Vant åpningskampen

 Snøggs damelag fikk en god start på sesongen da de slo Gimletroll 3-2 på bortebane søndag.

Stilling til pause var 1-1. Hjemmelaget tok ledelsen etter 13 minutter, men Eva Eline Westeng Bakken utlignet 10 minutter før pause. 

Snøgg-damene spiller i år i 3. divisjon region Sør, og førstkommende lørdag (20. april) får de en skikkelig pekepinn på hvor de står denne sesongen. Da kommer en av opprykksfavorittene på Sætre-besøk, nemlig Sandefjord. De serieåpnet med å slå Hei hele 7-0 på hjemmebane.  

Mot Gimletroll ble de avgjørende scoringene satt inn av Guro Svarstad i det 50. minutt, mens Westeng Bakken økte til 3-1 da det gjensto 30 minutter av kampen. Gimletroll reduserte i det 65. minutt, men Snøgg-damene red stormen av og sikret seg sesongens første tre poeng. 

Snøgg stilte med følgende lag: Ida Bruserud, Liv Marita Pladsen Aasdalen, Nora Lunde Håland, Liv Birgit Høgberg Tobiassen, Thea Lunde Håland, Guro Svarstad, Mali Tobiassen, Eva Eline Westeng Bakken, Marie Vik, Andrea-Elise Engeland Mota, Heidi Hegna Asland. 

Innbyttere: Karine Rulnes Faane, Emma Rønningen, Maria Hierro Muga. 

Klar for WC-avslutning

Heidi Dyhre Traaserud er klar for verdenscupavslutningen i hopp i Planica.

Tirsdag ble hun nummer tre i norgesmesterskapet i den store bakken på Lillehammer. Med hopp på 113,5 meter og 128,5 meter. Kun vinneren Eirin Maria Kvandal hoppet lenger enn Heddal-hopperen i 2. omgang - og kun med en halv meter. Heidi hoppet seg opp fra femteplass til sin første medalje i et senior-NM med sitt gode hopp i 2. omgang. 

Etter konkurransen ble det klart at hun får hoppe verdenscupavslutningen i Planica torsdag 21. mars. Sammen med Thea Bjørseth blir hun Norges håp i den konkurransen.

Også Heddals Halvor Haugland deltok i NM, og han ble nummer 54 etter et hopp på 75 meter. 

Nå er Halvor tilbake i blått - og Ryste kommer på lån fra Odd

Han fikk sin debut på NFKs A-lag i 2021 med målgivende pasning da Rosenborg 2 ble slått 7-2 i Idrettsparken. Nå er Halvor Lien Haug tilbake i NFK etter fullført førstegangstjeneste.

I 2022 fikk han sju opptredener på A-laget uten å score, men på rekruttlaget satte han inn 16 mål på 22 kamper. I fjor hadde han to opptredener for Snøgg Notodden i femtedivisjon, og tre kamper for Just 2. Sistnevnte klubb fra Kristiansand.

Da Notodden slo Åskollen 4-0 i treningskamp sist lørdag satte Haug inn kampens første scoring. 

Til klubbens hjemmeside uttaler han: "Det er veldig godt å være tilbake igjen i NFK, Det er en fin gjeng i stallen nå og jeg har troa på trenerteamet og prosjektet vi har gående. Nå er det bare å jobbe på fremover og holde den gode treninga gående".

Notodden Fotball har også leid spissen Anders Ryste fra Odd i 2024. Odds sportssjef Morten Rønningen sier følgende om utlånet til Odd hjemmesider "Dette utlånet handler om at Anders har behov for spilletid på et bra nivå og er en del av hans spillerutvikling. Vi ønsker både Anders og Notodden masse lykke til med sesongen", forteller Rønningen, om 18-åringen  som opprinnelig er fra Nome - og som skrev sin første proffkontrakt med Odd som 15-åring. 

Et nærmest helt nytt NFK-lag møter Odd til årets første treningskamp

Når Notodden Fotball fredag møter Odd til sesongens første treningskamp dukker det opp mange nye ansikter i NFK-drakta.

For det er et faktum at mange av fjorårets spillere er borte, og klubben må på nytt bygge opp et helt nytt lag. Mange prøvespillere vil derfor få sjansen mot eliteserielaget til tidligere NFK-trener Kenneth Dokken. 

