Lokale jenter leverte varene blant landets beste turnere

 Sist helg var FIG-jentene til Nedre Glomma Turn på årets første konkurranse hos Holmen Tropp og Turn i Asker. 

Dette er den første av totalt tre FIG konkurranser i år der Norges beste turnere deltar.

Godt representert

Nedre Glomma Turn var godt representert av Leah Kristine Aarum, Nora Norvang Dalene, Amalie Norvang Dalene, Hedda Folden og Aurora Walen Arnesen sammen med trener Daniel Tarca. Mari Norvang Dalene og Celine Skår Knudsen måtte stå over denne gangen pga skade.

Lørdagens konkurranse for juniorgymnastene kalles FIG elite obligatoriske øvelser der de konkurrerer i fem ulike apparat; hopp, skranke, bom, frittstående og bevegelighet. 

I denne klassen endte Leah Kristine på en 4.plass allround av 20 utøvere med poengsummen 55,725. Hun kom på 1.plass i både hopp og skranke samt 2.plass i frittstående.

Lørdagen konkurranse for seniorgymnastene var en mangekamp der det deltok 31 utøvere. Her konkurrerer jentene i fire ulike apparat; hopp, skranke, bom og frittstående. I denne klassen endte Hedda på en 7.plass allround (45.500). 

Førsteplass i frittstående

Hun tok i tillegg 1.plassen i frittstående med en av dagens
høyeste vanskelighetsgrader i tillegg til dagens høyeste E-karakter(!) i dette apparatet. Hun kvalifiserte seg dermed til søndagens finale i frittstående. Aurora kom på en 11.plass (44,250).

Hennes beste apparat var frittstående der hun hadde en nydelig øvelse med musikken fra James Bond filmen “Spectre”. 

Nora, som i år er førsteårs senior, tok 20.plass (39,600). Noras beste apparat var bom og hun kjørte en flott og øvelse. 

Amalie måtte trekke seg i siste apparat pga skade, men
klarte allikevel å turne seg til et score på 40,700 med kun tre apparat. Hun tok 1.plass i skranke og 2.plass i bom, og kom dermed videre til finaler i begge apparat.

GULL

I søndagens finaler kjørte Amalie en enestående skrankeøvelse og forsvarte dermed lørdagens 1.plass med å ta gull.

Søndagens konkurranse for juniorgymnastene er en mangekamp lik konkurransen seniorene kjørte på lørdag med fire apparater. Dette var en ekstra spennende konkurranse for Leah Kristine sin del da dette for henne var siste kvalifisering før EM i Rimini. 

Leah Kristine kjørte på og hadde en utrolig stødig konkurranse. Hun endte på en flott 2.plass allround med score 44,750. Dagens beste apparat var hopp og bom der hun kom på 2.plass i begge apparater. Nå ventes det i spenning på EM uttak.

FIG-jentens neste konkurranse samlet er FIG2 i Hareid i september, men før det er det Senior NM i Ulstensvik.

Jan Tore Ophaug (47) tilbake i FFK – igjen!

Jan Tore Ophaug har flere perioder bak seg i FFK, både som spiller og trener. Nå gjør han nok en gang comeback på Stadion. 

Inn i utviklingsavdeling

Det melder FFK på sine hjemmesider. 

Ophaug skal nå inn i rollen som assistenttrener for Jørgen La Cour og G19 og rekruttlaget. 

Ophaug jobber fra før av på Wang Toppidrett, og vil fortsette å kombinere denne rollen med sin nye jobb i FFK. 

Fornøyd utviklingssjef

Magnus Pettersen, utviklingsansvarlig i FFK, er strålende fornøyd med sin nye ressurs. 

– Jan Tore bringer med seg toppspillererfaring og erfaring som trener fra høyt nivå. Han har et stort hjerte for klubben, og han brenner veldig for spillerutvikling. Han vil passe perfekt inn i den sultne trenerstaben vår og blir en flott sparringspartner for Jørgen fremover, sier han til klubbens hjemmesider. 

Gjorde comeback med NM-gull

Kraftfaren Bjørn Andreas Bull-Hansen (51) fra Slevik gikk til topps i NM for veteraner i Bergen.

Etter ti år borte fra nasjonale mesterskap gjorde 51-åringen comeback sist helg.

Lenjaløfteren feide alle konkurrenter til side i klassen veteran 50-59 år, minus 93 kilosklassen.

Med 217,5 kilo i knebøy, 152,5 kilo i benkpress og 250 kilo i markløft gjorde sammenlagtresultatet på 620 kilo at han slo andremann med 75 kilo.

Det ble også et norgesrekordforsøk på 273 kg i markløft, men dette ble dessverre litt for tungt denne gangen.

Fikk seg jobb etter et møte på stadion

NAV Fredrikstad og FFK samfunn hadde en vellykket sommerjobbmesse for ungdommer (16-29 år) på Fredrikstad stadion.

