Nå blir det oppstart for 6-åringene

Onsdag 25. mai er det oppstart for 6-åringene som vil spille fotball i Snøgg, og trenerveileder Jørgen Thune-Holm sier det bare er å møte opp på kunstgresset på Sætre.

Det er trenere og spillere i Snøgg som kommer til å holde de første treningene, men etter hvert er det foreldre som skal overta treneransvaret - under veiledning av trenerveileder Thune-Holm. 

- Jo flere foreldre vi får med, jo bedre er det. De første gangene vil vi spillere og trenere være med for å gi litt inspirasjon, og dette skal være fotballglede gjennom leik med ball. Tanken er at vi skal møtes én time hver uke, og til høsten skal vi melde oss på til kamper, sier Thune-Holm, som ikke skal ha påmelding til treningene - her er det bare å møte opp 25. mai, og han minner om at fotball er blant de største sosiale arenaene for jenter og gutter. 

Det er barn som er født i 2016 som nå inviteres til fotballglede på Sætre. 

- Vi vil ha med så mange som mulig, og jeg var nylig ute med sjuåringene og det var veldig moro, sier han. 

Stortap mot Strømmen

Notodden Fotball fikk det veldig tøft på bortebane mot Strømmen, og tapte hele 4-0 i ettermiddag.

Tidligere NFK-spiller Christopher Cheng ( fem kamper i 2020 - da var på lån fra Stabæk) scoret to av målene til hjemmelaget.

Det sto 0-0 fram til det 39. minutt, men da sprekk ballongen for NFK. Cheng beinet et innlegg i mål fra kort hold, og bare to minutter senere forærte Sebastian Temte Hansen ballen til Strømmen og dermed sto det plutselig 2-0. Rett etter pause økte Cheng med et flott skudd, og 4-0 kom etter 70 minutter. 

I løpet av de siste 15 spilleminuttene byttet NFK inn alle sine fire unggutter fra reservebenken - Balder Bjerkan, Siver Murtnes Haugen, Halvor Lien Haug, Sander Røys Larsen. 

Notodden kom litt mer med i kampen etter 0-3, og nærmest scoring var Frithzell med et skudd i tverrliggeren. Den samme svensken burde gitt NFK 1-0 tidlig i kampen, men skuddet ble reddet.

Strømmen tok med dette sin femte strake seier. Moss topper tabellen med full pott, 21 poeng, etter sju seriekamper. Notodden ligger på nedrykksplass med sine fire poeng. 

NFK: Viktor Engh, Adrian Solberg, Sebastian Pop, Espen Hagen, Emmanuel Kisaruko, Eirik Tveiten, Sebastian Temte Hansen, Jens Torgersen, Melvin Frithzell, Younes Amer, Erik Grandelius. 

Innbyttere: Balder Bjerkan, Siver Murtnes Haugen, Halvor Lien Haug, Sander Røys Larsen. 

Møter formlaget på bortebane

En hard nøtt venter Notodden Fotball søndag. Strømmen står med fire strake seire, og er formlaget i avdelingen. 

Notodden Fotball sleit seg videre i cupen med 2-1 borte mot Åssiden torsdag. Søndag venter i utgangspunktet en langt tøffere nøtt da laget tar turen til Strømmen.

Hjemmelaget har vunnet sine fire siste kamper, mens NFK-gutta fikk en opptur i serien med 2-0 hjemme mot Arendal sist lørdag. 

Det som bekymrer i NFK-leiren er skadesituasjonen. En i utgangspunktet tynn tropp er nå belastet med skader og andre hendelser. På skadelisten finner man kaptein Martin Holmen og William Husebø. I tillegg måtte både Max Anton Snibb og Abel Tjomsland forlate banen i cupkampen mot Åssiden med skader. Adrian Berntsen har dratt hjem til Jæren etter dødsfall i familien, mens Willian Pozo-Venta skal være uaktuell på grunn av en episode på treningsfeltet i forrige uke.

- Strømmen har imponert i det siste, og det blir helt klart en tøff utfordring. Vi må gjøre mye av det samme som vi gjorde mot Arendal - det vil si god defensiv struktur. I tillegg må gutta springe sokkene av seg, melder trener Magnus Erga. 

