DHK endte på 5. plass i eliteserien

DHK ble nummer fem i håndballens eliteserie 2023/2024. I den siste serierunden ble det et knepent tap for Kristiansand i Drammenshallen.

Sluttresultatet ble 29-28 til Kristiansand etter at det pauseresultatet var 15-14 til gjestene. Sørlendingene satte inn seiersmålet på straffekast drøye ti sekunder før slutt. Dette var surt for DHK siden uavgjort og ett poeng ville gitt 4. plass, og hjemmekamp i første kvartfinale i sluttspillet.

Drammen HK og Runar endte begge på 33 poeng, men Sandefjord-laget var best i innbyrdes oppgjør. Runar møter DHK i første sluttspillkvartfinale søndag i Runarhallen. Det spilles i best av tre kamper. DHK har hjemmekamp onsdag 17. april.

Kristian Kjelling, DHK-treneren, var irritert etter ettmålstapet i sluttrunden - mot et Kristiansand-lag som kjempet for å unngå nedrykkskvalik.

- Vi møtte ikke opp til start. Det første kvarteret er det verste jeg har sett hele sesongen. Så ble vi jagende bak. og etter en fin innsats fikk vi heng på de igjen. I andre omgang var det periodevis bra ting, men bakover stinker vi, er noe av det Kjelling sier til klubbens nettside.

Toppscorer for DHK ble Sondre Ovid Skovli med sju mål.

Håndball. Eliteserien menn:

Drammen HK – Kristiansand 28-29 (14-15)

Drammenshallen, 625 tilskuere
DHK: Oscar L. Syvertsen og Andreas Björkman-Myhr – Kristian Rammel 2, Kasper Iversen, August Storbugt 4, Viktor Norberg 4, Sondre Ovid Skovli 7, Trym Johnsen 2, August Lind Oma 3, Ola Hoftun Lillelien 1, Tobias Søberg, Ole-Henry Dahl, Robert Sigurdarson, Emil Hansson 3.
Toppscorer Kristiansand: Bjarni Selvindi 8.
Dommere: Eskil A. Braseth og Leif A. Sundet.

William (17) ble hedret i Monte Carlo

Innsendt stoff: William Leithe Martinsen (17) fra Åskollen i Drammen ble verdensmester i båtsportklassen GT30 i august 2023.

Martinsen konkurrerte med 19 andre deltagere fra 15 nasjoner under konkurransen i Polen. Nylig mottok William det synlige beviset på at han virkelig er verdensmester. Under en ekstravagant utdeling hvor båtsportens mestere ble hyllet i Monte Carlo, med Prince Albert II til stede,  mottok 17-åringen det prestisjefylte Abu Dhabi-trofeet, gitt av H.H Sjeik Sultan Bin Khalifa Al Nahyan. 

- Jeg var vel mer nervøs for den engelske takketalen, enn selve VM løpet i august 23 smiler William. 

I 2024 satser William Leithe Martinsen I båtsport klassen F4. Da skal han konkurrere med bestekompisen Andre Faye Solvang, også han fra Drammen. 

Ødegaard fryktløs før møtet med tidligere erkerival

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard skal opp mot tidligere Tottenham-stjerne Harry Kane og Bayern München tirsdag.

Da spilles den første av to kvartfinaler mellom lagene i årets Champions League i egen storstue nord i London.

Kane er Tottenhams mestscorende spiller gjennom tidene med 280 mål på 435 kamper. Han står med 14 mål på 19 kamper mot Arsenal.

– Han er en god spiller, selvfølgelig, og jeg har spilt mot ham noen ganger. Vi vet kvaliteten han har i boksen, og han er også god i oppbyggingen, sier Ødegaard.

– Jeg synes vi bør respektere ham, men jeg tror ikke vi skal frykte noen, og vi bør fokusere på oss selv og kvaliteten vi har i laget vårt, sier han.

Håpet over

Til tross for at Kane har opprettholdt den gode formen i tysk serie, er håpet om seriegull over for Bayern München.