- Det vil neppe bli et samspilt NFK-lag, men kampen gir oss muligheter til å se spillere i kamp. Det må bygges helt nytt, sier Borgar Velta, som sammen med Martin Holmen, Espen Vasby og Sebastian Temte Hansen har trent laget i januar. Sistnevnte skal være med hele sesongen som assistenttrener, mens de tre første i utgangspunktet skal hjelpe til fram til ny hovedtrener er på plass. Vasby skal også være aktuell som keepertrener. 

Hele troppen til treningskampen er ikke på plass, da det fortsatt kan komme inn prøvespillere. Men det som er sikkert er følgende. Fra Bærum kommer prøvespillerne Jon Haukvik Øya og Max Myrmo. Spiss Eivind Johnsen har en  fortid i Drammens BK, mens Martin Kjeverud Eggen skal vokte målet. For ordens skyld, Haukvik Øya er sønn til tidligere Notodden håndballspiller Ove Øya og Åste Haukvik fra Hjuksebø. Kjeverud Eggen er bror til fjorårets NFK-kaptein Kristian Kjeverud Eggen. 

Fra egen juniorstall blir Kasper Rønningen Heiberg, Martin Thorsberg Dahl, Teodor Sollid Simonsen og Zakaria Rasouli med i troppen.

Ellers er Sondre Svarstad, Andreas Skjold, Jonatan Ulsnes og Trym Telle, Simen Saga Vålanes med fra fjorårets tropp. 

Velta sier videre at Jone Bjerkan og Sebastian Rønningen Jørgensen har trent med klubben i januar, men at de to er på prøvespill i Mjøndalen denne uka. Skulle det ikke bli kontrakt med OBOS-klubben skal de være høyaktuelle for å fortsette i NFK.

- Det hadde vært et godt signal å fått med de to videre.

- Bekymret for spillersituasjonen?

 Jeg vet mange klubber har det som oss, Spillere sitter på gjerdet og venter på at det skal dukke opp noe. Vi er i en situasjon hvor vi ikke kan betale store lønninger, men vi kan lokke med spill i PostNord. Jeg er ikke bekymret for at klubben ikke skal få på plass et slagkraftig mannskap til sesongstart, men akkurat nå er det en del usikkerhet, innrømmer Velta, som også sitter i klubbens sportslige utvalg. 

Kampen spilles i Telemarkshallen og den vises på Direktesport. 

70 000 kroner til Erik Dahl

Notodden-mannen Erik Dahl hadde en god dag som hesteeier på Momarken onsdag kveld. Charleston Volo vant AJF Haneborgs Minneløp.

Det tradisjonsrike løpet til minne om Haneborg hadde en førstepremie på hele 70 000 kroner, og med det har hesten kjørt inn nærmere 200 000 kroner i år.

Dahl  kjøpte hesten sammen med Tormod Hynne for rundt ett år siden. I fjor vant den Norsk Travderby for sin tidligere eier, og det er stilt store forventninger til hesten. Hesten trenes av Thor Borg. Charleston Volo skal ut i  nytt løp fredag 29. desember på Bjerke, og skal da kjempe om en førstepremie på 80 000 kroner i Bjerkepokalen. 

Også en annen Notodden-mann, Vidar Trae hadde grunn til å være fornøyd onsdag. Han eier 20 prosent i hesten Thai Dakota. For sin trener Alexander Heisholt ble den nummer to i sitt løp - og fikk for det 25 000 kroner. 

Ladet opp med sjetteplass

Heidi Dyhre Traaserud ladet opp til det internasjonale hopprennet i Tveitanbakken med en sjetteplass på Lillehammer. 

Rennet på Lillehammer sist helg var også et COC-renn, og Heidi var 4,6 poeng fra å bli beste norske hopper i konkurransen.

Nå gleder hun seg naturligvis til å hoppe i hjemmebakken førstkommende fredag og lørdag, og viste på Lillehammer at hun kan være med å kjempe om en pallplass i Tveitanbakken.

Opp til vinneren Agnes Reisch fra Tyskland skilte det 18,7 poeng, og 8,3 poeng opp til tsjekkiske Anezka Indrackova på tredjeplass.

Dyhre Traaserud hoppet 84 meter i første omgang, men la på ferm meter i 2. omgang. 

