Mossing Geir Meum Olsen er én av tre kulturprofiler som ble tildelt gledesglasset under Dramatikerforbundets årsmøtefest den 5. april.
Prisen fikk han etter å ha debutert som skuespiller i den egenproduserte monologen «Kan du sette deg ned Gud, vi må snakke sammen».
Ikke regnet med det
Forbundet gir prisen til personer de mener har utmerket seg innenfor kulturlivet det siste året, og gledesglasset er altså et Magnorglass med Ingri Egebergs strek.
– Kjempehyggelig, men jeg hadde aldri regnet med at jeg skulle få den prisen, sier Geir Meum Olsen til Moss Avis etter det ble kjent at han fikk utdelt Gledesglasset
Dette skriver Dramatikerforbundet om utdelingen av Gledesglasset til Geir Meum Olsen for hans monolog «Kan du sette deg ned Gud, vi må snakke sammen» som hadde urpremiere på Nonstopfestivalen i Moss i fjor. Da var Meum Olsen attpåtil festivalsjef:
Geir Meum Olsen har en lang karriere bak seg, men denne gangen dreier det seg om en ny og uventet suksess. Etter en karriere som spenner fra revy, serier, spillefilmer, mer serier og festivalarrangør, debuterte Geir Meum Olsen som skuespiller i sin egen monolog i fjor. Som styremedlem i forbundet stiller Geir Meum Olsen alltid raust opp når det er oppgaver som må utføres. Som menneske har han åpnet hjemmet sitt som fosterforelder. Og han er raus med sine ord. Vi spår at han har en lang karriere foran seg.
Miniturné
Dramatikerforbundets Gledesglass er et Magnorglass med Ingri Egebergs strek, og deles ut av forbundets styre.
– Hva er planene fremover nå?
– Videre planer er det absolutt. Blant annet skal jeg gjøre noen forestillinger av «Kan du sette deg ned Gud, vi må snakke sammen» ute i hagen på Røed gård på Jeløy. Så blir det noen forestillinger på Edderkoppen i Oslo i september, samt Festiviteten i Haugesund, Ibsenhuset i Skien og Kilden i Kristiansand, sier Meum Olsen som legger til at han bare måtte teste forestilling utendørs på Røed.
– Det blir veldig gøy å begynne igjen på Røed, sier mossingen.
Egentlig var det ikke meningen at det var han selv som skulle stå på scenen og framføre monologen i fjor.
Givende
– Frank Kjosås gjorde nemlig en lesning av teksten på Nonstop-festivalen i fjor. Men så fikk han flere filmroller og hadde ikke anledning. Vi tenkte på å utsette det, men så var det noen som sa, hvorfor gjør du det ikke selv? sa Meum Olsen til Moss Avis før urpremieren i fjor.
Når det likevel ble monolog, synes han det var veldig moro å gjøre den, men han har fortalt at det var en intens men givende øvingsperiode i forkant.
– En halvannen times monolog er faktisk litt, man skal være litt skjerpa da. Det gir meg mye å gjøre den og etter hvert som man blir tryggere i rollen og det å stå foran publikum, så er det en morsom opplevelse, sier Meum Olsen, som gleder seg til å ta med seg monologen på en liten miniturné.