Ardo laat nieuwe testen uitvoeren

Bij het groenteverwerkend bedrijf Ardo in Ardooie worden vandaag opnieuw coronatest uitgevoerd.

Er worden zo'n 20 werknemers van de wortelwasserij van Ardo  getest op corona. Twee van hun collega's bleken vorige week besmet te zijn met het virus. 

Lees hier meer.

12 West-Vlaamse gemeenten boven de corona-alarmdrempel

Tussen 7 en 13 augustus waren er per dag gemiddeld 574 besmettingen, 5 procent minder dan een week eerder.

Bekijk hier de West-Vlaamse cijfers. 

Koksijde Yachting Club dicht na coronabesmetting

De Koksijde Yachting Club moet de deuren sluiten nadat een keukenmedewerker positief testte op het coronavirus. Alle activiteiten worden voorlopig afgelast, bevestigt beachmaster Christ'l Smet. Lees hier meer.

20 West-Vlaamse gemeenten boven corona-alarmdrempel

Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt dan wel, maar het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt toe. 20 West-Vlaamse gemeenten overschrijden op dit moment de corona-alarmdrempel. Lees hier meer.

"Niet het moment om massaal naar de kust te reizen"

"Het is niet het moment om massaal naar de kust te trekken", zei Yves Stevens, woordvoerder van het Crisiscentrum, vrijdag op de persconferentie over het coronavirus. "Samenscholingen op het strand bijvoorbeeld moeten we nu absoluut vermijden."

Lees hier meer.  

94 op 817 werknemers positief bij Westvlees

Na de corona-uitbraak in de afdeling 'snijzaal' van Westvlees, werden de afgelopen week alle werknemers getest. Van de 557 geteste werknemers, zijn er nog 20 positieve gevallen. 

Lees hier meer. 

22 West-Vlaamse gemeenten boven alarmdrempel

In de periode van 4 tot 10 augustus raakten gemiddeld 605,7 mensen per dag besmet met het coronavirus. Het gaat om een stijging met 9 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen, zo blijkt vrijdag uit de dagelijkse update van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal testten in ons land sinds het begin van de pandemie al 76.191 mensen positief.

Bekijk hier de West-Vlaamse cijfers

Westtoer: "zoek rustige plekken aan de kust"

Het provinciebedrijf Westtoer raadt voor het komend weekend aan om vooraf de kustbarometer te raadplegen om de rustige plekken aan zee op te zoeken.

Door minder tropische temperaturen en minder treinen naar zee verwacht men een minder druk weekend dan vorige week. Ook in de hotels en de andere logiesvormen zijn er nog mogelijkheden.

“De Kust is er voor iedereen. Wie zich goed informeert en de maatregelen volgt, kan ook nu heerlijke vakantiemomenten beleven. Respect voor richtlijnen zijn in de huidige omstandigheden meer dan belangrijk”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Lees meer

Ook geen Veurne La Fête dit jaar

Het coronavirus blijft roet in het eten gooien voor heel wat evenementen. Ook Veurne La Fête moet worden geschrapt.

Na veel wikken en wegen moet de organisatie dan toch de handdoek in de ring gooien. Er komt dit jaar op 4 september geen zevende editie van Veurne La Fête. Na Historisch Veurne, de Boetprocessie en de Julifoor is het stadsfestival het volgende topevenement dat moet worden geannuleerd.


Eerder was ook al beslist om de Sporkin Stadstriatlon en de stratenloop Laat Mie Moar Lopen te schrappen. (Foto Stad Veurne)

24 gemeenten van bij ons boven alarmdrempel

Houthulst blijft de lijst aanvoeren met omgerekend 89 besmettingen. Het gaat concreet om 9 inwoners die besmet zijn. Opvallend is dat Roeselare op de vierde plaats staat. Daar zijn nu 39 besmettingen of 62 als je het omrekent naar 100.000 inwoners. Onderaan zien we dat Ledegem, Bredene en Knokke-Heist blijven flirten met de alarmdrempel. Bekijkhier de kaart