Endte på 2. plass i 1. divisjon

Notoddens bordtennisherrer avsluttet sesongen med tre seirer og en uavgjort i Trondheim. Dermed ble de totalt nummer to i 1. divisjon. 

Notodden rykket opp i fjor, og har gjort en strålende innsats i debutsesongen. De to lokale spillerne Ole Jørgen Pedersen og Yared Seifu har sammen med polsk assistanse vunnet ni kamper, spilt to uavgjort og tapt tre i årets serie. 

I helgen var Robert Girulski og Stanislaw Wnek fra samarbeidsklubben i Polen med på laget, og den samme Girulski ble også årets lagspiller i 1. divisjon - uansett klubb. 

Sist helg slo laget Fornebu 2 (9-1), Fokus 2 (8-2) og Harestua 7-3, mens de spilte uavgjort 5-5 mot Kjelsås - laget som endte på tredjeplass bak Notodden på tabellen. 

- Etter at vi mistet hallen har klubben hatt litt slagside, men våre dyktige trenere har holdt humøret oppe - og i helgen gjorde vi noe av det beste vi gjort. Merethe Tveiten og Jenny Helene Slettum spilte veldig bra i Spania og viste at vi har gode spillere i para-idretten. Og herrelaget sikret seg 2. plassen, sier leder av klubben, Karl Arne Lia. 

Klart for Telemarks eldste turrenn

Gaustaløpet - Telemarks eldste turrenn - arrangeres lørdag 4. mars! For 71. gang gjennomføres Gaustaløpet fra Rjukan Fjellstue til Gransherad. Kort løype går fra Bitringsnatten i Tuddal til Gransherad.

Gaustaløpet går i flott natur inn Gausdalen og over Bitringsnatten til skolen i Gransherad. Løpet er på 50 km. Fra Fjellstua kan en delta i enten aktiv eller trim klasse.
Familievarianten på 25 km fra Bitringsnatten i Tuddal er også et godt alternativ. Dette er ei løype som passer skientusiaster i alle aldre. 

Vi fortsetter med ungdomsklasse fra Bitringsnatten. Dette er en konkurranseklasse for ungdom fra 13-16 år, gjennomført for første gang i 2018.

Gaustaløpet er det eldste turrennet i Telemark og et av de eldste i Norge. Gaustaløpet ble første gang arrangert i 1934. Det har siden vært gjennomført 70 ganger og i år blir den 71de gangen. Traseen går gjennom tre kommuner og arrangementet er et samarbeid mellom Rjukan Idrettslag, Gransherad Idrettslag og Tuddal Idrettslag.

De aktive har automatisk tidtaking og premiering er etter reglene i Skiforbundet.

Det går busser fra Gransherad på løpsdagen til Start på Fjellstua og Bitringsnatten. Bussen er inkludert i påmeldingsavgiften og det er parkeringsplasser og startnummer henting på Gransherad skole.

NFK tapte mot Eik Tønsberg

Notodden Fotball tapte 2-3 på hjemmebane mot Eik Tønsberg i sesongens fjerde treningskamp. 

15 år gamle Hans Torjus Gampedalen sendte NFK i en tidlig ledelse, men gjestene snudde kampen og gikk til pause med ledelse 2-1. 

Etter hvilen økte de til 3-1 på straffespark, før Adrian Berntsen reduserte til 2-3 med fem minutter igjen å spille. Samme mann hadde to minutter senere et skudd i tverrliggeren fra kort hold.

Notodden stilte ikke med det man kan kalle et toppet mannskap fra start, og verken keeper Maciej Raniowski, William Husebø eller Sander Nordbø var med i kamptroppen onsdag. 

Prøvespiller Ulrich Glandberger spilte de første 45 minuttene, mens Rahul fikk noen minutter i 2. omgang før han måtte ut med skade.

NFK startet slik: Matias Finnestrand, Sondre Svarstad, Mats Røisgaard, Jone Bjerkan, Emmanuel Kisaruko, Sebastian Jørgensen, Sebastian Temte-Hansen, Simen Saga Vaalanes, Ulrich Glandberger, Hans Torjus Gampedalen og Kristian Eggen. 

Etter pause og utover i 2. omgang kom følgende på banen: Telle, André Rauland, Jens Jonassen, Melvin Frithzell, Adrian Berntsen, Aleksander Rønning-Olsen, Rahul og Andreas Førde. 