Da dørene åpnet onsdag klokken 14 var det allerede kø av sommerjobbsøkende ungdom utenfor VIP-inngangen. 

10 arbeidsgivere stod klare i restauranten som var rigget for sommerjobbmesse og så frem til å treffe mange spente ungdommer. 

For flere av ungdommene var dette det aller første møtet med arbeidslivet. Karrieresenter Østfold og NAV Eures var også til stede for å veilede ungdommen om jobbsøknad og CV, utdanningsmuligheter og jobbmuligheter i utlandet.

Netan Sansara i FFK Samfunn og NAV ansatte ønsket ungdommen velkommen og det tok ikke mange sekunder før praten var godt i gang mellom arbeidsgivere og arbeidssøkere, kun avbrutt av noen lange blikk ut mot gressmatta der A-laget trente. Spenningen som nok mange av ungdommene kjente på når de gikk opp trappa forsvant da de kom inn og fikk kjenne på den gode atmosfæren på Fredrikstad stadion.

Ungdommen hadde 2,5 time på seg til å vise seg frem og snakke med 10 arbeidsgivere fra forskjellige bransjer med stillinger innen f.eks. helse, butikk/handel, vedlikehold, lager/logistikk og restaurant. Når messen var ferdig hadde over 200 vært innom for å snakke med arbeidsgiverne om muligheter for sommerjobb og vi var vitne til mange gode samtaler.

- Vi er meget fornøyde med gjennomføringen av jobbmessen og Fredrikstad stadion var en flott arena for arrangementet og vi gleder oss til videre samarbeid med FFK Samfunn» sier Björn Bergman i NAV Fredrikstad. 

‘- FFK vil ta samfunnsansvar og ved å ha et prosjekt som sommerjobbmessa tar vi dette ansvaret. Det var fantastisk å se 179 ungdommer komme gjennom dørene på FFK Stadion. Vi håper at vi i fremtiden kan ha flere av disse prosjektene med flere av våre samarbeidspartnere for å gi fredrikstads befolkning sjansen til å finne arbeid. Dette er fantastisk for oss som klubb både for å vise at vi er aktive i lokalsamfunnet vårt og ta samfunnsansvar rundt våre bærekraftsmål, sier Netan Sansara.

Johannes ble nordisk mester

Johannes Mohn Pettersen fra Saltnes ble i helgen nordisk mester i karate i Reykjavik på Island.

Norge stilte med 22 deltagere i mesterskapet, men Johannes var den eneste som kunne returnere med en medalje av edleste valør. 

Den oppofrende unggutten vant i minus 55 kilosklassen. Han er til daglig elev ved Wang Toppidrett og er spådd en stor karriere. 

Martine til topps - vant med en kilos margin

Her smiler juniorløfteren Martine Larsen fra Lenja Atletklubb etter at hun tok et knepent NM-gull i pluss 84 kilos under NM i styrkeløft i Bergen.

Norgesmesterskapet i styrkeløft for ungdom og junior ble arrangert 11-14 april i Bergen av Odin SK.

Lenja Atletklubb stilte med fire deltagere, en junior og fire ungdommer.

Martine Larsen seiret i  +84 kilo.

Med 157,5 kilo i knebøy lå Martine godt ann, men da konkurrenten Sarah Rosåsen satt norgesrekord i benkpress måtte alle kluter til i markløft-konkurransen.

185 kilo gikk opp i hennes sisteløft og gjorde at Fredrikstad-jenta fikk en total på 427,5 kilo, kun en kilo mer enn sølvet.

Resten av Lenjas løftere deltok på søndag.

Her var Eirik Engø Monsen og Theodor Tvete først ut, begge i undom  minus 83 kilo.

Eirik løftet serien 150-97,5-187,5 totalt 437,5 kilo, personlig rekorder i både benk og sammenlagt og dette holdt til en 11. plass.

Theodor løftet 200-171-210 totalt 581 kilo og satt norgesrekord i benk, sammenlagtresultatet holdt til bronsemedalje.

Christian Fiedler Vikesland i minus 93 kilo passerte den magiske 200 kilosgrensa i knebøy. Etter å ha satt en komfortabel åpning på 190 kilo forsøkte han på 200 kilo  i sitt andreløft, men dette ble dessverre underkjent. Han lykkes derimot i sitt sisteløft. Videre ble det 117,5 kilo i benkpress og 205 kilo i markløft,  sammenlagt 522,5 kg og 5. plass.

Sebastian Alexander Dahl debuterte på NM i minus 105 kg og løftet 170-117,5-195 totalt 482,5 kilo, personlig rekord i alle øvelser og en 11. plass sammenlagt.

Tidligere FFK-spiller klar for 08

Sarpsborg 08 har engasjert Olav Øby (29) som speider for å kartlegge spillere på Island og i Norge. 

