Helse sør-øst: 192 koronapasienter innlagt – to færre enn dagen før

Fredag var det innlagt 192 pasienter med korona i Helse sør-øst. 37 koronapasienter på intensiven utgjorde 24,8 prosent av alle intensivpasientene i regionen.

Antallet koronapasienter fredag var to færre enn dagen før, mens det var to færre med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 3,7 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 24,8 prosent av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får 23 respiratorbehandling, som er én flere enn dagen før.

Fredag var det totalt 288 pasienter med koronavirus innlagt i norske sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

Helse sør-øst er det største av de fire regionale helseforetakene i Norge og sørger for spesialisthelsetjenester til 3 millioner mennesker i Innlandet, Oslo, Vestfold og Telemark, Viken og Agder.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 269 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 7. april 2021. Koronapasientene utgjorde da 6 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

Helse nord: 13 koronapasienter innlagt i Helse nord – like mange som dagen før

Fredag var det innlagt 13 pasienter med korona i Helse nord. Én koronapasient på intensiven utgjorde 2,4 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter fredag var like mange som dagen før, mens det var én flere med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 1,3 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 2,4 prosent av alle pasienter på intensiv.

Intensivpasientene med korona får ikke respiratorbehandling.

Fredag var det totalt 288 pasienter med koronavirus innlagt i norske sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

Helse nord driver sykehusene i Nordland og Troms og Finnmark og eier sykehusforetakene Finnmarkssykehuset, Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Nordlandssykehuset og Helgelandssykehuset.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 45 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 24. november 2021. Koronapasientene utgjorde da 4,5 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

Helse Midt-Norge: 30 koronapasienter innlagt i Helse Midt-Norge – like mange som dagen før

Fredag var det innlagt 30 pasienter med korona i Helse Midt-Norge. Én koronapasienter på intensiven utgjorde 3,7 prosent av alle intensivpasientene i regionen.

Antallet koronapasienter fredag var like mange som dagen før, mens det var én færre med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 2,1 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 3,7 prosent av alle pasienter.

Blant intensivpasientene med korona får én respiratorbehandling, som er like mange som dagen før.

Fredag var det totalt 288 pasienter med koronavirus innlagt i norske sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

Helse Midt-Norge driver sykehusene i Trøndelag og Møre og Romsdal og eier sykehusforetakene Helse Nord-Trøndelag, Helse Møre og Romsdal og St. Olavs hospital.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 54 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 7. desember 2021. Koronapasientene utgjorde da 3,9 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

Helse vest: 53 koronapasienter innlagt i Helse vest – elleve flere enn dagen før

Fredag var det innlagt 53 pasienter med korona i Helse vest. Sju koronapasienter på intensiven utgjorde 29,2 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter fredag var elleve flere enn dagen før, mens det var like mange som før med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 2,6 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 29,2 prosent.

Blant intensivpasientene med korona får fem respiratorbehandling, én flere enn dagen før.

Fredag var det totalt 288 pasienter med koronavirus innlagt i norske sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

Helse vest sørger for spesialisthelsetjenester for 1,1 millioner innbygger på Vestlandet og eier sykehusforetakene Helse Førde, Helse Fonna, Helse Bergen og Helse Stavanger i fylkene Vestland og Rogaland.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 73 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 19. desember 2021. Koronapasientene utgjorde da 4,9 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.

288 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus – ni flere enn dagen før

Fredag var 288 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på ni pasienter fra dagen før.

Koronapasientene utgjør 3 prosent av de totalt 9.737 innlagte pasientene på sykehus i Norge fredag.

46 av pasientene med covid-19 ligger på intensivavdeling, en nedgang på to fra dagen før. Koronapasientene på intensivavdelingene utgjør 19 prosent av alle landets intensivpasienter.

Av koronapasientene på intensiv får 29 respiratorbehandling. Det er to flere enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt fredag.

Fordelingen av koronapasienter blant de ulike helseregionene er som følger (prosentandel av regionens totale innlagttall i parentes): 192 hos Helse sør-øst (3,7), 53 hos Helse vest (2,6), 30 hos Helse Midt-Norge (2,1), og 13 hos Helse nord (1,3).

Av pasientene på intensivavdeling er regionfordelingen som følger (prosentandel av regionens totale intensivinnlagte i parentes): 37 hos Helse sør-øst (24,8), sju hos Helse vest (29,2), én hos Helse Midt-Norge (3,7), og én hos Helse nord (2,4).

Dagen med flest innlagte koronapasienter hittil i pandemien er 17. desember 2021. Da var 383 covid-pasienter innlagt, noe som utgjorde 4,1 prosent av de totalt 9.253 sykehuspasientene den dagen. Forrige topp var i forbindelse med den aller første smittebølgen. 1. april 2020 var 325 koronapasienter innlagt på sykehusene.