Neste treningskamp spilles borte mot Pors lørdag 4. mars. 

Rønning-Olsen sørget for seier

Notodden Fotball slo Bærum 2-1 i treningskamp på Sætre lørdag. Aleksander Rønning-Olsen ble matchvinner da han scoret på straffe seks minutter før slutt.

Det var forøvrig samme mann som sørget for straffesparket da han ble sparket ned bakfra. . 

Det var mye positivt å ta med seg fra årets tredje treningskamp. NFK dominerte de første 45 minuttene, og lot aldri gjestene få fred til å etablere noe spill. Ledermålet til Adrian Berntsen kom allerede etter fem minutter. Et flott skudd fra 16 meter.

Utover i omgangen spilte de seg til flere målsjanser - dog uten å lykkes i abslutningsøyeblikket. 

Etter pause ble det gjort flere spillerbytter utover i omgangen, og Bærum fikk et litt heldig utlikningsmål da et skudd skiftet retning og utmanøvrerte NFK-keeper Finnestrand. Sistnevnte sto de siste 45 minuttene. 

NFK startet kampen med prøvespiller Noah Riise på backen. Han er sønn av Bjørn Helge Riise, og spiller til daglig for Stabæk. Spillerutvikler Torstein Røisgaard kunne opplyse at dette absolutt var en spiller klubben kunne tenke seg å hente til Notodden. 

NFK startet med følgende lag: Maciej Raniowski, Noah Riise, Jone Bjerkan, Jens Jonassen, Alexander Rønning-Olsen, Sander Nordbø, Sebastian Temte Hansen, Adrian Berntsen, Sebastian Jørgensen, Melvin Fritzell, Kristian Kjeverud Eggen.

Etter pause kom følgende spillere inn: Matias Finnestrand, Emmanuel Kisaruko, Mats Røisgaard, Sondre Svarstad, Simen Saga Vålanes, Trym Telle, Hans Torjus Gampedalen, André Rauland. 

Ny keeper på plass

Maciej Raniowski har signert kontrakt med Notodden Fotball ut 2023.

Raniowski er keeper, og han har spilt begge treningskampene til NFK så langt i år - og han har fortsatt til gode å slippe inn mål. Mot Odd holdt han nullen den ene omgangen han spilte, og det samme gjorde han mot Fram sist helg.

Keeperen spilte i fjor seks kamper for Vard Haugesund i PostNord-ligaen. I 2021 spilte han i samme divisjon for Florø. Han har også spilt for Verdal, Brodd og Lysekloster. 

Han vil dermed utgjøre keeperduo med Matias Finnestrand denne sesongen, men trener Stian Lund utelukker ikke at det kan bli aktuelt med tre keepere i troppen. 

Slo tilbake etter VM-skuffelsen

Heidi Dyhre Traaserud måtte se hopprennet i junior-VM fra sidelinjen på grunn av ryggtrøbbel. Tilbake på norsk jord ble det to seire i norgescupen. 

Heidi skulle hoppet på det norske laget både i det individuelle rennet og lagkonkurransen under junior-VM i Whistler Olympic Park i Canada, men ryggen slo seg vrang på flyreisen til VM. 

- Jeg har slitt med ryggen denne sesongen, og var litt forberedt på at det kunne ende opp på denne måten. Men vi tok sjansen på å reise til Canada, og uansett har jeg fått erfare et stort mesterskap, sier Heidi, som måtte steppe inn på mixlaget i kombinert - og der endte de på fjerdeplass. 

- Jeg gjorde et greit hopp der, men det var jo hoppkonkurransen jeg helst ville deltatt i, forteller hun, 

I helgen var det norgescup i Holmenkollen, og der vant hun eliteklasen både lørdag og søndag. Nummer to rennene ble Frida Berger som var ei av fire hoppere på det norske laget i VM. Ingen av de andre VM-deltakerne var med i Holmenkollen.

Heidi hoppet 91,5 meter og 95 meter lørdag, mens hun strakk seg til 99 meter og 90,5 meter søndag. Lørdag vant hun med rundt 40 poeng til Berger, men avstanden søndag var drøye 18 poeng. 

Nå håper hun å bli tatt ut til coc-renn i Tyskland senere i vinter.

Til daglig holder hun til på Lillehammer med trener Line Jahr, og er med i forbundets prosjekt for å utvikle hoppere til OL i 2026. 

