Tatt ut på elitelandslaget

Norges Bilsportforbund har presentert et rekordstort landslag for 2021. Totalt består Team Norway nå av 35 utøvere fordelt på et elitelandslag, satsingslandslag og juniorlandslag.

Dette skriver bilsport.no.

Ny på elitelandslaget er blant annet kartleser Torstein Eriksen fra Steinberg. Duoen Mads Østberg/Torstein Eriksen sikret seg VM-tittelen i WRC2-klassen i 2020. Det nest øverste nivået i rally.

Torsdag ble årets Team Norway presentert i en direktesending på Facebook. På elitelandslaget fortsetter alle utøverne fra i fjor, mens to nye har kommet til, nemlig kartleser Torstein Eriksen og racerfører Marius Nakken.

Her er uttaket på de forskjellige landslagene. Det er flere lokale bilsportutøvere:

Elitelandslaget:
1: Andreas Mikkelsen, rally
2: Ole Christian Veiby, rally
3: Mads Østberg, rally
4: Torstein Eriksen, rally
5: Eyvind Brynildsen, rally
6: Andreas Bakkerud, rallycross
7: Fredric Aasbø, drifing
8: Tommy Østgaard, e-sport
9: Dennis Olsen, racing
10: Dennis Hauger, racing
11: Ayla Ågren, racing
12: Mads Siljehaug, racing
13: Christian Krognes, racing
14: Marius Nakken, racing

 Satsingslandslaget:

1: Martinius Stenshorne, karting
2: Marcus Ahlmann Sæter, karting
3: Marcus Påverud, racing
4: Sivert Svardal, rallycross
5: Julie Nataas, dragracing
6: Emil Heyerdahl, racing
7: Ola Jr. Nore, rally
8: Thomas Bryntesson, rallycross
9: Henrik Krogstad, rallycross
10: Sindre Setsaas, e-sport og racing

Juniorlandslaget:
1: Dennis Bjerke, gokart og e-sport
2: Benjamin Fuglesang, gokart og e-sport
3: Oskar Biksrud, gokart og e-sport
4: Karl Peder Nordstrand, crosskart og e-sport
5: Felix Heiberg, gokart
6: Ole Henry Steinsholt, rallycross
7: Niklas Eker Abrahamsen, racing
8: Herman Ovenstad, gokart
9: Emil Sivesind, rallycross og bakkeløp
10: Andrine Rafoss, rallycross

Wildcard: Emil Christian Gjerdrum (FIA Academy Karting Trophy)

Klar for EM i Italia

Siri Eva Kristiansen (28) fra Drammen Roklubb er tatt ut til EM i roing i italienske Varese til helga – 9.-11. april.

Kristiansen, som tidligere var toppsvømmer, skal ro dobbeltfirer sammen med Inger Kavlie (CR), Thea Helseth (Aalesunds) og Maia Lund (Bergens). Drammenseren Siri Eva og de andre på rolandslaget har vært på samling i Italia den siste måneden.

OL i Tokyo ble flyttet fra i fjor til i år og skal etter planen arrangeres i månedsskiftet juli/august. Roeren ligger derfor i hardtrening fram mot kvalifiseringen til lekene. Å komme seg til Tokyo er knalltøft, men Kristiansen tror det er en sjans for at hun får stille til start i Japan.

– Jeg er en av seks jenter på landslaget som blir sendt til Italia. Der er det kvalik til OL-kvalifiseringen. Etter det må Norge igjen «kvale» en båt. Sjansene for OL er små, men jeg føler det er mulig, sa Kristiansen nylig til Drammens Tidende.

Følgende utøvere er tatt ut til EM av toppidrettsutvalget:

PRW1x - Birgit Skarstein (CR)

W4x - Siri Eva Kristiansen (Drammen), Inger Kavlie (CR), Thea Helseth (Aalesunds) og Maia Lund (Bergens)

Reserve til W4x - Jenny Rørvik (Aalesunds)

M1x - Kjetil Borch (Horten)

M2x - Kristoffer Brun (Bergens) og Are Strandli (Stavanger)

M4x - Martin Helseth (Aalesunds), Erik Solbakken (Moss), Oscar Helvig (NSR) og Olaf Tufte (Horten)

ROR EM: Roeren Siri Eva Kristiansen, her under trening på Drammenselva tidligere i år, skal være med i EM i Italia til helga. FOTO: Tore Sandberg

Konnerud-jente til eliteserieklubb

Håndball-spilleren Sofie Cellus (18) fra Konnerud i Drammen har skrevet kontrakt med eliteserieklubben Flint.

