Et nærmest helt nytt NFK-lag møter Odd til årets første treningskamp

Når Notodden Fotball fredag møter Odd til sesongens første treningskamp dukker det opp mange nye ansikter i NFK-drakta.

For det er et faktum at mange av fjorårets spillere er borte, og klubben må på nytt bygge opp et helt nytt lag. Mange prøvespillere vil derfor få sjansen mot eliteserielaget til tidligere NFK-trener Kenneth Dokken. 

- Det vil neppe bli et samspilt NFK-lag, men kampen gir oss muligheter til å se spillere i kamp. Det må bygges helt nytt, sier Borgar Velta, som sammen med Martin Holmen, Espen Vasby og Sebastian Temte Hansen har trent laget i januar. Sistnevnte skal være med hele sesongen som assistenttrener, mens de tre første i utgangspunktet skal hjelpe til fram til ny hovedtrener er på plass. Vasby skal også være aktuell som keepertrener. 

Hele troppen til treningskampen er ikke på plass, da det fortsatt kan komme inn prøvespillere. Men det som er sikkert er følgende. Fra Bærum kommer prøvespillerne Jon Haukvik Øya og Max Myrmo. Spiss Eivind Johnsen har en  fortid i Drammens BK, mens Martin Kjeverud Eggen skal vokte målet. For ordens skyld, Haukvik Øya er sønn til tidligere Notodden håndballspiller Ove Øya og Åste Haukvik fra Hjuksebø. Kjeverud Eggen er bror til fjorårets NFK-kaptein Kristian Kjeverud Eggen. 

Fra egen juniorstall blir Kasper Rønningen Heiberg, Martin Thorsberg Dahl, Teodor Sollid Simonsen og Zakaria Rasouli med i troppen.

Ellers er Sondre Svarstad, Andreas Skjold, Jonatan Ulsnes og Trym Telle, Simen Saga Vålanes med fra fjorårets tropp. 

Velta sier videre at Jone Bjerkan og Sebastian Rønningen Jørgensen har trent med klubben i januar, men at de to er på prøvespill i Mjøndalen denne uka. Skulle det ikke bli kontrakt med OBOS-klubben skal de være høyaktuelle for å fortsette i NFK.

- Det hadde vært et godt signal å fått med de to videre.

- Bekymret for spillersituasjonen?

 Jeg vet mange klubber har det som oss, Spillere sitter på gjerdet og venter på at det skal dukke opp noe. Vi er i en situasjon hvor vi ikke kan betale store lønninger, men vi kan lokke med spill i PostNord. Jeg er ikke bekymret for at klubben ikke skal få på plass et slagkraftig mannskap til sesongstart, men akkurat nå er det en del usikkerhet, innrømmer Velta, som også sitter i klubbens sportslige utvalg. 

Kampen spilles i Telemarkshallen og den vises på Direktesport. 

70 000 kroner til Erik Dahl

Notodden-mannen Erik Dahl hadde en god dag som hesteeier på Momarken onsdag kveld. Charleston Volo vant AJF Haneborgs Minneløp.

Det tradisjonsrike løpet til minne om Haneborg hadde en førstepremie på hele 70 000 kroner, og med det har hesten kjørt inn nærmere 200 000 kroner i år.

Dahl  kjøpte hesten sammen med Tormod Hynne for rundt ett år siden. I fjor vant den Norsk Travderby for sin tidligere eier, og det er stilt store forventninger til hesten. Hesten trenes av Thor Borg. Charleston Volo skal ut i  nytt løp fredag 29. desember på Bjerke, og skal da kjempe om en førstepremie på 80 000 kroner i Bjerkepokalen. 

Også en annen Notodden-mann, Vidar Trae hadde grunn til å være fornøyd onsdag. Han eier 20 prosent i hesten Thai Dakota. For sin trener Alexander Heisholt ble den nummer to i sitt løp - og fikk for det 25 000 kroner. 

Ladet opp med sjetteplass

Heidi Dyhre Traaserud ladet opp til det internasjonale hopprennet i Tveitanbakken med en sjetteplass på Lillehammer. 

Rennet på Lillehammer sist helg var også et COC-renn, og Heidi var 4,6 poeng fra å bli beste norske hopper i konkurransen.

