Tok sin 11. kongepokal

Geir Gulliksen slutter aldri å ta NM-gull i sprangridning. I helga var superveteranen best hjemme på Linnesvollen i Lier, og innkasserte sin 11. kongepokal.

-   Å vinne NM, det er helt fantastisk. Å vinne NM for meg – det er bare Gøteborg-seieren som er høyere – og Monaco. Det er helt fantastisk. Og nå er det så mange unge som er gode – og å slå dem – det er bare lovely, lovely, sier Gulliksen til hestesport.no.

Gulliksen, som fortsatt representerer Drammen og Omegn Rideklubb (DOR), vant med hesten VDL Groep Quatro. Bare fem feilpoeng holdt til et klart NM-gull og kongepokal. Fredrik Seim Berg, Bergen, tok sølv etter omhopping, mens Therese Søhol Henriksen, Sarpsborg endte på 3. plass. Begge disse fikk elleve feilpoeng.

Johan Sebastian Gulliksen (DOR), sønnen til Geir, ble nummer fire med 14 feilpoeng. Han red på hesten Emmy lou. Søster Victoria Gulliksen (DOR) og Best Boy 2 tok 8. plass – 21 feilpoeng.

Kjemper i Norges-toppen

Celine Hegna (17) har gjort rakettkarriere på hesteryggen. Hun startet med stor hest for to år siden, og kjemper i toppen i junior-NM på Linnesvollen.

Før søndagens finale ligger Celine Hegna/H Day van Bareelhof Z  fra Drammen Og Omegn Rideklubb på 9. plass i junior-NM. Klubbvenninnen Madeleine Alexandra Lien /Castlefield Jess ligger på plassen bak.

- Det har vært utrolig kult å være med i NM på hjemmebane. Det er mitt første utendørs-NM, og det har gått over all forventning, forteller Celine Hegna som tidligere har vært med i innendørs-NM en gang.

- Jeg begynte å ri hest for to år siden. Tidligere red jeg ponni. Jeg er veldig fornøyd og har lagt ned veldig mye hard trening på de årene, også har jeg en veldig flink trener i Tony Andre Hansen, sier 17-åringen.

Fredag deltok Celine i en 1,25 speed konkurranse, og der ble hun disket. Portobello Road stoppet to ganger underveis.

Celine bor på Tofte og trener på hinder der. Hun reiser til Linnesvollen  for å trene en gang i uka.

- NM begynte onsdag og er ferdig søndag. Totalt er det med 130 ryttere, forteller stevneleder Eirik Berentsen.

-  Vi er en rutinert arrangør og har hatt NM her flere år på rad. Det er veldig strengt å komme inn  og vi sørger for at de som er her holder god avstand, opplyser stevnelederen.

Geir Gulliksen/VDL Groep Quatro fra Drammen Og Omegn Rideklubb leder senior-NM. Sønnen Johan Sebastian Gulliksen ligger på 9. plass med Emmylou. NM for seniorer avgjøres lørdag, og vinneren får kongepokal. 

Celine Hegna  fra Drammen Og Omegn Rideklubb ligger på 9. plass i junior-NM. FOTO: Lars-Petter Engesmo

Far og datter vant dobbelt i Danmark

Johny Sandmo og datteren Lise Marie Sandmo vant dobbelt i motorsportsfestivalen og andre runde i det danske mesterskapet i rallycross i slutten av juli.

Lise Marie ledet sin klasse etter fire innledende omganger og satte beste tid av alle biler totalt i den ene omgangen. Hun sto i beste spor i finalen og ledet fra start til mål. 

Johny lå på 2. plass etter fire innledende omganger. Han kjørte fra spor to i finalen, og kom godt ut fra start. Johny lå lenge på 2. plass, men teamet tok et taktisk riktig valg angående alternativsporet, og Sandmo skled forbi og sikret seieren helt på slutten.

Etter seieren leder Johny Sandmo nå det danske mesterskapet i Super2000. Datteren økte sin ledelse i Super1600. 

Johny Sandmo sto øverst på seierspallen etter kjøringen i Danmark. Foto: Hoffmann foto 

Lise Marie Sandmo gikk til topps i Danmark. Foto: Hoffmann foto 

Johannessen vant golf-NM tross tøff kamp fra Kofstad

Espen Kofstad avsluttet fenomenalt på Holtsmark Golfklubb, men kunne ikke hindre Kristian Krogh Johannessen i å ta sin første NM-pokal.

Johannessen vant den svært spennende NM-duellen etter å ha satt birdieputter på alle de fire siste hullene. Da Kofstad var ferdig med sin runde, ledet han med tre slag, men det skulle ikke holde til seier.

Drammen-golferen Johannessen åpnet dagen forsiktig, men hevet seg akkurat nok mot slutten til å sikre tittelen med ett slags margin.