Det melder Sarpsborg Arbeiderblad

29-åringen er dermed tilbake i klubben der han spilte på juniorlaget før han tok steget opp i A-troppen. Totalt spilte han nesten 50 kamper for A-laget til Sarpsborg 08.

– Jeg synes dette er veldig stas. Det er litt som å komme hjem igjen. Jeg har hatt litt dialog med Bjørge (Øiestad), og synes det er veldig kult at jeg får denne muligheten, sier Olav Øby til Sarpsborg Arbeiderblad.

Etter tiden i S08 har han spilt for klubber som Kristiansund, FFK, Kongsvinger, KFUM Oslo, Strømmen og KR Reykjavik på Island.

Før denne sesongen signerte han for Kjelsås, som spiller i 2. divisjon.

Sportssjef Hampus Andersson er fornøyd med at de har utvidet staben som speider spillere.

– Olav spilte på Island i fjor, og han skal hjelpe oss med sin ekspertise på det islandske markedet. I tillegg blir han en ekstra ressurs for oss i Oslo-området. Vi har i første omgang en avtale med Olav fram til sommeren, sier Andersson.

Sarpsborg 08 har tidligere hatt suksess med å hente spillere fra Island, men nå er det lenge siden det var spillere fra sagaøya i klubben.

– Island er et interessant marked for oss. Da jeg var i Häcken, traff vi bra på flere spillere derfra. Det var en periode der mange islandske spillere forsvant i ung alder til Italia og England, men vi føler at det ikke skjer på samme måte lenger. De befinner seg fortsatt på Island, og da er det interessant for oss, sier sportssjefen.

To råderekrutter på pallen

Finfelten på Landsdelskretsstevne for Viken 2 krets som ble utsatt 10. mars, ble i helgen arrangert i Sør-Odal. 

I fint vær, men utfordrende vind, gjennomførte 98 skyttere først 30 skudd innledende, deretter var det 12 skudd i finalen for de beste i hver klasse. 

I klasse rekrutt inntok Knut Martin Bach Ørmen fra Råde skive 2 i finalen etter 27 treff innledende, ett treff bak lederen. Lagkamerat Birk Revhaug kvalifiserte også for finale, med 25 treff la han seg ned på skive 7. 

Birk skjøt 10/2 i finalen og tok ledelsen med 35/2 totalt, en ledelse han beholdt fram til skive 3 fikk anvist. På skive 2 skjøt Knut Martin også 10/2, dermed 37/2 og ledelse før siste skive skulle anvises. 

Og når lederen kun fikk anvist 6/0 i finalen og 34/0 totalt, var Knut Martin blitt Landsdelskretsmester i felt, mens Birk ble nr 3. Imponerende av rådeguttene som har satset felt i vinter og fått betalt for det.

Ble seriemestere – nå vil Østsidens håndballdamer sikre opprykket

Med kun to tap denne sesongen, har Østsidens damelag gjort en strålende sesong i 3. divisjon. Denne uken kan opprykksdrømmen gå i oppfyllelse. 

Som seriemester i 3. divisjon, får nemlig Østsiden mulighet til å ta seg opp til 2. divisjon gjennom en opprykkskvalifisiering. Der skal de møte Gøy fra Oslo og Ull/Kisa fra Jessheim.

De to beste lagene i kvalifiseringen får plass i neste års 2. divisjon.

– Dette er det store målet, og vi har et godt håp om at vi skal klare det. Men vi forventer to knalltøffe kamper, sier Sebatian Guttulsrød, lagleder i Østsiden.

Nå frir de til publikum og håper på en skikkelig fest i Kongstenhallen når Gøy kommer på besøk førstkommende onsdag.

– Det hadde vært morsomt og fint for jentene om vi kunne fylt opp tribunene med et skikkelig hjemmepublikum på onsdag. Det trenger vi. Så nå frir vi til alle som ønsker å se god håndball. Kom til Kongstenhallen på onsdag klokken 20.30, oppfordrer han.

Han legger ikke skjul på at det er viktig at klubben får et damelag i 2. divisjon.

– Det er veldig viktig, slik at vi på sikt klarer å holde på de unge spillerne våre lenger. Da er vi helt nødt til å ha gode forbilder på et litt høyere nivå enn i dag for å klare det. Så for klubben er det viktig å rykke opp, sier han.

I teorien kan opprykket sikres allerede på onsdag. For tirsdag kveld barker Ull/Kisa og Gøy sammen. Vinner Ull/Kisa den kampen, samtidig som at Østsiden vinner mot Gøy på onsdag, er opprykket et faktum.

– Ull/Kisa er nok den tøffeste motstanderen, så får vår del hadde det vært deilig om vi kunne sikret et opprykk allerede før vi reiser til Jessheim på søndag, sier han.