Fakta om badetemperaturen i sjøen i dag

Oversikten viser når på dagen havet er på sitt varmeste, ved utvalgte kystbyer i Norge tirsdag. Bølgehøyde på samme tid og sted i parentes.

* Oslo: 11,3 grader mellom klokken 17 og 19 (0,1 meter).

* Bergen: 9,8 grader mellom klokken 17 og 18 (0,1 meter).

* Stavanger: 10,6 grader mellom klokken 14 og 19 (0,1 meter).

* Trondheim: 7 grader klokken 19 (0,1 meter).

* Kristiansand: 9,4 grader mellom klokken 16 og 18 (0,2 meter).

* Tromsø: 5,2 grader mellom klokken 13 og 20 (0,1 meter).

* Alta: 4,8 grader mellom klokken 14 og 21 (0,5 meter).

Kilde: havtemperaturer fra Meteorologisk institutt.

Dagens høyeste badetemperaturer i sjøen

Dagens beste badetemperatur i sjøen blir i Oslo med 11,3 grader. Det er mellom klokken 17 og 19, og ved samme tid blir det noen mindre bølger.

Sjøtemperaturen i Bergen når 9,8 grader mellom klokken 17 og 18 med kun små bølger.

Skal stavangere ut og bade i havet vil dagens høyeste badetemperatur være 10,6 grader mellom klokken 14 og 19. I tillegg er det da noen mindre bølger.

I Trondheim når havtemperaturen toppen klokken 19, med 7 grader. Samtidig er det kun små bølger.

Mellom klokken 16 og 18 blir det 9,4 grader i havet i Kristiansand, med noen mindre bølger.

Det er mellom klokken 13 og 20 som blir varmest for tromsøværinger om de skal bade i havet. Da er det 5,2 grader og noen mindre bølger.

Alta får sin høyeste sjøtemperatur mellom klokken 14 og 21. Da er det 4,8 grader og noe urolig sjø med bølger på 0,5 meter.

Kilde: havtemperaturer fra Meteorologisk institutt.

DNB inviterer småsparere til å investere i våpenprodusenter

DNB har etablert et nytt fond og inviterer småsparere til å investere i våpenindustrien. Flere av selskapene fondet har andel i, er svartelistet av Norges største pensjonsfond KLP.

DnBs nye aksjefond har fått navnet DNB European Defence og ble lansert i forrige måned.

Fondet forvaltes av Stian Ueland, som har bakgrunn fra oljefondet.

– Vi har opplevd en fredsdividende siden Berlinmurens fall, der USA har vært den fremste garantisten for fred i verden. Nå har maktbalansen, og det amerikanske fokuset, vendt seg tydelig i retning mot Kina, sa han i forbindelse med lanseringen av fondet.

Moderne krigføring

I presentasjonen av fondet understreker DNB at det ikke bare skal investere i våpenprodusenter, men også i andre selskap med tilknytning til forsvarssektoren.

– Angrep på sivil infrastruktur, logistikk og digital infrastruktur spiller en stadig større rolle i moderne krigføring, heter det.

– Det er derfor viktig at man parallelt med satsing på forsvar, øker hele samfunnets motstandsdyktighet mot blant annet cyberangrep og angrep på sivil infrastruktur, heter det videre.

Svartelistet av KLP

I DNBs presentasjon av fondet går det fram at Adyen, Thales, Dassault, Hexagon, Saab, Rheinmetall, Iveco, Chemring, Rolls-Royce og ThyssenKrupp er blant de største investeringene.

Norges største pensjonsfond KLP svartelistet i 2021 Dassault og Thales og begrunnet dette med at de to franske selskapene «produserer våpen som ved normal anvendelse bryter med grunnleggende humanitære prinsipper».

Av samme grunn ble også Rolls-Royce Holdings fjernet fra KLPs portefølje.

Atomvåpen

KLP viste til at franske Dassault produserer kampflyet Rafale, som kan utstyres med atomvåpen. Det i seg selv gir ikke grunnlag for svartelisting, men selskapet har også en betydelig eierandel og innflytelse på Thales. Det kvalifiserer derimot til utelukkelse, mener KLP.

Franske Thales er en av verdens største våpenprodusenter som blant annet utvikler og produserer atomraketter og leveringsplattformer for slike.

