Solberg tok 4. plass i Vikingskipet

Solberg ble det beste lokale laget i eliteturneringa i bandy på Hamar sist helg.

I den siste sluttspillkampen i Vikingskipet snudde Solberg 0-2 til 3-2 i lokaloppgjøret mot Drammen Bandy. Christopher Nålby scoret seiersmålet. SSK tok dermed 4. plass.

Først hadde Filip Green og Mathias Farnes gitt Drammen en 2-0-ledelse. Eirik Solberg og Sondre Kristoffersen sørget for de to andre målene til SSK.

Drammen tok 5. plass, mens Mjøndalen ble nummer seks.

Stabæk vant foran Ready og Ullern.

Her er resultatene til de lokale lagene:

Solberg:

Solberg-Drammen 3-2, Solberg-Mjøndalen 2-2, Solberg-Ullern 1-3, Solberg-Skeid 6-0.

Drammen:

Drammen-Solberg 2-3, Drammen-Stabæk 2-3, Drammen-Mjøndalen 6-3, Drammen-Sarpsborg 2-2.

Mjøndalen:

Mjøndalen-Drammen 3-6, Mjøndalen-Solberg 2-2, Mjøndalen-Ready 0-2, Mjøndalen-Ullevål 9-1.

Det er eliteseriestart 11. november.

DHK vant thriller

DHK tok en ny seier, men måtte virkelig slite for poengene hjemme mot Runar i Drammenshallen søndag kveld.

Det ble en skikkelig thriller av en håndballkamp, der lagene fulgte hverandre i målprotokollen i nesten samfulle 60 spilleminutter. Til slutt ble det 24-23-seier til Drammen Håndballklubb, som tok en ny triumf i eliteserien.

Stillingen ved pause var 11-11. DHK så ut til å feste et lite grep på matchen da Jesper Meinby satte inn 23-20 snaue ti minutter før slutt. Men i en tight finish scoret drammenserne kun én gang til, og gjestene fra Sandefjord ga seg ikke.

Drammens HKs venstrekant Alexander Westby scoret det viktige 24-22-målet, etter 26 minutter og 21 sekunder av andre omgang. Runar maktet kun å lage ett mål til, og da kunne glade DHK-spillere juble for seier etter drama i egen hall.

Viktor Norberg ble DHKs toppscorer sammen med Westby  - med  fem mål -  og Norberg ble også kåret til vertenes beste spiller.

-  Som forventet ble det tett og jevnt, og det var veldig gøy at vi trakk det lengste strået til slutt. Jeg følte at jeg kom i en god periode i kampen, og da var det bare å kjøre på, sier Norberg til direktesport.no.

DHK ligger på 3. plass med 13 poeng etter ni kamper.

I 1. divisjon for kvinner fikk nyopprykkede Reistad det tøft mot serieleder Follo. Det ble 21-30-tap i Reistad Arena søndag. Men Reistad-jentene ledet faktisk 16-13 ved pause. Sofia Dalsveen ble toppsorer med fem mål. Lier-laget ligger sist med to poeng etter fem kamper. Det er imidlertid veldig tett i bunnen.

Håndball eliteserien menn søndag, 10. runde:

FyllingenBergen – Kolstad 23-25, ØIF Arendal – Fjellhammer 26-26, Bækkelaget – Halden 24-23, Drammen – Runar 24-23, Nærbø – Elverum 23-25.

Kampfakta:

Håndball. Eliteserien menn:

Drammen HK-Runar 24-23 (11-11)

Drammenshallen, 200 tilskuere

DHK: Sander Heieren, Sigurd Smevik – Kristoffer Raastad-Hoel, Alexander Westby 5, Sindre Aho 2, Joakim A. Hykkerud, Viktor Norberg 5, Jesper Meinby 2, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 4, Lasse Larsen Thorsbye 1, Ola Hoftun Lillelien 1, David K. Valderhaug, Nikolai Moe 1, Espen Lie Hansen 1

Toppscorer Runar: Tobias Rivesjö og John Hedin, begge 4

Dommere: Lars Jørum og Håvard N. Kleven

Rødt kort: Joakim A. Hykkerud (28), DHK, og Joachim S. Christensen (60), Runar

Utvisninger: DHK 6 x 2 min. og Runar 3 x 2 min.

