DHK i toppkamp

Det er duket for toppkamp i håndballens eliteserie for menn i Drammenshallen lørdag kveld.

Drammen Håndballklubb (4. plass) tar i mot serieleder Kolstad, og avkast er kl. 18.15.

Kampen sendes direkte på dt.no

DHK fikk en pangstart på årets seriespill med tre strake seire, men det ble som ventet tøft borte mot regjerende mester Elverum sist mandag. Det endte med 32-26-tap, selv om andre omgangen var oppløftende.

Hardtsatsende Kolstad, med eks DHK-målvakt Torbjørn Sittrup Bergerud, har innledet knallsterkt med full pott etter fire kamper.

Dette er blir andre gang på en drøy måned at Drammen HK og Kolstad møtes i Drammenshallen. I starten på september spilte de to lagene returkamp i 1. kvalifiseringsrunde til EHF Europa League, og da var trønderne best med en klar 29-21-seier (57-47 sammenlagt). Så spørs det om DHK kan få en revansj denne gangen.

Glassverket-tap for topplag

Glassverket fikk det som ventet tøft mot serieleder Oppsal, men var best i andre omgang - og tapte til slutt med fire mål i Drammenshallen.

Det endte til slutt 28-24 til Oppsal over Glassverket i oppgjøret i håndballens 1. divisjon for kvinner onsdag kveld. Etter at det sto 17-11 til Oslo-laget ved pause.

Se hele kampen i opptak her

Hjemmelaget knappet innpå i andre omgang, og lå kun under med to mål - 22-20 - drøyt halvveis. Men nærmere kom ikke lillatrøyene.

Toppscorer for GIF ble Tuva Marie Skar med sju mål. 234 tilskuere så kampen i byens stue.

Motstander Oppsal rykket ned fra eliteserien i vår, og topper tabellen i øyeblikket med full pott etter fire kamper. Glassverket, som har gjort comeback i topphåndballen i høst, har én seier og tre tap (9. plass).

Neste kamp for drammenslaget er borte mot Levanger 12. oktober.

SIF 2 fikk luke i tabelltoppen

Godsets unggutter i fotballens 3. divisjon fortsetter fremmarsjen, og styrer mot opprykk. Mandag utklasset drammenslaget Bossekop på Marienlyst, og styrket tabelledelsen.

Strømsgodset 2 slo bunnlaget Bossekop 7-0, etter at det sto 4-0 ved pause. Keerat Singh Mann sørget for hat trick, mens Andreas Skjold scoret to. Fredrik Pau V. Ardraa og Samuel A. Marcello Silalahi kom også på scoringslista.

Se høydepunktene her

Med tre kamper igjen å spille så topper SIF 2 3. divisjon avdeling 6 tre poeng foran Gjelleråsen - og har også elleve mål bedre i målforskjell. Godset fikk luke siden Gjelleråsen tapte 2-0 for Lørenskog på bortebane i helga.

Dermed har Team SIF en stor sjanse til å klare opprykk til 2. divisjon. Drammenserne har igjen Lillestrøm 2 (B), Mjøndalen 2 (H) og Gjelleråsen (B).

Solberg på 2. plass

Solberg endte på 2. plass i en internasjonal bandy-turnering i Sverige.

Det melder solbergbandy.no.

Eliteserien i bandy starter opp i november, og som et ledd i forberedelsene deltok Solberg i Skärås Cup i svenske Västerås sist helg. SSK, som er regjerende norgesmester, spilte seg fram til finale etter fine seire over de svenske lagene Västerås Bandy (1. divisjon - nivå tre) og Västanfors (Allsvenskan - nivå to), pluss det finske eliteserielaget Botnia.

Resultater: Solberg-Västerås Bandy 6-2, Solberg-Botnia 7-1 og Solberg-Västanfors 9-1

I finalen ventet Tillberga (Allsvenskan), som var hjemmelaget i turneringa. Solberg tapte til slutt 4-2 (2-2 ved pause).

Ifølge rapportene var det en jevn match der SSK ikke hadde helt marginenene med seg. Emil Gulbrandsen og Kristian Hagen scoret eikværingenes mål.

