Comet stopper aktiviteten

Comet Bredde har besluttet å utsette oppstart og treninger i første omgang ut uke 33. Comet Elite forbereder seg i henhold til forbundets veiledninger med helsefaglig assistanse og profesjonelt renhold. Treningskampen mot Stjernen førstkommende søndag skal antagelig gå i Halden ishall som planlagt.

Idrettsrådets aktivetsskole avlyst

Tidligere i kveld kom  nyheten om at Kvik Halden FK har stanset all aktivitet i klubben ut uka grunnet oppblomstringen av koronasmitte.

Tirsdag kveld får HA bekreftet at også Halden Idrettsråds aktivitetsskole, som skulle vært arrangert også onsdag og torsdag, er avlyst.

"På bakgrunn av dagens oppdateringer angående smittesituasjonen for Covid 19, har jeg i samråd med styreleder Torhild Grimseth Huseby blitt enige om at vi innstiller ferieaktivitetene for barna. Vi mener det ikke er forsvarlig slik situasjonen er nå. Det er blant annet påvist smitte ved SFO Hjortsberg." skriver HIRs daglige leder Stian Mjølnerød-Lie.

Info blir sendt ut til deltakerne nå i kveld (tirsdag).

Kvik stanser all aktivitet grunnet Covid-19

Kvik Halden FK har i kveld (tirsdag) besluttet at all organisert aktivitet i regi av klubben stoppes ut uke 33. Dette ser klubben som en nødvendig oppbremsing for å bidra til at Covid-19 smitten ikke sprer seg ytterligere.

"Dette gjelder aktivitet(treninger/kamper) som er i regi av klubben. Vi skal ikke drive med noen trening på Strupe, men heller ikke løpe organisert på Venås etc.", skriver Kvik Halden på sin hjemmeside.

A-lag herrer vil fortsatt gjennomføre sine treninger på Halden stadion og forberede seg til lørdagens seriekamp mot FFK.

Deltar i Mesternes Mester

Den tidligere Halden-løperen Anne Margrethe Hausken Nordberg er en av deltakerne i Mesternes Mester, som skal vises på NRK vinteren 2021.

Hun tok individuelt VM-gull i orientering i 2008. Men så sent som i 2019 stilte tre barnsmoren til start i VM i orientering i Østfold. Hun har forøvrig tatt 11 VM-medaljer og 30 NM-gull gjennom sin lange karriere,

Disse er med: Aksel Lund Svindal (37), Johann Olav Koss (51), Cecilie Leganger (45), Linda Medalen (54), Anne Margrethe Hausken Nordberg (44), Synnøve Solemdal (30), Håvard Tveten (42),  Øystein «Pølsa» Pettersen (37), Magnus Midtbø (31) og Genette Våge (22).

Sterkt levert av Håkon Hansesæter

16 år gamle Håkon Hansesæter deltok i NM i mangekamp i helgen, og viste at det vokser godt i friidretten i Aremark bak stortalentet Henriette Jæger. Håkon gjorde sine saker svært godt, og ble nummer 2 i G16-klassen. Han oppnådde poengsummen 5396 i tikamp, etter følgende enkeltresultater i øvelsene: 12.36 (100 m), 5.38 (lengde), 13.68 (kule), 1.73 (høyde), 56.13 (400 m), 15.43 (100 m hekk), 40.01 (diskos), 3.00 (stav), 43.50 (spyd) og 5.38.89 (1500 m).

Ung haldenser trener med landets beste

Kristian Lorentzen fra Halden deltar nå på Equinor talentleir i Porsgrunn. Spillerne som er plukket ut til å delta på leiren er noen av landets beste fotballspillere i alderen 14 til 16 år. Etter en tøff vår med mye egentrening på grunn av koronasitasjonen får Halden-talentet endelig spilt sammen i regi av Landslagsskolen.  

– Det er kult å endelig få deltatt på leiren, sier hovedpersonen selv. 

Det har vært mye oppmerksomhet rundt frafall i fotballen ettersom COVID-19 la mange begrensninger på treningsmuligheten til spillerne. Men Kristian Lorentzen fra Halden har klart å holde ferdighetene ved like gjennom våren og sommeren.  

− Jeg har vært flink til å trene alternativt i koronaperioden. Jeg har fokusert mye på trening alene eller med noen få kompiser. Jeg har jobbet mye med teknikk, styrke og kondisjon sier, Kristian. 

Og nå er Haldenseren klar for å vise seg fram fra sin beste side under talentleiren i Porsgrunn.  

− Det er utrolig stort å få delta på Equinor talentleir. Her får jeg trent med mange andre gode spillere, kjent på nivået blant de beste i landet og ikke minst utvikle meg enda mer som fotballspiller sier, Kristian. 

Også haldenseren Adhurim Mjekiqi (f. 2004) er med på leiren, han spilte for Kvik Halden fram til høsten 2018, og er nå i Sarpsborg 08.

Godt å kunne få gjennomført leiren  

NFF Landsslagskolen som støttes av Equinor Morgendagens Helter handler om å videreutvikle de beste fotballtalentene vi har her i landet, for å kunne få frem fremtidens landslagsspillere. Mange av de spillerne som deltar på Equinor talentleir vil være aktuelle for U-landslagsspill utover høsten.  