Arsenal topper Premier League-tabellen med sju kamper igjen å spille. Arsenal er foran Liverpool på målforskjell, og Manchester City er poenget bak.

Arsenal har vunnet ti av elleve kamper i 2024 og kan ta sitt første seriegull på 20 år.

Det er ingen liten oppgave som venter London-klubben. Merittlisten mot Bayern München er langt fra god de siste tiårene. De tre siste kampene mot tyskerne er alle endt med 1-5-tap, og de ble slått ut av mesterligaen mot Bayern München både i 2005, 2013, 2014 og 2017.

Selvtillit

Arteta satt ikke i sjefsstolen ved noen av de anledningene. Dessuten ligner ikke det tyske laget seg selv denne sesongen. I helgen tapte de 2-3 for Heidenheim, og de ligger hele 16 poeng bak serieleder Leverkusen i Bundesliga.

– Vi er riktig gode for øyeblikket, og vi har en frisk tropp full av energi. Selvtilliten er stor både individuelt og kollektivt. Vi presterer bra og tar mange poeng, sier Arteta.

Kun én gang har Arsenal tatt seg til finalen i Champions League. Det skjedde mot Barcelona i 2006. Sist gang Arsenal var i semifinalen, var i 2009.

Åssiden-tap i comebacket

Åssiden var tilbake i 3. divisjon, og ga lenge favoritten Asker kamp på bortebane i seriestarten lørdag.

Det endte 4-1 til Asker på Føyka, men det sto 2-1 til det 90. minutt - i fotballens 3. divisjon avdeling 3.

Jonas Gylland scoret for nyopprykkede Åssiden da han utlignet til 1-1 etter en drøy times spill.

- Vi holdt bra følge med Asker i 75 minutter. Ble veldig slitne og åpnet oss mot slutten. Masse læring for oss i slike kamper. Nivået er høyt for oss. Men vi håper og tror vi skal ta nivået utover våren. Fem 2005-modeller fra start i dag, det er ganske ungt. Fortjent Asker-seier til slutt, melder ÅIF-trener Kenneth Karlsen.

Se hele kampen i opptak her

Åskollen gikk på et 3-2-tap borte for Oppsal i seriestarten lørdag, også det i 3. divisjon avdeling 3. Drammenserne ledet 2–1 til det gjensto fire minutter. Jens-Erik Johansen og Nicklas Raaholt scoret for Kollen.

Se hele kampen i opptak her

Les om Åskollens suksesstrener Shahroz Raja

SIF 2 spilte uavgjort 1–1 hjemme mot Verdal i 3. divisjon avdeling 4. Fredrik Pau V. Ardraa scoret for de marineblå.

Se hele kampen i opptak her

MIF 2 tapte 3-0 for Skeid 2 i Oslo søndag (avd. 3).

Se hele kampen i opptak her

Monsen tok NM-sølv

Alpinisten Marte Monsen (24) fra Drammen tok NM-sølv i utfor på Hafjell torsdag.

Landslagskjøreren Monsen, som representerer Aron SK, endte 0,24 sekunder bak gullvinner Kajsa Vickhoff Lie, Bærum. Eva Unhjem Johansen, Asker, erobret bronsen. Hun hadde 1,90 sekunder opp til Lie. Malin Holten-Sund, Emilie Smedsrud Grobstock og Alexandra Gleditsch Melgaard (18) fra Drammen fulgte på de neste plassene.
21 år gamle Simen Sellæg fra Oslo var raskest under NM i utfor på Hafjell torsdag.

Ready-løperen var 25 hundredeler foran Jonas Buer på 2.-plass, mens Fredrik Møller på bronseplass ble hektet av med 54 hundredeler.

Fredag var det duket for super-G. Det ble et nytt gull til Lie, mens Monsen denne gangen kjørte ut. Thea Louise Stjernesund, Hakadal, tok sølv 0,57 sekunder bak vinneren.

Her tok 18-årige Alexandra Gleditsch Melgaard fra Drammen en flott bronsemedalje (1,51 bak Lie).

