Ny storseier til Godset-jentene

SIFs fotballjenter i 3. divisjon vant på nytt stort hjemme på Marienlyst. Pinseaften ble det 5-1-seier over Randesund i toppkampen.

Dermed har Strømsgodset Toppfotball vunnet seks av de sju første kampene i årets 3. divisjon region sør. SIF topper tabellen på bedre målforskjell enn Start og Sandefjord, mens lørdagens motstander Randesund fra Kristiansand er på 4. plass.

Godset-jentene la grunnlaget for storseieren i første omgang. Da sto det 4-1, mens det altså endte med 5-1.

Kaja Bjørkvold 2, Maiken Hovelsås 2 og Alva Moberg scoret vertenes mål.

Ellers vant Sandefjord 1-0 over Start 1. pinsedag i en  annen toppkamp.

Isachsen gjør comeback

Sverre Isachsen (52), den gamle rallycross-profilen fra Hokksund, gjør comeback.

Det melder bilsport.no.

Nå er det klart at Sverre Isachsen stiller i EM-runden på Lånke i Stjørdal 17.-18. juni. Isachsen skal kjøre i RX 1-feltet.

I årene 2009-2011 ble Isachsen europamester i rallycross tre ganger på rad, og ble kåret til årets bilsportutøver i Norge i 2010 og 2011. Deretter kjørte eikværingen i Global Rallycross Championship i USA 2012-2016. Siden har han ikke kjørt billøp.

Men nå gjør altså showmannen Sverre Isachsen comeback.

Tok NM-gull i halvmaraton

Knut Borkholm (20) fra Hokksund og Eiker/Kvikk imponerte ved å ta NM-gull i halvmaraton i U23-klassen sist helg. Mesterskapet ble avviklet i Skien.

Dette var etter rapportene Borkholms første NM-gull. Hokksund-gutten fikk tida 1.16,55 i varmen, som holdt til 11. plass totalt.

Petter Johansen, Lillehammer, ble totalvinner med 1.08,49. Runa Skrove Falch, Vidar var best i kvinneklassen med 1.17.43.

NOR 92 signerte finsk poengkonge

Tuomo Manninen (29), eks Sandnes, har nylig signert for NOR 92. Eliteserielaget i innebandy fra Mjøndalen.

Det melder NOR 92 på klubbens facebooksider.

Etter rapportene scoret Manninen 33 mål for Sandnes i eliteserien sist sesong, og han hadde 20 assists - 53 målpoeng som var 8. plass totalt i poengligaen.

224 poeng fordelt på 135 mål og 89 assists -  på 92 kamper i eliteserien - står finnen bokført med i karrieren.

- Smart spiller som både kan følge prosesser og har egen kreativitet settes vi stor pris på. Manninen er en spiller som definitivt har prestert på norsk jord, men jeg tror også at potensialet hans enda ikke har blitt brukt fullt ut. Det skal vi få til, sier NOR 92-trener Alex Jureksson til NOR 92s facebooksider.

NOR 92 gjorde tidenes beste sesong i 2022/2023 med 4. plass i eliteserien og semifinaleplass i sluttspillet - der de var svært nær ved å gå til NM-finale.

Åssidens sjuende strake seier

Åssiden fortsetter å rade opp seire i 4.divisjon menn Buskerud. På 16. mai - fotballens festdag - ble det 2-1-seier over Modum i toppkampen på bortebane.

Dermed står Åssiden med full pott så langt i årets 4. divisjon - sju strake seire og klar tabelltopp med 21 poeng.

På Rolighetsmoen på Geithus 16. mai tok ÅIF ledelsen 1-0 allerede etter fire minutter ved toppscorer Magnus Langset. Det var også stillingen ved pause. Andreas Mortensen Andersen økte til 2-0 i det 74. minutt, mens Modums Narondget Solbakken reduserte til 2-1 like etterpå. Flere mål ble det ikke.

Åssiden har hele åtte poengs forsprang til tabelltoer Eiker/Kvikk. Modum ligger på 3. plass elleve poeng bak drammenslaget.

Neste oppgave for ÅIF blir 1. runde i NM hjemme mot eliteserielaget Stabæk onsdag 24. mai kl. 18.30.

Fikk landslagsplass

Bendik Horgen Rasmussen (17) og Eirik Sæterøy (25), begge fra Aron Skiklubb, fikk landslagsplass i freeski for 2023/2024-sesongen.

Norges Skiforbund Freeski har uttatt seks utøvere på elitelaget. Samtidig er det henholdsvis uttatt fire utøvere på rekrutt- og seks på juniorlandslaget.