– Begge deler anses å være i strid med våpenkriteriet, slår KLP fast.

Har vurdert

KLP kvittet seg også med eierandelen i Rolls-Royce Holdings og viser til at det britiske selskapet produserer «komponenter til en rekke fartøy som er i stand til å avfyre kjernevåpen, og som er typisk ment for denne type våpen».

– DNB European Defence følger DNBs konserninstruks for ansvarlige investeringer, sier kommunikasjonsrådgiver Lukas Loeb.

– Vi har vurdert at disse selskapene ikke er i brudd med vår konserninstruks, sier han.

Oljefondet

DNB er for øvrig ikke alene om å investere i de tre våpenprodusentene, noe også oljefondet har gjort.

Oljefondet eide ved årsskiftet drøyt 2,2 prosent av Rolls-Royce Holdings , en investering verdt drøyt 15 milliarder kroner.

Oljefondet eide også aksjer verdt rundt 3 milliarder kroner i Thales og aksjer verdt rundt 3,6 milliarder kroner i Dassault.

Blant dem som har kritisert dette, er Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (Ican), som i 2017 ble belønnet med Nobels fredspris.

Ican viser til oljefondets retningslinjer som slår fast at det ikke skal investeres i selskaper som «selv eller gjennom enheter de kontrollerer utvikler eller produserer våpen som ved normal anvendelse bryter med grunnleggende humanitære prinsipper», «herunder atomvåpen».

(©NTB)

Sveriges justisminister: Skammer meg ikke over kriminalitetseksporten

Flere svensker er siktet for å ha planlagt drap i Norge den siste tiden. – Kriminelle lar seg ikke begrense av nasjonale grenser, sier Sveriges justisminister.

– Situasjonen er alvorlig. Vi har en vanskelig sikkerhetssituasjon som i høyeste grad påvirker alle land i Norden. De kriminelle nettverkene lar seg ikke begrense av nasjonale grenser, og søker markeder der de kan finne dem, sier Gunnar Strömmer til NTB.

Sveriges justisminister var mandag i Oslo, der han møtte sin norske kollega Astri Aas-Hansen (Ap) i regjeringens representasjonsanlegg.

På møtet diskuterte de to justisministrene gjengkriminalitet, grenseoverskridende kriminalitet og hvordan svenske barn helt ned i tiårsalderen rekrutteres av gjenger til å begå kriminalitet. Samtidig tok de to opp hvordan Norge skal stoppe gjengene fra også å få etablert seg i Norge på det viset som de har gjort i Sverige.

Svensker siktet for drapsplaner i Norge

Den siste tiden har politiet etterforsket flere saker der svenske kriminelle skal ha vært involvert i voldskriminalitet i Norge.

NRK skrev i forrige uke at en svensk 16-åring er siktet for å ha planlagt å drepe en mann i 30-årene som sonet i Bastøy fengsel. Politiet mener at drapet ble bestilt av personer tilknyttet et kriminelt miljø i Norge.

I fjor ble også to unge, svenske menn siktet for å ha planlagt å drepe en mann i Sandefjord. Politiet tror noen andre var oppdragsgivere, ifølge NRK.

Samtidig er flere norske ungdommer tidligere i år siktet for å ha planlagt to drap i Stavanger og i Storbritannia. Kripos har sagt til NRK at de mener svenske kriminelle var oppdragsgivere.

Også i Danmark har svenske ungdommer vært involvert i drapsplaner.

Skammer seg ikke

Gunnar Strömmer mener noe av grunnen til at svensker reiser til andre nordiske land for å begå kriminalitet, er situasjonen på hjemmebane.

– Det har blitt veldig vanskelig å være kriminell i Sverige. Vi ser at en stor andel av dem som organiserer kriminaliteten i Sverige befinner seg i andre land. Da er det desto viktigere at vi jobber grenseoverskridende for å bekjempe denne kriminaliteten, sier han.

– Skammer du deg over at voldskriminalitet har blitt en svensk eksportvare?

– Nei, det gjør jeg ikke, for disse kriminelle står ikke for noe som er svensk. De er ikke velkomne i Sverige heller, og dette er ikke noe Sverige vil se eller ha.

Han viser til at han har hatt justisministerjobben siden 2022, og sier at utviklingen på det tidspunktet hadde gått feil vei i lang tid.

