 6-6 mellom Ready og Mjøndalen.

Ready (3. plass) tok seriegullet i fjor og kjemper en intens kamp med Stabæk og Solberg om gullet denne sesongen. Derfor var det sterkt av Mjøndalen (4. plass) å ta poeng i hovedstaden i denne matchen.

Det sto 4-3 til Ready ved pause.

Alexander Serov 2, Robin Cras 2, Eirik Aaslid og Kristian Andersen scoret MIFs mål.

-   Dette var en liten bonuskamp for oss. Vi gjorde en sterk innsats, og jeg synes vi kampen sett under ett var det beste laget. På slutten var det vi som var nærmest seieren. Men uavgjort mot Ready borte er bra for selvtilliten, sier Robert Arnesen i MIFs trenerteam.

LES OGSÅ: Solberg banket Stabæk

Mjøndalen var litt ille ute da Ready var oppe i 6-4-ledelse etter snaue 20 minutter ut i andre omgang, men etter en time out reiste de brune seg i sluttfasen  - etter mål av Serov (79 min.) og Aaslid (80. min.)

Med dette ga MIF erkerivalen Solberg en hjelpende hånd i kampen om seriegullet. SSK (2. plass) er a poeng med Ready, men er foran på best i innbyrdes oppgjør. De hvite og svarte tar over serieledelsen på bekostning av Stabæk med seier over bunnlaget Skeid på bortebane søndag (kl. 14.00). Da har også Drammen Bandy (5.plass) hjemmekamp mot Ullern (6. plass) kl. 18.00.

Glenn Solberg etter Sverige-seier: – Utrolig stolt

Den tidligere DHK-stjernen Glenn Solberg debuterte som hovedtrener i håndball-VM med Sverige torsdag kveld. Kampen mot Nord-Makedonia endte med 32-20-seier for Solberg og Sverige.

Norge tapte, men en nordmann hadde god grunn til å smile etter torsdagens kamper i håndball-VM.  Glenn Solberg fra Lier førte Sverige til klar seier.

Det svenske laget har knapt kunnet trene sammen i oppkjøringen, men det var vanskelig å merke da Nord-Makedonia ble knust 32-20. Det var Solbergs første sluttspillkamp som Sveriges landslagssjef.

– Jeg tror vi hadde fire eller fem tekniske feil, i en VM-premiere med så mange nye spillere og etter at vi bare kunne gjennomføre to treninger etter isolasjonen. Det gjør meg utrolig stolt, sa han.

Han har allerede satt sitt preg på laget. Godt forsvarsspill og hurtige kontringer var kjennetegnet.

– Vi har snakket mye om hvordan vi skal spille. I dag resulterte det i en fantastisk god kamp, sa Solberg.

Solberg var tidligere assistenttrener for Christian Berge på det norske landslaget.  Glenn er tidenes største profil i Drammen Håndballklubb, og playmakeren var i en årrekke proff i Tyskland og Spania. (NTB)

Lokale vinnere i Tour de Kongsberg

Det er ikke blitt arrangert særlig med langrenn i nedre deler av Buskerud Skikrets hittil i vinter grunnet koronasituasjonen. Men sist helg ble Tour de Kongsberg avviklet på Heistadmoen.

Her er de lokale vinnerne fra vårt distrikt:

Gutter 12 år: Marius Østbye Eriksrud, Sjåstad/Vestre Lier.

Jenter 12 år: Sunniva Vik, Mjøndalen.

Gutter 14 år: Eivind Kollerud, Konnerud.

Gutter 15 år: Emil Amundsen, Konnerud.

Gutter 16 år: Jørgen Nordhagen, Lier.

Gutter 17 år: Kristian Kollerud, Konnerud.

Kvinner 19/20 år: Emma Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb.

Kvinner senior: Mathilde Rønning, Vikersund.

Menn senior: Hans Bernhard Burud, Sande SK.

Robin (22) storspilte i Norges mål

Norges «nødlandslag» hevet seg mektig etter tapet i Hviterussland og vant 27-19 da lagene møttes på nytt i EM-kvalifiseringen i Nadderud Arena fredag kveld.

