Einadager med Skorgan, Land Rovers og Loveshack

Familiekonsert med Anita Skorgan og litt mer livate Land Rovers og Loveshack sørger for musikken når Einadagene går av stabelen 12. til 13. august.

Fredag er Anita Skorgan med band klare ved Meieriet helt nede ved vannkanten, og hun kommer til å gjennomføre en konsert med låter fra hele karrieren, og kanskje vanker det noen låter fra tiden med Jahn Teigen også. 

Lørdag 13. august er det igjen klart for fest og moro i Meieribakgården der den akustiske trioen Land Rovers starter kvelden før partygutta i Loveshack overtar med låter fra øverste hylle fra 1980 og 1990-tallet.

Britney Spears gjør comeback med Elton John

Popstjernen Britney Spears har fått med seg Elton John på laget når hun nå skal gjøre comeback med låten «Hold me closer».

Britney Spears var en av musikkindustriens største superstjerner rundt årtusenskiftet, men har de siste årene trukket seg tilbake mens hun kjempet for å få opphevet farens vergemål for henne. Det har hun lykkes med, og nå skal hun gi ut musikk igjen.

Sammen med Elton John gir hun ut låten «Hold me closer», opplyser plateselskapet Interscope Records. De gir ikke flere detaljer, ei heller når låten kommer.

Selve låttittelen er kanskje et lite hint i seg selv, ettersom den spiller på en av de mest kjente strofene fra Elton Johns monsterhit «Tiny Dancer».

Britney Spears ga sist ut et album i 2016, albumet «Glory». Hun har ikke opptrådt med musikken sin siden i oktober 2018. De siste årene har hun gitt få intervjuer, men bygget seg opp i sosiale medier.

(NTB)

Justin Bieber krever fotoforbud på konsert i Trondheim

Justin Bieber ønsker ikke å ha fotografer til stede på konserten han skal holde i Trondheim 7. august. Arrangørene prøver å få omgjort kravet.

– Det stemmer at den foreløpige beskjeden er at det er fotoforbud på Bieber-konserten. Mange av de store konserter kommer ofte med fotokontrakt, men når det gjelder Bieber har vi fått beskjed om at det er et fotoforbud, sier Pia Leinslie, markedssjef for All Things Live Norge til Nidaros. 

De forhandler med managementet til Bieber om å få omgjort kravet.

Den lokale arrangøren i Trondheim, Livesentralen, bekrefter at Bieber ikke ønsker å ha presse til stede.

– Vi vil helst at det skal være åpent slik at flest mulig i pressen får muligheten til dette, sier leder i Livesentralen Kristian Digre.

(NTB)

NRK skal sende gudstjenester på TV hver søndag

For første gang skal NRK sende gudstjenester på TV hver søndag. Seks menigheter skal rullere på å ha gudstjenestene.

– Vi ønsker å gjøre gudstjenestene mer tilgjengelig for alle. Når vi sender på TV, vil også de som hører dårlig kunne få med seg innholdet, fordi vi kommer til å tekste programmene, sier Gudbjørn Bondhus, produsent i NRK Livssyn til Dagen.

Tidligere har NRK kun sendt TV-overførte gudstjenester ved høytider.

Seks menigheter får fastmonterte kameraer, som skal fjernstyres fra NRKs studio i Trondheim.

– Vi har sett etter prester som har god formidlingsevne og menigheter med gode musikkrefter, sier Bondhus.

Fem menigheter i Den norske kirke og én pinsemenighet skal ha gudstjenestene, og første sending blir 4. september.

(NTB)

Helge Lurås lanserer ny avis i slutten av august

Helge Lurås har solgt Resett-aksjene sine, samtidig forbereder han lanseringen av ny avis 25. august.

I juni ble det kjent at Lurås ble sagt opp på dagen av styret i Resett, etter en lengre konflikt mellom den tidligere redaktøren og styret. Måneden etter kunne Kampanje melde at han hadde mottatt bud på sine aksjer i Resett.