Fem nye spillere har signert

Etter treningskampen mot Odd 27. januar har ytterligere fem spillere signert ny kontrakt med Notodden Fotball.

Fire av dem er gamle kjente, mens én er nykommer med sterkt tilknytning til Notodden by. 

De fire kjente er Jens Torgersen Jonassen, Alexander Rønning-Olsen, Sebastian Jørgensen og William Schjølberg Husebø. I tillegg har midtstopper Jone Bjerkan Hammerli gått fra Flint til NFK. 

Nuno Marques går løs på en ny sesong som keepertrener. 

Lørdag møter NFK Fram Larvik til sesongens andre treningskamp. Den spilles i Larvik. 

Fjorårets Mjøndalen-spiller Tobias Bjørnstad kommer til Notodden for å se på forholdene med tanke på en potensiell overgang. Han er en anvendlig spiller som kan bekle midtstopper, back eller posisjonen som inderløper. Ellers jobber klubben hardt for å forsterke på keeperplass, og det er fortsatt dialog med både Kim Bjørkesett og Maciej Raniowski. Sistnevnte spilte én omgang mot Odd.

Noen av fjorårets spillere har nå funnet seg andre klubber. Younes Amer skal i år spille for Strømmen, Willian Pozo-Venta har reist til Finland for å prøve seg i FC KTP Kotka, Elliot Hinsta har gått tilbake til Falkenbergs, mens Viktor Engh skal vokte målet til Lyn. 

Jan Halvor forsterker med tidligere NFK-spiller

For NFK-publikummet blir det gjensyn med tidligere NFK-trener Jan Halvor Halvorsen denne sesongen. Han ledet den tidligere storklubben Lyn til opprykk fra 3. divisjon i fjor.

Og i Oslo har man ambisjoner om å komme seg tilbake til toppen av norsk fotball. Nå er det klart at fjorårets innleide NFK-keeper, Viktor Engh skal spille for Lyn denne sesongen. 

Engh fikk med seg 10 kamper for NFK, og han huskes kanskje best for strafferedningen i oppgjøret mot  Arendal på Optime Arena da NFK vant noe overraskende 2-0. 

I følge terminlisten møtes Lyn og NFK på Bislett 8. juli, mens Notodden tar i mot Halvorsen og Lyn 4. november. 

Lyn har også hentet spissen Andreas Hellum fra Arendal. Også sørlendingene spiller i avdelingen til NFK og Lyn. 

Åpnet det nye året med seier

Notoddens håndballherrer sikret seg to nye poeng da de gjestet Konnerud i en på forhånd vanskelig bortekamp. 

Med 26-23 trygget laget topplassen på tabellen, og seieren var i realiteten aldri truet. Da fire minutter gjensto av kampen ledet de med seks mål. Toppscorer for NHL ble John Mikael Mesaros Lode med seks mål.

NHL-herrene står nå med 16 poeng etter 10 kamper, og topper tabellen to poeng foran Kragerø. Laget fra kystbyen har imidlertid to kamper mindre spilt. Konnerud ligger på fjerdeplass med ni poeng etter åtte kamper. 

NHL: Anders Hamre Biseth, Stein-Arne Samuelsen Folserås, John Mikael Mesaros Lode (6), Ole-Kristoffer Evensen (5), Haakon Martin Liene Bakka (5), Bjørn-Kristian Lund, Simen Pedersen, Erik Fuhre Lia, Joakim Hykkerud, Olav Landsverk Skåttet (1), Eirik Juul Frømyhr (3), Markus Johansen Menstad (2), Truls Saga (2), Mansoor Mohammad (2).

Julie kan bli årets fotballspiller i 2. divisjon

Julie Kjosvold Pedersen er ei av seks spillere som kan bli årets spiller i 2. divisjon.

Det er Sportskollektivet som står bak kåringen, og det er en side som er drevet, eid og styrt av folkene bak sidene Hordalandsfotball.no og Kvinneidrett.no. 

Julie meldte overgang til Odd før årets sesong, og den tidligere Snøgg-spilleren er nominert sammen med lagvenninne Stina Kleppe, de to Fyllingen-spillerne Sara Jane Ritter og Julie Belden Rasmussen, Grei-spiller Tine Celine England Karstensen og Viking-spiller Hanne Jakobsen. 

Ved å gå inn på Sportskollektivet.no kan man stemme på den spilleren man mente var best 2. divisjon denne sesongen. 

Avstemningen avsluttes søndag 18. desember kl. 23:59.