Sjekk når Ælv Classico spilles

Nå er det klart på hvilken dag og tidspunkt høstens utgave av Ælv Classsico – MIF-SIF på Consto Arena -  spilles.

Norges Fotballforbund har offentliggjort oppsettet for TV-kampene i runde 21 til 24 i fotballens eliteserie.

Det er terminfestet at lokalderbyet mellom Mjøndalen og Strømsgodset spilles på Consto Arena søndag 8. november kl. 18.00. Dette er i runde 24.

Slik spiller SIF og MIF i runde 21-24:

Runde 21:

Lørdag 17. oktober:

MIF-Brann, kl. 18.00.

Søndag 18. oktober:

SIF-Start, kl. 18.00.

Runde 22:

Lørdag 24. oktober:

Molde-SIF, kl. 18.00.

Søndag 25. oktober:

Bodø/Glimt-MIF, kl. 18.00.

Runde 23:

Lørdag 31. oktober:

MIF-Molde, kl. 18.00.

Søndag 1. november:

SIF-Vålerenga, kl. 20.30.

Runde 24:

Søndag 8. november:

MIF-SIF, kl. 18.00.

Signerte proffkontrakt med MIF

Frank Bamenye (18) har signert proffkontrakt med MIF. Den unge midtbanespilleren fra Drammen  - som har Skiold som moderklubb  - kom til bruntrøyene for tre år siden, og har vært del av B-lista på A-laget de to siste sesongene. Bamenye har skrevet under på en proffkontrakt som gjelder ut 2022.

- Frank er en spennende ung spiller med gode kvaliteter som vi er veldig fornøyd med at vi nå har i troppen vår. Han har gått gradene i klubben og det er hyggelig å se resultatet av den gode jobben som gjøres i akademiet vårt. Vi har en ambisjon om å utvikle egne spillere gode nok for Eliteserien og Frank er et godt eksempel på det, sier sportslig leder i MIF Fotball, André Nevstad til mif.no

Bamenye har fått fem innhopp for Mjøndalen i Eliteserien. To i 2019 og tre i år. Han fikk blant annet tjue minutter da de brune vær nære på å snu kampen mot serieleder Bodø/Glimt i sommer.

- Det er utrolig gøy å signere for Mjøndalen. Det har vært målet mitt siden jeg kom fra Skiold som 15-åring og det er fint å se at jeg har lykkes. Nå blir målsettingen å få flere minutter og målpoeng for de brune og etter hvert kjempe meg til en plass på laget. Jeg skal fortsette å jobbe hardt, sier Bamenye til klubbens nettsted.

Bamenye beskrives som en offensiv og målfarlig midtbanespiller som også kan bekle en kantposisjon. Han får draktnummer 27.

INN I A-TROPPEN: Frank Bamenye har skrevet proffkontrakt med MIF, og det er sportssjef André Nevstad fornøyd med. FOTO: MIF Fotball

Landfallhytta opp med annerledes vri i årets utgave

Det tradisjonsrike motbakkeløpet Landfallhytta Opp arrangeres virtuelt i år. Deltakerne må selv ta tiden og kan gjennomføre distansen mellom 5 og 11.oktober. 

Løpet starter som normalt ved Thorleif Haug-statuen ved sykehuset og har målgang oppe ved Landfallhytta. Løypa er totalt 3.4 kilometer. 

I fjor var det Martin og Emma Kirkeberg Mørk som stakk av med seieren på henholdsvis dame -og herresiden. Førstnevnte løp på tiden 15:41, mens søster Emma løp på 17:14. 

Tokmac med assist i Champions League-kvalik

Tokmac Nguen, fra Drammen og eks SIF, noterte seg for en målgivende pasning da Ferencváros slo Dinamo Zagreb 2-1 i tredje runde i mesterligakvalifiseringen. I siste runde venter Molde.

"Tokki" har denne sesongen levert flere mål og målgivende for Ferencváros, og scoret blant annet begge mål da laget slo ut Celtic i mesterligakvalifiseringen.

Onsdag var han nest sist på ballen ved det første målet da ungarerne slo Dinamo Zagreb 2-1 og tok seg videre til den fjerde og siste kvalifiseringsrunde til Europas gjeveste klubbturnering.

Gergö Lovrencsics ga Ferencváros ledelsen allerede etter to minutters spill, men et selvmål av Myrto Uzuni sørget for balanse i regnskapet drøye 20 minutter senere. Men etter 65 minutters spill satte Uzuni igjen ballen i nettet, denne gangen i riktig mål, og sikret avansement i mesterligakvalifiseringen.

Dermed blir det et «norsk» møte i de avgjørende kampene om billett til mesterligaen. Tokmac Nguen og hans Ferencváros møter Molde, som onsdag slo Qarabag på straffer i sin kvalifiseringskamp. (NTB)

Juniorene imponerte i senior-NM

Senior-NM i orientering gikk av stabelen i Trondheim i helgen. 

En rekke lokale utøvere deltok og flere hentet medaljer i mesterskapet. Fredag var det duket for langdistanse. Jenny Baklid fra Konnerud tok gull i klassen D19-20, mens Audun Heimdal, fra samme klubb, gikk til topps i klassen H21. 

Søndag var det duket for stafett og best ut av lokale prestasjoner var Konneruds førstelag. De løp inn til en 6.plass i kvinneklassen. 

Laget bestod av Andrea Ranvik, Mille Vasshaug Jægtvik, og Jenny Baklid. Jentene klokket inn på tiden 2.01.12.
Vinnerlaget fra Nydalens SK løp på tiden 1.53.22. 

Konneruds andrelag i stafetten tok en 26.plass. 