– Da jeg sto på hull fjorten og ikke hadde fått inn en eneste putt tenkte jeg at dette ikke kom til å gå. Men så greide jeg fire strake birdies, sa Johannessen til Eurosport.

Totalt endte han 21 slag under par i NM-turneringen på Holtsmark i Lier, mens Oslo-mannen Kofstad endte på -20 etter en fenomenal sisterunde på åtte under par.

– Det var bittert, men det var bra jobbet, sa Kofstad til Johannessen på Eurosports sending.

Tredjeplassen i NM gikk til Jarand Ekeland Arnøy fra Fana. Han endte tre slag bak vinneren.

Sommerfugl hindret Jørn (40) i golf-NM

Jørn Walther Kristiansen slår opp mot 300 meter med golfkølla, men fikk trøbbel midtveis i NM fredag. Den tidligere bandyspilleren og treneren i Mjøndalen ble hindret av en sommerfugl.

- Vanligvis er lange slag styrken min. Tidligere slo jeg over 300 meter. Nå har det blitt litt kortere med åra, men selv om jeg nå akkurat har fylt 40 år slår jeg like langt som unggutta, forteller Jørn Walther Kristiansen.

Torsdag og fredag stilte han mot de aller beste i landet i NM på hjemmebane. Målet var å klare cuten til spill lørdag og søndag, men det glapp for den tidligere bandyprofilen.

En av årsakene var en sommerfugl som blandet seg inn i spillet. På hull seks gikk 40-åringen for en birdie, men endte med par.

- Jeg får skylde på den sommerfuglen som satte seg på beinet mitt akkurat i det jeg skulle slå ut. Gutta jeg gikk med begynte bare å le for jeg klarte ikke å stoppe slaget. Sommerfuglen kom rett inn mellom ball og kølle, forteller Walther Kristiansen.

Han spiller for Holstmark Golfklubb i Sylling som arrangerer NM fra torsdag til søndag.

- Jeg fikk et Wild Card i av klubben og det var grunnen til at jeg fikk stille. Det er veldig gøy å måle krefter med de beste i landet, forteller 40-åringen.

- Jeg trener golf en gang i uka og spiller mot utøvere som trener hver dag. Jeg er misfornøyd med at jeg ikke klarte cuten, men det er lov å stikke fingeren i jorda, sier Jørn Walther Kristiansen.

Han begynte å spille golf da han var ti år og har holdt ferdighetene ved like parallelt med bandykarrieren. Han ga seg som hovedtrener i Mjøndalen for to år siden.

- Jeg trodde jeg skulle få mer tid til golf da, men har tatt over som daglig leder i møbelforretningen i Mjøndalen. Det går med mye sene kvelder til det. Også har jeg en datter på snart ti år som spiller håndball så jeg er litt håndballtrener også, forteller han.

Totalt er det med 156 spillere, og lørdag og søndag er det også NM for funksjonshemmede. Det kjempes om totalt 1,5 millioner kroner i premiepenger fordelt på en minitour som går i Norge. Der teller NM-match i Hamar, en norgescup på Kongsvinger og NM. 

Kristian Krogh Johannessen fra Drammen Golfklubb er nummer to og Kevin Wright fra Konnerud er nummer 17 etter dag to i herreklassen. I kvinneklassen ligger Maiken Bing Paulsen fra Drammen Golfklubb på 7. plass. Det deles ut kongepokal til vinnerne søndag. 

Jørn Walther Kristiansen fra Holstmark Golfklubb målte krefter med de beste i landet fredag. Foto: Lars-Petter Engesmo

Travle dager på Linnesvollen

I juli og august går det slag i slag for hester og ryttere på Linnesvollen i Lier. Drammen og Omegn Rideklubb arrangerer fire store mesterskap.

Fra 10. juli til 2. august arrangeres Landsmesterskap sprang. Det er ikke NM, men mesterskap for klassehøyder. 

Utover i neste måned kommer mesterskapene på rekke og rad: 
4.–9. august er det NM i sprangridning. 

20.–23. august arrangeres internasjonalt stevne (Baltic Cup).

27.–30. august står et internasjonalt stevne - Norway Grand Prix - på kjøreplanen. 

- Landsmesterskapet som vi skal ha neste helg betyr mye for bredden. Det går fra lave til litt høye klasser. NM er det helt klart prestisje å kunne arrangere, og vi er glade for at vi kan utnytte det fine anlegget vi nå har fått, forteller Anne Cathrine Bugge i Drammen og Omegn Rideklubb. 

PÅ HJEMMEBANE: Geir Gulliksen er fersk NM-vinner for lag. I august får DOR-rytteren sjansen til å kjempe om kongepokalen på hjemmebane. Foto: Lars-Petter Engesmo

Hauern går som planlagt

Etter en lang periode med mange avlyste konkurranser blir det Hauernritt og Hauernløp  i august og september.

