Global status per fredag 10. juli
Pressekonferanse om nye reiseråd

Følg pressekonferansen direkte fra klokka 12.00.

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og næringsminister Iselin Nybø holder pressekonferanse om koronasituasjonen. Det vil bli klart hvilke europeiske land som oppfyller norske smittekrav og som nordmenn kan reise til uten karantene.

Ny smitterekord i to land

USA har registrert 65.551 nye koronasmittede siste døgn. Det er ny rekord på én dag. Den forrige rekorden var tirsdag, da 60.200 nye smittede ble registrert, ifølge Johns Hopkins-universitetet i Baltimore.

Også i Mexico har registrert rekordmange nye smittetilfeller torsdag, med 7.280. Dessuten døde 730 mennesker.

Les mer om situasjonen i USA:

Hellas vurderer gjeninnføring av koronarestriksjoner

Greske myndigheter vurderer å gjeninnføre flere koronarestriksjoner neste uke ettersom mange ikke overholder smittevernseglene.

En talsmann for regjeringen sier at myndighetene er fast bestemt på å «beskytte det ansvarlige flertallet fra de uforsiktige få», og at de derfor trolig kommer til å kunngjøre nye restriksjoner førstkommende mandag.

Hellas var raskt ute med å innføre strenge tiltak og kan vise til lave tall på virussmittede og døde.

Men tallet på nye smittetilfeller har steget etter at flere restriksjoner ble hevet og landet åpnet for utenlandske turister igjen.

Hellas har registrert totalt 3.672 smittetilfeller og 193 dødsfall, ifølge offisielle tall torsdag.

(©NTB)

Italia innfører innreiseforbud fra 13 land

Italia innfører innreiseforbud fra Brasil og tolv andre land som regnes som høyrisiko for koronaspredning.

– Globalt er pandemien i sin mest akutte fase. Vi kan ikke sette på spill ofrene som italienerne har gjort de siste månedene. Derfor har vi valgt å være ekstra forsiktig, sier helseminister Roberto Speranza.

I tillegg til Brasil omfatter forbudet innreise fra Armenia, Bahrain, Bangladesh, Bosnia-Hercegovina, Chile, Kuwait, Nord-Makedonia, Moldova, Oman, Panama, Peru og Den dominikanske republikk.

(©NTB)