15-åring signerte proffkontrakt med SIF

Fabian Holst-Larsen (15) fra Konnerud signerte fredag proffkontrakt med SIF.

Proffkontrakten gjelder i første omgang ut 2021.

- Det er ekstremt stort for meg å skrive kontrakt. Dette har jeg jobbet for hele livet og Strømsgodset er klubben jeg alltid har fulgt. Det har alltid vært målet mitt å komme opp på A-laget og spille med de store gutta, sier Fabian til godset.no.

Fabian Holst-Larsen fyller 16 år 30. desember.

- I Fabian har vi en spennende backtype med et stort potensial. Han har god fysikk, han er kvikk og offensiv, en uredd type som har gjort et godt inntrykk på oss. Nå ligger alt til rette for at han skal fortsette den positive utviklingen her i klubben, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens nettsted.

Fabian har, i følge godset.no, en god hverdag på rekrutt med Hans Erik Ødegaard som hovedtrener. Han skal fortsette å trene der, samtidig som det blir videre hospitering opp mot A-laget.

 - Jeg hært mye av Hans Erik og rekruttlaget har pushet meg til å bli bedre. Jeg har utviklet meg veldig mye under Hans Erik som trener og Harald Johannessen som utviklingsansvarlig, sier Fabian.

Far og sønn Gulliksen hentet inn 270.000 kroner

Det var far og sønn Gulliksen fra Lier som dominerte Grand Prix-konkurransene i Tønsberg Horse Show i sprangridning nylig.

I den avsluttende Grand Prix-konkurransen i Arneberg Equestrian Center sist helg var det pappa Geir Gulliksen og hesten VDL Groep Quatro som trakk det lengste strået. Begge red feilfritt, men Geir kom i mål fire små hundredeler foran sønnen Johan Sebastian og Emmylou.

Helga før var rollene byttet om. Da var det Johan Sebastian Gulliksen/Chaloubet som knep 1. plassen foran pappa Geir og Edesa S Banjan. Nok en gang var det feilfritt på duoen fra Drammen og Omegn Rideklubb. Johan var 15 hundredeler kjappere.

Far og sønn Gulliksen hentet inn til sammen 270.000 kroner på disse to helgene i Tønsberg Horse Show, som ble arrangert i stedet for gigantstevnet Oslo Horse Show  - ble avlyst grunnet koronaepidemien.

I slutten av uka er Johan Sebastian Gulliksen på plass i et internasjonalt stevne i Portugal, mens Geir reiser til Lyon og Verona om et par uker for å delta i verdenscup.

Sterk snuoperasjon av DHK

Det så mørkt ut for DHK ved pause borte mot Fjellhammer onsdag kveld. Men i andre omgang snudde drammenserne matchen.

13-8-underlege ble snudd til 25-23-triumf mot nyopprykkede Fjelhammer i Lørenskoghallen. Drammen Håndballklubb kunne dermed feire sin femte seier i eliteserien for sesongen.

- De to omgangene lignet ikke så mye på hverandre akkurat. Jeg var helt rolig i pausen, men gutta tok ansvar. I andre omgang var det en helt annen tilstedeværelse og intensitet. Mange meldte seg på, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Det var jevnt i målprotokollen til drøyt halvveis i første omgang, men så stoppet det opp for Drammen HK. Fjellhamar gikk fra 6-5 til 13-8 ved pause på de 13 siste minuttene av omgangen.

Etter hvilen kom DHK kjapt opp i ryggen på Fjellhammer. Mye takket være bra målvaktsspill av Sander Heieren, som også ble kåret til banens beste spiller. Da det var rundt ti minutter igjen var gjestene i førersetet.

