- Ving får nye eiere

Ving får nye eiere etter konkursen i den britiske reisegiganten Thomas Cook, det skriver E24.

Onsdag er det kalt inn til ny pressekonferanse.  

– Vi kommer til å presentere nye eiere i morgen klokken 10, sier pressetalsperson Charlotte Hallencreutz til E24.

Hun har ingen ytterligere kommentarer til saken.

Finansavisen har tidligere skrevet at Fosun Group, som var største aksjonær i Thomas Cook før konkursen, ifølge kilder var i samtaler om å overta den lønnsomme, nordiske delen Ving.

For noen uker siden fikk Ving sitt første bud.

– Vi har fått et første ikke-bindende bud. Det kan jeg bekrefte. Men det er ikke så mye mer jeg kan si om det, sa kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Thomas Cook Northern Europe til E24 da.

Direktør mottok mer enn 35 millioner pund i lønn og bonus på 12 år
Utålmodige kunder kan gå på smell etter Cook-konkurs

De som ikke hadde is i magen, men som bestilte en ny tur, får trolig ikke pengene tilbake, melder NRK.

Les saken i Nettavisen

Flere skal være interessert i å kjøpe Ving

Vings virksomhet er sikret med støtte fra banker, långivere og garantister, opplyste administrerende direktør Magnus Wikner i Vinggruppen mandag.

Les saken i Nettavisen

Britisk flybro koster 1,1 milliarder norske kroner
Ving Norge: - Gjestene våre har vært utrolig tålmodige

- Vi i Ving Norge har jobbet intenst det siste døgnet, og nå er vi bare veldig glade. Vi fortsetter å ha fullt fokus på de fantastiske gjestene våre, som har vært utrolig tålmodige og støttende i disse vanskelige timene, sier informasjonssjef i Ving Norge, Siri Røhr-Staff, ifølge en pressemelding fra selskapet klokka 20.30 mandag. Ving opplyser at Vinggruppen - med Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter og flyselskapet Thomas Cook Airlines Scandinavia, som er egne juridiske enheter - fortsetter virksomheten og at trafikken skal gå som vanlig igjen tirsdag.

Britiske medier: Stor operasjon for å hente hjem 156.000 strandete briter

Redningsoperasjonen som er døpt "Matterhorn" startet mandag. Da Thomas Cook varslet konkurs var 156.000 briter standet i 18 land rundt om i verden. Innsatsen med å få dem hjem vil fortsette i to uker, skriver Mail Online. I mellomtiden tilbringer tusenvis av reisende ventetida på benker og feltsenger, skriver avisa.

Ving avlyser pressekonferansen mandag

Ving hadde opprinnelig planer om å orientere situasjonen rundt reiseselskapet, men mandag kveld ble det klart at pressekonferansen er avlyst.

Det opplyser Ving Norge til NTB.

Ving-ledelsen i «intense møter» mandag kveld

Ledelsen i Ving-gruppen i Norden sitter i møter mandag kveld. Etter dette skal det komme en uttalelse om hva som skjer framover etter Thomas Cook-konkursen.

Les saken her