Listhaug med klar beskjed til etterfølgeren

Avtroppende olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) advarte påtroppende Tina Bru (H) om at Frp kommer til å følge nøye med fra Stortinget.

– Jeg kan love deg det at Frp på Stortinget kommer til å følge nøye med på den jobben du gjør, for å sikre denne næringen og sikre Norges fremtid, sa hun videre.

Hauglies avgang er ikke en innrømmelse av skyld, sier Solberg

Ap tar feil når partiet påstår at vrakingen av arbeidsminister Anniken Hauglie (H) er en innrømmelse av skyld i trygdeskandalen, mener statsministeren.

Mener Solberg ikke inviterer til samarbeid

Fremskrittspartilederen er ikke imponert over utnevnelsen av Knut Arild Hardeide som samferdselsminister og Abid Raja som kulturminister etter at hennes eget parti trakk seg fra regjeringen, og mener det gjør samarbeid vanskeligere.

Erna tok selfie og video med det nye laget
Saida Begum blir statssekretær

Høyres lokalpolitiker fra Oslo Saida Roshini Begum ble fredag utnevnt til statssekretær for arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

32-åringen var Høyres ordførerkandidat i Oslo foran kommunestyre- og fylkestingsvalget i fjor høst. Den posten glapp med nytt rødgrønt byråd, men Begum har siden sittet i bystyret.

Begum er utdannet jurist.

Naturvernforbundet: - Tror regjeringen blir grønnere

- Vi tror regjeringen blir grønnere med Sveinung Rotevatn, Tina Bru og Knut Arild Hareide. For å gi dem en god start har vi satt opp en liste med saker som blir særlig viktige i tiden som kommer, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet i en pressemelding og legger fram denne lista.

- Kraftige kutt i norske klimagassutslipp

- Stanse tapet av biologisk mangfold

- Ingen oljeboring ved iskantsonen

- Storsatsing på energieffektivisering

- Nei til fergefri E39

- Flere sovevogner