Temte Hansen avgjorde cupkampen

Notodden Fotball sleit seg videre i cupen med 2-1 seier borte mot Åssiden torsdag kveld.

Det var midtbanespiller Sebastian Temte Hansen som avgjorde kampen. I det 68. minutt satte han inn vinnermålet. Det åpnet ikke så bra for NFK. Allerede etter 20 minutter tok hjemmelaget, som daglig spiller i 4. divisjon,  ledelsen. Melvin Frithzell sørget imidlertid for 1-1 etter 32 minutter. 

Notodden sliter med skader, og dro til Åssiden med fire lokale unggutter på innbytterbenken.

NFK: Viktor Engh, Sebastian Pop, Adrian Solberg, Espen Hagen, Emmanuel Kisaruko, Sebastian Temte Hansen, Abel Tjomsland, Jens Torgersen, Melvin Frithzell, Younes Amer, Erik Grandelius.

Innbyttere; Matias Finnestrand, Max Snibb (40 min) Balder Bjerkan (2 min), Siver Haugen Murtnes, Halvor Lien Haug (12 min), Sander Røys Larsen. 

Fem spillere er ute før kveldens cupkamp

For Notodden Fotball er cupen viktig økonomisk, og de stiller derfor med sitt sterkeste mannskap når de møter Åssiden borte i 1. runde i kveld.

Men noen av spillerne er ikke disponible til kveldens oppgjør. Martin Holmen og William Husebø er ute med strekkskader, mens Adrian Berntsen har reist hjem til Jæren på grunn av dødsfall i familien. Willian Pozo-Venta er for tiden ikke aktuell, mens Aleksander Rønning Olsen er langtidsskadd.

-I den økonomiske situasjonen vi er i nå så blir cupen ekstra viktig. Vi ønsker å komme så langt som mulig, og håper selvsagt på en hjemmekamp mot et lag fra eliteserien eller OBOS i en av de neste rundene. Men for at vi skal komme dit må vi slå Åssiden, og vi ønsker å bygge videre på den gode opplevelsen fra lørdagens oppgjør mot Arendal, sier trener Magnus Erga.

Når det gjelder Åssiden så rykket de ned fra Norsk-ligaen i fjor etter 13 strake tap i seriekampene. I årets 4. divisjon ligger de på sjuendeplass med åtte poeng etter seks kamper. Tidligere NFK-spiller Magnus Langset (2019) er en av lagets toppscorere, og en mann å se opp for i kveld. Kampen spilles på Åssiden stadion. 

To snøggere klare for nordisk mesterskap

Snøgg-bryterne Synne Marie Eriksen (17) og Sanne Windsvoll-Midtbøen (15) er begge på plass i Tallinn for å delta i nordisk mesterskap for ungdom. 

De to snøggerne skal på matta lørdag, og begge bør ha gode muligheter til å oppnå gode resultat. Nordisk mesterskap for ungdom er for aldersklassene 15 til 17 år. Synne Marie bryter i 73-kilosklassen, mens Sanne deltar i 57 kilo.

Synne Marie deltar i en av de tyngste klassene, og dermed er det også færre deltakere. Sanne bryter i en av klassene med flest utøvere. 

Synne Marie sliter fortsatt litt med ettervirkninger av korona, men skal likevel ha sjanse til å hevde seg i toppen. Sanne er med i sitt første nordiske ungdomsmesterskap, men viste under Tallinn Open tidligere i år at hun har kapasitet til å hevde seg mot de beste. 

Så kom den første seieren

Snøgg-damene sikret seg sesongens første seier da Bærums Verk Hauger ble slått 3-0 på hjemmebane onsdag.

Ved pausen var stillingen 2-0 - etter scoringer av Marie Vik etter 15 minutters spill og Cecilie Sørensen rett før pause. Snøggs tredje mål ble satt inn av debutanten Kristina Skulestøyl Aas etter 62 minutter. 

Med den solide seieren klatret Snøgg-damene opp på sjuendeplass på 2. divisjonstabellen, og revansjerte umiddelbart det forsmedelige 2-8 nederlaget i Sogndal søndag. 

