14-åringene avsluttet med stil

Snøggs 14-åringer tok nesten inn det tapte fra den første finalekampen, men manglet ett mål på å vinne Interkretsserien.

I den første kampen på hjemmebane ble det tap 1-4 for Flint, men i returoppgjøret i Tønsberg ble det seier 4-2. Dermed manglet de ett mål på å ta hjem pokalen, og den scoringen kunne de fått nærmest på overtid.

-Det var en situasjon helt på slutten etter corner. En Flint-spiller tok ballen med hånden, men det ble ikke dømt, sier trener Øyvind Tobiassen, og mener laget manglet de små marginene som kunnet vippet det hele i Snøgg-favør.

-De tok ledelsen 1-0 på et straffespark som både Flint-trenerne og vi var enige om var feil dømt, men det er umulig å si hva som hadde skjedd om de ikke hadde fått straffen. Jeg må også legge til at vår keeper Linus Haugen Murtnes hadde noen kanonredninger, og etter to kamper er det greit at de vinner sammenlagt. Men vi var veldig nærme å ta dem igjen, og etter kampen var spillerne naturligvis skuffet. Men jeg tror det går over når de får det litt på avstand, for de har tross alt gjort en kjempesesong, sier Tobiassen.

Laget avsluttet dermed sesongen med å vinne OBOS-cupen, og slå Flint i returoppgjøret i Interkretsfinalen. Etter kampen torsdag fikk de også det synlige beviset på at de er kretsmestere i Telemark i 2021.

-Jeg er stolt av måten laget har reist seg på etter at vi tapte 1-4 i Lisleherad. Nå hadde vi alt å vinne i returoppgjøret, og vi har jobbet steinhardt med å få de til å tro at det var mulig å vinne. Jeg tror vi hadde klart det om kampen hadde vært noen minutter lenger, for Flint var helt på hæla på slutten, sier Tobiassen.

14-åringene er nå invitert til å trene med Notodden Fotball framover. Der vil Snøggs 2007-årgang trene sammen med 2006-årgangen som har spilt for NFK i år. Det er A-lagets assistenttrener Stian Bråten som skal lede de treningene framover.

-Nå blir det opp til hver enkelt hva de ønsker framover, sier Tobiassen.

Kampfakta

Flint-Snøgg 2-4 (1-0)

Sammenlagt endte det 6-5 til Flint.

Mål: 1-0 15. min, 1-1 51. min Enock Mizerero, 1-2 56. min Olav Tvervik Bakka, 2-2 64. min, 2-3 67. min Andre Rauland, 2-4 69. min Jon Olav Weiseth Bakken.

Snøgg: Linus Haugen Murtnes, Markus Tveiten Natadal, Adrian Kaarstein Stykket, Mahamed Mahamud, Enock Mizerero, Mathias Slåtta Folserås, Olav Bakka Tvervik, Dawit Kubrom, Bjørnar Tobiassen, Hans Torjus Gampedalen, Andre Rauland.

Innbyttere: Jon Olav Weiseth Bakken og Halvor Sletta. 

Hopp-Heidi i NM

Heidi Dyhre Traaserud ble nummer åtte i forrige helgs sommer-NM, og nå er Heddal-hopperen klar for vintersesongen. Den innledes i desember, og rett før jul er hun på plass i Tveitanbakken for å hoppe COC-renn på hjemmebane.

-Jeg hadde en målsetting i NM om å hoppe stabilt, og jeg er stort sett fornøyd med det jeg fikk til. Plassering var jeg ikke så opptatt av, sier hun.

I mesterskapet hoppet hun 83- og 83,5 meter. Suveren vinner ble Silje Opseth med hopp på 100- og 101,5 meter. 

I tillegg til det tradisjonelle COC-rennet i Tveitanbakken, skal Heddal IL også arrangere junior-NM i vinter - og da vil Dyhre Traaserud også være selvskreven på startlistene. 

Iselin tapte i bryte-VM – la opp etterpå

OSLO: Iselin Moen Solheim røk 2-14 for Anastasia Osnijatsj Sjustova fra Ukraina i kvalifiseringen i 76-kilosklassen i bryte-VM. Så avsluttet hun karrieren på direkten.

Solheim gikk raskt på et fall, og motstanderen fikk seks poeng på tavla før det var gått halvminuttet av kampen. En ny firepoenger og en topoenger til Solheim på en kontring kom kort etter.

Med 3.41 minutter igjen av kampen hadde motstanderen fått ytterligere fire poeng, og kampen ble stoppet.

– Dette var flaut. Det var en nedtur, sa Solheim til Aftenposten.