Sofie Cellus kommer fra 1. divisjonsklubben Reistad fra Lier.

– Dette er et stort steg i min håndballkarriere.  Det gleder jeg meg utrolig til, sier den 18-årige bakspilleren til flinthandball.no.

Cellus spiller også på ungdomslandslaget (LK02), der hun er på lag med flere av Flint-spillerne. Flint holder til i Tønsberg.

Satser stort i Tyskland

Marcus Påverud fra Lier tar et stort steg videre i sin racingkarriere i 2021 med en full satsing i GT3-klassen for det tyske teamet Fugel Sport.

Dette meldes i en pressemelding.

Etter å ha testet med JAS Honda i Italia i januar, der han overbeviste teamets ingeniører med både kjøring og seriøsitet, ble 20-åringen nærmest headhuntet til det tyske Fugel-teamet som skal kjøre det profesjonelle GT-mesterskapet ADAC GT Masters med en Honda NSX Evo GT3. Som makker får han 24 år gamle Dominik Fugel, som de to siste årene har kjørt i TCR-klassen i ADAC-serien.

Jeg har fått en fantastisk mulighet. I fjor måtte jeg avbryte sesongen i Lamborghini Super Trofeo, da det rett og slett ble for vanskelig å gjennomføre løpene med karantenebestemmelser og corona-restriksjoner. I år tar jeg steget opp i GT3 i et mesterskap der flere av verdens beste GT- førere deltar med profesjonelle team. Det blir en enorm utfordring, og i denne første sesongen kanskje mest et læreår for meg som er fersk i GT-klassen, sier Påverud.

-  Poenget er at jeg får sjansen til å vise meg fram for team som kjører i profesjonelle mesterskap i hele verden, og at dette kan være en mulighet til å kunne oppfylle drømmen om en heltidskarriere som racerfører etter hvert, fortsetter Liungen.

I 2019 kjørte Marcus Europaserien i GT-4 med en AMG Mercedes, der han og makkeren vant Pro Am-klassen etter en sterk sesong. I fjor måtte han avbryte satsingen i Lamborghini Super Trofeo, der han var nær ved å vinne det første løpet på Misano i Italia.

Det er foreløpig påmeldt 32 biler i ADAC GT Masters 2021. Det blir stor variasjon i startfeltene med biler som Porsche 911, BMW M6, Audi R8, Bentley Continental, Corvette C7, Mercedes-AMG og Lamborghini Huracan.

 Fugel Sports Honda NSX GT3 er den eneste representanten for Honda i mesterskapet. Det blir også internasjonalt på førersiden med førere fra 11 land på startstreken.

Av de førerne som så langt er bekreftet er Marcus Påverud den yngste av dem alle med sine 20 år.

Konnerud-gutt til Bækkelaget

Håndball-spilleren Peter Dahl Christensen (23) fra Konnerud i Drammen skal spille for eliteserielaget Bækkelaget SK neste sesong.

BSK presenterer drammenseren som lagets nye playmaker. Dahl Christensen kommer fra 1. divisjonslaget Fold – tidligere St. Hallvard. 23-åringen har scoret 68 mål på 14 kamper i 1. divisjon denne sesongen.

- Jeg ønsker å utvikle meg videre som håndballspiller og ta del i et sultent miljø med flere unge spillere. Jeg har fått et godt inntrykk av klubben og deres visjoner. Derfor tror jeg BSK er en veldig god mulighet for meg, sier Dahl Christensen til bskhe.no.

Drammen Håndballklubb melder også om en spillerovergang. Unggutten Nikolai Moe (18) har signert en toårskontrakt med eliteseriekollega Fjellhammer - gjeldende fra 2021/2022-sesongen.

Ingen flere smittede i MIF – tar ny test torsdag

Fredag opplyste MIF Fotball at en spiller på eliteserielaget hadde avgitt positiv virustest. I løpet av mandag og tirsdag hadde tallet økt til ti spillere.

Nå ser det ut til at tallet ikke blir høyere. Etter at alle spillere og personer i støtteapparat, som først hadde negativ svar, har testet seg to ganger. Totalt sett har ti av rundt 35 personer i Mjøndalen Fotball testet positivt. Ingen i støtteapparatet er smittet. Det er kun spillere.

For å være på sikre siden så opplyser André Nevstad, sportssjef og daglig leder i MIF Fotball, at de med to negative tester skal teste seg for tredje gang torsdag. 