Nå bekrefter Lurås overfor Journalisten at aksjeposten på snaue 15 prosent Resett er solgt.

– Jeg skrev til styret at jeg var interessert i bud over 250.000 kroner. Jeg fikk litt over 253.000 kroner, og sa ja til det, sier Lurås til Journalisten.

Nå skal Lurås starte opp en ny nettavis, en avis som han tidligere har sagt vil ha en mer analytisk og seriøs profil enn Resett.

– Vi har en Facebook-side allerede, uten at vi har lansert noe navn. Vi tar sikte på å lansere 25. august, sier han.

(NTB)

Geir Børresen bisettes i Asker kirke

Den folkekjære skuespilleren og sangeren Geir Børresen bisettes 10. august i Asker kirke. Gjestene anbefales å kle seg i farger.

Seremonien vil finne sted klokka 12, skriver Budstikka. 

«Kle deg gjerne i farger. Sørgehøytideligheten avsluttes ved kirken», står det i dødsannonsen.

Geir Børresen døde 25. juli etter kort tids sykdom, 79 år gammel. Børresen var med i en rekke barneprogrammer på NRK i 1970-, 1980- og 1990-årene.

Mest kjent er han kanskje for å ha gitt liv til hunden Labbetuss på 1980-tallet sammen med artist og programleder Halvdan Sivertsen. På 1990-tallet ble han mannen bak den joviale vaktmesteren Max Mekker i «Sesam Stasjon» med blant andre Sverre Holm og Sidsel Ryen.

(NTB)

Forbrukertilsynet snur etter kritikk om merking av reklame

Flere fotografer har reagert på Forbrukertilsynets nye regelverk om merking av retusjert reklame. Nå snur Forbrukertilsynet.

1. juli i år ble det innført nye regler om merking av retusjert reklame. All reklame der en kropps fasong, størrelse eller hud er endret ved retusjering eller annen manipulering, må merkes tydelig.

Målet med det nye regelverket er å redusere kroppspress, spesielt blant barn og unge.

Flere fotografer har imidlertid reagert på veiledningen fra Forbrukertilsynet. De har slått fast at endringer i kontrast, metning, fargebalanse og eksponering er eksempler på endringer av kroppens hud som omfattes av merkeplikten, skriver Kampanje. 

– Hvis absolutt alt må merkes, så er du like langt. Det blir resultatet hvis dette ikke gjøres fornuftig, har reklamefotograf Pål M. Laukli tidligere sagt til Kampanje.

Torsdag holdt Forbrukertilsynet et møte med Fotografforbundet. På bakgrunn av møtet har tilsynet bestemt seg for å endre veiledningen. Etterbehandling av bilder og video som endrer hud, vil ikke utløse merkeplikt dersom dette ikke medfører kroppspress.

(NTB)

All Things Live kjøper underholdningsselskapet Stageway

Nå går også Stageway inn under paraplyen til bookingbyrået og arrangørselskapet All Things Live.

Det danskregistrerte selskapet All Things Live kjøper nå Stageway-gruppen, som består Stageway Talent, Stageway Teater og Komon-Stageway, melder DN. 

– Det er helt vesentlig at vi får være med i et selskap med høye vekstambisjoner. Ellers hadde vi ikke solgt. Vi har tross alt investert en ikke ubetydelig del av kjøpesummen i All Things Live, sier Knut Meiner, arbeidende styreformann og deleier av eventselskapet Komon-Stageway.

Stageway Talent, Stageway Teater og Komon-Stageway skal drive videre under samme selskapsnavn som tidligere. Ifølge pressemeldingen fra All Things Live er partene enige om ikke å oppgi kjøpesummen.

Der skildres det også hvordan det de siste årene har vært en sterk tendens mot konsolidering i bransjen – at små og mellomstore selskaper samles i større enheter. Eksempler er Live Nation, All Things Live, United Stage og FKP Scorpio.