Helsedirektoratets tall viser ikke om koronapasienter er innlagt som følge av koronavirus eller om de er innlagt for noe annet, men har fått påvist korona.

Siden februar 2020 har 849.389 personer fått påvist koronasmitte her i landet, viser fredagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

FHI: – Vi nærmer oss smittetoppen

Smitteverndirektør Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet (FHI) mener smittetoppen er nær og at epidemien er mer framskreden enn det tallene viser.

– Vi tror epidemien har kommet lenger enn det som er registrert. Spørsmålet er hvor mye lenger, sier Bukholm til VG.

En omlegging av testregimet har gjort at systemet fanger opp en mindre andel av dem som er smittet enn tidligere, og at tallene dermed blir mindre viktige for overvåkingen.

Det gjør det vanskelig å vite hvor nær smittetoppen er. Tidligere er det anslått at den kan komme i månedsskiftet februar-mars.

– Vi vet at smitten er veldig høy, men vi vet ikke hvor nær vi er smittetoppen. Men vi nærmer oss toppen, sier Bukholm.

Basert på scenarioer fra modellering, mener FHI at tre-fire millioner mennesker vil bli smittet i løpet av vinteren, hvorav 12.000-13.000 må på sykehus.

I FHIs siste risikorapport om omikron anslås det at om lag tre til fire millioner personer kan bli smittet av omikron før sommeren.

(©NTB)

3.943 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 3.943 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.259 færre enn samme dag forrige uke, og 350 færre enn onsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 4.497 smittede per dag.

Tidligere innebar testregimet at en større andel av befolkningen ble anbefalt å ta en PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest. Omleggingene i testregimet har påvirket antallet registrerte tilfeller.

Smittetallene er høyest i Østensjø bydel. Her er det et smittetrykk på 10.999 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Smittetoppen i Oslo var 29. januar 2022 med 5.928 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 203.927 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

21.804 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 21.804 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 2.484 færre enn samme dag i forrige uke.

Den 24. januar 2022 gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre koronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres imidlertid til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Torsdag var 279 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er én færre enn dagen før. 48 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 27 respiratorbehandling. Det er tre færre på intensiv og fire færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 19.265 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 20.411, så trenden er synkende.

I alt har 849.389 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1.467 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Den 22. januar 2022 ble det registrert 24.958 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil med det gamle testsystemet.

27. januar i år ble det registrert 24.677 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil med det nye testsystemet.

Koronatiltakene i Stortinget lempes på – åpner for fysiske møter og publikumsbesøk

Stortinget er igjen åpent for publikum når de nå lemper på koronatiltakene. De åpner også for fysiske møter og høringer. Meteren og krav om munnbind beholdes.

Hverdagen på Stortinget har vært preget av digitale møter og hjemmekontor, men etter regjeringens siste koronalettelser lemper de nå på kravene.

Det betyr at stortingsrepresentanter og ansatte kan ta imot jobbrelatert besøk. Det åpnes også for private besøk, selv om dette bør begrenses, ifølge Stortingets nettsider.

Høringer kan igjen avholdes fysisk, og komiteene bestemmer selv om de ønsker fysiske eller digitale møter. Det åpnes også for komité- og delegasjonsreiser.

For publikum er det igjen mulig å følge møtene fra galleriet og delta på omvisninger.

Kravet om å holde én meters avstand og bruke munnbind når dette ikke lar seg gjøre, gjelder fortsatt.

(©NTB)

Helse sør-øst: 194 koronapasienter innlagt i Helse sør-øst – fem færre enn dagen før

Torsdag var det innlagt 194 pasienter med korona i Helse sør-øst. 39 på intensiven utgjorde 27,7 prosent av alle intensivpasientene i helseregionen.

Antallet koronapasienter torsdag var fem færre enn dagen før, mens det var to færre med påvist covid-19 på intensivavdelingene.

Koronapasientene i helseregionen utgjør 3,7 prosent av alle innlagte, og på intensiven utgjør de 27,7 prosent av alle pasienter på intensiv.

Blant intensivpasientene med korona får 22 respiratorbehandling, som er like mange som dagen før.

Torsdag var det totalt 279 pasienter med koronavirus innlagt i norske sykehus. Det var én færre enn dagen før.

Helse sør-øst er det største av de fire regionale helseforetakene i Norge og sørger for spesialisthelsetjenester til 3 millioner mennesker i Innlandet, Oslo, Vestfold og Telemark, Viken og Agder.

På det meste gjennom pandemien har det vært innlagt totalt 269 pasienter med koronavirus i helseregionen. Det var 7. april 2021. Koronapasientene utgjorde da 6 prosent av alle pasientene i regionens sykehus.