Nå gleder hun seg naturligvis til å hoppe i hjemmebakken førstkommende fredag og lørdag, og viste på Lillehammer at hun kan være med å kjempe om en pallplass i Tveitanbakken.

Opp til vinneren Agnes Reisch fra Tyskland skilte det 18,7 poeng, og 8,3 poeng opp til tsjekkiske Anezka Indrackova på tredjeplass.

Dyhre Traaserud hoppet 84 meter i første omgang, men la på ferm meter i 2. omgang. 

Ingrid Synnøve Midtskogen ble nummer fem i rennet.

Det deltok 47 hoppere på Lillehammer. 

Medaljefangst for Snøgg Bryting i Sverige

I helgen deltok søskenparet Cathrin Vaa (13) og Christoffer Vaa (11) på et av Sveriges største brytestevner, kalt "Glentons Mästarmöte". Konkurransen hadde deltakere fra Sverige, Norge, Finland og Danmark. 

Tre strake

Cathrin brøyt i ungdom 46 kilo, og fikk tre tøffe kamper. I ungdomsklassen møtte hun motstandere fra 13-17 år. 

I hennes to første kamper vant hun overlegent på fallseier. Finalekampen ble litt tøffere, men også her vinner hun overlegent på 12-4 i poeng. 

Revansje

For broren Christoffer gikk det like bra. I gutter 12 39 kilo fikk han fire kamper, og vant tre av dem på fall. I konkurransens fjerde kamp for Christoffer - finalekampen -  møtte han en svensk bryter som han sist tapte mot. 

Men revansjesugne Christoffer tok i alt han kunne og vant til slutt med 10-2 i poengforskjell. 

- Veldig seriøse 

Farhad Chalaby, trener i Snøgg Bryting, er stolt over framgangen til de to utøverne. 

- Både Cathrin og Christoffer møter opp på hver trening. At de tar gull begge to, viser at de er svært seriøse på Snøgg sine treninger. De er flinke og treningsvillige, og de kan begge nå langt om de bestemmer seg for det. I tillegg har de to flinke og ivrige foreldre, som er til god hjelp for klubben, forteller den stolte treneren. 

Snøgg Friidrett arrangerte løpsstevne

Tirsdag arrangerte Snøgg Friidrett stevne for løpergruppa. Gruppa er en gjeng på rundt 20 personer, som trener på Snøggs friidrettsstadion mer eller mindre fast hver tirsdag gjennom sesongen. Løpegruppa har hovedvekt på felles intervalltrening på tirsdagskveldene, skriver Tore Bredesen til Telen. 

- I tillegg til å trene sammen har gruppa også deltatt på flere store løp, med fellesturer til blant annet Drammen halvmaraton og Oslo maraton i september og Hytteplanmila i oktober.

Seks personer fra løpegruppa stilte til start. 

Se resultater i bunn av innlegget. 

- Noen få plussgrader på løpsdagen sørget for at banen ble tørr og fin før stevnet startet kl. 19.00. Hovedvekten var på 10000 m, hvor 6 løpere fullførte i rundt 0 grader.

3000 m (MS)

1. Fredrik Blehr (1994), Snøgg Friidrett, tid: 11.01,05.

5000 m (MS)

1. Kristian Karlsen Brenna (1990), Snøgg Friidrett, tid: 16.55,97.

10000 m (MJ, MS, MV)

1. Kjetil Brårud (1982), Snøgg Friidrett, tid: 34.17,07.

2. Lars Andreas Arud (1995), Snøgg Friidrett, tid: 35.11,11

3. Rune Godal Kimerud (1984), Snøgg Friidrett, tid: 38.46,23.

4. Malo Quiniou (2004), Snøgg Friidrett, tid: 39.02,17.

5. Eksil Lindestad (2002), Snøgg Friidrett, tid: 39.45,85.

6. Torfinn Hansen Rjukan (1982), Snøgg Friidrett, tid: 42.11,62.

Klassevis plassering:

MU20 10000 m

1. Malo Quiniou (2004), Snøgg Friidrett, tid: 39.02,17.

MU23 10000 m

1. Eksil Lindestad (2002), Snøgg Friidrett, tid: 39.45,85.

MS 10000 m

1. Lars Andreas Arud (1995), Snøgg Friidrett, tid: 35.11,11

MV 35-39 år 10000 m

1. Rune Godal Kimerud (1984), Snøgg Friidrett, tid: 38.46,23.

MV 40-44 år 10000 m

1. Kjetil Brårud (1982), Snøgg Friidrett, tid: 34.17,07.

2. Torfinn Hansen Rjukan (1982), Snøgg Friidrett, tid: 42.11,62.

Møter motstander i desperat poengnød

NFK-trener Stian Lund tror tapet mot Fram Larvik 2. september sendte laget ut av opprykksstriden. Søndag får NFK besøk av bunnlaget Brattvåg. 