Ingrid Synnøve Midtskogen ble nummer fem i rennet.

Det deltok 47 hoppere på Lillehammer. 

Medaljefangst for Snøgg Bryting i Sverige

I helgen deltok søskenparet Cathrin Vaa (13) og Christoffer Vaa (11) på et av Sveriges største brytestevner, kalt "Glentons Mästarmöte". Konkurransen hadde deltakere fra Sverige, Norge, Finland og Danmark. 

Tre strake

Cathrin brøyt i ungdom 46 kilo, og fikk tre tøffe kamper. I ungdomsklassen møtte hun motstandere fra 13-17 år. 

I hennes to første kamper vant hun overlegent på fallseier. Finalekampen ble litt tøffere, men også her vinner hun overlegent på 12-4 i poeng. 

Revansje

For broren Christoffer gikk det like bra. I gutter 12 39 kilo fikk han fire kamper, og vant tre av dem på fall. I konkurransens fjerde kamp for Christoffer - finalekampen -  møtte han en svensk bryter som han sist tapte mot. 

Men revansjesugne Christoffer tok i alt han kunne og vant til slutt med 10-2 i poengforskjell. 

- Veldig seriøse 

Farhad Chalaby, trener i Snøgg Bryting, er stolt over framgangen til de to utøverne. 

- Både Cathrin og Christoffer møter opp på hver trening. At de tar gull begge to, viser at de er svært seriøse på Snøgg sine treninger. De er flinke og treningsvillige, og de kan begge nå langt om de bestemmer seg for det. I tillegg har de to flinke og ivrige foreldre, som er til god hjelp for klubben, forteller den stolte treneren. 

Snøgg Friidrett arrangerte løpsstevne

Tirsdag arrangerte Snøgg Friidrett stevne for løpergruppa. Gruppa er en gjeng på rundt 20 personer, som trener på Snøggs friidrettsstadion mer eller mindre fast hver tirsdag gjennom sesongen. Løpegruppa har hovedvekt på felles intervalltrening på tirsdagskveldene, skriver Tore Bredesen til Telen. 

- I tillegg til å trene sammen har gruppa også deltatt på flere store løp, med fellesturer til blant annet Drammen halvmaraton og Oslo maraton i september og Hytteplanmila i oktober.

Seks personer fra løpegruppa stilte til start. 

Se resultater i bunn av innlegget. 

- Noen få plussgrader på løpsdagen sørget for at banen ble tørr og fin før stevnet startet kl. 19.00. Hovedvekten var på 10000 m, hvor 6 løpere fullførte i rundt 0 grader.

3000 m (MS)

1. Fredrik Blehr (1994), Snøgg Friidrett, tid: 11.01,05.

5000 m (MS)

1. Kristian Karlsen Brenna (1990), Snøgg Friidrett, tid: 16.55,97.

10000 m (MJ, MS, MV)

1. Kjetil Brårud (1982), Snøgg Friidrett, tid: 34.17,07.

2. Lars Andreas Arud (1995), Snøgg Friidrett, tid: 35.11,11

3. Rune Godal Kimerud (1984), Snøgg Friidrett, tid: 38.46,23.

4. Malo Quiniou (2004), Snøgg Friidrett, tid: 39.02,17.

5. Eksil Lindestad (2002), Snøgg Friidrett, tid: 39.45,85.

6. Torfinn Hansen Rjukan (1982), Snøgg Friidrett, tid: 42.11,62.

Klassevis plassering:

MU20 10000 m

1. Malo Quiniou (2004), Snøgg Friidrett, tid: 39.02,17.

MU23 10000 m

1. Eksil Lindestad (2002), Snøgg Friidrett, tid: 39.45,85.

MS 10000 m

1. Lars Andreas Arud (1995), Snøgg Friidrett, tid: 35.11,11

MV 35-39 år 10000 m

1. Rune Godal Kimerud (1984), Snøgg Friidrett, tid: 38.46,23.

MV 40-44 år 10000 m

1. Kjetil Brårud (1982), Snøgg Friidrett, tid: 34.17,07.

2. Torfinn Hansen Rjukan (1982), Snøgg Friidrett, tid: 42.11,62.

Møter motstander i desperat poengnød

NFK-trener Stian Lund tror tapet mot Fram Larvik 2. september sendte laget ut av opprykksstriden. Søndag får NFK besøk av bunnlaget Brattvåg. 

