Brann i bolig i Drøbak

Klokken 08:18 lørdag morgen melder Øst politidistrikt at det har vært en brann i et bolighus i Drøbak. 

Ifølge oppdragsleder Ørjan Hustad, tok familien seg selv ut av huset, og ingen skal ha fått i seg røyk. 

– Brannvesenet fikk rask kontroll på situasjonen. Mye røyk i huset som gjør det ubeboelig de nærmeste dagene. Beboere ivaretas av annen familie, opplyser han. 

Politiet oppretter sak. 

Det er uvisst hvordan ulmebrannen startet, og politiet oppretter undersøkelsessak. Det var familien selv som ringte inn til brannvesenet da alarmen gikk. 

Hustad sier til ØB at det sannsynligvis er noe som har brent i stua. Men politiet får ikke gjort så mye så lenge det er så fullt av røyk. 

– Det blir en forsikringssak. Alt var røykfylt, så det er kjedelig. Vi oppretter uansett sak og må tilbake senere. 

Huset må luftes ut i noen dager før familien kan flytte tilbake. 

Nå er brua åpen for trafikk igjen

Fredag 27. juni ble brua over Mølledammen langs Årungveien i Frogn stengt for trafikk. 

Jørgen Waag som er bruforvalter i Akershus fylkeskommune opplyste at brua ble stengt fordi det skulle legges nytt slitelag/asfalt der.

Beregnet sluttid var ifølge Statens vegvesen ved midnatt natt til lørdag. Men allerede torsdag var veien åpen for trafikk. 

Mulig feil

Byggeleder Andres Olsen forteller at brua, som ble bygget i år 2000, er laget av tre og stål. 

– På grunn av stor slitasje i dekket på brua pga mulig feil utførelse/produktfeil da brua ble bygd er det nå gjort en utbedring på dette. 

I denne omgang har man fjernet gammel asfaltoppbygging, lagt ny støpeasfalt, membran og asfalt slitelag på toppen. 

Det er BMO Entreprenør AS som har vært entreprenør.

Blir stjålet

Nå står det igjen mindre reparasjoner av rekkverk i overgangsrekkverket utenfor bru og beslag på fagverk. Ifølge Olsen blir beslag ofte stjålet. 

– Det står med andre ord igjen litt arbeid, men ikke mye, forteller han. 

Har pusset opp det ikoniske stupetårnet

Bymiljøetaten i Oslo kommune skriver på sine facebook-sider at de har renovert det over 90 år gamle stupetårnet på Ingierstrand. 

Dermed er det klart for nok en sommersesong. 

– Nå har det fått en skikkelig oppfriskning med maling, vask og en grundig sjekk. Vi har tatt vare på det originale uttrykket, akkurat slik det har stått i over 90 år. Ingen endringer, bare nødvendig kjærlighet, skriver de. 

LES OGSÅ: Er du varm i dag? Her finner du ti gode badeplasser i Nordre Follo hvor du kan kjøle deg ned

Fredet

Ingierstrand bad er ikke bare et populært utfartssted og et fint sted å ta seg et bad i sjøen. Det er også en totalt fredet anlegg, som vil si at ikke bare byggene men også uteområdene er fredet. 

– Det betyr at materialer, farger og form må bevares og tas særlig hensyn til når vi utfører vedlikeholdsarbeid, skriver Bymiljøetaten. 

Fra stupetårnet kan man hoppe fra to, tre, fem og ti meter. 

Oppegård Avis skrev i mai at stupetårnet skulle males for første gang på ti år, og at det var forventet at prosjektet ville koste i underkant av 800.000 kroner. 

Vil skaffe nye leietakere

Om tårnet er klart for nye stup, vil imidlertid ikke restauranten på Ingierstrand bad til å åpne dørene i år. Verken for badegjester eller lukkede selskap. 

Som ØB skrev tidligere i år, har Fursetgruppen sagt opp avtalen med Eiendoms- og boligfornyelsen i Oslo kommune etter 12 år som leietaker. 

Etter mange år med utleie får bygget naturlig bruksslitasje, selv om leietaker har utført løpende vedlikehold.

– Før ny utleie vil vi derfor utføre vedlikeholdsarbeid som maling, oppgradering av toaletter/tilpasninger til det offentlige vann- og avløpssystem og sliping av gulv, skrev kommunikasjonsrådgiver Lis Homdal i Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo kommune i en e-post til ØB i den forbindelse.  

I løpet av høsten blir eiendommen lagt ut med tanke på å finne nye leietakere. 

Bil kjørte gjennom garasje

Ved 18-tiden onsdag kveld fikk Øst politidistrikt melding om at en bil hadde kjørt gjennom en garasje i Ski. Dette skal ha skjedd litt tidligere på ettermiddagen, og bilen var allerede tauet bort. 

Politiet hadde ikke registreringsnummeret og hadde ikke noe mer å gå på. De har heller ikke vært på stedet, opplyser operasjonsleder Ronny Samuelsen, som ikke er kjent med hva slags bil det er snakk om. 

ØB har fått tips om at bilen kjørte ut på en gangsti og krasjet i et tre.