- Jeg tror vi skal legge snakket om kvalifisering bak oss nå, og det naturligvis vanskelig å si hvordan det vil slå ut. Men jeg regner med at spillerne fortsatt har lyst til å vise seg fram, sier treneren i forkant av oppgjøret mot Brattvåg. 

Søndagens motstander kjemper en desperat kamp i bunn av tabellen. Før sesongen startet var Brattvåg tippet høyt opp på tabellen. De har hentet inn dansk trener, flere utenlandske spillere og trener sammen på dagtid. Alt med tanke på toppsatsing. Etter 13 kamper står de med 14 poeng, og har kun Aalesund 2 bak seg på tabellen. Målforskjellen er 21-29 - så her er det snakk om en motstander som ikke går på de store tapene - og er gjerrige bakover. Til oppgjøret mot NFK må imidlertid deres nederlandske midtstopper Brend Leefland stå over på grunn av fire gule kort. 

- De er nok rimelig desperate etter poeng, men jeg forventer at vi skal styre denne kampen på hjemmebane. Men jeg tror ikke de kommer til å legge seg i forsvar, så det vil nok bli en langt mer åpen kamp enn mange tror, mener Lund, som har slitt med noe sykdom i troppen den siste uken - men regner med at alle er friske og raske av de som ikke er langtidsskadet.

Begge spissene Melvin Frithzell og Hans Torjus Gampedalen er skadet ut sesongen, men den innleide Elias Ivesdal Årsvoll fra Bryne viste seg fram mot Fram hvor han var sterkt delaktig i to mål.

- Han er en litt annerledes type enn Melvin og Hans Torjus, men jeg tror vi skal få god nytte av han framover. Relasjonene blir bedre og bedre for hver trening vi har sammen, sier Lund. 

- I dag føler jeg vi blir ranet for tre poeng

To tilsynelatende klare dommerfeil gjorde at Notodden Fotball måtte reise hjem fra Grorud med kun ett poeng. 

Det endte 0-0 på Grorud, men situasjonene "alle" snakket om etter kampen skjedde i 2. omgang. Adrian Berntsen ble regelrett sparket ned på en klønete måte innenfor 16-meteren, men dommeren unnlot å blåse. I følge de som var til stede på Grorud var også hjemmelaget enige om at de var heldige da dommeren ikke blåste straffe til Notodden. 

Så var det situasjonen to minutter på overtid. Samme Berntsen slår et frispark inn i feltet, keeper bokser ball ut i feltet - og der står Jens Jonassen og banker ballen i mål. Men ute på linjen står en assistentdommer med flagget i været. Trolig har han sett en offside. TV-bilder viser at den er høyst tvilsom.

- I dag føler jeg vi blir ranet. Jeg synes situasjonen med Adrian er klarest. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ikke blåse straffe, sier trener Stian Lund, som er imponert over at spillerne klarer å holde seg i skinnet i de nevnte situasjonene.

- Vi har brukt litt tid på det. Vi får ikke gjort noe med slike ting når det først er blåst - eller ikke blåst. Men jeg var nok nærme et gult kort selv på straffesituasjonen. Den var så klar, sier han, og mener ellers at laget gjorde en god kamp mot en god motstander.

- Vi var bedre i dag enn i oppgjørene mot Aalesund 2 og Træff. Vi holder Grorud unna de store sjansene, og er gode på overganger. Dessuten blir det farlig på nær sagt alle dødballene våre, avslutter han.

Tre poeng mot Grorud hadde smakt ekstra godt i dag. For i Arendal spilte hjemmelaget 1-1 mot Egersund. Hadde NFK vunnet ville de tatt svært viktige poeng i kampen om en kvalifiseringsplass. Nå kan Lyn bli serierundens store vinner om  ikke gutta til Jan Halvor Halvorsen går på et bananskall hjemme mot tabelljumbo Brattvåg søndag. 