Her er landslagene:

Elite:

Johanne Killi, Dombås IL

Sandra Eie, Bærums Skiklub

Birk Ruud, Bærums Skiklub

Sebastian Schjerve, Namsos IL

Tormod Frostad, Bærums Skiklub

Ulrik Samnøy, Bærums Skiklub

Rekrutt:

Vebjørn Gråberg, SPK Freidig

Eirik Sæterøy, Aron Skiklubb

Mats Bjørndal, Geilo IL

Tevje Skaug, Kongsberg Freestyleklubb

Junior:

Ingrid Gullhagen, Ål IL

Leo Landrø, Geilo IL

William Heimdal Bostadløkken, IL Heming

Bendik Horgen Rasmussen, Aron Sportsklubb

Filip Stene-Johansen, Bærums Skiklub

Theodor Skarpnord, IL Heming

Åssiden vant toppoppgjør

Åssiden har fortsatt ikke avgitt poeng i fotballens 4. divisjon menn Buskerud. Fredag kveld ble det 4-2-seier over Vestfossen i toppkampen på Åssidenbanen.

Etter seks runder topper Åssiden 4. divisjonstabellen med full pott og 18 poeng. Det ble ny triumf i et målrikt toppoppgjør hjemme mot Vestfossen. 4-2 ble sluttresultatet, etter en sterk snuoperasjon. For VIF ledet 2-0 ved pause.

Magnus Langset, Mathias Holm Hansen, Viktor Langset og Andreas Mortensen Andersen scoret for ÅIF. Mens Ilmi Sulimani (straffe) og Fredrik Hennum kom på scoringslista for gjestene.

Åskollen har tatt flere seire i 3. divisjon menn avdeling 4 i det siste, men fikk det tøft borte mot Donn i Kristiansand lørdag. Det endte med 3-1-tap, etter at Jens-Erik Grønlie Johansen reduserte på straffe for drammenserne etter 72 minutter. Ved sidebytte sto det 1-0.

Tatt ut på regionlag

Tiril Liverud Knudsen (24) har fått fornyet tillit på regionlaget Team Elon Innlandet i langrenn.

Konnerud-løperen hadde flere fine resultater sist sesong. Blant tok en hun en sterk 2. plass sammenlagt i Scandinavian Cup, som er nivået under verdenscupen.

Marte Mikkelsplass fra Bromma er en av de nye løperne på regionlaget. Hun er datter av de tidligere storløperne Pål Gunnar Mikkelsplass og Marit Mikkelsplass.

Marthe Kristoffersen ga seg som trener for regionlaget etter sist sesong. Det er ikke kjent hvem som overtar hennes jobb.

Dette er de ti utøverne på laget:

Kvinner: Johanne Hauge Harviken (Strandbygda), Mari Nordlunde (Follebu), Hedda Bakkemo (Gjøvik), Tiril Liverud Knudsen (Konnerud), Marte Mikkelsplass (Bromma), Anna Heggen (Svea).

Menn: Bjarte Bjertnæs (Jevnaker), Ansgar Evensen (Vind), Mats Opsal (Mjøsski), Jørgen Schjølberg (Tynset).

DHK-profil inn i ny rolle

Gøran Sørheim (32) la opp som spiller i DHK i vår, men nå er det klart at profilen går inn i en ny rolle i klubben.

Drammen Håndballklubb melder på dhk.no at Gøran Sørheim blir en del av trenerteamet til eliteserielaget, og han har skrevet under på en treårskontrakt.

- Vi har hele tiden ønsket å beholde Gørans kompetanse i klubben når han nå ga seg som spiller. Han har DHK-genet, han er en fin fyr, og vil være et bra forbilde for spillerne blant annet når det gjelder treningsvilje og -disiplin, sier DHKs hovedtrener Kristian Kjelling til klubbens nettside.

Sørheim sier blant annet dette:

- Det har vært spennende å være spiller under treneren Kristian Kjelling. Nå blir det spennende på en litt annen måte med et helt annet ansvarsområde. Jeg håper jo selvfølgelig at jeg med tid og stunder skal sette litt preg på dette med mine tanker, men det er Kjelling som er sjefen.

NM-seier til Larsen/Eriksen

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra Steinberg kjørte inn til NM-seier i Rally Sørland på lørdag. 

De regjerende norgesmesterne tok dermed sin andre totalseier av tre NM-runder så langt denne sesongen. 

Larsen/Eriksen fikk god konkurranse av svenske Per-Gunnar Andersson i kampen om totalseieren. Til slutt skilte det bare 17,4 sekunder mellom rivalene der Larsen/Eriksen trakk det lengste strået. 

På tredjeplass, og dermed nest beste norske duo, var Anders Grøndal/Veronica Engan. De var 1.08 bak Andersson.