Det norske laget røk 25-33 i Minsk tirsdag, men i Bærum skulle det se helt annerledes ut tre dager senere.

Robin Paulsen Haug (22) fra Lier, som spiller for danske Skjern, leverte en strålende kamp som Norges målvakt. Han var svært delaktig til at «nødlandslaget» til slutt vant stort og kun slapp inn 19 mål.

Norge ledet riktignok med bare 11-10 til pause. Det var først i 2. omgang at hviterusserne ble løpt helt i senk. Det hører med til historien at gjestene også stilte på sine nest beste spillere i fredagens kamp.

Sebastian Barthold ble norsk toppscorer med ni mål. Han scoret på samtlige skudd han hadde i kampen.

De tidligere DHK-spiller Aksel Horgen og Thomas Boilesen scoret henholdsvis sju og seks mål. DHK-målvakt Sander Heieren var i Norges tropp, men satt på tribunen i denne matchen.

Med fredagens resultat har Norge sikret seg fordelen av å lede på innbyrdes oppgjør ved poenglikhet. Etter tre kamper har Norge fire poeng, mens hviterussere har to på to oppgjør.

De to beste i hver gruppe og fire beste treere (av åtte) kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i Ungarn og Slovakia i 2022. Med Latvia og Italia som øvrige lag i gruppa, og Norges beste spillere i bakhånd, er det trolig liten fare for at det norske laget ikke skal ta seg gjennom det nåløyet. (NTB)

DHK har signert ny spiller

August Olsen Storbugt (20) har skrevet under for DHK. Strekspilleren er klar for spill foran neste sesong.

Det melder Drammen Håndballklubb på sine nettsider.

Olsen Storbugt har fire sesonger bak seg hos eliteseriekollega Halden, og han har nesten 50 aldersbestemte landskamper.

-    Det var vel hele pakken Kristian Kjelling (DHK-trener) presenterte for meg, med spillestil, ambisjoner og spillergruppen som lokket, sier Storbugt til dhk.no.

20-åringen har signert en toårskontrakt med Drammen HK gjeldende fra 2021/2022-sesongen.

– Innstilling, fightervilje og masse glød. Og det at han kan spille begge veier, er ingen ulempe, sier Kjelling om lagets kommende spiller.

PS! Det er også klart at Oskar Olafsson er enig med DHK om en ny toårskontrakt.

Drammen-tap for Stabæk

Drammen Bandy hang lenge med mot topplaget Stabæk, men det ble til slutt tremålsstap.

I eliteseriekampen på Marienlyst sent torsdag kveld ble det 6-3 til Stabæk over Drammen Bandy. Stillingen ved pause var 3-2 til gjestene.

Drammens mål ble scoret av Even Thiseth 2 og Mathias Farnes.

På grunn av en koronasmittet spiller i Drammen Bandy har laget vært i karantene siden i romjula, før de kunne spille kamp torsdag.

-  Jeg vil starte med å rose gutta etter noen dager i karantene. De gikk ut i første omgang uten noe respekt for Stabæk. En bra første omgang med høy intensitet. I andre omgang ble det nok merkbart i bena at vi ikke har hatt nok treninger på is siste tiden, samt at vi måtte spille nesten hele omgangen med to innbyttere siden vi fikk to skader. Vi hadde muligheten på 4-3 til Stabæk, men det var ikke nok krefter til å gi de kamp i 90 minutter, melder Drammen-trener Ove Ronny Nørgaard.

Drammen falt ned på 5. plass a poeng med Mjøndalen på 4. plass, mens Stabæk overtok tabelltoppen.

-   Nå nullstiller vi og forbereder oss til Solberg-kampen søndag, avrunder Nørgaard.

Da er det lokaloppgjør mot Solberg (3. plass) på Marienlyst (18.00).

En annen eliteseriekamp torsdag: Skeid-Sarpsborg 1-5.