PS: Snøggs damelag skulle spilt mot Lyngdal/Flekkefjord på Sætre i dag, men bortelaget kunne ikke stille lag. Dermed ble det tre poeng og 3-0 i målforskjell for Snøgg-damene. 

Her er NFKs nye spiss

Notodden Fotball har lånt spissen Elias Ivesdal Årsvoll fra Bryne ut sesongen. Han er kampklar til oppgjøret mot Grorud lørdag. 

Med både Melvin Frithzell og Hans Torjus Gampedalen ute med skader ønsket klubben å få inn en ny spiss. 20-åringen som kommer på lån fra Bryne har sju innhopp i OBOS-ligaen denne sesongen - i tillegg til to cupkamper for Bryne.

- Veldig fornøyd med å få inn Elias. Han er type som jeg tror vil passe godt inn i troppen og laget vårt. Han vil få sin debut mot Grorud, men jeg har ikke avgjort om han starter eller ikke, sier trener Stian Lund, som ikke utelukker at det kan komme inn ytterligere en ny spiller før overgangsvinduet stenger 1. september.

- Vi er i dialog med en spiller som vil forsterke oss umiddelbart - samtidig som det er en spiller vi ønsker å ha med oss inn i 2024-sesongen, bekrefter Lund, som forventer en tøff kamp mot Grorud lørdag.

- Vi møter et godt lag. De har i likhet med oss vunnet begge kampene etter ferien, og har ikke tapt på fem kamper. Det blir tøft, men vi skal angripe dem, sier Lund.

PS: Marius Hagen spilte noen kamper for NFK i vårsesongen. Nå har han skrevet proffkontrakt med Bærum. De spiller i den andre PostNord-avdelingen. 

To strake for Snøgg-damene

Snøggs damelag har åpnet høstsesongen med to seire - og har i tillegg holdt nullen bakover. 

Lørdag slo de Randesund 1-0 på bortebane - etter at Marie Vik headet inn seiersmålet etter 49 minutters spill. Etter rapportene å dømme var det en svært jevn match mellom tabellnaboene, men Snøgg holdt unna og sikret seg tre verdifulle poeng. 

Fullt så jevnt og spennende var det ikke i den første høstkampen. Da ble Eik Tønsberg slått hele 5-0 hjemme på Sætre-kunstgresset - dog etter tre sene scoringer. Eline Bakken satte inn to scoringer før pause, mens Andrea Elisa Mota-Engeland satte inn to mål i det 82. og 84. minutt. Det siste satte Heidi Hegna Asland inn i siste spilleminutt. 

Snøgg ligger på femteplass på tabellen etter 13 spilte kamper, og med seieren borte mot Randesund krabbet laget helt opp i ryggen på Kristiansand-laget. 

Det er store og hardtsatsende klubber som ligger øverst på tabellen.  Strømsgodset topper med 33 poeng, og har bedre målforskjell enn Start på plassen bak. Sandefjord har 31 poeng, mens Randesund og Snøgg følger med 23 og 22 poeng. 

Førstkommende lørdag tar Snøgg i mot Lyngdal /Flekkefjord på kunstgresset på Sætre. Motstanderen ligger på plassen over nedrykk - og det bør dermed være gode muligheter til tre nye poeng for det unge Snøgg-laget. 

Kan rykke opp til tredjeplass

Med seier mot Aalesund 2 vil Notodden Fotball rykke opp til tredjeplass på tabellen.

NFK åpnet høstsesongen med seier 2-1 borte mot Træff forrige helg. I kveld gjester Aalesund 2 Sætre-gresset, og seier vil sende laget opp på tredjeplass på tabellen.

Aalesund 2 har med sine 12 poeng kun Brattvåg bak seg på tabellen, og har kun tatt fem poeng på sine åtte bortekamper så langt i sesongen. 

De ble spilt fem kamper i NFKs avdeling i helgen, og noe overraskende gikk Arendal nok en gang på et stortap. Lørdag vant Fløy 3-0 over Arendal, og dermed vil Notodden passere Arendal på tabellen med seier i kveld.

Øvrige resultater var:

Brattvåg-Grorud 1-3

Fram-Træff 3-3

Kjelsås-Vard Haugesund 0-0

Egersund-Ørn Horten 6-0

Vålerenga 2-Lyn spilles også i kveld.