Hissigpropp fikk streng beskjed av politiet

En politipatrulje har bistått en vekter på Trondheim Torg med å bli kvitt en uønsket gjest fredag ettermiddag.

Vedkommende var både hissig og plagsom overfor andre besøkende. 

Vedkommende ble pålagt å holde seg vekk fra torget fram til i morgen ettermiddag.

Rykket ut etter melding om masseslagsmål

Torsdag kveld rykket politiet ut til det de trodde var et masseslagsmål på Solsiden. 

Klokken 23:14 opplyste de på meldingstjenesten X at de rykket ut med flere enheter. 

– Det viste seg at det ikke var så dramatisk. Først fikk vi melding om at det var flere involvert, men det viste seg rask at det var tre involverte i klammeriet, forteller operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Stian Aalberg og legger til: 

– Og det var bare ro av de som var fysisk involvert. Der ble en bortvist fra sentrum og en annen ble innbragt til politihuset. 

De involverte er menn i 20-årene. 

Mann og kvinne slåss ved spisested

En mann i 20-årene er bortvist fra Trondheim sentrum til klokken 08 i morgen, etter å ha sloss med en kvinne ved et spisested i Midtbyen. 

Det skriver politiet på X klokken 20:27. 

- Kvinnen er overstadig beruset, nektet å oppgi id til patruljen, og er tatt med inn til arresten for å avklare identitet. 

Skal ha stjålet flere sykler på Solsiden

Politiet melder på X at de er på Solsiden torsdag kveld. Der har de kontroll på en mann i 20-årene etter at han skal ha stjålet flere sykler. 

Enige om budsjettet i Trondheim

Budsjettet fra Høyre, Venstre, Pensjonistpartiet, MDG, Sp og KrF får flertall med hjelp fra Frp torsdag kveld, skriver Adresseavisen

– Budsjettet var i utgangspunktet bedre på eiendomsskatt, og så har vi fått 11 millioner mer til økt bemanning i eldreomsorgen og 10 millioner mer til Boa, sier Elin Marie Andreassen (Frp) til avisen.

Kommunedirektør Morten Wolden la fram sitt forslag til budsjett i oktober. Det er dette forslaget som politikerne kan gjøre justeringer på.

Sentrum-høyre har blant annet foreslått å redde kulturskolen fra kutt, og øke grunnbemanningen i barnehager samt innføre fritidskort for unge i Trondheim. 

Eiendomsskatten i Trondheim økes fra 2,62 til 2,65 promille, skriver Adresseavisen torsdag. 

Tore Dyrendahl vikarierer som partisekretær i MDG

MDGs partisekretær Torkil Vederhus venter sitt første barn i januar. Tore Dyrendahl ble torsdag valgt som vikar under permisjonen.

– Jeg ser fram til å fungere som partisekretær i stedet for Torkil Vederhus og takker for muligheten og tilliten som sentralstyret har gitt meg, sier Dyrendahl i en melding til NTB.

Han sier partiet i 2024 skal rigges for «tidenes beste stortingsvalg i 2025».

– I perioden jeg fungerer, vil jeg blant annet jobbe med det viktige Landsmøtet hvor vi skal vise fram ny og enda bedre politikk som reelt tar Norge i en grønn retning i urolige tider, sier han.

(©NTB)

Flere kanselleringer på travel utfartsdag

– Det er flere kanselleringer av fly som skulle ut, blant annet er ettermiddagsflyene til Tromsø, Bergen og Tromsø kansellert. Så er det enkelte fly som ikke kommer, sier lufthavndirektør på Værnes, Marit Helene Stigen, til Adresseavisen.

Avinors oversikt viser også en rekke forsinkelser på både avganger og ankomster. Man kan også se at fire ankomster er innstilt torsdag kveld. 

Stormen «Pia» får skylden.

Torsdag er for øvrig en av de travleste utfartsdagen på Værnes før jul. 

Fikk melding om ubudne gjester i bod

Politiet har vært på Lade etter å ha fått melding om ubudne gjester i et bodanlegg. 

- Personen borte fra stedet da vi ankom. Ingen boder er brutt opp. Vi oppretter sak på skadeverk, skriver de klokken 17:15. 

Lastebil kjørte seg fast

- En lastebil har kjørt seg fast i bakken fra Esso og opp mot rundkjøringa på avkjøringa fra E6 Sandmoen, nordgående. Trafikken står stille. Vi er på veg til stedet.

Det skriver politiet på X klokken 15:02. 

Trafikken skal i 16-tiden gå som normalt på stedet, men:

- Veldig glatt på stedet. Kjøretøyet sperrer innkjøringa til Esso. Bilberging er på stedet. Vi blir der til bilberging er ferdig, melder politiet. 

Klokken 16:17 skriver politiet at lastebilen er berget og at veien er åpen. 

Tunnel stengt i retning Trondheim

Vegtrafikksentralen melder torsdag ettermiddag at Helltunnelen er stengt i retning Trondheim grunnet gjenstander i vegbanen.

Litt før 16 opplyses det at tunnelen er åpnet igjen.