18 nye smitta i Ullensvang

Ullensvang kommune melder at det onsdag 2. februar er registrert 18 nye stadfesta positive PCR-testar.

Tysdag var talet 51.

2.627 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 2.627 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 565 færre enn samme dag forrige uke, og 3.301 færre enn fredag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 4.039 smittede per dag.

Tidligere innebar testregimet at en større andel av befolkningen ble anbefalt å ta en PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest. Omleggingene i testregimet har påvirket antallet registrerte tilfeller.

Smittetallene er høyest i Østensjø bydel. Her er det et smittetrykk på 10.091 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Smittetoppen i Oslo var forrige døgn med 5.928 tilfeller. Til sammen er 182.540 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

14.970 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 14.970 koronasmittede i Norge. Dette er 1.633 flere enn samme dag i forrige uke.

Det viser tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

24. januar gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre koronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.

Tolv koronapasienter innlagt i Helse nord – én mindre enn dagen før

Lørdag var det innlagt tolv pasienter med korona i Helse nord. To koronapasienter på intensiven utgjorde 5 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter lørdag var én mindre enn dagen før, mens det var like mange som før med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 1,2 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 5 prosent av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får én respiratorbehandling, noe som er like mange som dagen før.

Lørdag var det totalt 243 pasienter med koronavirus innlagt på norske sykehus. Det var 20 færre enn dagen før.

Helse nord driver sykehusene i Nordland og Troms og Finnmark og eier sykehusforetakene Finnmarkssykehuset, Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Nordlandssykehuset og Helgelandssykehuset.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 45 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 24. november 2021. Koronapasientene utgjorde da 4,5 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

39 koronapasienter innlagt i Helse vest – tre færre enn dagen før

Lørdag var det innlagt 39 pasienter med korona i Helse vest. Ti koronapasienter på intensiven utgjorde en tredel av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter lørdag var tre færre enn dagen før, mens det var like mange som før med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 2 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de en tredel av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får ni respiratorbehandling, noe som er like mange som dagen før.

Lørdag var det totalt 243 pasienter med koronavirus innlagt på norske sykehus. Det var 20 færre enn dagen før.

Helse vest sørger for spesialisthelsetjenester for 1,1 millioner innbyggere på Vestlandet og eier sykehusforetakene Helse Førde, Helse Fonna, Helse Bergen og Helse Stavanger i fylkene Vestland og Rogaland.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 73 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 19. desember 2021. Koronapasientene utgjorde da 4,9 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

175 koronapasienter innlagt i Helse sør-øst – 13 færre enn dagen før

Lørdag var det innlagt 175 pasienter med korona i Helse sør-øst. 38 koronapasienter på intensiven utgjorde 27,3 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter lørdag var 13 færre enn dagen før, mens det var én færre med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 3,5 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 27,3 prosent av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får 22 respiratorbehandling, noe som er én flere enn dagen før.

Lørdag var det totalt 243 pasienter med koronavirus innlagt på norske sykehus. Det var 20 færre enn dagen før.

Helse sør-øst er det største av de fire regionale helseforetakene i Norge og sørger for spesialisthelsetjenester til 3 millioner mennesker i Innlandet, Oslo, Vestfold og Telemark, Viken og Agder.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 269 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 7. april 2021. Koronapasientene utgjorde da 6 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

243 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – 20 færre enn dagen før

Lørdag var 243 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på 20 pasienter fra dagen før.

Koronapasientene utgjør 2,6 prosent av de totalt 9.371 innlagte pasientene på sykehus i Norge lørdag.

51 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på tre fra dagen før. Koronapasientene på intensivavdelingene utgjør 21,2 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av koronapasientene på intensiv får 33 respiratorbehandling. Det er én flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt lørdag.

Fordelingen av koronapasienter blant de ulike helseregionene er som følger (prosentandel av regionens totale innlagttall i parentes): 175 hos Helse sør-øst (3,5), 39 hos Helse vest (2), 17 hos Helse Midt-Norge (1,3) og tolv hos Helse nord (1,2).

Av pasientene på intensivavdeling er regionfordelingen som følger (prosentandel av regionens totale intensivinnlagte i parentes): 38 hos Helse sør-øst (27,3), ti hos Helse vest (34,5), to hos Helse nord (5) og én hos Helse Midt-Norge (3).

Dagen med flest innlagte koronapasienter hittil i pandemien er 17. desember 2021. Da var 383 covid-pasienter innlagt, noe som utgjorde 4,1 prosent av de totalt 9.253 sykehuspasientene den dagen. Forrige topp var i forbindelse med den aller første smittebølgen. 1. april 2020 var 325 koronapasienter innlagt på sykehusene.

Helsedirektoratets tall viser ikke om koronapasienter er innlagt som følge av koronavirus eller om de er innlagt for noe annet, men har fått påvist korona.

Siden februar 2020 har 736.051 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser lørdagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

5.928 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn – ny rekord

Det er registrert 5.928 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.146 flere enn samme dag forrige uke, og 764 flere enn torsdag. Dette er også det høyeste tallet på ett døgn så langt.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 4.003 smittede per dag.

Tidligere innebar testregimet at en større andel av befolkningen ble anbefalt å ta en PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest. Omleggingene i testregimet har påvirket antallet registrerte tilfeller.

Smittetallene er høyest i Østensjø bydel. Her er det et smittetrykk på 9.975 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Forrige smittetopp i Oslo var for torsdag denne uka, da det ble registrert 5.164 smittede. Til sammen er 179.838 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

FHI tror tiltak kan gi mer fravær enn koronasykdom

Sykefraværet er høyt fordi folk må isolere seg, ikke fordi så mange er koronasyke, ifølge beregninger fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Ifølge VG kommer dette fram i en rapport som FHI denne uka leverte til Helsedepartementet.

FHIs beregninger tilsier at bortimot 450.000 personer kan bli borte fra jobb samtidig under en topp i omikron-bølgen.

Samtidig kan en smitteøkning som kommer av eventuell fjerning av regler for isolasjon, føre til at flere må være hjemme fordi de er syke. Men FHI tror ikke det vil øke fraværet mer enn isolasjonsreglene som er i dag.

(©NTB)

21.519 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 21.519 koronasmittede i Norge. Det er 3.439 færre enn samme dag i forrige uke.

Dette kommer fram i tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

24. januar i år gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre koronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.