Scoret seks mål da SIF vant stort

SIFs nye storscorer Ingvill Hågensen Hartz (27) scoret hele seks mål da Solberg ble slått 10-0 i lokaloppgjøret i fotballens 3. divisjon fredag kveld.

Stillingen ved sidebytte på Solbergbanen var 5-0 til bortelaget.

Ingvill Hågensen Hartz har virkelig bøttet inn mål etter at hun kom fra Hønefoss BK i august. Den 27-årige spissen har scoret utrolige 21 mål på seks kamper, og er allerede toppscorer totalt i 3. divisjon kvinner BVT (Buskerud, Vestfold og Telemark).

Kira Sveinsson Steingrimsen, Selina Marie Kortvedt og Julie Henriette Arnesen scoret også for SIF, pluss ett selvmål av SSK.

Strømsgodset har god kurs mot avdelingsseier med to kamper igjen å spille, og kan i realiteten sikre seriemesterskapet mot Kongsberg på Marienlyst kommende lørdag (kl. 15.00).

Solberg ligger på 7. plass.

SIF-juniorene klare for NM-semifinale

Godsets fotballjuniorer er klare for NM-semifinale etter en imponerende 4-1-seier borte over Vålerenga -  i kvartfinalen på Intility torsdag ettermiddag.

Stillingen ved pause i hovedstaden var 2-0 til Strømsgodset Toppfotball.

Andreas Skjold scoret to av SIFs fire mål. Dilawar Ahmadzay kom også på scoringslista, mens Vålerenga sørget for ett selvmål.

Andre NM-kvartfinaler i G19-NM torsdag: Brann-Molde 1-2, Sarpsborg 08-Grorud 2-4 og Lillestrøm-Sandnes Ulf 2-3.

Avansementet til NM-semifinale i junior-NM føyer seg inn i rekken over gode prestasjoner fra Strømsgodsets unggutter denne sesongen. De fleste av G19-gutta spiller også for SIF 2 som i øyeblikket topper 3. divisjon senior avdeling 6, og kan dermed rykke opp i 2. divisjon.

Dessuten er Godsets G16-lag også klare for NM-semifinale. Her blir det lokaloppgjør mot Mjøndalen på Marienlyst i semifinalen, som nå er terminfestet til onsdag 12. oktober kl. 19.00.

Grøndal tok NM-gull nummer 18

Det ble en spennende helg for rallyfører Anders Grøndal fra Drammen, da han skulle forsvare en klar NM-ledelse i bakkeløp - etter seier i begge de to første NM-rundene.

Innsendt stoff: Men de løpene gikk på grusunderlag, noe som passer bra for rallybilen. For i bakkeløps-NM kjører rallybiler med firehjulstrekk i samme klasse som rallycrossbiler med firehjulstrekk. Forskjellene er at rallycrossbilene er enda mer ekstreme, og har opp mot 600 hk men rallybilene har ca 300 hk.

De to siste NM rundene gikk på asfalt i Lysegårdsbakken ved OL-hoppanlegget på Lillehammer sist helg. Med asfaltunderlag er rallycrossbilene overlegne om det ikke regner. Og det kom mange rallycrossbiler til start.

På lørdag var nærmeste konkurrent David Nordgård raskest i samtlige omganger. Anders Grøndal kjempet alt han kunne i en innleid rallybil for anledningen, da teamets rallybil ikke hadde asfaltunderstell tilgjengelig. Utfordringen ble at en annen dyktig rallycrossfører, Hans-Jøran Østreng, kapret 2.plass begge dager. Men Grøndal klarte å holde resten av feltet bak. Ville dette fortsette i NM finalen på søndag ville Anders og David stå likt i poeng, men sistnevnte ville vinne NM siden siste løp avgjør ved poenglikhet.

Søndag snudde det da Hans-Jøran Østreng stakk av med omgangsseire, og Grøndal klarte å kjøre inn til en 2.tid og to 3.tider. Så da var NM-tittel nummer 18 i boks.

Ingen andre uansett bilsportsgren har like mange NM-gull som Anders Grøndal. Status nå er 18 NM-gull, seks NM-sølv og tre NM-bronse. I tillegg har han to seire i sin klasse i rally -VM (WRC), og en rekke totalseire i inn- og utland.

