Trosvik-gutten og tidligere FFK-spiller Pawel Chrupalla er tatt ut på det polske G17-landslaget. Chrupalla, som gikk til Rosenborg før denne sesongen, har dobbelt statsborgerskap og blir nå altså satset på av Polen. Der blir han en del av en tropp med andre talenter fra store klubber som Borussia Dortmund (Dominik Wasilewksi), Liverpool (Jakub Ojrznyski) og Valencia (Mateusz Legwoski), i tillegg til en rekke polske toppklubber. 

Eker Christoffersen tilbake etter skade - god innsats i Norgescup

Norgescup i Rytmisk Gymnastikk for junior og seniorer er i gang. Første arrangør ut var Njård, med Njårdhallen som arena. Begby-jenta Anna Eker Christoffersen (bildet), som konkurrerer for Skjeberg, var tilbake på matta etter fire måneders skadeavbrekk, og turnet seg opp til en meget bra 4. plass sammenlagt. Hun viste gode tendenser i sitt kølleprogram, som var best denne gangen. Tau og ball var hun delvis fornøyd med, men har mye å hente når alle vanskene sitter. Vimpelprogrammet ble litt amputert da det 6 meter lange båndet ikke ville helt det samme som utøveren selv. Nå venter finpuss og jobbing de neste 14 dagene, for det er små marginer i en idrett som rytmisk gymnastikk. - Anna har blitt tatt ut på NGTF sitt utviklingslag, noe vi er stolte av. Det er mange som kjemper om plassene, både på landslaget og utviklingslaget. Målet er å få plass på landslaget, og med målrettet trening og struktur er det innen rekkevidde. Hun har potensialet, sier Marit Sørensen, hovedtrener i Skjeberg. Klubben satser og har nå ansatt Franciska Stickel-Midtgaard fra Ungarn, som har dans, ballett og RG på cv’en. I tillegg til master i ernæringsfysiologi. - Hun kom til oss med et friskt pust, og gir fra seg masse energi over på gymnastene våre. Ballett er noe vi har savnet, da det er viktig del av RG. I samarbeid med vår trener for konkurransegymnastene, Bozena Pietura, utgjør de et meget bra team som kommer gymnastene våre til gode, sier Sørensen.

Moss mister sin toppscorer

Alagie Sanyang var toppscorer i Moss forrige sesong. Nå er han klare for OBOS-klubben KFUM, melder Moss Avis

I sin første og eneste sesong i den gulsvarte MFK-drakta ble han toppscorer med elleve mål i serien. for KFUM. Moss Fotballklubb ga 23-åringen et kontraktsforslag, men angrepsspilleren svarte ikke innen fristen. Allerede i sommer ble det kjent at KFUM var interesserte i Sanyang. På KFUMs nettside bekrefter klubben at den tidligere MFK-spilleren har stått høyt på lista over spillere hovedtrener Jørgen Isnes har vært interessert i.

– I meg får KFUM en teknisk god spiller som er hardtarbeidende og sulten på å vise seg fram i KFUM og på dette nivået, sier 23-åringen til kaaffa.no.

Lippert slet med både ski og form

Jørgen Lippert fra Råde ble nummer 38 i prologen på sprinten i U23-NM. Etter det reiste han hjem. 

– Litt dårlig glid og dårlig kropp. Da var det like greit å reise hjem for å samle energi til det som kommer, sier Lippert til Moss Avis. 

Han brukte 2,23 sekunder for lang tid på de 1.500 meterne til å gå videre til finale-deltakelse.

Nå har Lippert en drøy uke på seg til å finne til sitt beste - i slutten av neste uke er det hoved-NM på Konnerud. Fredag er det sprint som kanskje er den firedobbelte junior-VM-medaljøren fra to år tilbake sin beste sjanse til å komme høyt opp. Utenom sprinten er det to distanserenn og stafett. Er Lippert på sitt beste, bør det være gode muligheter for å markere seg blant de 30 beste på tremila på lørdagen. Torsdagens renn står han over.

– Målet er å prestere så jeg er blant de 30 beste. Fram mot mesterskapet blir det litt ekstra med hardøkter, sier han. De tøffe øktene skal vekke kropp og form.

Om det på ingen måte gikk veien på Hadeland, så var det heller ikke sesongens viktigste konkurranser for distriktets fremste langrennsløper.

– U23-NM føles på en måte som litt klovneri. Du konkurrerer jo mot alle uansett alder siden U23-konkurransene er lagt inn i den vanlige norgescupen. I sprinten kan jo vinneren av U23-NM være en som ikke kommer lenger enn til kvartfinalen.

Sterk plassering i internasjonal turnering

Emil  André Gangfløt (16) var blant de yngste deltagerne i en stor internasjonal turnering i Aten sist helg. Blant 132 biljardspillere tok den lovende 16-åringen en råsterk 17. plass. Han kom foran flere langt mer meritterte utøvere. 

Emil har fikk en kjempestart på King8 Athens 9-ball Open 2020, hvor han vant sine to første kamper. Han vant ytterligere en kamp, men tapte til slutt to. Fedor Gorst fra Russland gikk seirende ut av turneringen. 