−  På Equinor talentleir ser vi at spillerne vokser ved at de får trene sammen med de beste i sin aldersgruppe. De blir også veiledet av noen av de mest kompetente trenerne som fotball-Norge kan tilby. Kristian har virkelig bitt godt fra seg på leiren. Det er ingen tvil om at han har holdt formen ved like i koronaperioden, og det er slike forbilder vi ønsker å støtte slik at de kan ta steget videre, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter. 

Høyaktuelle landslagspillere  

På leiren deltar rundt 150 av de mest lovende fotballtalentene i Norge: G15 og G16-landslaget, to skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på G15 og G16, og to tropper med spillere fra G14. Det har blitt lagt ned et enormt stort arbeid de siste årene for å utvikle unge fotballspillere i Norge, og dette har også gitt gode resultater på de internasjonale rankingene. Arbeidet med å utvikle talentfulle fotballspillere skal forsterkes enda mer slik at vi også i fremtiden kan ha slagkraftige landslag.  

− Arbeidet med å utvikle fotballspillere er en langsiktig prosess, og vi er nødt til å gi et godt tilbud til de spillerne som ønsker å pushe seg selv for å kunne nå toppen. Vi har over tid sett at modellen vår med Landslagsskolen gir gode resultater, og flere av de som nå er etablerte toppspillere har vært innom vår modell. Dette inspirerer oss til å fortsette med talentutvikling, sier Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF.  

Talentleieren som vanligvis går av stabelen i juni er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene. 

Kvik Halden tar koronahensyn - treningskamper avlyst

Økende smitte i lokalsamfunnet gjør at Kvik Halden har innført nye og strengere restriksjoner. Nylig ble klubbkontoret på Strupe igjen stengt for besøkende, og nå avlyser klubben også treningskamper mot utenbys lag.

"Klubben ønsker ikke å ta unødvendige sjanser etter den siste uken med økende smitte i områdene rundt Halden. I den forbindelsen skal ingen av klubbens lag spille noen treningskamper eller turneringer mot lag utenfor Halden den kommende uken (uke 33)", opplyser Kvik Halden FK.

De som er satt opp med seriekamper gjennomfører disse, men alle som har avtalt ikke- obligatoriske kamper mot lag utenfor Halden, skal avlyse.

"Kvik Halden FK ønsker ikke å være noen gledesdreper for mange barn og unge, men vi ser oss nødt til å bremse litt vi og for å bidra til at det ikke blir helt stopp. Håper på forståelse.", skriver klubben.

Sterk tennis-innsats

Tennistalentet Mathea Henriksen fra Halden Tennisklubb har levert sterk tennis de siste dagene, da landets beste 11- og 12-åringer var samlet til Landsturneringen U12 på Nordstrand i Oslo. 

Hun spilte seg helt til semifinalen i både single og double etter imponerende innsats. I semifinalen kom hun under 0-2 i sett, men kom sterkt tilbake til 2-2. I det avgjørende settet ble det til slutt et nervepirrende tiebreak, der hun tapte. 

I double ble det tap mot paret som var førsteseedet i turneringen. Etter sju dager med tennis i flott vær i Oslo reiste dermed Mathea hjem med to bronsemedaljer.

Pers og klar ledelse for Henriette Jæger

Henriette Jæger leder NM i mangekamp på Fagernes klart etter første dag. 17-åringen fra Aremark startet med å sette personlig rekord på 100 meter hekk, med tiden 13.66. Til tross for en svak motvind. I høyde ble det 1.71, fire centimeter under pers. Så smalt hun til med ny utendørspers i kule med 13.86. Den siste øvelsen lørdag var 200 meter, men her var Henriette uheldig med vinden. I sterk motvind løp hun inn til 24.34, et godt stykke bak hennes pers fra i fjor på 23.79. Totalt har hun 3627 poeng etter første dag, og en ventet og soleklar ledelse i 17-årsklassen.  Søndag avslutter stortalentet sjukampen med lengde, spyd og 800 meter. Med resultater rundt årsbeste søndag, vil hennes egen aldersrekord i mangekamp (5875) ryke med god margin. Håkon Wiig ligger på 3. plass, like bak sølvet i G16-klassen etter fem av ti øvelser.

Wessel med videre i Comet

Den offensive backen Patrick-Karlsen Wessel har signert en ny 1 års avtale med Comet. Backen kom tilbake til Comet før 2018/19 og leverte 25 poeng på 18 kamper for de grønne. Fjoråret var preget av skader, og han fikk kun med seg åtte seriekamper for Comet.

Han står med totalt 81 poeng på 99 kamper for de grønne.

- Patrick er en offensiv back som er trygg med pucken. En viktig spiller i overtall, noe han også kommer til å bli denne sesongen. Dessverre ble fjoråret ødelagt av skader, men det er en revansjesugen Wessel som nå har signert ny kontrakt, sier Martin Engebretsen i Comet Sport.

Patrick Karlsen-Wessel er fornøyd med ny kontrakt.

- Det blir veldig bra med en ny sesong, etter et fjorår med mye skader. Jeg er veldig motivert, og vi har beholdt stammen i laget fra i fjor. Nå er det bare å få på plass det siste krydderet, så skal dette bli veldig bra, sier han.