Bjørnstad droppet svømmekarrieren – starter med langrenn

NRK forteller onsdag at den tidligere landslagssvømmeren Andreas Bjørnstad nå starter med langrenn. 

Tidligere har Drammens Tidende omtalt at 23-åringen måtte ta en pause fra svømmingen på grunn av klorallergi. 

– Det klør og jeg får ikke sove etter å ha vært i bassenget. Man kan ikke drive med dette om man ikke får nok søvn, fortalte Bjørnstad til avisa i mai. 

Nå sikter den meritterte utøveren mot gode resultater i langrennsløypa isteden. Han har fått plass på rekruttlaget til paralandslaget, i følge NRK. 

Solveig fra Mjøndalen satt ny løyperekord i Trøndelag

Solveig Steen Hofstad løp inn til tiden 17:39 på fem-kilometeren i Nybrottkarusellen i Trøndelag forrige uke. 17-åringen, som representerer IF Hellas sørget dermed for ny løyperekord i traseen. 

Steen Hofstad driver med langrenn om vinteren og løping om sommeren. Drammens Tidende omtalte talentet så sent som i mai, da hun satte ny rekord på det knalltøffe Strava-segmentet opp Pukerudlinna. 

– Jeg tok det som et testløp. Det er ikke så mye konkurranser for tiden, så da måtte jeg finne på noe alternativt, fortalte hun til avisa den gang. 

Nå er imidlertid konkurransesesongen i full gang for ungjenta. Tiden hun løp inn til i Nybrottkarusellen er blant de ti raskeste på 5 kilometer på landsbasis så langt i år. 

Fra megakrasj til NM-ledelse

For ni måneder siden var Knut Eirik Knudsen fra Mjøndalen involvert i en av motorsportens største krasjer i Danmark, hvor hele 13 biler var involvert.

- Det var en stor krasj, men det gikk veldig bra med alle førere som var involvert. Det så styggere ut enn det var og sikkerheten er veldig stor. Jeg fikk en liten senskade i ryggen, ellers gikk det veldig fint, forteller Knut Eirik Knudsen.

Bilen ble totalvraket og mjøndølingen måtte ut med 100.000 kroner av egen lomme etter uhellet i svingen på Jylland. Nå er bilen fikset, og i helgen kjørte 19-åringen inn til NM-ledelse i racing på Rudskogen. 

Det ble gjennomført tre løp i den første NM-runden som ble kraftig forskjøvet på grunn av korona. 

- Ambisjonen var å vinne selv om jeg stilte med en bil som ikke egentlig er konkurransedyktig i dette feltet. Grunnen til dette er at bilen går i en merkes cup i Danmark, og ikke er bygd for å kjøre GT 4 i Norge, forteller Knudsen.

Han ble nummer fem i det første løpet, nummer to i det andre og vant det siste løpet. Dermed leder Knut Eirik Knudsen NM sammelagt etter den første av fire runder. 

I løpet han vant kjørte 19-åringen også inn til raskeste rundetid. Totalt kjøres det fire NM-runder med 12 løp til sammen. De tre dårligste løpene kan strykes.

NM-rundene i racing kjøres på Rudskogen og Vålerbanen. 

Herjet rundt Oslofjorden

Konnerud-guttene Audun Heimdal og Jørgen Baklid herjet med konkurrentene i Tour de Oslofjord i forrige uke.

Etter fem o-løp rundt Oslofjorden ble det seier til Heimdal sammenlagt og 2. plass til Jørgen Baklid i H 21 elite.

Løpene ble arrangert i Halden (2), Moss og Larvik (2). Audun Heimdal vant fire av fem konkurranser, mens Jørgen Baklid stakk av med seieren i det femte o-løpet.

Jenny Baklid fra Konnerud orienterte også strålende, og vant D 19-20 elite sammenlagt. Hun vant tre av fem løp.

Eiker-jenta Ane Dyrkorn vant sammenlagt i D 21 elite. Hun vant ett av fem løp, men var likevel sterkest til slutt. Både Dyrkorn, Heimdal og Jørgen Baklid konkurrerer for NTNUI.

I bysOmmer i Oslo forrige uke løp August Hellerud Sire fra Konnerud inn til 2. plass i H 13-14. Klubbkamerat Jonatan H. Lysheden-Vogt vant H 11-12. . 

SUVEREN: Audun Heimdal vant Tour de Oslofjord sammenlagt. 

Satte ny pers i årsdebut

Martin Kirkeberg Mørk (19) fra Drammen satser på langrenn, men bruker fortsatt sommeren på å være med i løp på friidrettsbanen. Mørk, som representerer IF Hellas i friidrett, årsdebuterte med løpskoene i Boysen Memorial på Bislett i hovedstaden mandag kveld. 5000 meter sto på menyen, og det var knallsterk deltakelse og hele ti heat i herreklassen. Kirkeberg Mørk ble nummer åtte i heat sju, og klasket til med ny pers i sin første løpskonkurranse i år. Tida ble 14.53,95.

-  Det var en god start på løpssesongen. Etter såpass mye skitrening i beina er det tungt å komme i gang med konkurranse i løping, men dette er veldig god trening – og absolutt nødvendig, sier Kirkeberg Mørk til NTB.