– Jeg tar min del av ansvaret for tiden jeg har hatt denne jobben, og har ansvaret for å bryte og vende utviklingen. Problemene har ikke kommet over natten, sier Strømmer.

Advarte Norge

Norsk og svensk politi og påtalemyndighet har allerede et tett samarbeid, og i fjor vår ble første spadetak satt for byggingen av en norsk-svensk politistasjon på Magnormoen i Innlandet.

I forrige uke ble et nytt svenskledet, europeisk politisamarbeid som skal hindre at unge hyres inn til voldsoppdrag på nett offentliggjort.

Astri Aas-Hansen kaller den svenske utviklingen «skremmende».

– Strømmer har vært tydelig på at Sverige burde gjort mer tidligere, og at de virkelig må gjøre en innsats nå. Han sier også at det som har møtt dem, det risikerer vi at møter oss i Norge om noen få år, og det må vi forhindre at skjer, sier hun.

Aas-Hansen har selv hatt direkte erfaring med svenske kriminelle da hun tidligere jobbet som advokat og tingrettsdommer, men vil ikke gå nærmere inn på dette.

Ikke aktuelt med press

I fjor sommer sa Danmarks justisminister at han ville legge press på Sverige for at de tar ansvar for kriminalitetsutviklingen.

Aas-Hansen sier at det ikke er aktuelt for Norge å legge press på Sverige.

– Vi har uttrykt tydelige forventninger, og da er det særlig forventninger til at vi har et kraftfullt, forpliktende samarbeid mellom norsk og svensk politi, sier hun.

(©NTB)

Nok en rekordmåned for norsk sjømat midt i handelsuroen

Norge eksporterte sjømat for 14,3 milliarder kroner i april, 2 prosent mer enn i samme måned i fjor. Det skjer til tross for handelsuro og fallende pris på laks.

I beløp var økningen på 293 millioner kroner.

– Til tross for uro i verdenshandelen fortsatte den gode utviklingen for norsk sjømateksport. Norge har aldri før eksportert sjømat for en høyere verdi i en aprilmåned. Veksten skyldes økt eksportvolum og en stigende etterspørsel etter norsk laks i viktige markeder som USA og Kina, sier administrerende direktør Christian Chramer i Norges sjømatråd.

7,3 prosent opp

Hittil i år har Norge eksportert sjømat for 58,5 milliarder kroner. Det er en verdivekst på 4 milliarder kroner, eller 7,3 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Norge eksporterte laks for 10 milliarder kroner i april. Totalt sto denne arten for 71 prosent av eksportverdien.

– Vi ser nå en dreining i vareflyten for laks, fra Europa til oversjøiske markeder som Asia og USA. Høyere temperaturer i sjøen og færre biologiske utfordringer førte til at det i april var mer tilgjengelig laks i superior-kvalitet enn i samme måned i fjor. Denne volumveksten kompenserte i stor grad for de fallende lakseprisene, sier Chramer.

Vekst til USA

For fjerde måned på rad var det eksporten til USA som hadde størst verdivekst. Totalt eksporterte Norge sjømat for 1,4 milliarder kroner til USA i april. Det er en økning på 263 millioner kroner, eller 23 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

– April ble preget av mye støy og usikkerhet knyttet til innføringen av økte tollsatser til USA. Det er for tidlig å konkludere hvilken effekt dette har på den norske sjømateksporten, men Sjømatrådet følger denne saken tett, og det er ventet at markedsbildet fremover får stor oppmerksomhet under verdens største sjømatmesse, som starter i Barcelona 6. mai, sier Christian Chramer.

Mer til Kina

Også sjømateksporten til Kina er i vekst. I april eksporterte Norge sjømat for 913,8 millioner kroner til dette markedet. Det er en økning på 14 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

– Årsaken er en sterk underliggende vekst i det kinesiske laksemarkedet og at norsk laks både har god tilgjengelighet og selges til konkurransedyktige priser, sier direktøren for Sjømatrådet.

I april ble norsk sjømat eksportert til 113 land, fire flere enn april i fjor.

Totalt eksporterte Norge 273.000 tonn sjømat i april i år, en vekst på 30.000 tonn sammenlignet med samme måned i fjor.

(©NTB)

SV advarer mot «ørkesløs vandring» om Melkøya-saken med Frp-forslag – avgjøres i dag

SVs nestleder Lars Haltbrekken frykter at Fremskrittspartiets kompromissforslag om Melkøya-saken kommer til å føre til at regjeringen får viljen sin likevel.