I følge MIFs lege Bahram Kiani kan spillere med tre negative tester så smått begynne å trene igjen i slutten av uka - etter de regler for smittevern som gjelder i Viken fylke. Det er som kjent ikke lov med fellestreninger i toppfotballen i dette området. Dette gjelder blant annet for Strømsgodset og Mjøndalen.

-  Hvordan går det med spillerne som er smittet?

-  Jeg holder på med en ringerunde nå, men så langt er det snakk om milde symptomer for de som kjenner noe. Dette ser ut til å gå bra. Jeg må nesten holde noen igjen fra å trene, sier Kiani, som betrakter at man nå er over kneika når det gjelder hvor lang tid spillerne har hatt smitten i kroppen.

Kiani tror MIF-spillerne kan være friskmeldte fra koronaviruset i neste uke.

Bronse til DHK – serien avsluttet

Mandag kveld besluttet Norges Håndballforbund å avslutte eliteserien for menn etter halvspilt serie.

Det betyr at Drammen Håndballklubb har tatt bronse i eliteserien 2020/2021. DHK lå på 3. plass etter tolv runder (halvspilt) med 15 poeng. Elverum er seriemester, mens ØIF Arendal tar sølv.

Håndballforbundet opplyser om beslutningene som nå er tatt rundt topphåndballen på sine nettsider mandag.

På herresiden håper man å starte opp et sluttspill 12. mai.  Da vil det bli spilt best av tre i kvartfinalene, og best av fem i både semifinalene og finalen.

Håndballen har den siste tiden ikke kunnet spille kamper som følge av myndighetenes koronarestriksjoner. I enkelte regioner har det også vært treningsnekt.

Håpet er at det kan åpnes igjen for treninger fra 12. april. Dersom det ikke skjer, opplyser håndballpresidenten at forbundet vil gjøre en ny vurdering av hele situasjonen.

-  Det ble som forventet slik det har utviklet seg denne senvinteren. Nå håper jeg bare at vi får en mulighet til å spille håndball igjen. Går det som mange tror, så kan vi begynne å trene sammen igjen i midten av april, og da er jeg trygg på at spillerne er i veldig god fysisk form slik at vi igjen kan drive kampforberedende trening og så spille treningskamper inn motr et sluttspill, sier trener Kristian Kjelling til dhk.no.

Det blir heller ikke nedrykk fra 1. divisjon til 2. divisjon, som betyr at Reistad beholder plassen i 1. divisjon for kvinner – selv om Lier-laget (nest sist) har igjen én kamp for å ha spilt halvspilt serie. 

På kvinnesiden fortsetter gullduellen i eliteserien mellom Vipers og Storhamar i serien. Ni enkeltkamper mangler for at alle lag har møtt hverandre én gang i eliteserien for kvinner. I øyeblikket topper Storhamar tabellen foran Vipers, men sistnevnte har én kamp til gode. (NTB)

Norge og Vikki til OL i Tokyo

De norske håndballjentene, med Veronica «Vikki» Kristiansen fra Mjøndalen, er klare for OL i Tokyo. Men dramatikken tok hardt på spillerne. Det ble skyhøy puls og gledestårer for flere.

Montenegro gjorde jobben mot Romania og fikk med seg Norge videre. Rumenerne vant 28-25, men det var ikke nok. Det ble spennende mot slutten. Vertene fikk nerver og gjorde flere uforståelige feil.
– Det går ikke an å være mer happy enn nå. Jeg hadde god tro på det. Med ett minutt igjen begynte vi å få bange anelser, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson.
Han sa at feiringen ville bli startet i en koronakarantene og med en hjemmelaget kald øl søndag kveld.
– Jeg hadde hjertet utenpå kroppen en stund, sa veteranen Camilla Herrem til NTB.
Hun tok til tårene etter dramatikken. Herrem fulgte sluttfasen av kampen på Gardermoen sammen med noen av de andre i troppen.
Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset Dale og Veronica Kristiansen satt i en bil på vei til Györ og fulgte kampen.
– Pulsen var meget høy, grusom. Jeg kaldsvettet, men nå er vi så glade, sa Oftedal til NTB.
Den norske troppen var på vei hjem fra Montenegro mens kampen ble spilt. Norge tapte for vertsnasjonen og slo Romania, og det gjorde at laget trengte hjelp for å sikre OL-plassen.
Norges håndballgutter skal også være med i OL. Det betyr at det blir en norsk OL-kamp hver dag i Tokyo i minst halvannen uke. (NTB)

Tok ny europacupseier

Marte Monsen fra Drammen tok en overlegen seier i europacupen i storslalåm i østerrikske Reiteralm lørdag.