Kirkeberg Mørk ble totalt nummer 36 av 103 løpere som fullførte 5000-meteren. Henrik Ingebrigtsen vant suverent på 13.19,65.

I vinter hadde Kirkeberg Mørk sitt store gjennombrudd som langrennsløper i verdenstoppen for juniorer. Det ble blant en individuell VM-bronse på 30 kilometer. Kommende vinter er både Martin og lillesøster Emma (17) på juniorlandslaget i langrenn. I slutten av mai fikk søskenparet Kirkeberg Mørk også mulighet til å trene sammen med seniorlandslaget under en samling i Oslo.

PÅ BISLETT: Martin Kirkeberg (nr. 27) i fint driv under 5000 meter på Bislett under Boysen Memorial mandag kveld. FOTO: NTB Scanpix

Storscorer gjør comeback i Solberg

Den gamle storscoreren Simon Stavis (34) gjør comeback i moderklubben Solberg. Etter å ha trappet med  spill for Strømsgodset i 1. divisjon de siste årene, så er Stavis klar for å trå til i bandyens eliteserie igjen. Stavis har takket ja til å spille for SSK i 2020/2021-sesongen. – Jeg føler meg absolutt klar til å bidra for Solberg. Det blir kjempegøy, sier han.

Stavis er blitt toppscorer i eliteserien i bandy tre ganger, og spilte spiss for Solberg fra 2002 til 2018 - minus da han var i svenske Frillesås i 2009/2010. 34-åringen har over 400 kamper for SSK, og står med fire seriegull.

Thomas Moen, som er tilbake som hovedtrener i Solberg, er godt fornøyd med å få en så erfaren spiller som Simon Stavis i troppen. – Jeg vet han trener bra for tida, og er motivert. Vi har hatt den fin prat, uttaler Moen.

TILBAKE I SSK: Simon Stavis er klar for å score flere mål for Solberg. FOTO: Roy Johnsen

Far og datter i rallycross-toppen

Rallycross-sesongen er i gang etter koronapausen, og Sandmo motorsport gjorde seg godt bemerket i første runde av det danske mesterskapet. Lise Sandmo (26) vant i super 1600-klassen, mens pappa Johny Sandmo (53) endte på 4. plass. Begge fra Røyken.

Innledende omganger gikk jevnt bra for Lise, og hun kjørte seg inn til beste spor i finalen. Datter Sandmo dro starten, og ledet fra start til mål - selv om hun var sterkt presset av Steinsholt hele veien!

Johny Sandmo hadde mye småplunder med bilen hele tida. Oljelampe som lyset, servoreim som hoppet av, spyler som ikke ville fungere og slurring på clutchen. Men likevel sto han i andre spor i semifinale nummer én. Han kom inn som nummer to i semifinalen, og stod dermed i fjerde spor i finalen. Pappa Sandmo avsluttet på fin en fin 4. plass, uten en skramme på bilen.

Testet krefter på Årungen

Alf og Frank Hansen Challenge regatta i roing ble arrangert på Årungen med strenge koronarestriksjoner sist helg.

Drammen Roklubb sine roere har trent godt gjennom vinteren og i koronaperioden. De gledet seg veldig til å testet krefter på nasjonarenaen, og stilte til start med hele 18 juniorroere. Fra de helt yngste som stilte til start i åpen nybegynner-klasse til de best juniorene - som konkurrerer om plasser til U19-EM, Baltic Cup og nordisk mesterskap som forhåpentligvis arrangeres til høsten. Avgjørelsen om det kan arrangeres avgjøres trolig denne uken.

Det var veldig mye bra roing av jentene og guttene fra Drammen Roklubb på Årungen

I HJA (17-18 år ) dobbelfirer, med Sebastian Mejer Rasmussen Hampus Westerberg-Heltne, Jonas Wiland-Evensen og Johan Sebastian Remen som mannskap, rodde meget bra, og det ble overlegen seier begge dager. Dette laget har som mål å kvalifisere seg til Baltic Cup. Innsats i helgen viser at en billett til Baltic Cup absolutt er innen rekkevidde.

Ulrik Pharo Lohne er allerede tatt ut til juniorlandslagssamling i juli og har som mål å kvalifisere seg til U19- EM. Ulrik (16 år) rodde i helgen mot de beste guttene på 17 og 18 år i singel og dobbeltsculler 2000 meter. Han var veldig fornøyd, holdt godt føle med de beste og endte på 3. og 4. plass i singel. I dobbeltsculler ble det 2. plass lørdag i kombinasjonsbåt med Sturla Mogstad fra Porsgrunn. De har kun rodd sammen en gang tidligere men siden også Sturla satser mot EM ønsket de å teste farten sammen. Søndag rodde Pharo Lohne med sin makker Hampus fra Drammen inn til en flott 3. plass. Ulrik mottok sist uke talentstipend fra Sparebank 1 bv på 15.000 kroner.

I HJB (15-16 år) har Håkon Hansen virkelig fått fart på båten og rodde inn til 5 plass i singel begge dager - 1000 meter lørdag og 1500 meter søndag.