Lørdag kan du se FBKs kamper i Lerøyserien direkte hos oss

Fredrikstad Ballklubbs juniorjenter fikk en pangstart i årets Lerøyserie. Til helgen venter to nye kamper - og du kan se begge direkte på f-b.no. Vår samarbeidsavis Gjesdalenbuen streamer fra helgens runde i Gjesdalhallen og på vår direktesport-portal kan du se Ålgård - FBK lørdag 12.00, og FBK - Storhamar 15.00

Klokken 17.00 kan du også se oppgjøret mellom Storhamar og Ålgård. 

FBK åpnet Lerøyserien med å slå Byåsen 29-22, før det ble 27-20 over Kolbotn. 

– Jentenes interne målsetting er å ende topp 4 i avdelingen (12 lag totalt) og dermed sikre avansement til nasjonalt sluttspill senere i sesongen, sier FBK-trener Anders Pollen. 

I februar skal FBK møte Fyllingen og Reista, før man 14. mars skal i aksjon mot Follo og Våg. I april venter en fellesrunde der  Fjellhammer, Gulset og Stabæk står motsatt banehalvdel.

Østsiden er vertskap

Også Østsiden deltar i Lerøyserien. De åpnet med seier 28-25 over Larvik, mens man tapte 24-27 mot Randesund. Denne helgen er Østsiden arrangører av runden. 

Klokken 13.00 lørdag tar Østsiden i mot Charlottenlund. 18.30 samme dag er det duket for kamp mot Grane Arendal.

Slik spilles 1. kvalrunde til NM

Onsdag ble kampoppsettet for 1. kvalifiseringsrunde i fotball-NM for menn offentliggjort. Selbak får besøk av Idd, mens Kråkerøy tar i mot Kolbotn. Østsiden skal måle krefter mot Frigg borte, mens Råde tar turen til Årvoll. 

De øvrige Østfold-lagene som er kvalifisert til NM spiller slik: 

Sprint Jeløy – Nesodden,  Sagene – Borgen.

Kampene må spilles innen 21. mars. To dager senere kommer oppsettet for neste kvalrunde.

Rønnild utestengt i fem kamper

Fredrikstad-gutten Martin Rønnild har blitt ilagt en karantene på fem kamper etter taklingen han utførte på Stavangers David Morley søndag. 

Rønnild, som spiller for Storhamar, ble innrapportert av "players safety". 

Deres dom lyder slik: "Morley er først fremme på en puck i midtsonen, rett utenfor Storhamar sin spillerbenk. Rett bak følger forsvarende spiller nummer 41 Thoresen som forstyrrer og videre setter inn en takling. Samtidig med at kontakten mellom Thoresen og Morley oppstår tilkommer forsvarende spiller Rønnild til som tredje mann i situasjonen, han anses som å ha relativt høy fart og setter inn en takling. Morley er i en pågående duell om pucken og derfor ute av stand til å forsvare seg mot taklingen fra Rønnild. Taklingen utføres mot en spiller som i utgangspunktet er taklingsbar, men grunnet pågående duell i en meget sårbar posisjon. Rønnild anses for å ha god oversikt i situasjonen og når han velger å fullføre taklingen må han også bære ansvaret for utførelsen. Det vurderes som skjerpende at spiller tidligere har straff for farlig spill. Denne type taklinger utsetter motspiller for stor skaderisiko, og er uønsket i ishockey."

Fikk bestemannspremier


SIL og Kongstensvømmerne arrangerte i helgen sitt felles stevne, Fredriksborglekene i Sarpsborghallen. Kongstensvømmerne stilte med hele 43 utøvere.

På tross av vanskelige treningsforhold i høst, så ble det personlig rekord på 43 prosent av de 181 startene den lokale svømmeklubben stilte på.

Dette gjenspeilet seg også i antall bestemannspremier Kongstensvømmerne tok med seg hjem. Denne ble delt ut årsklassevis til både gutter og jenter, og Kongstensvømmerne tok med seg hele åtte stykker tilbake til Fredrikstad.

De som vant bestemannspremier var: Emil Danielsen, Mia Gulbrandsen, Gergø Varga, Mia Olsen, Mina Klavenes, Oliver Danielsen, Christopher Sørensen og Victoria Sørensen.

Henrik Medhus forlenger med Stjernen

Stjernen og Henrik Medhus (24) er enige om å forlenge kontrakten ut inneværende sesong. 

I begynnelsen av desember ble det klart at Henrik Medhus var klar for Stjernen på en try out-kontrakt, med opsjon for forlengelse ut sesongen pluss en mulighet for to nye år. Nå har partene blitt enige om å fortsette samarbeidet ut inneværende sesong.

– Vi er fornøyde med det vi har sett av Henrik på trening og i kamp, og ønsker Henrik i troppen ut sesongen, sier sportssjef Darren Treloar til stjernen.no.

Han har tidligere omtalt Medhus som en av ligaens mest fremtredende centre.

- Jeg har fulgt hans karrière de siste årene, og husker ham godt fra den gangen jeg selv coachet mot han – året da vi vant U20-gull. I Stavanger har han blitt brukt som en center i 3.- og 4. rekka. Han har et mye større potensial. Jeg mener han står overfor et gjennombrudd i Get-ligaen. Det gjennombruddet håper jeg at han kan få i Stjernen – om det skjer i år, eller neste år gjenstår å se, men jeg har veldig tro på at han en dag vil bli en av ligaens mest fremtredende centre, sa Treloar til FB da Medhus først ble hentet til Stjernen.

Medhus har spilt tre kamper for Stjernen og scoret ett mål. Det kom i storseieren over Grüner lørdag