Markus Nordgård Fossland sikret seg gullet i super-G i herreklassen.  Han var til slutt 8/100 sekund foran Johs Bråthen Herland. Fredrik Møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. 

DHK ned på 5. plass etter tap

DHK tapte 35-31 for Runar på bortebane i nest siste serierunde i håndballens eliteserie onsdag kveld.

Det betyr at Runar klatret forbi Drammen Håndballklubb på tabellen, og overtok 4. plassen - har like mange poeng, men Runar er best i innbyrdes oppgjør. DHK innehar 5. plassen én runde før slutt. Dermed er også medaljehåpet ute for det unge Drammen-mannskapet. ØIF Arendal tar bronse bak Kolstad og Elverum.

Drammen HK hang godt med Runar i Runarhallen i første omgang, men slapp vertene litt for mye til. Det sto 18-16 til Sandefjord-laget ved pause.

I andre omgang fikk DHK en tung start. De ble kontret i senk, og etter tre minutter sto det 22-17 til Runar. Men drammenserne kom tilbake igjen og var kun tre mål bak etter 16 minutter.

Det holdt imidlertid ikke. DHK kom ikke nærmere.

Toppscorer for DHK ble Viktor Norberg med ni mål.

- Det som gikk mest galt var de tekniske feilene i starten på andre omgang. Det tapte vi voldsomt på en periode, og da kom vi for langt bak sånn at resten ble bare jag og mas, er noe av det DHK-trener Kristian Kjelling sier til klubbens nettside.

Onsdag 10. april (kl. 18.15) spiller Drammen HK mot Kristiansand i Drammenshallen i siste runde. DHK kan med seier/ett poeng ta tilbake 4. plassen dersom Runar taper/avgir poeng borte mot Nærbø.

Drammenser klar for Start: – Kler meg bra

Start bekrefter nok en forsterkning før overgangsvinduets slutt.

Kristoffer Hoven (27) fra Drammen er klar for Start. Det bekrefter klubben selv onsdag formiddag.

– IK Start er en fantastisk fin klubb med fine fasiliteter i en kjempefin by. I tillegg liker jeg det som bygges i klubben og spillestilen kler meg bra, sier Hoven til klubben.

Spissen har kommer fra litauiske Kauno Zalgiris og har en fortid fra de norske klubbene Kristiansund, Sogndal og Skeid. Start-trener Azar Karadas er fornøyd med den nyeste signeringen.

– I Kristoffer får vi en spiller som vet hva som ventes av han, og han har levert godt i OBOS-ligaen tidligere. Det er en fysisk god spiller som vil gi oss en ny dimensjon på topp. Kristoffer vil passe godt inn i spillergruppen og den kulturen vi ønsker å bygge innad i klubben, forteller Karadas til ikstart.no

Utskiftninger

Kristoffer Hoven er Starts femte signering denne sesongen. Så langt har Start hentet Sivert Sira Hansen fra MK, Marijan Cosic, Kaya Makosso, Altin Ujkani og nå Kristoffer Hoven.

I tillegg er det flere spillere som har forlatt klubben:

Luc Mares har gått til HamKam, og forsvarspillerne Vito Wormgoor, Henrik Robstad og Rolf Daniel Vikstøl har forlatt klubben.

Jon-Helge Tveita, Sindre Osestad og Vajebah Sakor var også bidragsytere på Start forrige sesong, men er ikke å finne i troppen til sesongen 2024.

Ny dato satt for Stabæk - MIF-kampen

Grunnet oppstart av arbeidene med Nye Nadderud idrettspark, måtte kampen mellom Stabæk og Mjøndalen omberammes.

Kampen skulle opprinnelig bli spilt 20. april, men er nå flyttet til onsdag 12. juni klokka 19.00.

Slik spilles 1. runde i NM - sjekk hvem de lokale lagene møter

Norges Fotballforbund (NFF) offentliggjorde oppsettet av 1. runde i fotball-NM for menn tirsdag.