LES HER: MIFs Alexander Serov scoret sitt 200. mål

Klar for svensk toppklubb

Heidi Ellingsen fra Lier har skrevet under en toårskontrakt med den svenske toppklubben Linköping. 22-åringen forlot nylig LSK Kvinner etter at avtalen løp ut.

Midtbanespilleren slutter seg til et lag som ble nummer fire i Damallsvenskan sist sesong. Linköping ble mester i 2016 og 2017.
– Klubbens ambisjoner passer meg og min utvikling. Det er et riktig steg for meg nå, og jeg kommer til å gjøre alt for å vinne, sier Ellingsen til klubbens nettsider.
De to siste årene har hun spilt for LSK. I alt fikk Ellingsen 28 tellende kamper for de gul- og svartkledde på Romerike. Hun har også eliteerfaring fra tiden i Stabæk.
– Med Heidi får vi en spiller som er trygg med ball. Hun er en bra pasningsspiller og har en stor arbeidskapasitet, sier Linköping-trener Andrée Jeglertz
Linköping har fra før norske innslag i Synne Skinnes Hansen og Frida Maanum.

Heidi Ellingsen har vokst opp på Tranby og spilte for Lier IL i aldersbestemte klasser før hun gikk til Lyn i 15-årsalderen. Hun har dessuten tidligere vært på treningsopphold i den tyske storklubben Wolfsburg. (NTB)

Rotet bort poeng i gullkampen

Solberg skuffet litt da det bare ble uavgjort hjemme mot Ullern onsdag kveld.

I en målfattig kamp i bandyens eliteserie endte det 1-1- et litt uvanlig resultat i denne sporten.

Lenge hadde Solberg et godt tak på det, og fikk også 1-0-ledelse ved Mathias Stavis på slutten av første omgang. SSK misbrukte noen store sjanser til 2-0 i starten på andre omgang, men klarte ikke å drepe matchen. Ullern måtte så fram for å få utligning, og klarte det etter et skudd i krysset av Marcus Lagerbäck drøye kvarteret før slutt.

Dermed rotet Solberg vekk et viktig poeng i gullkampen – etter kun uvavgjort mot Ullern (6. plass). SSK ligger nå på 3. plass tre poeng bak serieleder Ready, og to poeng bak toer Stabæk.

- Selvfølgelig kjedelig å avgi poeng i en sånn kamp når vi er med helt der oppe, men nå har ikke vi fokus på å ta gull allerede i år. I dag spilte vi lenge ganske bra. Det som manglet var å få 2-0 og 3-0, og så kom en svak periode før vi tok time out, sier Solberg-trener Thomas Moen.

Solberg skapte et knippe store sjanser i første omgang, men lyktes ikke å score før i det 42. minutt. Mathias Stavis fant det lille rommet han trengte og fyrte av et skudd fra distanse som smøg seg inn i det lengste hjørnet. Og 1-0 like før pause.

Første omgang var tidvis preget av noe lavt tempo, men Solberg kom i bølger. Det fortsatte også i den første tida etter hvilen. SSK brente et par store muligheter, men også Ullern kom til noen farligheter etter hvert.

Inn i sluttfasen så begynte også Solberg å slurve mer defensivt, og det lå en Ullern-scoring i lufta. Etter 73 minutter kom også utligningen til 1-1, som på det tidspunktet ikke var ufortjent.

SSK forsøkte å løfte seg på slutten for å få seiersmålet og presset, men spillet kladdet seg ofte i angrep. Det ble et par brukbare sjanser.

Men det ebbet ut med 1-1.

Mjøndalen feide bunnlaget Høvik av banen i bortekampen sent onsdag kveld. Det ble seier med utklassingssifrene 16-1, etter 7-0 ved sidebytte. De brune klatret opp til 4. plass på tabellen.

Disse scoret for MIF: Alexander Serov 4, Alexander Cras 2, Robin Cras 2, Eirik Aaslid 2, Mads André S. Hansen 2, Ola Vigdal, Joachim Skinstad, Kristian Andersen, og Stefan Mar Oddgeirsson.

PS! Drammen (5. plass) møter Stabæk på Marienlyst torsdag kveld (kl. 20.00).