DHK avgjorde kampen da Oskar Olafsson dunket inn 25-22 under to minutter før slutt, etter et fint forspill av Sindre Aho. Olafsson ble også lagets toppscorer med sju mål.

Drammen ligger på 3. plass med elleve poeng etter åtte runder.

Andre resultater onsdag:

Halden-Nærbø, 26-28, Kolstad-Haslum 23-24, Viking-FyllingenBergen 30-30, Runar ØIF Arendal 30-34.

Neste kamper for DHK er serieoppgjøret hjemme mot Runar søndag (kl. 18.00).

Kampfakta:

Håndball. Eliteserien menn:

Fjellhammer-Drammen HK 23-25 (13-8)

Lørenskoghallen, 105 tilskuere

DHK: Sander Heieren, Sigurd Smevik – Kristoffer Raastad-Hoel, Alexander Westby 2, Sindre Aho 4 , Joakim A. Hykkerud, Viktor Norberg, Jesper Meinby 4, Espen Gommerud Våg, Oskar Olafsson 7, Lasse Larsen Thorsbye 2, Ola Hoftun Lillelien 3, David K. Valderhaug, Nikolai Moe 1, Espen Lie Hansen 2

Toppscorer Fjellhammer: Tobias Myrbakk og Eirik Hybertsen 5

Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad

Utvisninger: Fjellhammer, 1 x 2 min. og DHK, ingen

SIF-gutt fikk karriereråd av landslagsstjerne

I oktober skulle G16-landslaget vært i Østerrike for å spille EM-kvalifisering. Men på grunn av koronasituasjonen så ble dette umulig. Som erstatning har guttene vært samlet en uke i Oslo, der drammensgutten Berkay Duman var en av de utvalgte. Fredag vanket det også tips og inspirerende ord fra landslagsspiller Kristoffer Ajer.

Midtbanespilleren fra Strømsgodset har tatt ytterligere et steg opp etter at han deltok på Equinor Talentleir i august, men offisiell landskamp med flagget på brystet lot likevel vente på seg. Sesongen 2020 har vært preget av store begrensninger for Berkay og resten av fotball-Norge. På tross av manglende internasjonal motstand, legger han ikke skjul på at det var ekstra stas å få være på landslagssamling:

− Det har vært utrolig deilig å være tilbake på samling igjen og spille med de beste i mitt kull, forteller midtbanetalentet som kjennetegnes særlig av god ballkontroll og en meget sterk venstrefot.

Berkay, som drømmer om å spille for Barcelona en dag, forteller videre om en lærerik uke på samling:

‒ Vi har jobbet mye med helheten både offensivt og defensivt, og individuelt har jeg hatt fokus på å åpne opp kroppen og oftere gjøre fremoverrettet førstetouch.

A-lagshelt med motivasjonsinnsprøyting til Morgendagens helter

Fredagen ble ekstra spesiell for laget da Morgendagens helter-mentor Kristoffer Ajer dukket opp på storskjerm. Det var en tydelig preget A-landslagsspiller som dagen etter Serbia-tapet ikke la skjul på skuffelsen over det tapte EM-håpet. Samtidig var han opptatt av å formidle hvilken lærdom slike erfaringer.

Berkay lot seg inspirere:

− Det var utrolig spennende å høre på Ajer, og særlig hvor viktig det er å takle både medgang og motgang. Han var også opptatt av å holde fokus på seg selv, og ikke sammenligne seg så mye med andre hele tiden. Det vil jeg ta med meg videre, forteller unggutten.

Viktigheten av å samles for å opprettholde den sterke talentutviklingen

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne fostre frem fremtidens landslagsspillere. Før fotballen stengte i mars, så vi at aldersbestemte landslag i alle årskull klatret på rankingene, og det hadde aldri stått bedre til med talentutvikling i norsk fotball. Men fotball er lagidrett, og den sosiale delen av spillet har av naturlige årsaker blitt veldig begrenset denne sesongen. Leder for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, er veldig glad for å kunne gjennomføre en landslagssamling igjen.