Hauernrittet arrangeres søndag 23. august og Hauernløpet lørdag 26. september. 

I år er det også lagt inn en HauernUltra. Løpet følger samme trasse som Haurnløpet, men runden på 18 kilometer må løpes tre ganger. 

- Arrangementene vil bli gjennomført i tråd med de til enhver tid gjeldende regler for smittevern og FHIs anbefalinger for offentlige arrangementer. Vi oppfordrer alle deltakere til å følge anvisninger og rette seg etter smittevernanbefalinger med hensyn på håndhygiene og avstand, og ønsker samtidig at alle med symptomer på sykdom holder seg hjemme, melder arrangøren.

Hauernrittet starter på Rustanveien i Kanada i Lier og har  målgang på Eggevollen Parkering. Hauernløpet starter ved  Årkvisla og har målgang på Spiralen. 

Hauerntrippelen består av Hauernrennet 2. februar,  Hauernrittet 23. august og Hauernløpet 26. september. Alle som fullfører alle tre arrangementer samme år er med i konkurransen. 

Kristin Ankile fra Reistad på vei mot mål i Hauernrittet i fjor. Foto: Geir Johannessen

DHK i NM: - Møter tøffere lag enn vi pleier
DHK møter Lillestrøm Topphåndball (2. divisjon) borte i 3. NM-runde for menn. Kampen skal spilles innen 9. september.

Norges Håndballforbund har vedtatt at NM for seniorer i sesongen 2020/21 spilles med lag fra 2. divisjon og oppover.

- Det et en fin start. Lillestrøm er et tøffere lag enn vi pleier å møte i starten av NM, men det blir spennende å se om vi får alt på plass før den kampen. Vi har nytt lag med mange nye spillere, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Drammen Håndballklubb serieåpner borte mot Haslum 26. august.

- Vi beklager at det i år ikke er mulig å gjennomføre NM på ordinært vis innenfor det gjeldende smittevernregimet.  Vi håper på forståelse for dette og ønsker lag som avskjæres fra deltagelse i år, velkommen tilbake til deltakelse i NM Senior sesongen 2021/22, skriver håndballforbundet på sin nettside.

NM-finalene for kvinner og menn spilles tirsdag 29. desember.

I damenes NM møtes Hokksund Flint (2. divisjon) og Flint Tønsberg (Eliteserien) i 2. NM-runde. Reistad (1. divisjon) spiller mot Tveter (2. divisjon) borte. De kampene skal også avvikles innen 9. september. 

DHK møter Lillestrøm i 3. NM-runde. - Det er tøffere motstand enn normalt, sier trener Kristian Kjelling. 

Red inn til NM-gull

Drammen og Omegn Rideklubb tok gull i sprang-NM for lag forrige helg.

Kun tre feilpoeng skilte gull- og sølvvinnerne Drammen og Omegn Rideklubb og Sarpsborg og Omegn Rideklubb  etter to spennende finaleomganger. Drammenserne var feilfrie.

27 lag startet i lag-NM ved Sandnes, og åtte lag kjempet om medaljene i finalen søndag.

På vinnerlaget til Drammen og Omegn Rideklubb red Victoria Gulliksen/Ibiza, Julie Bergem/Hermès, Johan-Sebastian Gulliksen/Equador Z og Geir Gulliksen/Caretina. DOR hadde også med et 2. lag i NM. De kvalifiserte seg for finalen og endte til slutt på 7. plass. 

Bronsen gikk til Bergen Rideklubb etter tolv feil.

Julie Bergem/ Fightings Girl fra Drammen og Omegn Rideklubb hentet hjem helgens siste MB-seier med hinderhøyde 1,30 meter. 

Martin (19) perset på 3000 meter

Martin Kirkeberg Mørk løp inn til tiden 8.36.52 på Bislet onsdag. Det holdt til en 9.plass i OFIKs Julistevne. Mørk slo sin egen bestenotering med hele 11 sekunder. 19-åringen er i full gang med opptreningen til en ny skisesong som utøver på juniorlandslaget. 

Distansen ble vunnet av Sigurd Ruud Skjeseth fra Tjalve. Han løp på 8.07.53.

 I tillegg til Mørk var det også flere andre lokale utøvere på startstreken. Blant annet løp Ronny Losoa (39) fra Modum inn til en 14.plass med tiden 8.44.62. 

I tillegg til Mørk og Losoa, deltok Henrik Marius Laukli fra Konnerud (8.46.68), Knut Borkholm fra Sturla (9.03.75) og Philiph Granaas Bjerke fra Konnerud (9.28.54) i stevnet i hovedstaden.