Jentene til Drammen viser at også de har trent veldig godt. Thea Njaastad (16 år) rodde som Ulrik en klasse opp i DJA (17-18 år ). I junior A øker distansen fra 1000 og 1500 meter til full distanse på 2000 meter. Thea møtte flere av de beste jentene i Norge og rodd meget godt inn til 6. plass lørdag og 5. plass søndag i singelsculler. Hun rodde også dobbeltsculler DJA sammen med Emma Tomlinson søndag, de rodde inn til 4 plass og personlig bestetid.

VANT: Drammen Roklubbs Jonas Wiland-Evensen (t.v.), Sebastian Mejer Rasmussen, Johan Sebastian Remen og Hampus Westerberg-Heltne tok  gull i HJA4x. FOTO: Privat

Meinby takket ja til ny DHK-kontrakt – Hykkerud sa nei

På grunn av koronavirusets herjinger, og påfølgende tøff økonomisk tid for Drammen Håndballklubb, ble DHK-ledelsen tvunget til å permittere spillere og trenere. Deretter ble alle spillerne fristilt fra kontraktene, og så gikk man i forhandlinger om nye kontrakter.

De aller fleste hadde takket ja til nye og for det meste reduserte kontrakter. Jesper Meinby, den danske backen, og profilen på strek Joakim André Hykkerud var de to siste spillerne som DHK ikke hadde fått noe endelig svar fra.

Nå er det klart at Meinby har takket ja til en ny kontrakt ut kommende sesong.

-  Jeg er veldig glad for det. Godt for nattesøvnen til en trener. Meinby er venstrehendt og kan spille både høyreback og høyreving, sier DHK-trener Kristian Kjelling.

Rutinerte Meinby kom topplaget Aalborg HK til DHK før sist sesong, og har i tillegg til et dusin sesonger i dansk topphåndball i klubbene Viborg, Mors-Thy og Aalborg  også et utenlandsopphold i franske Massy Esson i Paris.

Hykkerud har imidlertid takket nei til Drammen HKs kontraktsforslag.

-   Ja, Hykkerud har sagt nei til vårt tilbud. Det er en tøff tid økonomisk for spillere, og vi har respekt for hans svar, uttaler Kjelling.

BLIR MED VIDERE: Jesper Meinby er blitt enig med DHK om ny kontrakt. FOTO: Roy Johnsen

Slik fordeles kampbillettene

Forrige uke åpnet Norges Fotballforbund for at 200 tilskuere skal få slippe inn på Eliteseriearenaene. 

Strømsgodsets første hjemmekamp spilles søndag 21. juni klokken 18.00 mot Odd, mens MIF tar imot Sarpsborg lørdag 20. juni klokken 18.00. 

Strømsgodset

Kvoten på 200 deles i to like store deler mellom privatperson med sesongkort og bedrifter med sesongkort. 

De 100 billettene til privatpersoner fordeles gjennom trekning blant alle som har kjøpt sesongkort for 2020-sesongen. 50 av disse billettene trekkes ut blant sesongkortinnehavere på GU-tribunene og 50 trekkes ut blant øvrige sesongkortinnehavere. 

– Den randomiserte trekningen blir foretatt tirsdag etter kl. 14. Alle de heldige utvalgte vil motta en egen e-post i løpet av tirsdagen, på den mail-adressen som er registrert ved kjøp av sesongkort. I e-posten finner man et påmeldingsskjema hvor man aksepterer eller frasier seg sin plass. Påmeldingsskjemaet til de som trekkes ut må besvares innen onsdag klokken 18.00, skriver Godset.no på sine nettsider. 

Ingen av sesongkortholderne kan regne med sin faste plass på stadion. På grunn av smittevernregler vil klubbene begrense hvilke områder publikum slippes inn. 

Sesongkortholdere som trekkes ut til denne kampen vil ikke være med i neste trekning, slik at flest mulig med sesongkort får mulighet til å gå på kamp. 

Mjøndalen 

MIF har valgt å fordele på følgende måte: 

  • 80 plasser går til supporterklubben 3050 og stemningsskapende fans. Fordelingen gjøres av supporterklubben.  
  • 60 plasser fordeles på øvrige sesongkortholdere. Her blir det loddtrekning og de heldige blir kontaktet og må bekrefte at man ønsker å benytte plassen.
  • 60 plasser fordeles på samarbeidspartnere og interne gjester. Fordelingen gjøres av klubben.

Klubben har solgt rundt 1.000 sesongkort og det er dermed kun 20% som får tilbud om å gå på kamp.

- Det er en tilnærmet umulig øvelse å tilfredsstille alle og vi forstår dersom det er mange som er skuffet over ikke å få sett kampen på stadion. Vi har valgt å prioritere syngende fans for at laget i størst mulig grad kan få en slags hjemmebanefordel. Samtidig er mange av våre sesongkortholdere og samarbeidspartnere blant våre ivrigste, så dette har vært vanskelig. Alle er viktige for oss og vi håper alle har forståelse for måten vi har løst dette på, sier kommersiell leder Ole Sivertsen.