– Det jeg frykter, er at de sender dette på en ørkesløs vandring i regjeringskorridorene, hvor vi vet hva svaret til slutt blir. Og det svaret er massiv nedbygging av finnmarksnaturen med vindkraft, sier Haltbrekken til NTB.

I dag skal Stortinget si ja eller nei til å forsyne gassanlegget på Melkøya utenfor Hammerfest med strøm fra land.

Regjeringen – da bestående av både Ap og Sp – ga i august 2023 Equinor grønt lys til å starte elektrifisering med vindkraft av Melkøya-anlegget, som har store klimagassutslipp. Nå som Sp er ute av regjering, har de gått sammen med opposisjonen og dannet flertall på Stortinget mot regjeringens forslag.

Frp er imidlertid ikke enig i forslaget fra resten av opposisjonen, og på helgens landsmøte vedtok partiet et kompromissforslag. Det er dette forslaget Haltbrekken er skeptisk til.

Frp kritisk til CCS: – For dyrt

– Det er i dag et flertall mot regjeringens forslag om å elektrifisere Melkøya med storstilt vindkraftutbygging i Finnmark. Nå må dette flertallet samle seg om det eneste realistiske alternativet, sier SV-nestlederen.

Sp, SV, Rødt, Venstre, MDG og KrF har gått sammen om et forslag der de «ber regjeringen legge fram en sak om hvordan etablering av et gasskraftverk med karbonfangst og -lagring (CCS) kan etableres i tilknytning til Melkøya/Hammerfest-regionen».

Frp mener dette er for dyrt, og landsmøtet vedtok i helgen å be regjeringen «fremlegge en alternativ og realistisk kraftløsning for Melkøya innen utgangen av 2025».

– Vi ønsker ikke å bruke opp mot 40 milliarder kroner av skattebetalernes penger på en løsning som vi ikke vet helt ennå om fungerer, sa stortingspolitiker Bengt Rune Strifeldt (Frp) fra Finnmark til NTB i helgen.

Ifølge Strifeldt er resolusjonen partiets måte å møte de andre partiene med et kompromissforslag.

SV mener imidlertid at disse tallene ikke stemmer, men viser til at selskap som vil bygge et slikt gasskraftverk, anslår at prisen kan bli mellom 15 til 20 milliarder kroner.

Frykter regjeringen får viljen sin

– Jeg skal se på det forslaget fra Frp, men jeg frykter at det ikke fører til noen stopp i den massive nedbyggingen av naturen, sier Haltbrekken

Han er redd nye runder i regjeringen kun kommer til å ende med samme utfall: Å elektrifisere gassanlegget på Melkøya med vindkraft.

– For vi vet hva svaret fra regjeringen kommer til å være. De kommer til å si at de ikke har noe tro på noen andre alternativ, og at de mener det er massiv nedbygging av naturen med vindkraft som må til. Derfor må vi pålegge dem å legge fram en sak om gasskraft som fanger og lagrer CO2-utslippet. Vi kan ikke være naive og tro de kommer med noe annet enn de allerede har kommet med.

Utbyggingen av vindkraft har vakt motstand blant mange som mener at det vil gå på bekostning av reindriften i Finnmark.

(©NTB)

Nattens viktigste nyheter

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 6. mai.

Brandsegg-Nygård scoret i AHL-sluttspillet

Michael Brandsegg-Nygård noterte seg for både mål og assist da Grand Rapid Griffins tapte 2-4 mot Texas Stars i AHL-sluttspillet. Stars leder nå 2-0 i kamper i best av sju-serien.

Nordmannen ble kåret til banens nest beste spiller, men hans bidrag var ikke nok til å hente inn Stars' ledelse.

Stars' Emilio Pettersen, som scoret i første kamp, gikk målpoengløs denne gangen. Neste oppgjør i åttedelsfinalen spilles fredag i H-E-B Center nær Austin.

Bombegruppa skal undersøke gjenstand i Stjørdal

En gjenstand som er funnet i Stjørdal, skal undersøkes av politiets bombegruppe. Det er vakthold rundt gjenstanden, men det skal ikke være noen umiddelbar fare.