I forkant av VM hintet hun i et TA-intervju at mesterskapet kom til å bli hennes siste. Etter tapet tirsdag kom bekreftelsen:

– Jeg klarer ikke å innse at det var den siste kampen. Men det er det, sa hun.

26-åringen var tydelig rørt etter kampen og hadde problemer med å holde tårene tilbake.

Foreldrene hadde tatt turen fra Notodden og var til stede på Jordal Amfi.

– Det var rart å tenke på at jeg skuffet så mange. Det var første gang moren min så meg i en slik kamp, sa Solheim.

Foto: Heiko Junge / NTB

Hamre Biseth stengte buret

Keeper Anders Hamre Biseth bidro sterkt til at NHL-herrene slo Skade 26-17 i lørdagens oppgjør i Notodden-hallen.

NHL-herrene har dermed fått en god start på sesongen, og står med to seire på tre kamper. Lørdag hadde de full kontroll i nabooppgjøret mot gjestene fra Lunde. Til pause ledet NHL-herrene 15-8.

-Skal jeg trekke fram noen av spillerne fra kampen må det bli keeper Hamre Biseth. Han tok luven fra Skade-angrepet, og skal ha en stor del av æren for at vi vinner med ni mål, sier trener Kenneth Hykkerud, som på slutten av kampen slapp innpå ungguttene Simen Pedersen og Olav Landsverk Skåttet.

-Det er moro å se hvordan de to 16-åringene tråkker til når de får sjansen. Nå er det ikke de som skal prege kampene, men vi gir dem spilletid og erfaring. Det er viktig for utviklingen, sier Hykkerud, som også synes hele laget begynner å finne fasongen nå.

-Det er alltid noe å rette på, men dette laget skal være godt nok til å kjempe om topp tre på tabellen, mener han.

Mot Skade fikk Markus Menstad direkte rødt kort etter å ha vært to minutter på banen. Han rakk også å score ett mål på den tiden. 

NHL: Anders Hamre Biseth, Stein-Arne Samuelsen Folserås, Ole-Kristoffer Evensen (3), Kenneth Hykkerud, Simen Pedersen (1), Olav Landsverk Skåttet, Marius Stokker, Marius Pedersen (7), Eirik Juul Frømyhr (2), Vetle Wigestrand (2), Even-Andre Stokker Thorbjørnsen (3), Markus Johansen Mestad (1), Jørgen Slokvik (2), Halvor Evensen (5)

-Jeg kommer sterkere igjen neste år

 -Jeg lover å komme sterkere igjen neste år. Jeg har høstet verdifull erfaring i en bil som var ny for meg, sier Andreas Vaa som kjørte inn til en 4. plass sammenlagt i NM.

 Siste NM-rundegikk sist helg på Rudsskogen. Her endte Andreas Vaa på en 4. plass sammenlagt i sin Porsche 911 GT2 RSR twin turbo. Han var 48 små poeng bak pallplass 94 poeng bak vinneren.

I NM kjøres det totalt 18 løp og de fire dårligste blir strøket, forteller Andreas. Han forteller videre at det har blitt litt "stang ut" i NM i år og han måtte bryte fire løp på grunn av tekniske problemer. Han medgir at han har minimalt med erfaringer når det gjelder Porsche, siden det er første gang han kjører denne bilen i et norgesmesterskap. Helt uten erfaring har han ikke vært siden han har lagt ned omlag 5000 timer på grombilen.

Derfor vil han i vinter måtte gå over hele bilen og gjøre noen små endringer. -Vi får satse på at alt lykkes neste sesong og at det blir en full sesong neste år, sier han. Når det gjelder resten av den motorglade familien, så kan han fortelle at Andreas jr. måtte bryte med sin Formula Basic på grunn av tekniske problemer. Mellomste gutten, Olav, endte på en sjetteplass.

Heidi klar for internasjonalt renn

Heidi Dyhre Traaserud fra Heddal er ei av ni hoppere som er tatt ut til det internasjonale COC-rennet i Midtstua førstkommende helg.

Dette er samme type renn som Heddal arrangerer hver vinter i Tveitanbakken. Det var norgescup i den samme bakken sist helg, og da endte Heidi på 7. plass lørdag og 6. plass søndag. Spesielt  søndag hoppet hun bra, og fikk opp et lengstehopp på 87,5 meter. Svenske Frida Westman vant begge dager foran norske hoppere.

Trener for prosjekt 2026, Line Jahr, sier troppen nå gleder seg ekstremt mye til endelig å konkurrere på hjemmebane igjen, og at hun har tatt ut ni spennende jenter til rennet, og det blir veldig spennende å se hvor de står i forhold til utlendingene.