Sjekk hvem DHK trakk i 4. runde

I forrige uke avanserte DHK til 4. runde i håndball-NM for menn etter en klar seier borte mot 1. divisjonslaget Falk Horten.

Mandag ettermiddag ble trekningen av 4. runde foretatt, og det er klart at Drammen Håndballklubb skal møte 2. divisjonslaget Bodø HK på hjemmebane.

Matchen skal spilles torsdag 20. oktober.

- Det er alltid hyggelig i Bodø, men hjemmekamp en torsdag kveld i oktober var å foretrekke. Bodø er vel et lag vi skal slå hvis vi kommer med sedvanlig profesjonell holdning til både kamp og motstander, sier DHK-trener Kristian Kjelling til klubbens nettside.

Bodø har tidligere spilt i eliteserien i flere perioder, men er nå altså nede på nivå tre. I 2017 så vant DHK nettopp over Bodø i NM-finalen. Nordlendingene slo Kolbotn, et annet 2. divisjonslag, i 3. runde.

God poengfangst i nord

NOR 92 fortsetter å vise god form i sesonginnledningen i innebandyens eliteserie. I helgas to kamper i nord tok Mjøndalen-laget fem av av seks mulige poeng.

Det startet med oppgjør mot Narvik lørdag. Her var NOR 92 nær seier etter 5-2-ledelse før siste periode, men hjemmelaget utlignet til 6-6 på slutten.

NOR 92 vant straffekonkurransen, og da matchen med 7-6 - som innkasserte to poeng totalt. Kaptein Kristoffer L. Bakke ble dagens NOR-spiller med fire mål. Philip Kämpe og Jakob Grøstad kom også på scoringslista.

Dagen etter gikk turen videre til Harstad, og kamp mot Harstad Innebandyklubb. Til slutt ble det 7-5-seier, etter periodesifrene 2-0, 3-1 og 2-4. Mål NOR 92: Kristoffer L. Bakke 2, Didrik Ripel 2, Matias Palm, Philip Kämpe og Jakob Grøstad.

Etter fire runder ligger NOR 92 på en sterk 2. plass med elleve av tolv mulige poeng - ett poeng bak serieleder Tunet.

Neste kamp er hjemme i Mjøndalshallen mot Harstad lørdag 8. oktober (kl. 16.00).

Eliteserien innebandy menn:

Søndag:

Ull/Kisa – Sandnes 7-4 (1-3, 3-0, 3-1), Harstad – NOR 92 5-7 (0-2, 1-3, 4-2).

Lørdag:

Slevik – Tunet 4-8 (1-3, 2-2, 1-3), Narvik – NOR 92 6-7 (0-1, 2-4, 4-1, 0-1), Sveiva – Sandnes 4-5 (0-1, 2-1, 2-2, 0-1), Gjelleråsen – Ull/Kisa 7-3 (1-0, 3-1, 3-2).

Glassverkets første triumf

Glassverket gikk på ettmålstap i lagets to første seriekamper i comeback-sesongen i 1. divisjon, men i det tredje forsøket ble det full klart.

Søndag kveld tok Glassverket en sterk seier over Flint Tønsberg på bortebane i håndballens 1. divisjon. Det endte 28-24 til GIF Rema 1000 Arena, etter at det sto 13-12 til drammenserne ved sidebytte.

Se hele kampen i opptak her

Flint Tønsberg spilte for øvrig i Eliteserien i fjor, og hadde vunnet de to første seriekampene, før det ble sesongens første nederlag i oppgjøret mot Glassverket.

GIFs toppscorer ble Sofie Celius med sju mål. Celius spilte for Flint sist sesong.

Neste seriekamp for Glassverket er i hjemme i Drammenshallen mot serieleder Oppsal onsdag 5. oktober kl. 18.00.

ROS gikk på sitt tredje strake tap i sesonginnledningen i 1. divisjon menn. Lørdag ble det 29-25-tap (16-13) borte for Nøtterøy. Endre Svåsand ble ROS’ toppscorer med fem fulltreffere.

Se hele kampen i opptak her