Det ble ingen lokaloppgjør for lagene fra drammensdistriktet denne gangen.

Strømsgodset (Eliteserien) skal møte 4. divisjonslaget Hallingdal FK borte.

Mjøndalen (1. divisjon) fikk bortekamp mot Ørn-Horten (2. divisjon).

Åskollen (3. divisjon) er satt opp med match mot eliteserielaget Odd, som har Kenneth Dokken fra Lier som ny hovedtrener.

Kampene skal spilles onsdag 10. april.

Her er hele 1. runde-oppsettet:

Kirkenes – Alta

Bossekop - Skjervøy

Senja – Tromsdalen

Sortland – Tromsø

Brønnøysund – Bodø/Glimt

Mjølner – Fløya

Rana - Junkeren

Mosjøen - Levanger

Sverresborg – Rosenborg

Nardo – Strindheim

Tiller – Ranheim

Trygg/Lade – Stjørdals-Blink

Melhus – Byåsen

Surnadal - Kristiansund

Træff – Molde

Eide/Omegn – Brattvåg

Volda – Hødd

Vinner av Spjelkavik-Herd – Aalesund

Førde – Sogndal

Vinner av Fjøra-Voss – Åsane

Lyngbø – Brann (vises på TV 2 11. april klokken 18.00)

Askøy – Sotra

Os – Frøya

Fana – Lysekloster

Sandviken – Bjarg

Stord – Djerv 1919

Torvastad – Haugesund

Madla – Vard Haugesund

Varhaug – Viking

Brodd – Sandnes Ulf

Forus/Gausel – Bryne

Vidar – Egersund

Randesund – Jerv

Mandalskameratene - Start

Fløy Flekkerøy – Sandefjord

Express – Arendal

Hei – Pors

Fram – Notodden

Flint – Eik Tønsberg

Ørn Horten – Mjøndalen

Åskollen - Odd

Hallingdal - Strømsgodset

Skreia – Raufoss

Toten – Elverum

Ridabu – Hamkam

Nybergsund – Kongsvinger

Hønefoss – Gjøvik/Lyn

Bjørkelangen – Lillestrøm

Gjelleråsen – Strømmen

FUVO – Eidsvold Turn

Lørenskog – Ull/Kisa

Union Carl Berner – Vålerenga (vises på NRK 10.april klokken 17.00)

Årvoll – KFUM Oslo

Heming – Lyn

Frigg – Grorud

Nordstrand – Kjelsås

Oppsal – Follo

Asker – Stabæk

Ullern – Bærum

Gamle Oslo – Skeid

Drøbak/Frogn – Fredrikstad

Sprint-Jeløy – Moss

Råde – Kvik Halden

Sarpsborg FK – Sarpsborg 08

DHK-seier på bortebane

DHK var aldri truet og tok en kontrollert seier borte mot Bækkelaget søndag kveld.

Det endte 31-28 til Drammen Håndballklubb i eliteseriekampen i Oslo, etter at det sto 19-13 til drammenserne ved pause. DHK var opp i en sjumålsledelse snaue fire minutter før slutt, men slapp Bækkelaget mye til på tampen.

Toppscorer for DHK ble Viktor Norberg med åtte mål.

Etter 24 av 26 runder ligger Drammen HK på 4. plass tre poeng bak ØIF Arendal på bronseplassen. Runar på 5. plass har to poeng opp til DHK.

– Det var en fantastisk kamp fram til avslutningen. Mange var ordentlig på i dag. Vi ble utfordret litt utover i banen i starten, men fikk justert det, og siden var forsvarsspillet veldig bra, er noe av det DHK-trener Kristian Kjelling sier til klubbens nettside.

Glassverket-jentene i 1. divisjon tok en sterk 40-32-seier over Levanger på bortebane lørdag. 23-15 sto det til GIF etter halvspilt match. Sofie Fosnæss Hanssen ble toppscorer for Åskollen-laget med ti fulltreffere.

Tre runder før slutt innehar Glassverket på 6. plass, og har nærmest sikret ny kontrakt i divisjonen.