Operasjonsleder Trond Hangaas forteller til NTB at politiet ble usikre på hva gjenstanden er, og at de konfererte med politiets bombegruppe.

I forkant av saken, ved 23.30-tiden, rykket politiet ut etter at noen skal ha knust et vindu ved hjelp av en sykkel og rømte fra stedet. Ifølge operasjonslederen returnerte personene til stedet ikke lenge etterpå. Da de to ble pågrepet, gjorde politiet funn av en kniv, samt en gjenstand som en av de mistenkte skal ha kastet fra seg. Det er denne gjenstanden bombegruppa skal undersøke.

Flytrafikken stanset i Moskva etter droneangrep

Russiske myndigheter stanset midlertidig flytrafikken ved Moskvas fire flyplasser i natt etter meldinger om droner på vei mot byen. Flyplassene i Kaluga, Saratov og Volgograd ble også stengt.

Moskvas ordfører Sergej Sobjanin opplyste at russisk luftvern skjøt ned minst ti ukrainske droner. Vrakrester fra en drone falt ned på en motorvei, men ingen personskader eller større ødeleggelser er rapportert.

Også natt til mandag ble flytrafikken midlertidig stanset på Domodedovo-flyplassen da fire ukrainske droner angivelig var på vei mot Moskva. Ukrainske myndigheter har ikke kommentert hendelsene.

Båtkantring ved San Diego – tre døde, sju savnet

Tre personer er døde og sju savnes, inkludert to barn, etter at en båt kantret nær San Diego i California. Amerikansk kystvakt rykket ut etter å ha fått melding om et fartøy i problemer ved Del Mar tidlig i går morges.

Fire personer ble reddet og sendt til sykehus, mens tre ble bekreftet omkommet på stedet. To voksne ble senere funnet i god behold. Båten var en såkalt panga, et åpent fartøy som ofte brukes til å frakte mennesker fra Mexico til USA.

Flere indiske pass ble funnet på stranden der båten ble skylt i land, noe som tyder på at noen av passasjerene kan være fra India, opplyser kystvaktens talsmann Levi Read.

Tenåring skutt og såret i Stockholm

En tenåring er skutt og såret nordvest i Stockholm. Det ble hørt høye smell i området, opplyser politiet. Politiet ble varslet om saken klokken 01.01 i natt.

– Vi fikk melding om høye smell. Da vi kom fram til stedet, fant vi den skutte personen. Jeg kan ikke si mer om skadeomfang eller kjønn på personen nå, men det dreier seg om en person under 18 år, sier Stockholm-politiets pressetalsperson Nadya Norton.

Personen ble sendt med ambulanse til sykehus. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

MDG mister medlemmer i negativ spiral

Miljøpartiet De Grønne har mistet 2467 betalende medlemmer siden 2021, en nedgang på 20 prosent. Medlemstallet har sunket fra 12.370 i 2021 til 9903 ved inngangen til 2025, ifølge Klassekampen.

Partisekretær Kristin Antun mener dårlige meningsmålinger har skapt en negativ spiral. Hun påpeker at det har vært for lite oppmerksomhet rundt partiets kjernesaker, noe som påvirker både målinger og medlemsaktivitet.

Antun ser likevel tegn til bedring og påpeker at medlemsnedgang er vanlig i mellomvalgår. Hun fremhever at partiet nå har rekordmange frivillige i aktivitet – 2500 personer som er mer aktive enn tidligere.

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, tirsdag 6. mai.

Eiendom Norge legger fram boligpristall for april

Den sterke veksten fra i vinter begynte å dabbe av i mars, og i enkelte områder på det sentrale Østlandet og Oslo falt faktisk boligprisen. I dag legger Eiendom Norge fram svaret på hvordan utviklingen var i april. Det mest oppsiktsvekkende som kom fram fra boligstatistikken forrige måned, var den eksplosive veksten i salg av bruktboliger, ifølge administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Forslag om å stanse elektrifisering av Melkøya behandles i Stortinget

Stortinget tar stilling til om gassanlegget på Melkøya skal forsynes med strøm fra land. Flere opposisjonspartier håper å få stanset planene, men de er uenig i hva løsningen skal være i stedet. Flere partier ønsker et anlegg for karbonfangst og -lagring, mens Frp håper å stanset elektrifiseringsplanene med et forslag som instruerer regjeringen til å komme med et annet forslag i stedet.

