Lofoten Motorsport Klubb mintes de omkomne

Søndag kveld mintes NMK Lofoten Motorsport Klubb de fem omkomne i den tragiske hyttebrannen.

-    Vi la ned hvite roser og tente lys på depotplassen til familien Hovde. Mogens Pareli Krogh Hovde (15) var medlem og fører i klubben. Dette er bare så veldig trist, meningsløst og ufattelig, det er nesten ikke mulig å sette ord på tragedien, sier Tom-Arne Utne, leder i NMK Lofoten Motorsport Klubb.

Minneord

I forbindelse med minnestunden i Lofoten Motorsport Senter på Evjen ble denne minnetalen holdt:

«Den 30.12.2020 fikk hele Norge melding om det tragiske skredet i Gjerdrum. En tragedie som mange følte på, en tragedie som ga en påminnelse om hvor fort ting kan endre seg, og at vi må ta vare på de som står oss nær.

16.01.2021 ble vi lamslått av en ny tragedie; hyttebrannen i Risøyhamn hvor fem personer omkom, fire av dem barn og ungdom. Det finnes ikke ord å sette på en slik tragedie som har rammet Lofoten, lokalmiljøet og oss som klubb. På en liten plass hvor alle kjenner alle, er det mange som føler dette tett på seg. Det er mange som trenger en skulder å støtte og trøste seg til i tiden framover. Vi må stå sammen og hjelpe hverandre i tiden som kommer. Vi har alle så mange gode øyeblikk og minner fra tiden i lag, minner som vil hjelpe oss gjennom den tunge tiden vi nå går gjennom. Våre varmeste tanker går til alle berørte i den tragiske ulykken.»

Mange tilstede

- Vi var mange medlemmer av motorklubben tilstede på minnemarkeringen, 38 i tallet. Dette er bare så ufattelig, meningsløst og tragisk, avslutter en rørt Tom-Arne Utne. 

- Far til to av barna

– Mannen som berget seg ut, er far til to av barna, mens kvinnen som omkom, er mor til de to andre barna, sier politiinspektør Per Erik Kalland Hagen til NTB.

Totalt seks personer var i hytta som brant ned. De omkomne etter brannen er foreløpig ikke formelt identifisert.

 ID-gruppen til Kripos er med i identifiseringsarbeidet, ifølge NTB. 

Kirkene holder fremdeles åpent

Også mandag vil kirkene i Svolvær og Henningsvær være åpne for lystenning, samtale og stillhet. Det melder Kirken i Vågan.

- Det kan være godt for både unge og gamle å komme inn i kirkens rom som har plass til oss og hele livet vårt. Kanskje kan det være særlig fint for skolebarn som savner sine skolekamerater å få komme. Vi holder i utgangspunktet åpent fra 17 til 19, men vi vil holde åpent lengre ved behov, informerer kirken.

Fortsetter arbeidet i branntomta

Leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen, opplyser mandag formiddag at Kripos fortsetter arbeidet på branntomta etter hyttebrannen i ved Risøyhamn natt til lørdag. 

Mandag formiddag ble navn på de fem som omkom i brannen frigitt.

Kommunen: Fortsetter arbeidet i det psykososiale kriseteamet

- Det psykososiale kriseteamet jobber videre. De har delt seg inn i fem arbeidsteam som jobber inn mot hver familie og mot skolene, opplyser ordfører i Vågan kommune, Frank Johnsen mandag morgen. 

- Vi har også sagt at vi håndterer dette en tid framover. Men dette vil ta lang tid, og vi kan være nødt til å be om hjelp utenfra, sier han.