Kjørte i bom – flere ting som ikke stemte

I forbindelse med en møteulykke i Ringnestunnelen på Fv 156 onsdag ettermiddag, ble trafikken regulert med bom. 

Klokken 17:37 melder operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt at en personbil hadde kjørt gjennom denne bommen, og ble stanset av en patrulje da den kjørte videre etter kollisjonen. 

Men det var flere ting som ikke var på stell. Ifølge Sveen hadde bilen både bruksforbud og var påsatt vinterdekk. 

– Mistenkte, en mann i 50 årene blir anmeldt etter vegtrafikkloven §3, §12 ( plikter). Kjøring med bruksforbud og med piggdekk, forteller han. 

Telia og TV2 er blitt enige

Telia og TV2 er blitt enige om en ny og langsiktig samarbeidsavtale for TV2s kanaler og innhold. 

Det går fram av en pressemelding tirsdag ettermiddag. 

– Vi er fornøyd med å ha landet en ny og langsiktig avtale med TV 2, og vi er glade for at vi kan fortsette å gi våre kunder markedets bredeste TV-tilbud på Telia Play, sier Morten Karlsen Sørby, fungerende administrerende direktør i Telia Norge i pressemeldingen. 

Avtalen sikrer nesten en million norske TV-seerer tilgang til hele innholdsunderverset til TV2, med nyheter, underholdning og sport i lang tid framover. 

Forsinkelser og innstillinger i togtrafikken

En jordfeil ved Oslo S påvirker togtrafikken, noe som fører til innstillinger og forsinkelser. Bane Nor har mannskaper ute for å rette feilen.

Togtrafikken mellom Oslo S og Nationaltheatret rammes av en jordfeil som har ført til redusert kapasitet på linjen. Som en konsekvens av feilen er flere innstillinger og forsinkelser registrert.

Bane Nor opplyser at de jobber aktivt med å lokalisere og utbedre feilen. Pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor forklarer situasjonen:

– Vi har en jordfeil som fører til noen innstillinger og forsinkelser. Mannskaper er ute for å finne og rette feilen, sier Kirkhusmo til ABC Nyheter.

Feilen medfører at færre spor er i bruk på strekningen mellom Oslo S og Nationaltheatret.

Store utfordringer

– Det er store utfordringer på Oslo S, sier Harry Korslund, pressevakt i Bane Nor til VG.

Utfordringene gjelder både for tog som skal inn, ut eller kjøre gjennom Oslo S.

– Det vil være utfordrende for mange reisende på den strekningen, sier kommunikasjonssjef i Vy, Siv Egger Westin, til VG.

Vy setter opp ulike løsninger på strekningen.

– Du må regne med forsinkelser, og at noen tog kan bli innstilt.

Stort oppbud av nødetater i Ski sentrum

Klokka 16.15 får ØB tips om stort oppmøte av nødetater ved undergangen ved Åsveien i Ski. 

– Det var et helserelatert oppdrag, der en kvinne skal ha falt og slått hodet, opplyser oppdragsleder i Øst politidistrikt Terje Bustad.

Kvinnen ble kjørt til Ullevål.

Tidligstemming i Nordre Follo: Mulighet for å avgi stemme før ordinær periode

Tidligstemming i Nordre Follo: Mulighet for å avgi stemme før ordinær periode

Nordre Follo kommune åpner for tidligstemming i en utvidet periode, fra 1. juli til 8. august. 

Ordningen er spesielt rettet mot innbyggere som av ulike årsaker ikke har anledning til å avgi stemme verken i den ordinære forhåndsstemmeperioden eller på selve valgdagen.

Velgere som ønsker å benytte seg av tilbudet om tidligstemming, kan besøke Nordre Follo rådhus i perioden nevnt over. Åpningstidene for tidligstemming er mandag til fredag, mellom klokken 08.30 og 15.15.

For å kunne avgi stemme er det påkrevd med gyldig legitimasjon. Kommunen opplyser at vanlige former for legitimasjon som pass, nasjonalt ID-kort, førerkort (inkludert digitalt førerkort) og bankkort med bilde vil bli akseptert. 

Passasjerene er blitt mer fornøyd

Jernbanedirektoratets kundetilfredshetsundersøkelse for andre kvartal i år, viser at passasjerene på Østlandet har blitt mer fornøyd enn de var i fjor. Ifølge en pressemelding, får Vygruppen nesten 80 av 100 poeng fra passasjerene. 

– Dette er gledelige tall, som viser at arbeidet med å bedre punktligheten og kundetilfredsheten gir resultater. Togselskapene fortjener ros for innsatsen de gjør hver dag for passasjerene. Det er ekstra hyggelig at Vy, Go-Ahead og SJ får gode tilbakemeldinger fra de reisende, sier jernbanedirektør Knut Sletta.

En viktig grunn til at passasjerene er blitt mer fornøyd, er at togene er mer punktlige enn i fjor. Undersøkelsen viser en seks prosents økning i opplevd punktlighet blant passasjerene, sammenliknet med 2024. 

Men arbeidet med å forbedre punktligheten er ikke i mål, ifølge Sletta. 

Det kommer også fram at de reisende på Østlandet er merkbart mer fornøyd med infoen de får ved forsinkelser eller innstillinger. Også med renholdet og personalet på togene scorer høyere.