Monsen, som kjører for Aron SK, var best i begge omganger og var 0,71 sekunder foran sveitsiske Simone Wild på 2.-plass. Roberto Melesi fra Italia ble nummer tre med 1,07 sekunder opp til den norske vinneren.

Tuva og Kaja Norbye ble nummer ni og tolv.

Drammenjenta har vist god form i det siste. Nylig ble det sølv i junior-VM i storslalåm. Og i slutten av februar vant Monsen et annet E-cuprenn i samme disiplin.  (NTB)

Eliteserieklubbene ønsker felles treningsløsning

Eliteserieklubbene i fotball er delt i synet på om man bør reise utenlands for å få trent, men er enige om at det haster med å komme i gang.

Per nå er sju av 16 eliteserieklubber, deriblant Strømsgodset og Mjøndalen, rammet av koronatiltak som gjør at de ikke får arrangert fellestreninger. Åtte klubber kan trene med kontakt, mens Bodø/Glimt har unngått virusrestriksjonene her hjemme ved å reise på treningsleir i Spania.
Et urettferdig opplegg, mener daglige ledere NTB har snakket med. De etterlyser et felles opplegg i regi av interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball som gjør at alle klubber får gjøre sesongforberedelser på like vilkår.

Og det haster, særlig dersom man skal ha sjanse til å følge planen om seriestart 2. mai.

– Skal det være mulig, kan vi ikke vente særlig lenge på å få trene. Det er ekstremt viktig å komme i gang med kontakttrening så fort som mulig. Hvis ikke det skjer, vil det gi oss utfordringer, sier daglig leder Robert Lauritsen i Lillestrøm til NTB.

– Blir det låst ned lenger, må man diskutere ulike løsninger. Men da må det skje i fellesskap. Da er et opplegg i utlandet en mulighet, men vi har ikke tenkt å gjøre det alene, legger han til.

Administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball har forståelse for at klubbene ønsker tydelige signaler fra dem og NFF. Samtidig sier han at mye avhenger av dialogen med myndighetene.

Han er likevel med på å skissere noen tenkte løsninger for at klubbene skal få et felles og rettferdig treningsopplegg.

– Kan et boble-opplegg i utlandet være en mulighet?

– Det kunne man gjøre. Og tilsvarende kunne man hatt et lukket opplegg i Norge. Slike muligheter finnes, sier Øverland før han nevner en tredje idé:
– Det er også muligheten for at det blir enda strengere. At man går inn i en form for karantene der spillerne ikke lever i samfunnet og med sine nærmeste, men lever i kohorten sin 24/7, og at vi dermed får en åpning for å trene.

Øverland sier at NTF og NFF jobber for å få til en løsning før påske som gir klubbene forutsigbarhet. Det kommer til å holdes et møte i toppfotballen tidlig i neste uke.

Lise Klaveness (toppfotballdirektør i NFF) sendte et brev til Kulturdepartementet torsdag kveld der hun ba om et møte med helsemyndighetene. Vi ønsker å høre hvilke ytterligere tiltak de mener vi bør gjøre, utover det som ble omtalt av VG

Han viser til en artikkel der NFF lettet på sløret om en enda strengere toppfotballprotokoll enn den som var i bruk da man spilte full sesong fra juni og utover i fjor. Øverland er ikke i tvil om at spillerne vil gjøre det som kreves fra myndighetene.

– Dette er drømmen for mange av spillerne, så de rikker ikke et øyeblokk engang om vi ber dem om å flytte ut av hjemmet sitt for at vi skal få det til.

Den siste tiden har enkelte i Fotball-Norge vært svært kritiske til Bodø/Glimts utenlandsreise og fordelene det gir nordlendingene foran sesongstarten.

Noen av klubbene som nå er rammet av treningsstans, synes det er ufornuftig å skulle reise utenlands for å gjøre sesongforberedelsene, mens andre er mer åpne for det.

Viken-klubbene Strømsgodset og Sarpsborg sier at de ikke vurderer utlandet, mens Haugesund "sjekker ut alternativer og mulige treningsopplegg innenfor smittevernråd og pålegg".

Lillestrøm ønsker et felles opplegg og avviser ikke utlandet, mens Stabæk må tenke på saken.
"Det er noe vi ville vurdert, men det henger sammen med hvilken aksept dette vil få i befolkningen og hos våre samarbeidspartnere", skriver daglig leder Jon Tunold i Stabæk i en SMS. (NTB)