− Det har vært en utfordrende tid for de unge spillerne våre som i store deler av årets sesong har trent alene. At vi får til samlinger som dette er derfor kanskje viktigere enn noen gang. Vi er nødt til å gi et godt tilbud til de spillerne, som Berkay, som ønsker å pushe seg selv for å kunne nå toppen. Modellen med Landslagsskolen har gitt gode resultater, og vi ser også en økning av norske spillere som leverer varene i de største europeiske ligaene. Det er inspirerende for det videre arbeidet.

DHK knuste Viking

For andre gang på noen dager så knuste DHK et Viking-lag i Drammenshallen. Denne gang var det Viking fra Stavanger som fikk bank.

Drammen Håndballklubb slo Viking 35-23 i eliteseriekampen søndag ettermiddag. Stillingen ved pause var 17-11. DHK var aldri i realiteten truet i denne matchen. Allerede var halvspilt første omgang sto det 10-4 til vertene på lystavla.

Dette skjedde altså noen dager etter at Drammen HK banket 1. divisjonslaget Viking TIF fra Bergen i NM-kvartfinalen, også det i Drammenshallen, med 35-21.

DHKs toppscorer i søndagens oppgjør ble høyrekantspiller Ola Hoftun Lillelien med åtte mål. Han ble også kåret til banens beste spiller.

- Jeg var litt spent foran sesongen siden jeg ikke var et førstevalg i fjor. Jeg visste jeg kom til å få mer ansvar i år. Men jeg trives med dette, og det har gått over all forventning, sier Lillelien til direktesport.no.

Med seieren klatret DHK opp på 3. plass på tabellen med ni poeng etter sju runder. Rundens bombe var at Haslum slo regjerende mester Elverum 31-23 i Bærum.

Denne uka spiller drammenserne to seriekamper. Først er det bortekamp mot Fjellhammer onsdag, mens Runar er motstander i Drammenshallen søndag.

I slutten av forrige uke ble for øvrig NM-semifinalene trukket. DHK fikk det tøffest mulig med bortekamp mot Elverum. Kampen spilles torsdag 12. november.

Kampfakta:
Håndball. Eliteserien menn:

Drammen HK-Viking 35-23 (17-11)

Drammenshallen, 200 tilskuere

DHK: Sander Heieren, Sigurd Smevik – Kristoffer Raastad-Hoel, Alexander Westby 5, Sindre Aho 4, Joakim A. Hykkerud 2, Viktor Norberg 3, Jesper Meinby 5, Espen Gommerud Våg 2, Oskar Olafsson 1, Lasse Larsen Thorsbye, Ola Hoftun Lillelien 8, David K. Valderhaug 3, Nikolai Moe 2, Espen Lie Hansen

Toppscorer Viking: Helgi Hildarson Høydal 6

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen

Utvisninger: DHK 3 x 2 min. og Viking 8 x 2 min.

NMK Drammen fylte 100 år

NMK (Norsk Motor Klubb) Drammen fylte 100 år fredag 9. oktober. Den tradisjonsrike motorklubben har en lang historie.

Det er i dag rundt 100 betalende medlemmer i NMK Drammen. Det er aktive medlemer i bilcross, rally, rallycross, historisk asfaltracing, asfaltracing, speedway og shortcar bandit.

Blant disse er det flere juniorer som har gode resultater, og det må nevnes at Marius Fuglerud, som har vært kartleser i flere år, kunne krone premiehylla med NM-gull i rally i 2020 – som kartleser for Anders Grøndal (tidligere NMK Drammen).

Lyngås motorbane i Lier var i mange år NMK Drammens base, og en institusjon i norsk bilsport. Siste løp på Lyngås ble kjørt 2. oktober 2013.