Eier av All Things Live er det nederlandske aktive eierfondet Waterland, som ifølge DN for tiden driver med oppkjøp av flere selskaper i Europa. Waterland kjøpte i 2018 norske Atomic Soul med formål om å lage et nordisk konsertkonsern, som er dagens All Things Live.

I 2019 kjøpte All Things Live Stand Up Norge og humorscenen Latter.

(NTB)

Landets største konsertarrangør gikk med millionunderskudd

Live Nation Norway endte på et resultat før skatt på minus 11 millioner kroner i fjor.

Det melder Dagens Næringsliv, som skriver at landets største konsertarrangør ikke mottok «ett øre» fra Staten i pandemiåret 2021.

– Kompensasjonsordningene begynte bra sommeren 2020, noe som sørget for at vi fikk et resultat tilnærmet null det året, sier Morten Valestrand i Live Nation Norway til DN.

– Etter hvert ble det lagt inn flere og flere begrensninger, så da den siste nedstigningen kom, var det ingenting igjen for oss å hente, legger han til.

Regnskapet viser at amerikanskeide Live Nation Norway omsatte for snaut 50 millioner kroner i fjor. I 2020 lå inntektene over 70 millioner kroner, mye takket være pandemistøtteordningene.

Dette står, som DN påpeker, i skarp kontrast til konsertåret 2019: Da hadde Live Nation Norway en omsetning på 384 millioner kroner, og la fram et resultat før skatt på drøyt 3 millioner kroner.

(NTB)

Siste dansen gjenstår for Ole Ivars

Første konsert på avskjedsturneen er på Aure Arena 17. september.

Nå bekrefter Ole Ivars det som navnet på vårturneen ba bud om: Det legendariske dansebandet har bestemt seg for å legge inn årene.

Det blir høsten 2023, opplyser William Kristoffersen til NTB. Da skal Ole Ivars ha spilt seg gjennom avskjedsturneen som bandet har kalt «Den siste dansen».

Vemodig

Den starter i september, og vil ta Ole Ivars til det Kristoffersen kaller diverse dansearenaer i landet. Det blir også noen flere kulturhuskonserter også – slik bandet gjorde på vårparten under konserttittelen som hintet om hva som var i vente: «Takk for alle fine år». Bandet ser for seg totalt 40–50 konserter/dans/show før de «legger inn årene høsten 2023», heter det i pressemeldingen.

– Vi vil prøve å fordele dans og konsert-oppdragene slik at fansen i det langstrakte landet Norge kan få oppleve oss en gang til, sier William Kristoffersen, og legger ikke skjul på at det «selvfølgelig blir litt vemodig med en avskjedsturné».

– Men så lenge vi kan være friske nok til å stå på scenen i vårt 58. år som band, er jo det en glede og en seier i seg selv, tilføyer han.

Ole Ivars er opp gjennom årene blitt regnet som selve lokomotivet i norsk dansebandbransje, og William Kristoffersen – som er bandets låtskriver – trekker togparallellen videre.

– Det er også med en stor grad av takknemlighet og ydmykhet vi legger ut på reisen mot endestasjonen. Vi fremfører egne låter, for et publikum som venter på oss, sier han.

Medalje

Bandets gründer Ole Ødegård (76) og Arne Willy Foss (76) har begge vært med fra starten i 1964, og stiller på scenen med William Kristoffersen (70), Bjørn Elvestad (68), Morten Nyhus (66) og Espen Hagen Olsen (36). Sistnevnte kom med som vokalist i 2018, da Tore Halvorsen sluttet.

Ole Ivars har gitt ut 37 studioalbum, fått åtte Spellemannpriser og mottatt flere titalls gull- og platinatrofeer, opplyser Kristoffersen.

De ble kåret til «Tidenes Norske Danseband» av NRK i 2004. Selv har William Kristoffersen mottatt Kongens fortjenstmedalje for sin store produksjon av låter for bandet. Blant dem «Jag trodde änglarna fanns», «Nei, så tjukk du har blitt» og «Kongen av campingplassen».

(NTB)