- Jeg tror vi skal legge snakket om kvalifisering bak oss nå, og det naturligvis vanskelig å si hvordan det vil slå ut. Men jeg regner med at spillerne fortsatt har lyst til å vise seg fram, sier treneren i forkant av oppgjøret mot Brattvåg. 

Søndagens motstander kjemper en desperat kamp i bunn av tabellen. Før sesongen startet var Brattvåg tippet høyt opp på tabellen. De har hentet inn dansk trener, flere utenlandske spillere og trener sammen på dagtid. Alt med tanke på toppsatsing. Etter 13 kamper står de med 14 poeng, og har kun Aalesund 2 bak seg på tabellen. Målforskjellen er 21-29 - så her er det snakk om en motstander som ikke går på de store tapene - og er gjerrige bakover. Til oppgjøret mot NFK må imidlertid deres nederlandske midtstopper Brend Leefland stå over på grunn av fire gule kort. 

- De er nok rimelig desperate etter poeng, men jeg forventer at vi skal styre denne kampen på hjemmebane. Men jeg tror ikke de kommer til å legge seg i forsvar, så det vil nok bli en langt mer åpen kamp enn mange tror, mener Lund, som har slitt med noe sykdom i troppen den siste uken - men regner med at alle er friske og raske av de som ikke er langtidsskadet.

Begge spissene Melvin Frithzell og Hans Torjus Gampedalen er skadet ut sesongen, men den innleide Elias Ivesdal Årsvoll fra Bryne viste seg fram mot Fram hvor han var sterkt delaktig i to mål.

- Han er en litt annerledes type enn Melvin og Hans Torjus, men jeg tror vi skal få god nytte av han framover. Relasjonene blir bedre og bedre for hver trening vi har sammen, sier Lund. 

- I dag føler jeg vi blir ranet for tre poeng

To tilsynelatende klare dommerfeil gjorde at Notodden Fotball måtte reise hjem fra Grorud med kun ett poeng. 

Det endte 0-0 på Grorud, men situasjonene "alle" snakket om etter kampen skjedde i 2. omgang. Adrian Berntsen ble regelrett sparket ned på en klønete måte innenfor 16-meteren, men dommeren unnlot å blåse. I følge de som var til stede på Grorud var også hjemmelaget enige om at de var heldige da dommeren ikke blåste straffe til Notodden. 

Så var det situasjonen to minutter på overtid. Samme Berntsen slår et frispark inn i feltet, keeper bokser ball ut i feltet - og der står Jens Jonassen og banker ballen i mål. Men ute på linjen står en assistentdommer med flagget i været. Trolig har han sett en offside. TV-bilder viser at den er høyst tvilsom.

- I dag føler jeg vi blir ranet. Jeg synes situasjonen med Adrian er klarest. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ikke blåse straffe, sier trener Stian Lund, som er imponert over at spillerne klarer å holde seg i skinnet i de nevnte situasjonene.

- Vi har brukt litt tid på det. Vi får ikke gjort noe med slike ting når det først er blåst - eller ikke blåst. Men jeg var nok nærme et gult kort selv på straffesituasjonen. Den var så klar, sier han, og mener ellers at laget gjorde en god kamp mot en god motstander.

- Vi var bedre i dag enn i oppgjørene mot Aalesund 2 og Træff. Vi holder Grorud unna de store sjansene, og er gode på overganger. Dessuten blir det farlig på nær sagt alle dødballene våre, avslutter han.

Tre poeng mot Grorud hadde smakt ekstra godt i dag. For i Arendal spilte hjemmelaget 1-1 mot Egersund. Hadde NFK vunnet ville de tatt svært viktige poeng i kampen om en kvalifiseringsplass. Nå kan Lyn bli serierundens store vinner om  ikke gutta til Jan Halvor Halvorsen går på et bananskall hjemme mot tabelljumbo Brattvåg søndag. 

PS: Snøggs damelag skulle spilt mot Lyngdal/Flekkefjord på Sætre i dag, men bortelaget kunne ikke stille lag. Dermed ble det tre poeng og 3-0 i målforskjell for Snøgg-damene.