Motorbanen huskes spesielt for en rekke EM-runder i rallycross, der den store profilen Martin Schanche - Mr. Rallycross -  ofte var i hovedrollen. Tusenvis av tilskuere omkranset banen i storhetstida fra begynnelsen av 1980-tallet og til rundt 2000.

En av NMK Drammens beste utøvere gjennom tidene er speedway-esset Lars Gunnestad, som hevdet seg internasjonalt – i tillegg tok han ti NM-gull individuelt. Gunnestad var aktiv i senior fra rundt 1988 til 2006, og var blant annet proff i engelske Pool Pirates.

Dagens styre i NMK Drammen er:

Styreleder John Grinde, nestleder Jørn Aasen, Erik Flaten, Ole Reidar Martinsen, Lasse Turk Hansen, Marius Fuglerud og Linda Aasen.

Gjør comeback i Solberg

Ti år etter at han forlot Solberg Bandy så er den tidligere Sverige-proffen Mathias Stavis (30) tilbake i moderklubben. 

Stavis blir ny spillende assistenttrener for eliteserielaget. Thomas Moen er hovedtrener.

-  Dette blir bra, og det er jo en todelt rolle. Skal bli fantastisk å spille for Solberg igjen, og å samarbeide med Thomas og de andre i trenerteamet. Det er en fin spillergruppe, sier Stavis.

I 2010 prøvde Stavis bandylykken i Sverige. Først var det fire år i Ljusdal, inkludert noen sesonger i eliteserien. Deretter ble det spill for Rättvik i Allsvenskan (nivå to) 2014–2016. Han avsluttet oppholdet hos svenskene i det gamle storlaget Boltic i 2016-2017 – også det i Allsvenskan.

Det var aktuelt at Mathias Stavis skulle komme hjem å være spillende trener i SSK i 2017/2018, men han satset på arkitektstudier i Bergen. Stavis hadde et lite comeback i norsk eliteserie for Konnerud i 2018/2019, men har ikke spilt mye bandy siden han ga seg i Boltic.

-  Jeg trenger å spille meg mer inn, og håper på en stigning ut over vinteren, uttaler Stavis, som er midtbanespiller – og har fått drakt nummer 90.

Også storebror Simon Stavis og Lars Fredrik Olsen gjør comeback i Solberg foran 2020/2021-sesongen. 

DHK fikk det tøft

DHK fikk det som ventet tøft borte mot serietoer ØIF Arendal, men spurtet bra og tapte kun med to mål til slutt.

Det endte 32-30 til ØIF Arendal i Sør Amfi i eliteseriekampen søndag kveld søndag kveld. Det sto 17-14 til pause. Et stykke ut i andre var hjemmelaget oppe i en sjumålsledelse, og kampen var kjørt.

Sindre Aho, DHKs toppscorer og beste spiller, satte inn sitt åttende mål noen sekunder før slutt  - og reduserte til 32-30.

-   I dag gjorde vi en hederlig innsats, men møtte et voksent og bedre mannskap rett og slett. Først og fremst strakk vi ikke helt til bakover. Hverken 6-0- eller 5-1-forsvaret fungerte bra nok. Men vi brant en del sjanser også, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Denne uka venter to hjemmekamper for Drammen HK. Begge kampene er mot Viking, men to forskjellige Viking-lag. Først er det NM-kvartfinale mot 1. divisjonslaget Viking TIF fra Bergen onsdag. Søndag er det eliteseriekamp mot Viking fra Stavanger.

Her er DHKs målscorere mot ØIF Arendal:

Sindre Aho 8, Jesper Meinby 6, Joakim A. Hykkerud 3, Oskar Olafsson 3, Alexander Westby 3, Viktor Norberg 2, Lasse Larsen Thorsbye 2, Espen Lie Hansen 1, Espen Gommerud Våg 1, Nikolai Moe 1.

PS! DHK ligger på 5. plass med sju poeng.