Merz utnevnes formelt som Tysklands statsminister

CDU-leder Friedrich Merz blir statsminister i Tyskland når han formelt blir utnevnt i en seremoni i nasjonalforsamlingen. Forrige uke ble det klart at Merz har støtte til å danne koalisjonsregjering. Både de kristenkonservative CDU og søsterpartiet CSU samt de sosialdemokratiske SPD har sluttet seg til regjeringsprosjektet gjennom avstemning etter at koalisjonspartnerne ble enige om en 144 sider lang avtale i april. Regjeringsavtalen ble undertegnet i går.

Candas statsminister Carney besøker Trump

Den nyvalgte canadiske statsministeren Mark Carney besøker president Donald Trump i Det hvite hus. Forholdet mellom de to nabolandene har vært anstrengt etter at Trump innførte 25 prosent toll på canadiske produkter. Han har også gjentatt flere ganger at Canada kunne innlemmes i USA og bli landets 51. delstat. Carney har i forkant av møtet understreket at han ikke kommer til å gi etter for press fra USA når det kommer til handel.

Mekling starter i lønnsoppgjørene for stat og kommune

LO Stat ble ikke enig med motparten under forhandlingene i lønnsoppgjøret for staten, og partene møtes dermed hos Riksmekleren i et forsøk på å komme til enighet. I kommuneoppgjøret brøt LO Kommune og YS Kommune forhandlingene med KS. Også de møter hos Riksmekleren. Frist i begge oppgjørene er 27. mai.

FN gir innblikk i hvordan det står til med menneskelig utvikling

FN legger fram sin årlige rapport Human Development Report, som tar for seg global menneskelig utvikling. De ser blant annet på faktorer som livsglede, utdannelse og inntekt for hvert land. Sveits, Norge og Island lå på topp forrige gang.

Inter mot Barcelona i mesterligaen

Barcelona kan glede seg over at spydspiss Robert Lewandowski (36) er aktuell til returkampen mot Inter i mesterligaens semifinale i kveld. I Barcelona endte det 3-3 i en svært spennende kamp. Nå møtes lagene i Milano, og kampen begynner klokka 21.

(©NTB)

Bombegruppa tilkalt for å undersøke gjenstand i Stjørdal

En gjenstand som er funnet i Stjørdal, skal undersøkes av politiets bombegruppe. Det er vakthold rundt gjenstanden, men det skal ikke være noen umiddelbar fare.

Operasjonsleder Trond Hangaas forteller til NTB at politiet ble usikre på hva gjenstanden er, og at de konfererte seg med politiets bombegruppe. Bombegruppa konkluderte med at det var best at sakkyndige undersøkte gjenstanden.

I forkant av saken, ved 23.30-tiden mandag kveld, rykket politiet ut etter at noen skal ha knust et vindu ved hjelp av en sykkel og rømte fra stedet.

Ifølge operasjonslederen returnerte personene til stedet ikke lenge etterpå.

Da de to ble pågrepet, gjorde politiet funn av en kniv, samt en gjenstand som en av de mistenkte skal ha kastet fra seg. Det er denne gjenstanden bombegruppa skal undersøke.

– Det er ikke en stor gjenstand, men vi skal likevel ikke håndtere det på egen hånd, sier Hangaas.

Gjenstanden ligger natt til tirsdag utendørs og blir passet på av politiet.

– Det er ikke noe fare så lenge den ligger som den gjør og ikke blir håndtert på noen måte, forsikrer Hangaas.

Politiets bombegruppe kommer først til stedet på dagtid.

Ifølge operasjonslederen er de to pågrepne er kjent av politiet fra tidligere.

Ruset sjåfør kjørte stjålet MC uten lappen

En mann i 20-årene blir anmeldt for flere forhold etter en trafikkontroll i Innlandet.

En lokal mann i 20-årene ble stoppet av politiet klokken 01.30 natt til tirsdag på Skotterud i Eidskog i Innlandet fylke.

Det var lite som var på plass hos den unge mannen, da både MC-en var meldt stjålet og han ikke hadde gyldig førerkort. Mannen var også ruset, ifølge politiet.

– Han ble fremstilt bevissikring og anmeldes for alle forholdene, opplyser Frode Øverås i Innlandet politidistrikt i politiloggen.

(©NTB)