LFK fikk bank i 3. divisjonsdebuten

Utleira slo Levanger hele 5-1 onsdag kveld. 

– Vi har alltid en ambisjon om å vinne, men Utleira var en tøff motstander. Vi var klar over det, men hadde tro på at vi skulle klare å utrette mer enn vi fikk til, sier Stig Gøran Brenne, LFK-trener. 

LFK-kvinnene gikk gjennom 4. divisjon forrige sesong uten å tape en kamp, men i 3. divisjonsdebuten torsdag kveld ble det en brutal start. 

Mål av Maren Saur Holte, Mari Stadsøy Borgen og Helene Gross-Benberg gjorde at Utleira ledet 3-0 til pause. 

Etter hvilen scoret Borgen ett nytt mål, mens Julie Hammer Krogstad ga Utleira 5-0.

– Jeg synes vi møtte opp til kamp, og organiseringsmessig så vi brukbare ut. Vi er lojal til kampplanen, men den store forskjellen er at vi blir straffet for feil man ikke ble straffet for i fjor. For å oppsummere så kom fire av målene på ting vi er nødt til å luke bort om vi skal nå vår målsetting om øvre halvdel. Det blir tøft, men ferdighetsmessig er vi gode nok. Men vi må luke bort enkle feil, sier Brenne. 

På tampen scoret Noora Rønning Radwan et trøstemål. Utleira vant 5-1. 

PS. LFK spilte for anledningen med sørgebånd. Det for å vise sin medfølelse etter at en ung Levanger-kvinne omkom i en bilulykke i Trysil. 

SFK-seier i serieåpningen

Sofie Tyldum ble matchvinner da SFKs damelag serieåpnet med seier borte mot Ranheim onsdag kveld.

– Jeg kjente jeg var litt nervøs før kampen, og det ble tøft. Det var godt å komme i gang og artig å score. Og seier er en fin start på sesongen, oppsummerer matchvinneren etter kampslutt.

– Vi var litt heldige som vant, for i førsteomgangen buttet det imot. Men vi hentet oss godt inn igjen etter pausen og hadde en bra andreomgang. Seier er en god start på sesongen, sier SFKs Amanda Østvik.

Angrepsspilleren fikk æren av å åpne SFK målkonto i årets 3. divisjons da hun satte ballen i mål i kampens 12. minutt. Vertene utlignet 15 minutter senere og doblet ledelsen i kampens 42. spilleminutt. 2–1 var også stillingen til pause.

Åtte minutter etter hvilen utlignet Thelma Wang Holmen for SFK etter en dødball. Sofie Tyldum satte inn 3–2 sju minutter senere. Det ble også sluttresultatet.

– Ivar har kontroll

– Jeg husker nesten ikke scoringen, men jeg tror jeg avsluttet fra like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk rett under tverrliggeren og i mål, sier Sofie Tyldum.

Tross hardt press og forholdsvis få kamper de siste ukene klarte SFK å unngå baklengsmål i sluttminuttene.

– Man merket at det var første seriekamp og vi har ikke hatt like mange treningskamper som mange av de andre lagene. Men Ivar (trener Ivar Selnæs, journ anm.) har kontroll, sier Amanda Østvik.

– Vi ble hardt presset, men jeg følte vi hadde kontroll. Både vi og Ranheim spilte oss til sjanser etter 3-2-scoringen, og begge lag kunne scoret den siste halvtimen, sier SFK-matchvinner Tyldum.

Spilte med sørgebånd

SFK spilte kampen med sørgebånd som følge av påkjørselen i Steinkjer sentrum natt til søndag og Sigve Bremsets tragiske bortgang.

– Spillerutvalget tok det opp i helga, og laget var enstemmige om at dette var noe vi skulle gjøre. Selv om ingen på laget er direkte berørt av det som skjedde, er det jo sånn at mange kjenner noen som er berørt. Vi synes det var en fin ting å gjøre, sier Amanda Østvik og Sofie Tyldum.

Duoen håper steinkjerbyggen kjenner sin besøkelsestid når SFKs herrelag spiller hjemmekamp mot Orkla på Guldbergaunet Tobb Arena lørdag 15. april.

SFK-spillerne har nemlig bestemt seg for å gi 10 kroner per betalte kampbillett til inntekt for Mental Helse Ungdom Steinkjer og oppfordrer alle, både bedrifter og privatpersoner, til å være med og støtte en god sak.

– Vi synes det er kjempebra at herrelaget skal samle inn penger til Mental Helse. Nå håper vi mange kommer på både herrelagets og vår første hjemmekamp, sier Østvik og Tyldum.

Kjente på press

SFK hadde ikke tapt en offisiell kamp siden oktober 2021 før onsdagens serieåpning, og er fremdeles ubeseiret i 3. divisjon.

En omlegging av seriesystemet i fjor gjorde at seriemester SFK ikke fikk rykke opp. I år er laget blant opprykksfavorittene. Det preget Steinkjer-spillerne i serieåpningen.

– Jeg føler vi har et press på oss, for det har jo vært en del artikler i avisene om at vi er ubeseiret. Vi kjente nok litt på det, og spesielt i førsteomgangen ble vi litt nervøse da det buttet imot. Vi ble litt fortvilte, men fikk samlet oss i pausen og pratet om hvordan vi skulle løse utfordringene. Det klarte vi. Det var viktig å score først, sier Amanda Østvik

Verdal-kvinnene tapte

Vestbyen slo Verdals kvinnelag 3-1 i serieåpningen mandag kveld.

Det var 0-0 til pause. Verdal tok ledelsen etter et selvmål i det 54. Minuttet. Ti minutter senere utlignet Vestbyen - det også et selvmål.

Spenningen varte lenge, men på tampen avgjorde Vestbyen. To sene mål ga Vestbyen 3-1-seier mot Verdal.

Uavgjort mellom Sverre - Ekne

Hjemmelaget bestemte seg i fjor høst for å gjøre comeback etter åtte års pause. Bortelaget bestemte seg for å stille lag først for en uke siden. Like fullt ble det en serieåpning Sverre og Ekne kan være bekjente av.

Kampen endte 2-2 og reportasje kan du lese HER

Steinkjer spilte med sørgebånd i serieåpningen: – Kunne vært en av oss
Dette sier dommeren om LFK-straffen som ble annullert
Asp utlignet

Preben Asp utlignet til 1-1 i det 46. minuttet mot Stjørdals-Blink

Blink leder til pause

Stjørdals-Blink leder 1-0 mot Levanger til pause. LFK med flere store sjanser. 

Blink opp i ledelsen

1-0 til Stjørdals-Blink etter 19 minutter. Andreas Fossli scoret på straffespark.