Nå venter ny kamp 16. mai. Da møter reiser de til Oslo for å møte Lyn 2 på Kringsjå kunstgress. 

Snøgg stilte følgende lag onsdag: Karine Rulnes Faane, Thea Hegna Gjuv, Therese Søderman Svalastog, Thea Lunde Håland, Maren Finnebråten, Charlotte Jensen Pedersen, Cecilie Sørensen, Mali Tobiassen, Marie Vik, Eline Westeng Bakken, Sarah Isarah Lonu.

Innbyttere: Ida Bruserud og Kristina Skulestøyl Aas og Andrea-Elise Engeland Mota. 

Raknet fullstendig etter pause

Snøgg-damene holdt følge med Sogndal i 45 minutter på Fosshaugane Campus, men etter pause fikk det unge Snøgg-laget problemer.

Oppgjøret endte til slutt 8-2 til hjemmelaget - etter at det sto pause 3-2 til pause. Sogndal tok ledelsen allerede etter to minutter, men Maren Finnebråten utliknet da det var spilt 17 minutter. Så kom det to raske Sogndal-scoringer - før Eva Eline Westeng Bakken reduserte til 2-3 etter 30 minutters spill. 

Etter pause puttet Sogndal ytterligere fem baller bak Snøgg-keeper Karine Rulnes Faane, og dermed klatret hjemmelaget til topps på tabellen med ni poeng etter tre seriekamper. 

Snøgg ligger på niendeplass med ett poeng etter tre kamper. Det poenget sikret de seg i 1-1-oppgjøret mot Hønefoss 2 forrige helg - og det er samtidig de eneste poengene Hønefoss har gitt fra seg til nå i år.

Snøgg stilte med tre debutanter på 2. divisjonsnivå i kampen. 

Allerede onsdag 11. mai er det kamp for snøggerne, da kommer Bærums Verk/Hauger på Notodden-besøk. 

Snøgg stilte med følgende spillere i Sogndal søndag: Karine Rulnes Faane, Maren Finnebråten, Nina Haugen Kasin, Eve Eline Westeng Bakken, Thea Lunde Håland, Annbjørg Olsen Haugen (debut), Guru Svarstad, Cecilie Sørensen, Marie Vik, Sarah Oshara Lonu, Heidi Hegna Asland. 

Innbyttere: Ida Bruserud, Heidi Svartdal (debut) og Tuva Sollid Isaksen (debut).  

Ny keeper til Notodden Fotball

Victor Gustavsen Engh er klar for Notodden Fotball, og 17-åringen er klar til lørdagens oppgjør mot Ørn Horten. 

Victor er keeper, og ble tatt ut på sin første landslagssamling høsten 2020. I vinter sto han G-18 landskampen mot Nord Irland, mens han satt på benken mot Tsjekkia og Belgia. Gustavsen Engh fyller 18 år i november, og Notodden låner nå spilleren fra Stabæk. Han går til daglig på NTG Bærum toppidrett Stabæk.  

I følge Notodden Fotball sine hjemmesider spilte han for Stabæk i treningskampene mot Arendal og Vålerenga i vinter. 

Han er hentet inn for å erstatte den skadde Espen Vasby. 

To unge blir - to unge reiser

Ungguttene Sander Røys Larsen og Siver Haugen Murtnes fortsetter fotballkarrieren på Notodden, mens Tor André Nordbø og Balder Bjerkan begynner på toppidrett i Skien fra høsten av. 

De fire ungguttene har vært i tenkeboksen på hvor de ville fortsette fotballkarrieren etter ungdomsskolen, og nå har de tatt sine valg. Alle fire har vært på nasjonale tiltak med Odd de siste tre årene, og de er alle med på kretslaget til Telemark. 

Nå vil Sander og Siver skrive kontrakter med Notodden Fotball, mens Tor André og Balder høyst sannsynlig blir Odd-spillere fra høsten av eller neste sesong. 

Sander Nordbø, den eldre broren til Tor André, er nå inne i sitt siste år på toppidrett i Skien, og har i vår spilt flere PostNord-kamper fra start av for Odd 2. Han spilte de første 45 minuttene da Odd 2 slo NFK 5-2, og han spilte 90 minutter da Odd tapte 0-2 for Ullern.