Tim er ny leder i byens største fotballklubb

Tim Kaaber overtar som ny leder i Trosvik IF. 

Det melder klubben selv på egne nettsider. 

Kaaber overtar etter Anders Arvesen som har hatt ledervervet i over seks år. 

Arvesen varslet allerede før det ordinære årsmøte i februar at han ville fratre som leder, men ettersom valgkomiten ikke lyktes med å finne en arvtager før årsmøte ble Arvesen sittende inntil videre. Så kom korona-krisen og det har ikke vært så lett å gjennomføre det ekstraordinære årsmøte. Men i slutten av juni fikk man det til, og det var her Kaaber ble klappet inn som ny leder. 

Kaaber er en rutinert mann i klubbens styre der han har vært med siden 2005 - først som barneidrettsleder, deretter i en årrekke som sekretær. 

-  Vi takker Anders for sitt store engasjement i Trosvik gjennom mange år og er glade for at han ikke forsvinner helt ut av klubben. Anders vil nå blant annet  være medlem i kassererutvalget med spesielt ansvar for medlemsregister/kontingent, skriver Trosvik. 

Klubben er byens største fotballklubb hvis man ser på antall aktive spillere med cirka 600. Flest medlemmer har FFK med sine drøyt 1.000, men ingen slår Trosvik som har 800 medlemmer totalt hvor av hele 600 aktive. 

Trosviks øvrige hovedstyre ser slik ut for kommende periode:

Nestleder: Heidi Thorbjørnsen

Kasserer: Ingerid Frestad

Sekretær: Kaja Rikheim Gulbrandsen

Seniorleder: Jørgen Næs

Ungdomsleder: Trine Kristoffersen

Barneidrettsleder: Elin Haslestad

Leder husstyret: Ellen Marie Skarpaas

Styremedlem: Kristian Smiseth

Vara: Svein Femtehjell

Sarpsborg08 i gul sone

Sarpsborg 08 har for første gang på mange år falt ned i gul sone i det finansielle oppfølgingssystemet i klubblisensen. Det er klart etter at Norges Fotballforbund har offentliggjort tallene for 31. desember 2019.

– Hovedgrunnen til at vi er i gul sone er at vi brukte mye av likviditeten vår til å betale på det nye bygget vårt høsten 2019. Vi har bra med egenkapital der vi scorer mange poeng, men vi har for dårlig arbeidskapital, og dermed gikk vi ned i gul sone, sier daglig leder Espen Engebretsen i Sarpsborg 08 til Sarpsborg Arbeiderblad. 

– Blir det et langvarig opphold i gul sone?

– Det vet vi ikke i dagens situasjon der vi fikk korona like i etterkant av dette. Det kan godt hende at det vil ta litt å justere seg opp. Men det er ingen grunn til bekymring for dette. Vi har en sunn og god egenkapital, og har en solid økonomi, sier daglig leder.

Sarpsborg 08 er en av åtte klubber i eliteserien i gul sone. De øvrige er Brann, Haugesund, Kristiansund, Odd, Sandefjord, Strømsgodset og Vålerenga.

Aalesund, Bodø/Glimt, Mjøndalen, Molde, Rosenborg, Stabæk og Viking er i grønn sone.

Start er eneste klubb i rød sone.

Spiller sju treningskamper

Stjernen spiller sju treningskamper før seriepremieren mot Lillehammer lørdag 3. oktober.

Den første treningskampen er mot Comet i Halden ishall 16. august. 

Fire dager senere møter Lasse Fjeldstads (bildet) gutter Frisk Asker i Stjernehallen. Deretter er MS motstander i Manglerudhallen 23. august, før man igjen møter Frisk Asker - da i Askerhallen - 29. august. 

 Stjernen skal også møte Vålerenga borte 14. september og MS hjemme 17. september før generalprøven spilles mot Vålerenga i Stjernehallen 24. september.

Med bønn til regjeringen: - Start opp breddefotballen tidligere

Lederne i Norges 18 fotballkretser roper et felles varsku til regjeringen og hevder tiden er i ferd med å renne ut med hensyn til å gjenåpne breddefotballen. 

Utspillet kommer i et åpent brev kretslederne har sendt regjeringen. Der bes det innstendig om at de delene av norsk fotball som fortsatt ikke har fått klarsignal til å starte opp full aktivitet, får nettopp det senest 1. august, skriver NTB.

Sist fredag ble det kjent at myndighetene ikke vil åpne opp for kamper og treninger i breddefotballen i juli. Bakgrunnen er frykten for en oppblussing av koronasmitte. Når klarsignalet kan komme for de delene av idretten som fortsatt må begrense sin aktivitet, er uvisst. Det neste møtet mellom Norges Fotballforbund, Norges Idrettsforbund og den politiske ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet skal være berammet til 10. august. En ytterligere utsettelse av oppstarten ser lederne i landets 18 fotballkretser mørkt på. «Uten normal trening fra senest 1. august, kan vi gå glipp av årets fotballsesong. Det høres kanskje ut som krisemaksimering at tiden er i ferd med å renne ut, men den er det. Det er krise!», heter det i brevet som nå er sendt regjeringen. 

Ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august

Myndighetene kommer ikke til å åpne opp for kamper og treninger i breddefotballen i juli, opplyser Norges Fotballforbund. Tidligste åpning blir i august.

Det skriver fotballforbundet i en pressemelding.

Avgjørelsen begrunnes ut ifra smittevernhensyn, noe som får fotballpresident Terje Svendsen til å reagere. Han viser til blant annet til at Danmark åpnet opp for breddefotball 7. juni.

– Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå. Særlig med tanke på at norsk fotball hele veien har dokumentert vår evne og vilje til å ta smittevern på høyeste alvor fra dag én, sier Svendsen i pressemeldingen.

Fotballforbundet er også informert om at 3. divisjon menn og 2. divisjon kvinner ikke kan innlemmes i toppfotballmodellen, noe som ville medført fullkontaktstrening og kampoppstart for klubbene på de nivåene.

– Dette er et skuffende svar fra regjeringen. Både at de ikke ser verdien av trening for alle og at de gjør helomvending i spørsmålet om NFFs mandat til å innlemme nye liganivåer i toppfotballpiloten, uttaler fotballpresidenten.

Neste møte mellom fotballforbundet, Norges Idrettsforbundet og den politiske ledelsen i Helse- og omsorgsdepartementet blir 10. august.

Hermansson har signert langtidskontrakt med Stjernen

Jonathan Hermansson (19) har skrevet under en ny kontrakt som som binder ham til Stjernen ut sesongen 22/23.

Det melder klubben på egne nettsider fredag. 

–Dette er fremtiden vår, vi tror «Jonte» vil bli en toppspiller i norsk ishockey i løpet av denne kontraktsperioden, sier sportsjef Darren Treloar til Stjernen.no

Treloar forteller om en unggutt som alltid er først på isen og som regel også sistemann i garderoben etter trening. Hermansson har gått via WANG-systemet i Fredrikstad, debuterte på A-laget i 18/19-sesongen, og fikk sitt definitive gjennombrudd på seniornivå i sesongen som brått ble avbrutt på grunn av koronaviruset. 

- Jonathan er en av de mest dedikerte utøverne jeg kjenner, og han viste i sesongen som gikk at han har alle muligheter til å bli en av de beste i Norge og gå til en større liga. Jeg håper vi kan beholde ham i Stjernen så lenge at han kan være med klubben inn i Arena Fredrikstad. En dag kommer vi til å se ham i utlandet, spår Darren Treloar.

NM-oppsettet for kvinner er klart

Norges Håndballforbund har vedtatt at årets NM arrangeres med kun lag fra 2. divisjon og høyere. 

Det opplyser håndballforbundet på sine nettsider. NM-kampene blir de      første obligatoriske kampene som blir spilt i ny sesong. Topphåndballen blir gradvis gjenåpnet for trenings- og kampaktivitet i nær fremtid, mens det fortsatt er uavklart når trenings- og kampaktivitet for lag i lavere divisjoner kommer i gang. På bakgrunn av dette har forbundet vedtatt at NM kun spilles med lag fra 2. divisjon og høyere. 

I 2. runde tar Østsiden i mot Follo, mens FBK først går inn i 3. runde. Eirik Haugdahls elever møter vinneren av NIT/HAK-Vålerenga borte.

Tidligere FFK-spiss til 3.divisjonsklubb
Nora (22) perset igjen på Bislett

Nora Wold (22) har i disse koronatider prikket formen, noe hun på nytt viste under Boysen Memorial på Bislett. 

Med tiden 57.35 barberte hun på nytt krets- og klubbrekorden på 400 meter hekk - to uker etter at hun satt den forrige under et treningsstevne på Sentralidrettsanlegget. Nora startet som vanlig i et høyt tempo, men sto distansen helt ut.

Veteranen Elisabeth Slettum fra Skjalg løp inn til andreplass med 58.37, mens FIFs Marlene Aakre også perset med 12 hundredeler på 59.04. FIFs 16 år gamle talent Emma Skibstad Bekkevik fikk også testet seg mot de eldre løperne og kom i mål på respektable 64.20 på en sjuendeplass.. Ida Breigan noterte seg for 24,58 på 200 meter, mens Anniken Aarebrot løp 800 meter på 2.16.06.

Det var ellers mange internasjonale stjerner som deltok på Boysen Memorial og det var ikke uventet Ingebretsen-brødrene som stjal overskriftene. Jakob Ingebrigtsen vant 800 meter med sterke 1:46.44 og i sitt første løp på distansen på tre år perset han med nærmere tre sekunder. Filip Ingebrigtsen forbedret også sin personlige rekord, til 1:46.74, da han ble nummer. De to Sandnes-karene viste bunnsolid form og med mer fart og flere konkurranser i beina er nok 1:45-tallet innen rekkevidde.

FFK-spiller lånes ut

Phillipe Koko (21) lånes ut til Levanger.

Det bekreftet FFK i kveld - få timer før overgangsvinduet stenger. 

Koko har tilhørt a-troppen til FFK siden starten av 2019-sesongen og var en sentral brikke på FFK2 som tok steget opp fra 4. til 3. divisjon i fjor høst. Midtbanespilleren har selv uttrykt ønske om et utlån for å øke muligheten for regelmessig spilletid.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten og håper på en god sesong i Levanger. Jeg er her for å få spilletid og utvikle meg mest mulig. Jeg har fått positive signaler fra trenerteamet på at de vil gjøre alt de kan for at jeg skal bli best mulig, og jeg er 110% klar for å legge ned jobben som må gjøres. Jeg tror denne sesongen kommer til å bli veldig annerledes for meg og mange kommer til å bli positivt overrasket, sier Koko til FFKs hjemmesider. 

Samme kilde skriver at FFK-trener Bjørn Johansen har troen på et givende utlånsopphold for Phillipe og håper god matching hos Levanger kan gi et nytt steg i utviklingen til midtbaneterrieren. 

- Vi har hatt en god dialog med Phillipe og det er artig at han får muligheten i en såpass bra klubb som Levanger. Det var bra at dette løste seg, og vi håper at det blir bra for alle parter. Vi ønsker Phillipe masse lykke til, avslutter han.