NOR 92-seier i seriestarten

NOR 92 har kommet godt i gang i innebandyens eliteserie. Lørdag endte det med en knepen borteseier mot Sarpsborg i seriepremieren. Sluttresultatet i Skjeberghallen ble 6-5 til Mjøndalen-laget.

Axel Wallin 3, Didrik Grøstad 2 og Markus Gommerud 1 sørget for NOR 92s mål. NOR vant også skuddstatistikken 22-15.

En knallsterk midtperiode la grunnlaget for seieren. Den vant NOR 92 4-0, etter det å ha ligget under 4-2 etter første periode. Sarpsborg reduserte til 6-5 i sluttperioden, og jaget utligning, men NOR 92 holdt unna.

Nå venter en tøff match mot Greåker i sesongens første hjemmekamp i Mjøndalshallen neste søndag.

Tok sin sjette kongepokal

Superveteranen Marianne Andersen (40) fra Drammen tok sin sjette kongepokal i orientering da hun seiret på mellomdistansen i orienterings-NM i Malvik lørdag.

Drammenseren, som fra før er gullgrossist i NM-sammenheng, tok en overlegen seier på kvinnenes mellomdistanse.

Hun slo toer Andrine Benjaminsen, som tidligere i uken tok gull på langdistanse, med hele ett minutt og åtte sekunder. Ingrid Lundanes på bronseplass var 1.36 bak vinneren.

Kongepokalen var Andersens sjette.

– Jeg vant kongepokalen også i 2016. Det var min forrige, og også det var på mellomdistansen. Jeg har god kontroll på hvor mange kongepokaler jeg har vunnet, men antallet NM-gull er jeg ikke helt sikker på, sa Andersen, som løper for Fredrikstad.

Ane Dyrkorn fra Krokstadelva, som representerer NTNUI, ble nummer sju.

I herreklassen imponerte Freidig-løperen Håvard Sandstad Eidsmo ved å henvise meritterte Olav Lundanes til sølvplass. Den regjerende verdensmesteren på distansen ble fraløpt med 18 sekunder.Ytterligere fem sekunder bak kom Lukas Liland på 3.-plass.

Audun Heimdal fra Konnerud og Drammen tok gull på langdistansen torsdag, men NTNUI-løperen klarte ikke helt å følge opp lørdag. Det ble 5. plass.

Jenny Baklid, Konnerud, i 19-20-årsklassen vant også langdistansen. Baklid tok 6. plass på mellomdistansen. Klubbvenninnen Andrea Ranvik ble nummer ni.

Oda Isnes Tyse, Eiker O-lag, endte på 9. plass i 17-18-årsklassen, mens Sander Arntzen fra Lier (løper for Asker) erobret 5. plass i 19-20-årsklassen. (NTB)

DHK møter Fold i 4. runde i NM

Tidligere i uka trakk Norges Håndballforbund 4. runde i NM for menn, og det er klart at Drammen Håndballlubb skal møte Fold på hjemmebane. Fold (1. divisjon) er tidligere St. Hallvard,  som har skiftet base fra Lier til Bærum.

4. runde-kampen mot Fold spilles i Drammenshallen søndag 27. september kl. 18.00.

- Dette er en trekning vi kan si oss fornøyd med. Vi slipper lang reise og Fold er et lag vi har respekt for, men det er et lag vi vet at vi bør klare å slå, sier DHK-trener Kristian Kjelling til dhk.no.

Drammen HK har fått en god start i eliteserien etter seier i  de tre første seriekampene. Neste kamp er hjemme mot Fyllingen onsdag kl. 18.30.

I kvinneklassen er det fra før klart at Reistad møter Flint hjemme i 3. runde onsdag 23. september. Reistad fikk for øvrig en pangstart i 1. divisjonsdebuten ved å slå Grane Arendal 25-24 i Reistad Arena søndag.

Fosnæss Hanssen forlenger med Strømsgodset

Sondre Fosnæss Hanssen forlenger med Strømsgodset. Det melder klubben på sin egen hjemmeside. 

Nå er han bundet til klubben ut 2022-sesongen. 

Tok NM-gull i orientering: - Herlig å lykkes

Audun Heimdal fra Drammen og Konnerud og Andrine Benjaminsen, Lillomarka, vant torsdagens NM-langdistanse for seniorer i orientering i Malvik utenfor Trondheim.

I herreklassen brøt dermed Heimdal seiersrekken til Olav Lundanes i NM-sammenheng. Han har vunnet langdistansen fem år på rad.

For Heimdal var det NM-gull nummer én i seniorklassen.

– Herlig å lykkes med å vinne sesongens hovedmål, sa vinneren.

Han vant drøye to minutter foran Jon Aukrust Osmoen. Lundanes var noen små sekunder bak Osmoen, og tok dermed bronsen.

I kvinneklassen var Andrine Benjaminsen i en klasse for seg. Hun vant både lang- og mellomdistanse i fjor og innledet torsdag årets NM-uke på best mulige måte.

– Det var et bra løp. Men det er flere steder jeg var litt usikker og tok meg litt ekstra tid inn i postene, sa hun etter målgang.

Det var mer suksess for Drammen under torsdagens NM. Jenny Baklid, Konnerud, tok gull i 19-20-årsklassen. Her ble Andrea Ranvik, Konnerud, nummer ni.

- Jeg er godt fornøyd. Løpet var veldig bra, og jeg har bare en liten bom, sa Jenny Baklid til orientering.no

I 19-20-årsklassen for menn ble det sølv til Sander Arntzen fra Lier, som løper for Asker. Aslak Heimdal fra Konnerud endte på 5. plass.

Magnus Skourup Rognebakke, Sturla, noterte en 8. plass i gutter 17-18 år. 

I helga er det mellomdistanse finale lørdag og stafetter søndag. (NTB)