Den norske troppen består av følgende hoppere i tillegg til Heidi fra Heddal. Marie Liane og Ingrid Hordvik Kleven fra Kongsberg, Karoline Andrea Røstad (Skogn), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad), Pernille Kvernmo (Steinkjer), Nora Midtsundstad (Vaaler), Frida Berger (Røykenhopp) og Karoline Hansen Lauvsland (Øvrebø). 

Nummer 12 på 10 000 meter

Vebjørn Hovdejord løp inn til 12. plass i senior-NM i friidrett på 10 000 meter. 

Det stilte totalt 67 løpere på distansen, og Snøgg-løperen kom i mål på tiden 30.38,53. Det er ny seniorrekord i Snøgg med hele 55 sekunder, og tiden var også ny juniorrekord U23 i Telemark. Det var første gang Vebjørn løp 10 000 meter på bane. Norsk mester på distansen ble Zerei Kbrom Mezngi fra Spirit FIK på tiden 28.09,89. 

Vebjørn deltok også på 3000 meter hinder i mesterskapet, og der endte han på fjerdeplass med tiden 9.01,34. Det var personlig rekord med 7,5 sekunder, og det skilte 3,5 sekunder opp til bronsemedaljen. 

Forrige helg deltok han i ungdomsmesterskapet i Trondheim, og der ble to medaljer i klasse 18/19 år. Han tok bronse på 3000 meter og sølv på 2000 meter hinder. I det samme mesterskapet deltok også Christian Bredesen, og han ble nummer 18 på 800 meter, nummer 17 på 3000 meter og nummer fire på 1500 meter hinder. 

Crossgutta klarte målsettingen

NMK Notodden ble nummer 13 i lag-NM i motocross.

Kjørerne Andreas Flåta Meyer, Simen Pedersen og Aleksander Kalbekkdalen kvalifiserte seg til A-finalen i mesterskapet gjennom å vinne B-finalen. I selve finalen måtte Aleksander stå av på grunn av skade, noe som gjorde at laget ikke fikk med seg så mange poeng som ønsket i finaleheatene. 

-Målet var å kvalifisere seg til finalen. Det stilte totalt 42 lag på startstreken, og kjørerne våre var godt fornøyd med kjøringen, sier Vegard Pedersen, og forteller at man måtte tenke litt taktisk underveis. 

-Andreas kjørte utrolig bra, og var med helt framme i heatene fra start av. For å spare krefter og være sikker på å komme til mål, så slapp han seg litt ned i feltet, forteller laglederen. 

I B-finalen var Andreas raskest, Simen nummer fem og Aleksander på sjetteplass. I de to finaleheatene ble Andreas nummer 10 og 12 i heatene, mens Simen ble 15 og 18. Aleksander karret seg inn til 28. plass i det første heatet, men valgte å stå over finaleheat to. Han skal kjøre EM-runde i enduro i Polen om 14 dager. 

I juniorklassen kjørte Mathias Jahren Tørre på lag med Aanund Fles og Joakim Langkås fra Bø. Alle tre kjørte veldig bra i sine heat, noe som resulterte i åttendeplass sammenlagt av 14 startende lag. 

To NM-gull til Roar

Roar Uglem gikk ikke tomhendt hjem fra NM veteran i Førde i helgen.

Notoddingen viste at kastearmen fortsatt fungerer og tok like godt gull i både diskos og kule i sin aldersklasse 55-59 år. I kule 6 kilo var det fire deltakee og Roar fa Snøgg Friidrett kastet sin 11,34 meter på bestekastet. Det var godt og vel én meter lenger enn den nest beste av de totalt fire deltakerne i klassen.

I diskos for aldersgruppen 55-59 år, var det fem deltakere - og Roars bestekast var desidert lengst. 32,92 landet diskosen på - og det holdt til gull for snøggeren. 

Vebjørn har klart tre EM-krav

6. juli er det uttak til U-20 europamesterskapet i friidrett, og Snøgg-løperen Vebjørn Hovdejord har nå klart kravet på tre distanser. 

16. juni dro han til Stavanger for å løpe 3000 meter hinder, og han vant løpet på tiden 9.14,41. EM-kravet er satt til 9.15.00. På 5000 meter har 18-åringen løpt under kravet to ganger – nå sist på Bislett 12. juni. 

Da løp han i mål på 14.29,02 – nesten åtte sekunder under EM-kravet. Både hinderløpet og 5000 meteren på Bislett er nye klubbrekorder for senior i Snøgg. På 3000 meter klarte han kravet med ett tidel i mai måned – da han løp distansen på 8.22.90.